Bemeltje

Bemeltje : 30 september 2019 : Dr. Ortiz : Belgian breast clinic

Recommended Posts

Hi ladies,

Na 10 jaar wikken en wegen, sparen en dan toch weer het geld aan een vakantie besteden, heb ik nu de moed bij elkaar geraapt om stappen ye zetten. Jarenlang heb ik me druk gemaakt over complicaties en verhalen van auto immuunziekten die zouden kunnen ontstaan na een BV, maar ik wil het toch echt doen.

Op basis van jullie verhalen en de verhalen van bekenden heb ik de keuze gemaakt om twee consulten te plannen: een bij dr. Verdonck, Belgian Breast Clinic (22 juni) en een bij dr. Schiettecatte, Kliniek Veldhoven (8 juli).

 

Ik ben 28 jaar, 1,68 en weeg 60 kilo. Ik heb in mijn bh's meestal 75b maar als ik in de spiegel kijk ziet het er meer uit als cup a. Zelf schat ik in dat de prothesen tussen de 250 en 300 het mooiste resultaat geven maar we zullen zien wat het advies is. Ik wil een natuurlijk resultaat maar ook weer niet te klein. 

Verder ben ik erg bang voor de narcose en het infuus, daar kan ik me hopelijk gewoon overheen zetten. 

 

Ik vroeg me af of er ergens een vragenlijst voor het consult te vinden is? Ik ben bang dat ik dingen vergeet te vragen. Verdere tips zijn natuurlijk altijd welkom! 

 

Jullie horen van mij. Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

Wij hebben bijna dezelfde voorsituatie, alleen iets ouder😉 (35) en 1 cm langer. Ook 75b als bh, maar in de spiegel een A cup (en als ik foto’s vergelijk van anderen).

 

Na ook heeel veel twijfels word ik 10 juli as geopereerd door dr. van Straten. Wellicht heb je iets aan mijn verhaal😃.

groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey! Wat toevallig. Super spannend, 10 juli is het zo! Ik ga je verhaal lezen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bemeltje spannend he!

Ik heb zelf ook consult gepland bij Dr. Verdonck op 6 juli.

Laat je weten hoe het gegaan is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag bij dr. Verdonck geweest, het is in ieder geval een leuke man. Mijn vriend en ik kregen er een goed gevoel bij. Helaas mochten we geen foto's maken van de pasprothesen. Hij liet me 4 verschillende groottes passen, ik zal ze even A B C en D noemen. A was leuk en mooi maar geen heel groot verschil. B bond ik erg mooi en op het eerste oog precies wat ik wilde. Toen ik optie C aantrok dacht ik in eerst instantie ' Wooow wat groot!'. Maar na een paar minuten wende het aanzicht en vond uk het steeds mooier. Het is gewoon raar om in een keer echt tieten te hebben haha. De laatste optie D was echt erg groot, te nep vond ik. Voor nu kies ik dus voor optie C, wat volgens mij neerkwam op ca. 300 cc. 

 

Volgens dr. Verdonck zijn mijn borsten erg asymmetrisch, vanwege de groei van mijn borstbeen en de achtergebleven ontwikkeling van de linkertiet, op de foto dus rechts (Ik zal kijken of ik een foto kan plaatsen). Ik zag heus wel dat ze niet even groot waren maar ik weet ook dat het menselijk lichaam gewoon niet symmetrisch is. Het advies voor het beste resultaat en het meest symmetrisch was volgens dr. Verdonck een vergroting met prothesen én lipofilling om de vormen zo plaatselijk aan te passen (dit noemen ze hybride, nog nooit van gehoord). Het eerst wat ik dacht was 'Neee, ik wil geen lipofilling!'. Vervolgens zei hij ook dat als ik daarvoor zou kiezen, ik dan naar een andere chirurg moest gaan want hij doet geen lipofilling. Hij raadde dan dr. Ortiz aan. Ohja, lipofilling kost ook nog 900 euro extra.

Hij zei dat als hij de operatie zelf ging uitvoeren gewoon twee gelijke prothesen ging plaatsen, maar dan het liefst wel de Motiva prothesen die een natuurlijke vorm aannemen. Gelukkig zijn dit ook de prothesen die ik al op het oog had, de Progressive Plus. De asymmetrie heeft mij nooit heel erg gestoord, wel het kleine volume. Ik denk zelf dat als ze groter zijn, ik echt tevreden ben, ook al is er misschien nog wat asymmetrie te zien. 

 

Ik ging er weg met een super enthousiast gevoel en wilde eigenlijk meteen een afspraak maken. Maar toch wil ik ook nog graag het consult bij dr. Schiettecatte afwachten. Ben erg benieuwd of hij ook begint over de hybride borstvergroting en de 'ernstige asymmetrie'. 

Ik heb er zo'n zin in!!! Hihi

 

Iemand ervaring met hybride? Of nog tips en opmerkingen over andere dingen? 

 

Xxx

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi, 

 

Wat fijn dat je eerste consult prima verlopen is... wel jammer dat je geen foto's mocht maken. Hier ben ik dat vergeten tijdens mijn consult 🙈 ik was zo overdonderd dat ik er heen ging en toen ik de prothese paste was ik helemaal in shock. Er zat ineens wat🙈🤪

 

Wat betreft de pc kan ik je niet helpen, ik zelf ben eerst bij Diana Gabriels geweest, maar daar stond ik na 2 minuten buiten... die wilde me niet helpen ivm medische aandoening (Denk had dan de afspraak afgebeld/gemaild. Maar nee, even een dik uur voor niks gereden🤔🤨🤐

2de consult was bij dr. vd Weij in Boerhaave medisch centrum. Dat voelde meteen goed.

 

In jouw situatie denk ik wel dat ik inderdaad meerdere consults zou doen... 

 

En hybride bv. Nog nooit van gehoord... 

Benieuwd van schiettecatte je te vertellen heeft, wanneer heb je daar een afspraak? (Sorry als ik er overheen gelezen heb🙈)

 

Veel succes in ieder geval! Op naar mooie boobies 

 

Groetjes MJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaaa het is zo raar als er opeens wel iets zit he! Ook als jebdan boven boven naar beneden kijkt haha. Maar ik vond het fantastisch. Ik ga inderdaad gewoon het consult bij kliniek Veldhoven afwachten. Ik moet zeggen dat Verdonck me toch wel onzeker heeft gemaakt over mijn 'ernstige asymmetrie'. Ik dacht gewoon altijd 'ach, eentje is wat groter dan de ander, dat heeft iedereen toch?'. En nu ben ik bang dat als ik twee gelijke implantaten pak het asymmetrische uitvergroot wordt ofzo.. 

Terwijl ik voorheen echt ervan overtuigd was dat het mooi zou worden, als ze maar groter zijn. Beetje shit. Maar goed, 8 juli naar Schiettecatte! 

 

Op de een of andere manier heb ik bij Diana Gabriels nooit een fijn gevoel gehad. Wat stom inderdaad dat ze je helemaal liet komen. Wat voor medische aandoening heb je dan?

En heb je al nieuwe boobies?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bemeltje 

 

Ja snap dat je dat onzeker heeft gemaakt! Is ook niet niks als dat zo tegen je gezegd word... zeker als dat 1 van de dingen is waar juist géén onzekerheid zat... 

 

Ik weet eigenlijk niet of je door een vergroting het dan nog meer uitvergroot (beetje rare zin, maar je snapt me hopelijk 🙈

 

Mijn man had bij Diana een afspraak gemaakt omdat hij gehoord had van mijn vriendin dat die daarheen wilde gaan voor haar wissel... (en hij is helemáál niet thuis in de bv wereld hihi) 

Nu ik het forum doorgespit heb ben ik ook wel blij dat ik daar niet geholpen word eerlijk gezegd.

 

Bij Boerhaave wilde ze ook perse de goedkeuring van mijn eigen arts, wat me ergens wel geruststelde. Ik heb dunne vezel neuropathie, de uiteinde van mijn zenuwen zijn kapot door een genetische afwijking. 24/7 zenuwpijn aan mijn benen en armen. Daarnaast migraine, maar die is dankzij botox helemaal onder controle :43: (compleet vergoed mijn fronsrimpel weg... elk nadeel heeft zijn voordeel bedenken we dan maar hihi) 

En een auto immuunziekte waarvan ze de naam nog niet ontdekt hebben.

Doordat er bij Boerhaave ook een neurologisch gedeelte zit en de pc ook met een neuroloog van daar overlegd had stelde me dat nóg meer gerust. 

 

Zoals gezegd in mijn eigen topic, nog 8 nachtjes slapen... (of het slapen word dat betwijfel ik hihi)

 

Zo weer een héél verhaal... 🙈

 

Maar hoop dat je over de a symmetrie wat meer duidelijkheid gaat krijgen. Misschien hier op het forum wel mensen die je wat kunnen vertellen daarover 🤔

 

💖 MJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MissyJoy

Dat is heel wat! Heftig. Wel chill dat de migraine met botox onder controle is. En ook fijn voor de rimpels haha! 

 

Ik snap je rare zin haha. Ik ga dat gewoon nog eens aan de pc vragen, maar nu bedenk ik me dat Verdonck zelf zei dat als hij me ging opereren hij het liefst twee gelijke prothesen erin plaatst. Hij was bang dat als hij verschillende groottes ging gebruiken het er dan wel raar zou uit zien. Hij zal er wel verstand van hebben. Toch benieuwd of Schiettecatte hetzelfde zegt. 

 

Ik kan me goed voorstellen dat je voor Boerhaave kiest aangezien ze daar dus ook verstand hebben van Neurologie! En dat slapen.. ik droom echt letterlijk over grote borsten 🤣 het is ook niet niks allemaal

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bemeltje hihi ja weer een leuke bijkomstigheid van iets naars. Ik had (Heb, als de botox weer uitgewerkt is) een behoorlijke frons rimpel tussen mijn wenkbrauwen... kijk even daarna dus weer een stuk vriendelijker hihi

 

En de kids die lachen zich rot 🤣

"mam kijk niet zo raar! Want je kan niet meer boos kijken nu hoor!" 🤣

 

Oké, wel dezelfde protheses gebruiken, maar het wél zo benadrukken... Oooh daar zou ik ook echt mega onzeker van worden! Maar ik denk zelf ook dat als je verschillende protheses gaat gebruiken dat het dan nog meer benadrukt word... tenzij het verschil natuurlijk dermate groot is dat het niet anders kan... dan word het inderdaad een ander verhaal.

Maar zoals je zelf al aangeeft, je was er niet onzeker over en iedereen heeft wel verschil...

 

Ik zie dat vooral met de hoogte van mijn tepels... Ook wel benieuwd hoe er dat straks uit ziet 🤔 

 

En dromen... Oooh hou op... de tijd dat ik slaap... heb al de meest rare dromen gehad 🤣 en vele met ons denk ik zo hahahaha 

 

Allemaal dames met een forum verslaving en tieten fetisj 🤣🙈🤣 

 

💖

 

Op naar de 8ste zodat je daar hopelijk wat meer duidelijkheid krijgt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MissyJoy

Ja hahaha, ik heb ook zo'n dikke rimpel tussen de wenkbrauwen, vreselijk. Ook al nagedacht over botox maar ik durf niet. Aangezien dat ook verslavend lijkt te zijn 😋 

Nee precies, ik denk als Verdonck er niks moois van kan maken dat het er niet aan zou beginnen. Hij wilt toch ook een mooi resultaat maken. 

Zeg dat wel met die forumverslaving en fetishes hahaha. Nou, slaap lekker vannacht!

 

Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bemeltje 

 

Jij ook lekker slapen... en hopelijk mooie dromen die werkelijkheid mogen worden voor ons... en geniet van het weer...

 

Hier het zwembad aan het vullen (beetje laat, maar mijn lijf liet t niet eerder toe) dus deze week lekker nog genieten van het zwembad (Als de kids naar school zijn is het bad lekker voor mama hahahaha mogen hun daarna, vanaf volgende week is het voor mij voorlopig even afgelopen... dus nog even van genieten...)

 

💖

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bemeltje

Toen ik jouw foto zag moest ik gelijk aan mijn eigen voorsituatie denken. 

Alleen ben ik 13 kilo zwaarder en zijn daardoor mijn borsten ook wat groter. 

 

Bij mijn eerste consult bleek dat ik niet ‘ gewoon’ asymmetrische borsten had, maar er sprake is van 1 tubulaire borst (de kleine). Misschien is er hier bij jou ook sprake van? 

Je hebt verschillende gradaties en bij de milde variant mist alleen de onderpool van de borst waardoor de borstplooi als ware hoger zit. 

 

Ik ga geopereerd worden door dr. Luijendijk in het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht. Hij heeft ook een leuke site waar er veel uitleg over gegeven wordt. 

Hij opereerd a symmetrische borsten middels duel plane. Waarbij hij bij de kleine borst nog iets speciaals doet waardoor mijn borstplooi ook verlaagd wordt. Ik krijg wel verschillende prothese grotes (waarschijnlijk 200 en 300 cc)

 

Als je wil kan ik je evt een foto sturen van mijn voorsituatie, zodat je begrijpt wat ik bedoel. 

 

Groetjes 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Maria87

Hey! Oh dat wist ik helemaal niet. Daar ga ik me eens in verdiepen. Ik wil best een foto zien ja!

Wanneer word je geopereerd?

Share this post


Link to post
Share on other sites