Recidiva

Gold Member
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Recidiva last won the day on September 28

Recidiva had the most liked content!

Community Reputation

15 Good

1 Follower

About Recidiva

Recent Profile Visitors

115 profile views
 1. Nou als alles rond is zei je?! Het gaat ineens erg hard nu, ik heb het secretariaat gebeld van de PC dat ik akkoord heb voor de bvk en nu staan er dus gelijk twee afspraken. Zaterdag 23 november nog een keer bij dr. C langs om alles door te spreken en af te spreken wat er nog moet gebeuren zoals een mammografie en wat ik in huis moet halen en dan woensdag 22 januari 2020 gaat het gebeuren.
 2. Vandaag kreeg ik telefoon van mijn ziektekostenverzekering, het Zilveren Kruis. De bvk wordt vergoed en de liposuctie niet. Dat had ik op voorhand al wel zo ingeschat. Er was alleen nog een dingetje, je krijgt niet 75% vergoed van de rekening voor de bvk, maar 75% van het gemiddelde Nederlandse tarief als je naar een niet-gecontracteerde buitenlandse arts gaat. In dit geval is het gemiddelde Nederlandse tarief echt aanzienlijk lager dan de kostenraming die ik ontvangen heb. Dit houdt in dat ik dik 5000 zou moeten bijbetalen! Maar er was ook positief nieuws, per januari mag je je zorgverzekering weer aanpassen hier in Nederland en als ik dan overstap op een andere polis (waarbij ik per maand wel iets meer ga betalen natuurlijk) dan kan ik 100% van het gemiddelde Nederlandse tarief krijgen en krijg ik 5352 vergoed en moet ik dus iets meer dan 3000 zelf betalen. Aangezien dr. C. het toch had over een wachttijd van 3 maanden voor de operatie, zou het dan dus net in het nieuwe jaar kunnen gebeuren! Dat is een optie waar ik wel voor wil gaan. Dus even wachten tot ik alles zwart op wit heb en dan maar weer richting dr. C. om alles door te spreken. Jeminee, straks gaat het gewoon nog echt gebeuren ook!
 3. Hoi, Het totaal komt neer op een kleine €8500, echt giga veel geld vind ik als je kijkt naar de bedragen die je tegen komt op het internet. De liposuctie wordt inderdaad ook in Nederland niet vergoed. Ik moet dan waarschijnlijk ook mijn eigen deel, de liposuctie en de 25% van de rekening ook op voorhand betalen want voor het overige bedrag hebben ze dan dus de zekerheid dat mijn verzekering betaalt. Maar voordat het zover is moet ik dus eerst nog goedkeuring zien te krijgen en omdat ik al een keer een bvk gehad heb ben ik erg benieuwd wat ze nu gaan doen. Ik weet nog dat ik 30 jaar geleden bij de ziekenfondsarts moest komen om te kijken of het echt wel noodzakelijk was, echt afgrijselijk was dat, en natuurlijk was dat een man. Als die goedkeuring er niet komt dan weet ik het nog effe niet hoor, het is wel heel veel om helemaal zelf te betalen. Mocht ik goedkeuring krijgen dan moet ik nogmaals bij dr. C langs komen en gaan we de details bespreken. De operatie gaat na goedkeuring nog sowieso drie maanden op zich laten wachten zei hij dus dan zit ik eind dit jaar en dat zal dan waarschijnlijk wel begin volgend jaar worden hoewel het van mij ook rond de feestdagen zou mogen. Het hangt er dus vanaf hoe snel mijn ziektekostenverzekering gaat reageren. Voorlopig blijven duimen dus ....
 4. Mijn ziektekosten verzekering loopt via het Zilveren Kruis / Achmea, voor dr. Colpaert was dit een bekende en hij wist ook precies te vertellen hoe het werkt met een Nederlandse verzekering in België, allemaal erg prettig dus. Ik heb eigenlijk geen idee of hij die liposuctie nu meet standaard in zijn verhaal heeft maar ik kwam er zelf natuurlijk gelijk mee en toen hij keek moest hij bevestigen dat mijn eigen diagnose juist was geweest en een bvk met liposuctie de beste optie zou zijn. De kostenraming heb ik inmiddels al binnen en ingediend bij de verzekering, jemig wat werkt die man snel en efficiënt, zelfs alles gewoon in het weekend, dit zou in Nederland echt niet gebeuren!
 5. Nou meiden ik ben gisteren bij dr. Colpaert geweest! Ik was toch best behoorlijk gespannen vooraf, zou hij niet net zo reageren als die dokter van de Bergman Kliniek, stel ik me niet aan, etc. Maar wat een positieve ervaring was dit zeg! Wat een ontzettend professionele arts! Ik werd serieus genomen, hij had geen enkele twijfel, hij kan mij helpen! Hij schatte in dat hij wel 700 gram per borst kan verwijderen, dat is ongeveer tweederde zei hij en dit klinkt voor mij als enorm veel, die arts bij Bergman zei toen dat hij er maar max. 200 gram af kon halen. Weten jullie nog hoeveel er bij jullie verwijderd is @Doe ik het of niet? En @Pixie1? Daarnaast was mijn inschatting dat ik liposuctie voor de zijkanten nodig zou hebben helemaal juist. Alleen een liposuctie is niet mogelijk zei hij, dan krijg je hangende, lege zakjes, dus het moet in combinatie met een bvk met lift. Die liposuctie hoeft niet meteen vertelde hij maar kan ook nog achteraf, dat doen ook veel vrouwen, want met de bvk en lift worden de borsten ook smaller zei hij. Er zou wel kans zijn dat die vetrand onder de oksels dan meer ging opvallen als die grote borsten er dan niet meer voor zitten. De liposuctie is wel wat pijnlijk zei hij ook nog maar dat had ik al gelezen in het verhaal van Pixie. Maar voor mij is hier geen twijfel over, als ik dit doe dan is het gelijk met liposuctie van de zijkanten. Hij gaat nu een kostenraming maken en daarmee moet ik naar mijn ziektekostenverzekering, maar ook hierover was geen enkele twijfel bij hem, hij zag geen reden waarom ik niet in aanmerking zou komen voor een onkostenvergoeding. Omdat hij geen gecontracteerde zorgverlener is bij mijn ziektekostenverzekering zou ik sowieso enkel voor maximaal 75% vergoed kunnen krijgen maar ik heb het volste vertrouwen in deze man dus die 25% eigen bijdrage heb ik er zeker voor over. Hij is zeer ervaren, doet wel 4 bvk per week en het is zo’n beetje zijn specialisatie, nou dat was wel duidelijk te merken. Ook over complicaties zei hij dat, omdat het bij mij een tweede keer gaat zijn, die risico’s wel wat groter zijn maar de kans op afsterving van tepel is echt heel klein en veel kleiner dan bij minder ervaren chirurgen. Mijn man was mee en ook hij heeft het volste vertrouwen in deze arts. Pfffff ik was zo ontzettend opgelucht, het kan, het mag, ik ben niet gek!! Deze stap hebben we weer gezet. Nu op naar de volgende, vergoeding van 75% van de kosten door mijn ziektekostenverzekering. Naar een andere chirurg ga ik nu niet meer. Als het gaat gebeuren dan gaat dit hem worden. Duimen jullie mee voor de vergoeding?
 6. Ik heb inderdaad mijn ziektekostenverzekering gebeld en huisartsen kunnen een verwijzing uitschrijven voor meerdere artsen vertelden ze mij daar. Omdat in mijn geval de ene arts in België zit en mijn verzekering hiermee geen contract heeft moest ik voor deze arts zelf de verwijzing indienen. Dat heb ik nu gedaan en ik heb nu bericht gehad dat ik na het consult moet laten weten wat het behandelplan gaat worden. Omdat deze arts geen contract heeft zou ik bij goedkeuring door mijn verzekering eventueel 75% vergoed kunnen krijgen van een bvk. Stel dat ik nog naar de Nederlandse arts wil voor informatie dan moet ik weer naar mijn huisarts bellen en vragen of ze weer een doorverwijzing willen afgeven. Deze arts staat wel onder contract dus deze verwijzing kan dan rechtstreeks gestuurd en hier zou ik dan dus wel 100% vergoed kunnen krijgen maar altijd wel mits het goedgekeurd wordt door mijn verzekering. De lijn privékliniek en ziekenhuis wordt steeds vager. Ik was namelijk al bij Bergman Clinics geweest, een privékliniek, maar omdat deze wel een contract hebben met mijn ziektekostenverzekering zou ik het daar volledig vergoed kunnen krijgen. Het is dus afhankelijk van wel of geen contract. Omdat ik echt naar een arts wil die ook verstand heeft van een borstliposuctie heb ik toch eerst voor België gekozen. Bij een eventuele liposuctie zijn namelijk alle kosten gewoon voor mijn eigen rekening, ook in Nederland. Ik wordt nog weleens een expert op deze manier 🤗
 7. Zoals jullie in mijn voorsteltopic kunnen lezen heb ik van mijn huisarts een verwijzing gehad voor een BVK en ben daarmee naar de Bergmanclinic geweest. Deze arts sprak mij (en ik hem) totaal niet aan dus nu wil ik naar een andere maar daarvoor moet ik weer een nieuwe verwijzing aanvragen. Is er iemand die hier ervaring mee heeft want eigenlijk wil ik bij twee artsen langs, een in Nederland en een in België en dan kijken wat ik moet doen. Eigenlijk moet ik dus twee verwijzingen aanvragen? Hebben jullie dit ook zo gedaan? Ik begrijp namelijk dat, wil ik voor een vergoeding in aanmerking komen, ik een verwijzing nodig heb met een datum erop die voor het eerste consult is. Ik kan dus niet eerst gaan praten en dan achteraf kiezen en alsnog een verwijzing voor die pc aanvragen. Iemand ervaring hiermee?
 8. Nou @Pixie1 en @Doe ik het of niet?, ik heb vandaag maar de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt voor 14 september bij dr. Colpaert. Voor mij maakt dat qua afstand niet zoveel uit en na jullie verhalen en bestudering van zijn website heb ik contact opgenomen met zijn secretariaat. Ik ben heel benieuwd wat hij gaat zeggen en in de tussentijd kan ik nog proberen om een paar extra kilo’s af te vallen.
 9. O prima, ik wacht wel even af. Fijne vakantie!
 10. Beste @Pixie1 en @Doe ik het of niet?, ik heb jullie verhalen uitgebreid gelezen en ik ben best een beetje jaloers hoor, ik wou dat ik weer blij kon zijn met mijn boezem!. Helaas valt jullie arts, dr. Colpaert niet onder mijn Nederlandse ziektekosten verzekering maar ik ga hem zeker onthouden. Als het bij mij uiteindelijk alleen een liposuctie zou worden dan maakt het toch niet uit en moet ik het toch zelf betalen, dus dan zou ik ook voor hem kunnen kiezen. Wordt vervolgd!
 11. Hoi @Doe ik het of niet? Ik heb inmiddels twee foto’s weten te plaatsen in een privé album, weet alleen niet hoe ik jou kan toevoegen en bij jou kan kijken. Misschien dat jij kan helpen?
 12. Door mijn eerste bvk vind ik de vorm van mijn borsten nog niet eens verkeerd, ze zijn alleen heel breed en kolossaal vind ik. Bij een lipo halen ze idd alleen vet weg dus een pc zal moeten kijken of dat dat er genoeg is bij mij. Het mooist zou zijn als er een pc is die verstand heeft van beide. Ik wil ook zeker niet straks met een slap velletje komen te zitten want die elasticiteit van toen ik 20 was heb ik natuurlijk niet meer. Het verhaal van die persoon waar te weinig bij weggehaald is heb ik ook gelezen. Dat lijkt me ook een ramp als je dat overkomt! Ik wil best een en ander even met je delen, maar ben nieuw hier dus moet wel even kijken hoe dat moet. Bedankt in ieder geval al voor het meedenken.
 13. Ik woon zelf in Zeeland Maar het maakt mij niet uit waar ik naartoe moet, als het maar een kundig iemand is. Ik heb zelf ook gekeken naar het Parkmedisch centrum en lees heel veel goede verhalen hier over dr Nio, dus misschien moet ik een nieuwe verwijzing aan mijn huisarts vragen voor deze kliniek. Het liefst zou ik ergens heengaan waar ze zowel ervaring hebben met bvk als met een liposuctie van de borsten zodat ze mij goed kunnen informeren wat er in mijn geval verstandig is. Helaas zie ik hier nog geen echte borstliposucties dus ik twijfel dan ook weer welke kliniek het verstandigst is. Pffff al die twijfels! Ook mensen die een bvk met liposuctie van de zijkanten gehad hebben kunnen mij misschien advies geven? Kan ik daarvoor ook apart een oproepje plaatsen? Het verhaal van ‘doe ik het of niet’ heb ik ook gelezen dus als zij tips heeft voor mij dan hoor ik het graag! Bedankt in ieder geval! xo I
 14. Hallo allemaal, Ik ben 54 en heb inmiddels alweer meer dan 30 jaar geleden een borstverkleining ondergaan. Hier was ik uiterst tevreden over, het was best een flinke ingreep maar ik was superblij met het resultaat. In de tussentijd heb ik kinderen gehad en ben ik ook wat kilo’s aangekomen. Voor mijn gevoel ben ik qua borstomvang weer terug bij af en ik zou hier dus heel graag wat aan laten doen. Hiervoor ben ik naar mijn huisarts geweest en kreeg ik een verwijzing. Na een beetje zoeken koos ik voor dr. Koopmann van Bergman Clinics. Bij het eerste consult bleek dat deze man er dus duidelijk geen zin in had, hij was erg negatief, zou er maar minimaal iets af kunnen halen (200cc) en ik moest er rekening mee houden dat mijn tepels konden afsterven omdat het de tweede keer was. Hij kon niets aan de asymmetrie doen en ook de breedte van de borsten kon hij niet veranderen. Ik snap dat zo iemand geen garanties kan geven en je moet waarschuwen voor mogelijke complicaties maar dit kan je op verschillende manieren doen en zoals hij het deed was het voor mij duidelijk dat hij niet de persoon was. Bij mijn eerste borstverkleining is de asymmetrie overigens wel keurig weggewerkt! Ik hoef niet veel van mijn borsten af, maar vind het erg lelijk dat ze zo breed zijn, iets wat er schijnbaar toch een beetje bij hoort na een borstverkleining, en ook het feit dat ze nu weer aardig ongelijk zijn. Zelf twijfel ik of ik nu voor een liposuctie moet gaan i.p.v. een borstverkleining omdat er dan wel iets gedaan kan worden aan die breedte en ik hoop ook iets aan de asymmetrie en tegelijkertijd is er dan toch iets af. Zijn er mensen die mij kunnen adviseren, krijg ik geen slappe borsten van een liposuctie op mijn leeftijd? Mijn maat is overigens 85e/f, afhankelijk van welke borst je pakt.