essi4

Members
 • Content Count

  172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

essi4 last won the day on November 28 2019

essi4 had the most liked content!

Community Reputation

45 Excellent

About essi4

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2,697 profile views
 1. Ohhh, wat rot voor je Jaydee! Ik wens jou en je man heel veel kracht. Liefs van mij. Xx
 2. @Francisca91 ja, die grote borsten he! soms komt het besef dat het echt niet nodig is pas na vele jaren, en soms komt het al heel snel? Jou herstel is ook goed gegaan he. Fijn voor je. Op naar een gezond lijf.
 3. @Rosanna123 Toch zijn er twee artsen geweest die me min of meer het gevoel hebben gegeven dat het beter was dat ik toch voor een lift, of lipofilling moest kiezen wilde ze nog een beetje toonbaar zijn. Maar mijn doel was explantatie en verder geen gedoe meer aan mijn lijf. Ik ging steeds meer klachten ervaren en ik wilde gewoon rust in mijn hoofd ook.
 4. nee, eigenlijk niet. Ze zijn lekker zacht, maar toch ook nog wel stevig.
 5. Sjuul, ze zijn weer gewoon zacht en warm hihihi Vooral dat ze weer warm zijn is erg prettig. Mijn partner zegt voor al erg blij te zijn dat ze wéér zacht zijn zonder harde bobbels of plooien van het implantaat.
 6. Dank je. Ik ben er ook echt wel oke mee. De angst die sommige artsen je aan praten over het uiteindelijke resultaat is echt niet altijd eerlijk blijkt dus wel.
 7. Foto 1 en 4 van de collage, zijn genomen 2 dagen na de explantatie. Foto 2 en 5 van de collage, zijn genomen 12 dagen na de explantatie Foto 3 en 6van de collage, zijn genomen 5 a 6 weken na de explantatie. De verschillen lijken op het oog niet zo heel erg duidelijk maar zijn er echt wel. Na 20 jaar implantaten is mijn huid toch nog in staat om terug te veren. Ik ben bij verschillende plastisch chirurgen geweest. Er is tegen me gezegd dat ik een lift nodig zou hebben en grotere implantaten moest nemen, een andere arts zei dat ik beter voor lipofilling kon gaan als ik dan toch de explantatie wilde laten door gaan om het nog een beetje wat te laten lijken. Ik koos voor niets!!! Mijn keuze was gewoon weer back to basic te gaan.... Bang voor het resultaat ging ik de operatie in, maar heel blij met het resultaat zoals het nu is. Ik heb meer borst dan ik had voor mijn borstvergroting. Zonder lift en zonder lipofilling en zonder implantaten, zijn dit borsten van een bijna 50 jarige vrouw. Die 4 kinderen borstvoeding heeft gegeven en 20 jaar siliconen heeft gehad.
 8. Ik kreeg geen drains na de explantatie, dus herken dit ook niet. Hopelijk voor jou, morgen je drains er uit dan. Herken die pijn scheuten wel hoor. Af en toe even een naar gevoel. Gelukkig hier ook geen blauwe borsten gehad. Groetjes en succes met je herstel.
 9. Hoi best boobie, Ik had de update eigenlijk expres onder de topic geplaatst die rond december'18 / januari '19 was gestart naar aanleiding van het vocht tussen implantaat en kapsel. Was bedoeld dat de dames met wie ik toen in gesprek was kunnen zien hoe het nu met me gaat. Ik weet niet of ze dat nu nog kunnen zien, nu alles samen staat? Liefs essi4
 10. Toch nog weer even op borstenforum. Ik wilde een update geven over wat er in het laatste half jaar is gebeurd. Zoals ik begin januari al schreef was ik van plan om voor explantatie te gaan, maar had ik niet echt haast. Ik was immers bij mijn p.c geweest en die had mij voor zover gerust gesteld. Toch bleef ik me onbewust erge zorgen maken over mijn gezondheid. In mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik tot de conclusie dat ik me deze keer niet door de Blecourt zou laten opereren. Dit omdat ik ook de kapsels weg wilde hebben bij explantatie en hij alleen het ondersre deel er van wilde weg halen. Ik vond een andere chirurg en plande een operatie datum in. Eind februari werd ik getroffen door een tia. Moest hier door bloedverdunner gaan gebruiken en op nadrukkelijk verzoek van mijn neuroloog mijn operatie afzeggen. Ik zat in een achtbaan van emoties. Gezondheid voor op, maar ook angst om wat er over zou blijven als ik dan uiteindelijk toch mijn explantatie ooit eens rond zou kunnen krijgen. Alles in de koelkast zetten na mijn TIA lukte niet. Ik bleef zoeken en lezen naar ervaringen van vrouwen met soort gelijke verhalen als de mijne. Vrouwen met vage klachten en hun zoektocht naar herstel. Nog voor ik mijn 3 maanden zeker niet stoppen met bloedverdunners voorbij was, was ik op concult bij nog een andere chirurg.( De arts bij wie ik mijn operatie op het laatste moment moest afblazen, werd op eens iets terug houdender met het verwijderen van de kapsels. En dat was echt mijn grote wens. Na de lekkage die ik aan beide borsten had in 2016 en de vage klachten die ik later had gekregen, leek me dat ook gewoon niet meer dan normaal.) Ik kwam uit bij dokter van Selms. Mijn wens is uiteindelijk, ook precies zo door hem uitgevoerd. Implantaten en kapsels eruit d.m.v en bloc methode. Kapsels opgestuurd naar anatoom patholoog voor onderzoek op alcl.Het hele team was ook zo lief voor en na de operatie. De anesthesie heeft meerdere keren contact met mij en mijn neuroloog gehad. Om de operatie op een veilige manier te kunnen laten doorgaan. Stoppen met de bloedverdunners was geen optie i.v m de doorgemaakt TIA. Opereren met de bloedverdunners was ook geen optie. Nu was er een veilig plan opgesteld waarbij ik geen gevaarlijk liep en de operatie door kon gaan. Ik heb mezelf 5 dagen moeten spuiten en kon de dag na de operatie weer herstarten met mijn orale bloedverdunners. En dan nu... hoe voel ik me nu?! Ik voel me top! 21 juni ben ik verlost, en het herstel gaat als een speer. Mijn borsten zij kleiner en minder vol dan met 310 cc natrelle. Maar ze zijn zacht en horen bij mij. Ik ben 49 jaar. De tijd van super grote harde borsten is voorbij en ook niet meer bij mijn leeftijd passend vind ik. Mijn gezondheid is me alles waard en al hoewel ik nog niet weet welke cup maat het nu is, ben ik al heel blij met hoe ze er nu uit zien. En nee....het zijn geen slappe lege vellen. Als jullie nog vragen hebben stel ze gerust. Heel veel liefs Essi4
 11. Hallo Nathalie, Mag ik vragen welke implantaten je had? Wel fijn dat alles in zijn geheel er uit is gehaald. Ik hoop echt dat je goed kan herstellen en dat je met de uitwendige prothese het wat dragelijker voor je zelf kan maken. Heel veel liefs Essi4
 12. Fijn dat het achter de rug is. Op naar een volledig herstel. Liefs essi4
 13. Lieve allemaal, Ik heb het achter de rug. De operatie is goed verlopen en is nu twee weken geleden. Mijn herstel gaat echt super. Ik heb bijna geen pijnstilling nodig gehad. De implantaten waren nog heel en zijn met kapsel en al (volgens en bloc methode ) verwijderd. Er zijn geen drains achter gebleven na de operatie en het litteken is maar een heel klein beetje langer gemaakt dan het oude. Kapsels zijn voor onderzoek opgestuurd naar de anatoom patholoog. Ik ben vol lof over dokter van Selms en het hele team bij het Jan van Goyen in Amsterdam. Mijn borsten zijn natuurlijk kleiner en minder vol dan met mijn 310cc natrelle implantaten er in. Maar ze zijn weer zo zacht en zonder harde bobbels en randen van de implantaten. Ik was erg bang voor het resultaat. Na 20 jaar grote borsten en dan...? Slappe, lege vellen misschien wel?! Ik kan iedereen vertellen dat ik me beter voel dan met die hele grote borsten. Mijn kleine borsten horen nu al zo bij mij en mijn " vage " klachten lijken al te verminderen. De rust die ik meteen al in mijn hoofd had toen ik bij kwam uit de narcose is me deze cup maat (Weet nog niet wat het is geworden) helemaal waard. Ik weet zeker dat de huid van mijn borsten, net als de huid van een buik na een bevalling, nog wat zal herstellen en dat het nog wat verder zal bij trekken. Voor nu ben ik echt heel blij en tevreden. Als iemand verder nog vragen heeft over mijn explantatie, stel ze dan gerust. Ik zal proberen nog een paar voor en na foto's te plaatsen, weet niet of het lukt, omdat ik niet zo handig ben. Liefs Essi4