Jump to content

DNN : 23 juni 2020 : Dr. van Selms : Jan van Goyen


Recommended Posts

Hoi dames!

 

Omdat ik zelf veel heb meegelezen op het forum, is het nu mijn taak om mijn verhaal te delen. 

 

Ik ben op 23 juni geopereerd door dr. Selms bij Jan van Goyen in Amsterdam. Mijn keuze was gevallen op de implantaten van Motiva Ergonomix 355cc Full dual plane. 

 

Ter info; ik ben 27 jaar, 179 cm, 64 kg, had een A Cup, omtrek van 71 en 1 zwangerschap achter de rug. Smalle taille, brede heupen. 

 

Hoe moest ik beginnen met deze zoektocht naar een kliniek, arts, merk en maat voor mijn borstvergroting? Ik heb recensies van veel klinieken en artsen gelezen en had vervolgens een soort lijstje gemaakt: 

- Velthuis Amsterdam - Dr. Zaal

- Parkkliniek - Dr. Nio 

- Jan van Goyen - Dr. Roossink - Dr. Selms

- Kliniek Heyendaal - Dr. Straten

- Boerhaave Dr. van der Weij 

- Veldhoven - Dr. Franssen

Toen ben ik gaan bellen naar deze klinieken. Ik wilde binnen 2 weken op zoveel mogelijk consulten gaan. Parkkliniek, Jan van Goyen en Boerhaave gaven hier gehoor aan. Dat kwam mooi uit, want ze werken allemaal met andere merken protheses, dus zou ik daar ook wat wijzer in kunnen worden. 

 

22 mei Parkkliniek consult met dr. Braam. 

Conclusie: Dual Plane. 1. Eurosilicone ES81 325cc-350cc. 2. Motiva Ergonomix ERSD 340cc. 3. Motiva RSD 340cc of RSF 375cc. Dit consult kostte 50 euro en ik kon de protheses niet passen ivm Corona. Fijne vrouw, straight to the point. 

 

24 mei Boerhaave consult met dr. Bakker. Conclusie: Mentor Anatomisch 395 dual plane. Ik hoorde via PB’s op dit forum dat er meerdere 395cc protheses zijn; de CPG 321 en de CPG 332 (verschil in breedte, hoogte en projectie). Consult was gratis en het passen was prettig (ondanks Corona mocht het passen hier dus wel). Goed gevoel bij. 

 

26 mei Jan van Goyen consult met dr. Selms. Conclusie: Motiva Ergonomix 335 cc Full Dual Plane. Consult was gratis. Er werd gewerkt met 3D beelden. Selms was enthousiast foto’s van mij met de pasprotheses aan het maken met mijn telefoon en ik kreeg veel tijd om foto’s van de 3D foto’s te maken. Veel uitgelegd over verschil tussen Motiva, Mentor, Hydrogel en B-lite. 

 

Na het laatste consult was ik helemaal in de war. Bij Boerhaave en van Goyen had ik het beste gevoel i.c.m. dat Parkkliniek voor mij uit het Noorden een stuk verder rijden is. 

 

Toen zei iemand op het forum vervolgende:

De motiva 335cc zijn rond, 11,25 cm breed en 4,6 projectie. De anatomische 395cc komt in meerdere varianten en zijn een stuk breder; de 321 - 13,5 breed, 12,7 hoog en 4,7 projectie (dat lijkt dus het meest bj de motiva te passen) en de 332 - 12,5 breed, 13 hoog en 5,3 projectie. De anatomische is dus een stuk breder en hoger, loopt dus verder door. Verder geeft een ronde prothese meer vulling boven de tepel, omdat het nou eenmaal een bolletje is. De anatomische heeft het zwaartepunt van de vulling vanaf de tepel, dat maakt deze vorm ook natuurlijk, omdat echte borsten de meeste vulling ook daar hebben. maar wil je dat? of wil je eigenlijk meer dat je borsten er weer jong en stevig uitzien? zeg maar met een goede beha (niet meteen push up hoor) en dat is dan je naakte look.

 

Ik ga voor Motiva Ergonomix dacht ik toen. En dan iets meer cc, dus de 355cc (11,5 cm breed en 4,7 projectie). Hup, bellen en afspraak maken voordat ik weer van gedachte verander. ‘Ik zie 20 juli nog een plek.. of misschien wat vroeg maar 23 juni kan ook?’ Ja doe maar! 23 juni. En wachten.. Af en toe even kijken op de instagram van Motiva en vdPot. Lezen op het forum of ik nog voorbereidingen moet treffen.. 

 

De belangrijkste voorbereiding die ik heb getroffen is stoppen met roken. Ik kreeg van van Goyen een recept opgestuurd en heb deze opgehaald vinden apotheek + paracetamol ingeslagen. 

 

23 juni - operatie 

Het was heerlijk weer dus een makkelijk topje aan, korte broek en slippers. Op naar Amsterdam. 12:15 moest ik mij melden. Ik mocht mij gelijk omkleden. Infuus werd geprikt, Selms kwam aftekenen en rond 13:10 liep ik naar de OK. Ik vond de sfeer reuze gezellig. Na een paar grapjes over en weer viel ik in slaap. 15:00 werd ik wakker. Ik voelde me goed. Bh aan, borstband om, wat water en een broodje kaas en daarna liep ik naar het toilet. Ik wilde eigenlijk wel gaan, was ongeduldig en vroeg of dat mocht. 15:30 kwam mijn vriend mij ophalen.  Ik had een nekkussentje mee voor in de auto voor tussen de gordel en mijn borsten. Ik was druk en had praatjes voor 10. Eenmaal thuis gelijk goed mijn schema voor de pijnstilling gevolgd. Volgende dag voelde alles wat vervelender aan, een 6/7 op de schaal van 10. Ik had ook erg last van misselijkheid. Aan de Yakult en Activia gegaan voor de stoelgang. Ook na dag 2 gestopt met Naproxen. Ik ging wel alweer een rondje wandelen. Dag 3 geef ik een 4/10 gezien de pijn. Op dag 4 ging mijn opgeblazen gevoel weg, en de pijn was er ook vrijwel niet. Vandaag is dag 5 en voelt het wel weer iets zwaarder aan dan gisteren, maar ik voel me goed! Ik slaap ook prima. De kunst voor mij in om overdag niet toe te geven aan de vermoeidheid, maar echt blijven uitstellen. Pillen op tijd, kussens goed neerleggen voor mijn rug, voedingskussen voor mijn nek en Netflix.

 

Dag 1 en 2 had ik dus wel echt hulp nodig, omdat alle bewegingen te zwaar voelden. Op dag 3 probeerde ik te douchen, maar ik werd licht in mijn hoofd. Snel de bh en borstband weer om. Dag 4 nogmaals geprobeerd en dan met een vuilniszak om mij heen. Dat ging goed. 

 

Ik moet de bh en borstband 4 weken dag en nacht dragen en dan heb ik ook pas een afspraak staan met Selms. Mijn borstomvang in nu met bh om 88cm. 

 

Het herstel had ik veel zwaarder ingeschat, dus was na de eerste dag ondanks de pijn af en toe enorm opgelucht. Ik heb daar dus tot nu toe veel geluk mee. Op de littekens zitten nog pleisters. Deze blijven net zolang zitten totdat ze loslaten. Over de littekens kan ik dus nog niks zeggen. 

 

Mega lange post! Van de hak op de tak, maar ik ben het in ieder geval kwijt. Hoop dat iemand er iets aan heeft! 

 

Ondanks dat ik vooraf eigenlijk precies wist door welke artsen ik wel en niet geopereerd wilde worden (door het lezen op internet), kom ik hier wel op terug. Je gevoel geeft het tijdens of na een consult wel aan en iedere arts heeft natuurlijk het beste met je voor. Braam stond niet op mijn ‘lijstje’, maar ook in haar had ik vertrouwen. 

 

Alle dames succes met alles wat nog gaat komen of al is geweest. Ciao! X 

Link to post
Share on other sites

Leuk uitgebreid verslag. En mooie datum om nieuwe boobs te krijgen (ik ben ook dinsdag geopereerd). Vriendin van me is ook door van Selms geopereerd (wissel in januari) en had ook een goed gevoel bij de arts (ze ging zelfs terug naar de arts die haar eerste vergroting had gedaan) en de kliniek. 

Succes verder met herstellen en doe lekker rustig aan!

Link to post
Share on other sites

@DNN goed verslag slim om aan te geven hoe je tot de keuze arts en prothesen bent gekomen. Daar hebben anderen vast wat aan!

Ben zelf ook bij Jan Van Goyen geholpen voor prothesewissel op29 mei maar dan bij dr. Hajder. Ik heb alles bij elkaar als zeer positief ervaren! Het herstel valt mij alles mee.

 

Sterkte de resterende po weken! 

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Ik zie aan alle reacties hierboven dat 23 juni inderdaad een populaire dag was haha! 
 

Vandaag is dag 22 na de operatie. Tijd voor een update. 
 

Ik moest 10 dagen na de operatie weer aan het werk. Voor het werken geprobeerd om een rondje te gaan rijden en dat wilde met onderhands sturen redelijk (wel met automaat). Deze dag werken was best pittig, want bij elke beweging voelde ik mijn borsten. De dag er na ging al beter. 
 

Na 14 dagen PO ging het auto rijden wat soepeler! Douchen, aankleden etc. ging alweer prima rond deze tijd.
 

Vandaag de dag kan ik eindelijk op mijn zij liggen, maar heel comfortabel ligt dat niet. De hond kan ik nog steeds niet goed uitlaten. Fietsen heb ik nog niet geprobeerd. Verder doe ik vrijwel alles weer, maar dan in delen en rustig aan. 
 

De borstband draag ik nog steeds. Hier heb ik, in tegenstelling tot vele anderen, eigenlijk geen last van. 2 dagen (rond 12 dagen po) heb ik de band ‘s nachts wel even af gedaan, omdat de druk met liggen vervelend werd. De pleisters zitten er nog goed op. 21 juli heb ik een controle afspraak.  
 

Groetjes! 

Link to post
Share on other sites

Hoi @DNN

 

Goed te lezen dat je langzaamaan weer de gewone draad vh leven oppakt.

Ik ben zelf na mijn prothesewissel voor de spier ook na 10 dagen weer geen werken.

Ik vond vooral de vermoeidheid pittig maar qua pijn viel het mee.

Ik denk dat dual plane plaatsing wel wat zwaarder is dus ik vind het knap dat je nu al werkt.

 

 

Succes de komende weken!

Link to post
Share on other sites
11 uur geleden, quieroboobs zei:

Heb je topic even wat doorgelezen, wat super fijn dat je herstel zo goed ging!

Na 10 dagen alweer werken lijkt me best pittig!

 

Ook blij met het resultaat tot nu toe? 

Ja heel fijn! Ik was (en ben) niet gelijk helemaal hoteldebotel op het resultaat. Het oogt nog zo strak en onnatuurlijk. Maar ze voelen steeds meer eigen (ipv 2 hangende bakstenen) en dat doet me goed :) 

Link to post
Share on other sites
4 uur geleden, Robijntje02 zei:

Weet je wat t verschil is tussen Motiva RSD en Motiva RSF @DNN ?

Fijn dat je blij bent met je nieuwe borsten! 

Demi en Full gokte ik 😛 Er werd tijdens het consult niks over vertelt.. Ik zag dit op de terugweg pas op de papieren geschreven staan 

Link to post
Share on other sites

Wow wat een mooi uitgebreid verslag! Ik zit zelf ook enorm te twijfelen tussen Jan van Goyen (selms) en Boerhaave (vd Weij).

 

Dus fijn om te lezen dit! Erg benieuwd naar je resultaat ook, heb je heel toevallig foto’s? 

Link to post
Share on other sites
20 uur geleden, Raven zei:

Wow wat een mooi uitgebreid verslag! Ik zit zelf ook enorm te twijfelen tussen Jan van Goyen (selms) en Boerhaave (vd Weij).

 

Dus fijn om te lezen dit! Erg benieuwd naar je resultaat ook, heb je heel toevallig foto’s? 

Heel begrijpelijk die twijfel! Gister zijn mijn pleisters er af gegaan. Littekens zien er erg goed uit. Ik stuur je een privé bericht met foto’s. 

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
Op 28-6-2020 om 14:33, DNN zei:

Hoi dames!

 

Omdat ik zelf veel heb meegelezen op het forum, is het nu mijn taak om mijn verhaal te delen. 

 

Ik ben op 23 juni geopereerd door dr. Selms bij Jan van Goyen in Amsterdam. Mijn keuze was gevallen op de implantaten van Motiva Ergonomix 355cc Full dual plane. 

 

Ter info; ik ben 27 jaar, 179 cm, 64 kg, had een A Cup, omtrek van 71 en 1 zwangerschap achter de rug. Smalle taille, brede heupen. 

 

Hoe moest ik beginnen met deze zoektocht naar een kliniek, arts, merk en maat voor mijn borstvergroting? Ik heb recensies van veel klinieken en artsen gelezen en had vervolgens een soort lijstje gemaakt: 

- Velthuis Amsterdam - Dr. Zaal

- Parkkliniek - Dr. Nio 

- Jan van Goyen - Dr. Roossink - Dr. Selms

- Kliniek Heyendaal - Dr. Straten

- Boerhaave Dr. van der Weij 

- Veldhoven - Dr. Franssen

Toen ben ik gaan bellen naar deze klinieken. Ik wilde binnen 2 weken op zoveel mogelijk consulten gaan. Parkkliniek, Jan van Goyen en Boerhaave gaven hier gehoor aan. Dat kwam mooi uit, want ze werken allemaal met andere merken protheses, dus zou ik daar ook wat wijzer in kunnen worden. 

 

22 mei Parkkliniek consult met dr. Braam. 

Conclusie: Dual Plane. 1. Eurosilicone ES81 325cc-350cc. 2. Motiva Ergonomix ERSD 340cc. 3. Motiva RSD 340cc of RSF 375cc. Dit consult kostte 50 euro en ik kon de protheses niet passen ivm Corona. Fijne vrouw, straight to the point. 

 

24 mei Boerhaave consult met dr. Bakker. Conclusie: Mentor Anatomisch 395 dual plane. Ik hoorde via PB’s op dit forum dat er meerdere 395cc protheses zijn; de CPG 321 en de CPG 332 (verschil in breedte, hoogte en projectie). Consult was gratis en het passen was prettig (ondanks Corona mocht het passen hier dus wel). Goed gevoel bij. 

 

26 mei Jan van Goyen consult met dr. Selms. Conclusie: Motiva Ergonomix 335 cc Full Dual Plane. Consult was gratis. Er werd gewerkt met 3D beelden. Selms was enthousiast foto’s van mij met de pasprotheses aan het maken met mijn telefoon en ik kreeg veel tijd om foto’s van de 3D foto’s te maken. Veel uitgelegd over verschil tussen Motiva, Mentor, Hydrogel en B-lite. 

 

Na het laatste consult was ik helemaal in de war. Bij Boerhaave en van Goyen had ik het beste gevoel i.c.m. dat Parkkliniek voor mij uit het Noorden een stuk verder rijden is. 

 

Toen zei iemand op het forum vervolgende:

De motiva 335cc zijn rond, 11,25 cm breed en 4,6 projectie. De anatomische 395cc komt in meerdere varianten en zijn een stuk breder; de 321 - 13,5 breed, 12,7 hoog en 4,7 projectie (dat lijkt dus het meest bj de motiva te passen) en de 332 - 12,5 breed, 13 hoog en 5,3 projectie. De anatomische is dus een stuk breder en hoger, loopt dus verder door. Verder geeft een ronde prothese meer vulling boven de tepel, omdat het nou eenmaal een bolletje is. De anatomische heeft het zwaartepunt van de vulling vanaf de tepel, dat maakt deze vorm ook natuurlijk, omdat echte borsten de meeste vulling ook daar hebben. maar wil je dat? of wil je eigenlijk meer dat je borsten er weer jong en stevig uitzien? zeg maar met een goede beha (niet meteen push up hoor) en dat is dan je naakte look.

 

Ik ga voor Motiva Ergonomix dacht ik toen. En dan iets meer cc, dus de 355cc (11,5 cm breed en 4,7 projectie). Hup, bellen en afspraak maken voordat ik weer van gedachte verander. ‘Ik zie 20 juli nog een plek.. of misschien wat vroeg maar 23 juni kan ook?’ Ja doe maar! 23 juni. En wachten.. Af en toe even kijken op de instagram van Motiva en vdPot. Lezen op het forum of ik nog voorbereidingen moet treffen.. 

 

De belangrijkste voorbereiding die ik heb getroffen is stoppen met roken. Ik kreeg van van Goyen een recept opgestuurd en heb deze opgehaald vinden apotheek + paracetamol ingeslagen. 

 

23 juni - operatie 

Het was heerlijk weer dus een makkelijk topje aan, korte broek en slippers. Op naar Amsterdam. 12:15 moest ik mij melden. Ik mocht mij gelijk omkleden. Infuus werd geprikt, Selms kwam aftekenen en rond 13:10 liep ik naar de OK. Ik vond de sfeer reuze gezellig. Na een paar grapjes over en weer viel ik in slaap. 15:00 werd ik wakker. Ik voelde me goed. Bh aan, borstband om, wat water en een broodje kaas en daarna liep ik naar het toilet. Ik wilde eigenlijk wel gaan, was ongeduldig en vroeg of dat mocht. 15:30 kwam mijn vriend mij ophalen.  Ik had een nekkussentje mee voor in de auto voor tussen de gordel en mijn borsten. Ik was druk en had praatjes voor 10. Eenmaal thuis gelijk goed mijn schema voor de pijnstilling gevolgd. Volgende dag voelde alles wat vervelender aan, een 6/7 op de schaal van 10. Ik had ook erg last van misselijkheid. Aan de Yakult en Activia gegaan voor de stoelgang. Ook na dag 2 gestopt met Naproxen. Ik ging wel alweer een rondje wandelen. Dag 3 geef ik een 4/10 gezien de pijn. Op dag 4 ging mijn opgeblazen gevoel weg, en de pijn was er ook vrijwel niet. Vandaag is dag 5 en voelt het wel weer iets zwaarder aan dan gisteren, maar ik voel me goed! Ik slaap ook prima. De kunst voor mij in om overdag niet toe te geven aan de vermoeidheid, maar echt blijven uitstellen. Pillen op tijd, kussens goed neerleggen voor mijn rug, voedingskussen voor mijn nek en Netflix.

 

Dag 1 en 2 had ik dus wel echt hulp nodig, omdat alle bewegingen te zwaar voelden. Op dag 3 probeerde ik te douchen, maar ik werd licht in mijn hoofd. Snel de bh en borstband weer om. Dag 4 nogmaals geprobeerd en dan met een vuilniszak om mij heen. Dat ging goed. 

 

Ik moet de bh en borstband 4 weken dag en nacht dragen en dan heb ik ook pas een afspraak staan met Selms. Mijn borstomvang in nu met bh om 88cm. 

 

Het herstel had ik veel zwaarder ingeschat, dus was na de eerste dag ondanks de pijn af en toe enorm opgelucht. Ik heb daar dus tot nu toe veel geluk mee. Op de littekens zitten nog pleisters. Deze blijven net zolang zitten totdat ze loslaten. Over de littekens kan ik dus nog niks zeggen. 

 

Mega lange post! Van de hak op de tak, maar ik ben het in ieder geval kwijt. Hoop dat iemand er iets aan heeft! 

 

Ondanks dat ik vooraf eigenlijk precies wist door welke artsen ik wel en niet geopereerd wilde worden (door het lezen op internet), kom ik hier wel op terug. Je gevoel geeft het tijdens of na een consult wel aan en iedere arts heeft natuurlijk het beste met je voor. Braam stond niet op mijn ‘lijstje’, maar ook in haar had ik vertrouwen. 

 

Alle dames succes met alles wat nog gaat komen of al is geweest. Ciao! X 

Wauw

wat superfijn dat je zo uitgebreid bent! Ik ga binnenkort op eerste consult bij dr selms met als wens motiva! En ben 1.78

en 65 kilo dus ongeveer vergelijkbaar postuur. Heb jij foto’s waar ik naar zou mogen kijken? Liefs Anne!

Link to post
Share on other sites

@DNN Ik kwam dit topic ook vandaag tegen, leuk en interessant om te lezen.

 

Je was een tijdje terug (nog) niet helemaal gek op het resultaat. Wat vind je er nu van?

 

En zou ik ook mee mogen kijken naar je foto's? Ik krijg op 7 januari 360cc demi (Motiva Ergonomix) door Dr vd Pot :)

Link to post
Share on other sites


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.