daphnedaphne

daphnedaphne : 14 juni 2019 : Dr. Wijbenga : ZGT Hengelo

Recommended Posts

Hoi dames!

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Daphne en ik ben 21 jaar oud. De reden dat ik me heb aangemeld op het borstenforum is omdat ik plat ben en ik zocht lotgenoten wiens verhalen en ervaringen ik kon lezen. Aangezien ook ik wist van de vergoedingsregeling sinds 2017 voor borstvergrotingen heb ik nu ook de stap gezet om mijn toekomstige borstvergroting vergoed te krijgen. Ik ben vanmorgen bij de huisarts geweest en heb een verwijzing gekregen voor Velthuis kliniek. Ben al enorm blij met deze eerste stap! Word door de huisarts in ieder geval al serieus genomen. Ik weet dat het een lastig proces gaat worden, want heb al heel wat verschillende topics helemaal doorgespit. Maar wat een fijn gevoel geeft het mij dat ik me voor de eerste keer in mijn leven niet alleen voel. Ik had altijd het gevoel dat ik de enige was die zo plat was, maar dat is dus helemaal niet zo. Ik vind het ongelooflijk leuk om te zien dat alle dames van alle leeftijden elkaar zo steunen en elkaar de wereld gunnen. Dat vind ik echt enorm mooi om te zien en het heeft mij zelf nu al heel veel steun gegeven. Zelf ben ik verzekerd bij Anderzorg en heb al gelezen dat dit niet de makkelijkste verzekering is om een vergoeding bij te krijgen. Mochten er toch dames zijn die een vergoeding voor een borstvergroting hebben gekregen bij Anderzorg, ik zou het enorm fijn vinden als jullie contact met mij opnemen.
Goed, de volgende stap voor mij is een afspraak maken voor een consult bij Velthuis kliniek. Volgens mij kunnen ze daar geen echo van je borstweefsel maken, dus ik denk dat ik de huisarts nog even moet bellen voor een verwijzing voor een echo in het ziekenhuis. Ben enorm benieuwd naar de uitslag van deze echografie. Hoop zo dat het ruim onder de 1 cm zit en dat de plastisch chirurg vindt dat ik geen borstplooi heb. Een vergoeding zal zo geweldig zijn. Echt het mooiste cadeau dat ik ooit zou kunnen krijgen.


Hierbij dus kort mijn verhaal. Ga nu snel verder lezen en wens iedereen hier heel veel geluk!

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel succes met je traject @daphnedaphne:71:

En :viannen_01:op het forum.

Ik ben de andere kant uitgegaan (dus van :1big_boobs: groot naar :1boobs: kleiner) - dus ik kan je geen advies geven over een BV. Maar ik vind het wel mooi en treffend hoe je omschrijft wat er hier op het forum gebeurt.

Geniet er van en leer maar lekker veel bij en hopelijk komt die bevestiging van die vergoeding er snel aan.

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi @daphnedaphne! Mijn borstvergroting wordt vergoed, mijn klierweefsel was tussen de 0.5 en 0.8 cm. Mijn zorgverzekeraar is de Menzis dus ik kan je helaas niks vertellen over Anderzorg, maar over Menzis werd ook gezegd dat ze vrij moeilijk zijn, maar daar heb ik niks van gemerkt! Mijn operatie staat gepland op 13 maart. 

Veel succes met de vervolg stappen en ik hoop met je mee! Als je vragen hebt mag je mij die altijd stellen:116:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi @Doe ik het of niet? ? super lief je reactie op mijn eerste bericht! Dankjewel voor je steun en hoop inderdaad op goed nieuws. Wat goed van je dat je zelf hebt besloten om van groter naar kleiner te gaan. Had je veel klachten? En wanneer heb je het laten doen?

 

Hai @Hayleyy ? ik heb inderdaad meegekregen dat jij je borstvergroting vergoed krijgt! Echt super gaaf voor je en ik gun het je ontzettend! Spannend dat het al zo snel is! Waar ga je het laten doen? Anderzorg valt geloof ik wel onder Menzis, dus ik hoop dat ik dan net zoveel geluk heb als jij. Ik hoop dat ik gewoon een fijne plastisch chirurg tref die mij begrijpt en vindt dat ik geen borstplooi heb. Ik vind zelf dat ik het niet heb, maar je weet het bij anderen maar nooit... ben echt praktisch plat. Heb jij foto’s moeten sturen naar je verzekering? Ook ben ik heel nieuwsgierig naar foto’s van borsten van vrouwen die het vergoed hebben gekregen, zodat ik het kan vergelijken met mezelf. Vind het zo spannend!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @daphnedaphne

Graag gedaan.

Ja ik had veel klachten: rug-, nek- en schouderpijn  en op de duur zelfs last van een brommend geluid in mijn oren en pijn aan mijn hoofdhuid en schedel. Elk jaar zat mijn nek vast en moest ik naar de fysio. En dan heb ik het nog niet over zweten en uitslag in de borstplooi en tussen mijn borsten. Wijde kledij moeten kopen omdat die vooral aan je boezem moest passen. De zoektocht naar de juiste BH die het gewicht kon dragen, geen beugelBH's kunnen dragen vanwege de druk op je ribben, enz. Er is uiteindelijk anderhalve kilo weggehaald. Ik zou het zo weer doen. 

Maar nu alles tiptop en ik heel blij. Een nieuw leven, een nieuw zelfvertrouwen. :123:

Dat wens ik ook voor jou - maar dan met grotere boobies en een vergoeding.

:48:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga naar het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. Bij dr. Osinga. Mijn plastische chirurg heeft een aanvraag voor mij gedaan, de verzekering heeft niet om foto's gevraagd. Ik deel liever geen foto van mijn voorsituatie, maar ik ben echt heel plat.:83:  Je kunt altijd nog om een second opinion vragen, mocht het niet lukken!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Doe ik het of niet? wow, dat klinkt echt heel heftig! Lijkt me vreselijk inderdaad. Heel fijn dat er dan toch zo’n oplossing is en dat je je nu weer helemaal goed voelt en blij bent met je borsten. 1,5 kilo... jeetje, dat is echt heel veel! Heb jij deze operatie vergoed gekregen? Lijkt mij wel toch met al deze klachten of zit de verzekering hier echt zo raar in elkaar?

 

@Hayleyy ooh wat fijn zeg dat dit allemaal voor je vaststaat. Kan me voorstellen dat je er heel veel zin in hebt, maar ook mega zenuwachtig bent. En helemaal top dat het vergoed wordt aangezien je helemaal plat bent. Terecht! En snap ook heel goed dat je geen foto wil delen hier. Als ik voldoe aan de eisen ga ik ook in eerste instantie geen foto’s sturen. Kunnen ze er altijd nog naar vragen. En als ze het afwijzen terwijl ik aan de eisen voldoe ga ik er zeker achteraan. Niet eerlijk dat de ene wel een vergoeding krijgt en de ander niet. Het blijft spannend!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad jaren die klachten gehad en in 2017 zei mijn fysio dat mijn klachten wel eens aan mijn zware boezem konden liggen. In augustus naar de PC en in december geopereerd. En weg klachten. Gelukkig heb ik het vergoed gekregen. Maar blijkbaar krijgt niet iedereen het vergoed. Soms wordt een vergoeding geweigerd vanwege het esthetisch aspect. Bij mij was het een BVK om medische redenen. En dat het er veel mooier uitziet is lekker meegenomen. Haha. Lief dat je ernaar vraagt. Veel succes met jouw traject. :71:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ik heb er heel veel zin in! Ik zou inderdaad afwachten of ze de foto's willen zien of niet. Eerst maar zonder opsturen. Vaak kan je plastische chirurg al aangeven of er een kans is dat je er recht op hebt of niet! Hij/zij kan echter niks beloven. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren gebeld met de Velthuis kliniek en zij kunnen inderdaad geen echo maken. Vanmorgen een nieuwe verwijsbrief ontvangen om een echo te laten maken in het ziekenhuis. Net met het ziekenhuis gebeld en de echo wordt aanstaande vrijdag al gemaakt om 15:20. Vind het heel spannend, omdat ik natuurlijk hoop onder de 1 cm te zitten. Ik moet alleen die dag beginnen met menstrueren. Zou dat heel erg uitmaken voor de grootte van het klierweefsel?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooh wat spannend! Ik durf alleen niet te zeggen of dat invloed heeft op het klierweefsel, persoonlijk denk ik van niet. Mocht er weinig reactie hierop komen dan zou je deze vraag ook nog in de chat kunnen stellen. 

Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @daphnedaphne

Idd wat spannend!

Ik moet zeggen mijn boobies werden vroeger altijd wel wat groter wanneer ik ongesteld moest worden. :1big_boobs:

Geen idee of het de moeite loont om je echo uit te stellen.

Maar wel goed dat je eraan gedacht hebt, vind ik. :42:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Hayleyy Dankjewel! Ik hou jullie op de hoogte. Voor jou komt het ook echt steeds dichterbij. Zo leuk! Bedankt voor de tip om mijn vraag te kunnen stellen in de chat.

@Doe ik het of niet? Precies! Dat kan volgens Mr. Google inderdaad. Gelukkig staat er wel dat je borsten op hun grootst zijn VOOR de menstruatie, dus dat scheelt. Ik kijk de laatste dagen elke dag zo vaak naar mijn borsten in de spiegel dat mijn hersens me ook laten denken dat ze opeens groter zijn dan twee weken geleden. ? Dat kan natuurlijk niet zo zijn. We gaan het allemaal zien vrijdag. Ik zie nu net dat ik nog niet op je laatste berichtje heb gereageerd. Super goed dat je fysio je tipte dat je klachten ook konden komen door je borsten. Zo zie je maar weer wat borsten wel niet met een mens kunnen doen. Heel fijn dat je nu in ieder geval van je klachten af bent en dat je het vergoed hebt gekregen. Vind dat ook echt terecht! Lijkt me verschrikkelijk om dagelijks last te hebben van je lichaam door alleen je boezem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat had ik ook voor de echo!  Ik dacht dat mijn borsten op wonderbaarlijke wijze ineens aan het groeien waren:45:

Share this post


Link to post
Share on other sites