Maria87

Maria87 : 9 januari 2020 : Dr. Luijendijk : Diakonessenhuis

Recommended Posts

Hoi! Ik zou graag een borstvergroting willen hebben om mooiere maar vooral gelijkere borsten te krijgen. 

Bij mijn eerste consult bleek dat er bij 1 borst sprake is van een tubulaire borst. Inmiddels ben ik bij drie plastische chirurgen geweest en voelde de afspraak bij dr. Luijendijk in het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht het beste. Hij legde het erg goed uit en ik kreeg hierdoor veel vertrouwen in hem. 

 

Nu ben ik vooral de voor- en nadelen van een borstvergroting aan het afwegen. Om uit eindelijk definitief te beslissen of ik het ga laten doen. 

Waar ik vooral nog over aan het twijfelen ben zijn de volgende punten:

-hoelang moet ik vrij vragen, moet ik het tegen mijn werkgever vertellen en zo ja krijg ik dan ziekteverlof? (Ik ben verpleegkundige)

-We hebben nu geen actieve kinderwens, maar dit gaat wel komen in de toekomst waarschijnlijk over 1.5-3 jaar. Is het dan wel verstandig een borstvergroting nu te doen? 

 

Dus...

Iemand ervraring met hoelang vrij vragen en ziekteverlof?

iemand ervaring met hoe een borstvergroting eruit ziet nadat je kinderen hebt gekregen? 

 

Groetjes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Maria87,

Welkom hier.

Hoelang je niet kan werken is per vrouw verschillend en ook per ingreep verschillend.

Voor of achter de spier maakt een heel groot verschil.

Ik heb heel lang geleden een bv gehad, achter de spier en ik heb er echt heel veel pijn aan gehad.  Bij mijn wissel ivm lekkage in 2016 viel de pijn heel erg mee. Je werkt in een beroep waar je echt rekening moet houden met je beperkingen, ik bedoel je hebt geen kantoor baantje. Er staat ook niet voor niet 4 tot 6 weken niet sporten voor, na een bv. Jou werk vergelijk ik maar met sporten.

Ik heb na mijn bv 2 kinderen gehad en mijn borsten zijn maar een klein beetje  gezakt/slapper geworden. 

Maar als je kinderwens er aan zit te komen zou ik een bv nog op de lange baan schuiven.  Je weet nooit hoe je lichaam gaat veranderen in en na een zwangerschap.

Succes met het maken van je keuzes.

Groetjes Essi4 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey!

 

Ik ben ook verpleegkundige. Ik heb twee weken vrij gevraagd. Dit was prima te doen voor mij! Ik ben 13 mei geopereerd. Ik zou vrij vragen voor 2/3 weken :) 

Nu moet ik ook zeggen dat mijn type prothese binnen 3 weken al waren ingekapseld. Dat was erg fijn aangezien ik dan sneller weer alles mocht doen!

 

Ik ben nog jong en ik wil ook graag kinderen in de toekomst. Mij is verteld in het consult dat ik gewoon borstvoeding kan geven omdat de melkklieren niet worden geraakt bij de operatie en de prothese achter de melkklieren worden geplaatst. Verder had ik ook research gedaan over BV en later een zwangerschap. Elk lichaam is anders natuurlijk maar het kan dat je vorm van je borst mooi blijven maar ook dat de vorm gaat veranderen...

 

Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt om wel een BV te gaan doen. Denk er goed over na en zet alle voordelen en nadelen naast elkaar. Mocht je nog met vragen/twijfels zitten. Bel met het ziekenhuis! Zij kunnen de beste informatie geven ☺️

 

Liefs,

 

KIm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankje voor je reactie! Bij mij wordt het duel plane, dus wel deels achter de spier. 

De plastisch chirurg had het over 2 tot 3 weken niet werken. Dus was van plan 3 weken vrij te nemen, hopelijk is dat genoeg! Heb jij voor de herstel periode ziekte verlof gekregen of heb je vakantiedagen gebruikt? 

Groetjes 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankje voor je reactie! Goed om te horen dat je na 2 weken alweer aan het werk kon! Heb jij een borstvergroting voor of achter de spier? En heb je echt vrij gevraagd of ziekteverlof? 

Groetjes 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ik heb gewoon vakantie gevraagd. Ik heb geen van beide maar de dual plane methode!

 

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allemaal, 

 

Aangezien ik zelf zoveel aan jullie verhalen en voor/na foto’s heb, wil ik graag ook mijn reis Tot zo gelijk mogelijke borsten delen. 

Wanneer er iemand vragen heeft of mijn foto’s wil bekijken laat het me weten dan voeg ik je toe :) (voorsituatie en pas-sessie) 

 

Samenvatting van mijn verhaal: 

32 jaar, a symmetrische borsten, rechter borst is tubulair (mist onderpool). 

Geen kinderen, wel in de toekomst kinderwens.

Krijgt borstvergroting waarschijnlijk op 9 januari bij dr. Luijendijk in het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht. 

Dual plane. Druppelvormig. Waarschijnlijk 350 cc rechts en 250 cc links. 

 

 

Uitgebreide versie: 

 

Oké waar het begon:

Tijdens mijn pubertijd Duurde het ten eerste lang voordat ik borstgroei had en vervolgens bleken ze ongelijk te zijn. Ik was me hier altijd bewust van. Bijvoorbeeld dat ik nooit zonder bh onder een topje me aan iemand zou laten zien en dat ik altijd push up Bh’s nodig had om het te corrigeren. Verder heb ik er nooit last van gehad. Bijvoorbeeld bij intieme relaties heb ik me hierin nooit beperkt gevoeld. 

 

Gedurende mijn twintige jaren heb ik geregeld gedacht over een borstcorrectie, maar ik heb het altijd snel weer van de baan geschoven. Deels omdat ik het geld niet had, maar vooral ook omdat ik een vooroordeel had over mensen die een borstvergroting zouden laten doen. Vooral was ik ook bang wat ander mensen dan van mij zouden vinden...

 

Goed nu ben ik 32 en sta ik steviger in mijn schoenen. Ik heb inmiddels een vaste baan, een huis en een erg lieve vriend. Ivm mijn eigen kinderwens, maar de afwezigheid van De kinderwens van mijn partner (niet voor altijd, maar voor nu) ben ik gaan na denken over de dingen die ik nog graag in mijn leven wil doen. Wil ik nog meer reizen? Wil ik een andere baan? Ik kwam tot de conclusie dat ik graag gelijke borsten zou willen hebben. En toen ik dat eenmaal aan mezelf toegaf merkte ik dat ik dit al veel langer wil, maar er nooit zo lang bij stil heb (willen/durven) staan. Alleen had ik nog veel vragen die ik erg belangrijk vond. Bijvoorbeeld hoelang kan ik niet werken, hoe zit het met ooit zwanger worden, kan ik nog borstvoeding geven in de toekomst etc. 

 

Om al deze vragen te beantwoorden en een goed overwogen keuze te kunnen maken of ik een borstvergroting zou willen heb ik een afspraak gemaakt bij dr. Wijnberg Bij kliniek Veldhoven. De ervaring was matig:

-hij was erg gehaast, hij gaf aan dat hij snel naar Nijmegen wou

-hij is een beetje apart, bijv hij doet box ipv een hand geven...

maar... wat wel fijn was dat hij direct zei dat mijn kleinere borst een tubulaire borst is. Ik had hier wel ooit van gehoord, maar wist niet dat dit bij mij het geval was. Ik vond het fijn dit te horen en te weten, omdat ik hierdoor het gevoel had dat het niet helemaal gek was dat ik een borstvergroting wil. Hij gaf aan dat ik het vergoed kond krijgen (hij was hier erg stellig in), maar dat ik dat via een verwijzing van de huisarts bij een plastische chirurg in het ziekenhuis moest laten regelen. 

 

Zo gezegd zo gedaan. Een tijdje later had ik een afspraak bij een plastisch chirurg in het ETZ in Tilburg. Ik liet foto’s maken en ze zou de aanvraag doen. Alleen na een paar weken had ik een belafspraak met haar en gaf ze aan dat ze het had overlegd met een andere arts en ik het niet vergoed kon krijgen. Bovendien gaf ze aan dat wanneer ik nog een kinderwens heb de komende paar jaar ik beter kan wachten tot na de kinderen...

 

Toen wist ik het ook allemaal niet meer zo goed. Ik wil natuurljk geen ingreep laten doen die ik na een paar jaar weer over moet doen. Maar als ik wacht tot na de kinderen, dan zijn we zo 8 jaar verder. De vergoeding maakte mij niet zoveel uit, ik was er in eerste instantie ook vanuit gegaan dat ik het zelf zou moeten betalen. Via internet kwam ik terecht bij dr. Luijendijk. Hij heeft veel ervaring met tubulaire borsten en ik besloot bij hem een afspraak te maken in het Diaconessenhuis in Utrecht. Ik zag het als een soort second opinion. 

 

De afspraak bij dr. Luijendijk afgelopen juni was erg prettig. Het is een rustige man, die duidelijk uitleg geeft over de ingreep. Ook de mogelijkheid van complicaties legt hij goed uit. Hij gaf aan dat ik in iedergeval 2 weken niet kan werken en dat 3 weken nog beter zou zijn. Dit vond ik haalbaar. Daarnaast gaf hij aan dat ik best een borstvergroting kan doen als ik nog een kinderwens heb over een tijdje. Hoe het daarna wordt weet je niet, maar meestal blijft het resultaat mooi. Borstvoeding geven kan ook. 

 

Dus de keuze was gemaakt ik wil een borstvergroting! Na gesproken te hebben met mijn leidinggevende (ik krijg 3 weken ziekteverlof!) en met de roosterraar kwamen we uit op januari 2020. Het lange wachten begon!

 

Afgelopen week had ik de 2e afspraak bij dr. Luijendijk, om te bepalen hoeveel Cc ik graag zou willen hebben. 

Het wordt sowieso dual plane, dit is de manier hoe hij opereert om een tubulaire borst ‘op te lossen’ Hierbij wordt de borstplooi van mijn rechter (kleine) borst ook verlaagd. Daarnaast heb ik gekozen voor druppelvormige protheses, omdat ik de kans zo groot mogelijk wil maken dat mijn tubulaire borst mooi wordt. Ik mis namelijk als het ware de onderkant van de borst, wat hopelijk met een druppelvormige prothese goed opgevuld wordt. En qua Cc’s zijn we uitgekomen op ongeveer 350 cc rechts(de kleine) en gaat hij tijdens de OK kijken hoeveel er in links moet om het zo gelijk mogelijk te maken (waarschijnlijk ongeveer 250 cc).  Hij heeft allemaal verschillende maten besteld, zodat hij tijdens de OK kan spelen met de hoeveelheid Cc’s, zodat ik zo gelijk mogelijke borsten ga krijgen. 

 

De OK datum is nog niet officieel, maar waarschijnlijk gaat het 9 januari worden. Dit hoop ik ook heel erg, omdat ik op mijn werk ruim 3 weken vrij heb gekregen, dus als het een week later zou worden (hij opereert alleen op donderdag) zou dat mijn herstel periode verkorten.  Dus over waarschijnlijk 6 weken is het zover! 

 

Ik vind het wel erg spannend! Wat ik vooral spannend vind is hoe het gaat worden. Ongelijke borsten opereren is een stuk moeilijker dan gelijke borsten. Dus het resultaat is onduidelijk. Waarschijnlijk blijven ze altijd wel een beetje ongelijk. Maar in welke mate dat is niet duidelijk. 

 

Nu aftellen! Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed van je dat je de stap zet! Wachten tot na de kinderen vind ik ook zo wat.... dan gebeurt er zo veel en is het misschien niet meer mogelijk financieel, en nu wel en het is voor jezelf dus ach....

ik wil graag meekijken met je reis, en in je album! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spannend! En ik zou het zeker niet uitstellen vanwege een kinderwens. Ik wil eventueel ook nog meer kinderen in de toekomst, maar ik heb zoiets van ik leef nu en heb het ook gewoon laten doen. Goed dat je deze keuze hebt gemaakt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Spookbewoning12 ik heb je toegevoegd. Hoever ben je inmiddels in het proces? Ik zag dat je ook bij kliniek Veldhoven bent geweest, hoe was jou ervaring met de arts? Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik moet nog naar Veldhoven, deze maand afspraak. Laat t uiteraard weten. Ben wel bij Velthuis geweest. Gevoel op zich goed maar merk toch een enorm gat in info die ik nu op t forum haal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Maria, ik heb ook  (mild) tubulaire borsten.  Zou ik een kijkje in je album mogen nemen.  

Ik hoop dat de gewenste datum graag lukken. 

Zelf zal ik rond februari worden geopereerd door dr. Van der Pot

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nog even wachten ik heb je toegevoegd! 

Spannend, jij moet ook nog even wachten..

Jij gaat een stukje groter en ik zie dat je voor de spier gaat toch? 

Grappig dat er op verschillende manieren met tubulaire borsten om gegaan wordt. 

Ik vond het erg lastig om te kiezen voor de hoeveelheid cc. Ik wil niet te groot/ dat het te erg opvalt, maar ik wil vooral ook dat ze mooi worden. Ik weet zelf niet hoe breed mijn borsten zijn, maar denk ook wat groter dan de meesten. Ben 174 cm en 75 kg. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites