Beyonce

Werkgever niet willen informeren?

Recommended Posts

Hi allemaal,

 

Ik ben helemaal nieuw hier en hoop dat ik het goed doe. Zelf overweeg ik een borstvergroting. Ik ben vooral druk bezig met het overwegen van alle voor en nadelen. Maar waar ik nu al tegenaan loop is hoe ik dit moet doen met mijn werk? Ik lees eigenlijk overal dat veel dames het ‘gewoon’ vertellen, maar hier voel ik mij echt alles behalve comfortabel bij. Om heel eerlijk te zijn zie ik dat ook gewoon echt niet zitten. 
 

Het maffe is dat ik totaal niet preuts ben. Ik kan graag ouwehoeren en ben echt niet op mijn mondje gevallen. Maar dit vind ik een stukje prive en ik wil hier helemaal niet over praten met ‘mijn baas’ of wie dan ook in mijn werk. 
 

Nou heb ik wat rond gevraagd en de dames hebben het echt allemaal eerlijk verteld. Ook zegt de kleine groep die het wel weet ook dat ik het gewoon moet zeggen. Maar dat idee zorgt ervoor dat ik er dan al helemaal niet aan beginnen wil...

 

Zijn er dames die het niet hebben verteld? En hoe heb je het dan aangepakt? Hier ben ik erg nieuwsgierig naar. 
 

Voor de duidelijkheid; ik ben alles voor open en eerlijkheid. Maar dit overschrijdt bij mij persoonlijk echt de grens. Het is mijn prive, mijn lichaam en ik vind borsten ook iets sensueels en eerlijk gezegd vind ik dat het ‘ze’ niets aangaat. 
 

Hoop dat iemand hier mij verder kan helpen?

 
Bedankt! 
xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb het mijn werkgever wel gewoon verteld, en ik weet zo ook even niet hoe je dit zou moeten aanpakken als je dat echt niet wil.

Het enige wat je dan kan doen ben ik bang is proberen te regelen dat je onbetaald verlof probeert te krijgen ivm persoonlijke omstandigheden, of lang genoeg betaald verlof opnemen van je eigen vakantiedagen. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb gewoon vakantie opgenomen en niets verteld, ik vind het ook privé en het gaat ze niets aan. Ik weet niet of bij jou het resultaat ‘zichtbaar’ gaat zijn, want dan kun je er niet omheen natuurlijk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Beyonceik heb ook niks verteld .
Alleen echt aan naaste, niet eens mijn schoonfamilie . Ik heb 2 weken vrij genomen van werk. 
Ook ik vind het privé en ik werk in een mannenbedrijf. Hoe ga je zoiets in godsnaam vertellen ? Ik heb me zoveel mogelijk voorbereid. Ik wist dat als ik zou stoppen met borstvoeding de boel slapjes zou worden . Ik heb direct een goede push gedragen tot de operatie . Zodat het minder opvalt ? dat is trouwens niet helemaal gelukt. Maar goed het is niet een grote shock ...Nu ben ik het een beetje aan het “verbloemen” zodat de boel even kan herstellen en iedereen rustig aan kan wennen? ipv BAM boobies ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey! 

 

ik had ook zoveel stress ivm mijn werk, nog meer stress daarvoor dan de operatie zelf ? 

heb deze week gewoon gezegd dat ik een paar dagen verlof neem en daarin een operatie laat doen en ik dus een paar weken niet aanwezig zal zijn.

Ik zeg niet wat ik juist laat doen omdat dat privé is en je niet verplicht bent om jouw werkgever te informeren over de oorzaak van de ingreep. Het is wel een beetje ongemakkelijk maar ja,... gewoon doen! het is jouw leven! 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb gezegd dat ik op vakantie ging. Was toevallig net van baan gewisseld, dus heb er van gemaakt dat ik naar de Ardennen ging met mijn hond en niemand die er verder naar heeft gevraagd.

 

Overigens kon ik door het winterse weer lekker truien dragen, dus niemand heeft mijn borstband of sportbh gezien. Tevens vermoed niemand iets omdat ze mij natuurlijk nog niet zo goed kende.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vond dit zelf ook heel lastig. Ik heb het ook tegen heel weinig mensen verteld omdat ik dit echt privé vind. Alleen werk ik bij een heel klein en gemoedelijk bedrijf, en was ik dus wel genoodzaakt het daar te vertellen. Want waarom neem ik anders opeens 3 weken vakantie. 
Mijn baas is hier totaal niet schappelijk in, dus het kost me ook echt m’n eigen vakantie dagen. Hierdoor heb ik van te voren veel extra moeten werken om dagen te sparen. Heb niet “zomaar” 3 weken vakantie over. Ik heb zelfs voor de zekerheid na 3 weken de eerste week halve dagen ingepland, omdat ik niet weet of het me lukt gelijk vol aan de slag te gaan in mij beroep. (Ben kapster) 

Ik ken trouwens genoeg meiden die in een groter bedrijf werken, en het gewoon op een medische operatie konden gooien en daardoor wel hun uren vergoed krijgen, omdat het ziektewet is. 
sommige hiervan hebben het wel eerlijk verteld, en ook die baas ging mee met ziektewet. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik neem ook vakantiedagen op. Is je eigen keuze en vind het ook logisch dat dit niet voor rekening van de baas komt.

Ik heb het wel verteld, maar snap ook goed dat je het niet wilt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben er richting mijn leidinggevende open over geweest. Heb mijn eigen verlofdagen ingezet voor de 2 weken die ik vrij heb gehad. Werkgever zat hier anders in en wilde wel tegemoet komen maar dat voelde voor mij niet fair. 
 

Het ligt er aan wat voor werk je doet of je het ‘moet’ vertellen uiteraard. Wanneer je een kantoor baan hebt zou het met opname van vakantie m.i. prima kunnen verbergen als je dat fijner vindt toch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snap je punt heel goed! Bij mijn eerste bv zat ik tussen twee banen in en had ik vrij.

Nu wilde ik eigelijk gewoon vakantie nemen in Maart en het dan laten doen maar kort voor mijn planning kwam mijn collega met de mededeling dat ze zwanger was. Dus besloten het kort voor haar verlof in te plannen omdat het anders nog een lange tijd zou gaan duren. Zou dan namelijk moeilijk vrij kunnen zijn. Durfde het eigenlijk niet te zeggen, is ook een man maar heb het telefonisch een soort van gezegd en daarmee ook een goedkeuring gekregen op mijn verlof dagen . Het niet vertellen vond ik ook lastig, stel er zijn complicaties wat zeg je dan.. achteraf goed ook want had toch iets langer vrij nodig omdat ik nog niet auto rijden. 

Verder alleen wat vrouwelijke collega’s het verteld, maar het was bij mij een wissel en qua maat scheelt het denk ik een cup dus valt ook niet mega op. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook bij mij weet vrijwel niemand het. Idd zoals hierboven al wordt genoemd de boobs als het ware ‘opgebouwd’ met telkens meer vulling.
Heb me de week voor de kerstvakantie ziek gemeld (in volgorde: griep->daardoor door m’n rug-> met als gevolg nek/schouderklachten waardoor ik niks kan tillen), waardoor ik 3 weken in totaal vrij had (ben docent). Daarna kon ik nog niet echt veel tillen dus heb ik alles in etappes weer mee naar m’n werk genomen. 

Het voelt niet fijn om te liegen, vooral als mensen bezorgd zijn en doorvragen, maar ik zie een borstvergroting (in mijn geval) als een medische noodzakelijkheid omdat ik werkelijk niets had en daaronder gebukt ging en dan mag het van mezelf wel. Daarnaast vind ik het donders vervelend als mensen het wél weten en ze ook echt naar m’n décolleté aan het gluren zijn.. my eyes are up here... de ?

Ik denk dat je vooral moet doen wat voor jou het beste voelt en geen rekening hoeft te houden met andermans gevoelens. Succes met dit alles en vast veel plezier gewenst van de nieuwe boobs!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb het ook niet verteld. Toevallig nog veel vakantie uren over en 4,5 weken verlof opgenomen (werk in de zorg). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Beyoncé, 

 

Ook ik heb niemand iets verteld, het was bij mij dan wel de andere kant op naar een bvk maar het principe is hetzelfde. Ik zit in een sector waarbij ik met heel veel mensen te maken heb en ik heb er totaal geen behoefte aan dat iedereen dat zou moeten weten. Zelfs mijn directe leidinggevenden weten van niets.

 

Ik weet niet of je ook uit Nederland komt maar ik heb daarvoor een afspraak gemaakt met de bedrijfsarts, hem heb ik onder vertrouwen natuurlijk wel alles verteld, en omdat ik de bvk vergoed krijg (en ik neem aan dat dat ook voor een bv zou gelden wanneer deze vergoed wordt) valt het gewoon onder de ziektewet. Hij zei dat ik mijn leidinggevende niets hoefde te vertellen, enkel van wanneer tot wanneer ik afwezig zou zijn. Ik weet namelijk zeker dat wanneer ik een iemand iets vertel, dit binnen een mum van tijd toch doorverteld wordt, zelfs in vertrouwen. Wel zei hij dat het handig kan zijn om wel ‘iets’ aan te geven omdat met anders gaat speculeren, maar omdat ik niet zomaar iets wil verzinnen en ik er ook niet om wil liegen heb ik ervoor gekozen om echt helemaal niets te zeggen tegen niemand, dus ook geen familie of vrienden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb op mijn werk alleen een collega over de bvk verteld. Met haar heb ik een goede band. Ik heb haar wel verzocht het verder niet door te vertellen. Ik werk voor een groot bedrijf waar veel geroddeld wordt en daar heb ik geen zin in. Mijn werkgever geeft ook aan dat hij/zij ook niet hoeft te weten wat voor operatie het is. 

Share this post


Link to post
Share on other sites