GarrieBarrie

GarrieBarrie : 29 januari 2020 : Dr. Straten : Kliniek Heyendael

Recommended Posts

Een hele goedemorgen lieve dames op het BB Forum,

Ik ben Charlotte, 31 jaar oud en heb na lang overwegen (zo'n 15 jaar) afgelopen woensdag 29 januari en borstvergroting gedaan bij de Kliniek Heyendael in Nijmegen. Mijn borsten zijn vergroot met de Mentor MemoryGel, 295 cc. Het resultaat ziet er prachtig uit! Ik ben al sinds mijn 15e in 'rouw', omdat ik altijd zulke kleine tietjes had. En dit terwijl mijn hele familie verder goed bedeeld zijn. Dus na lang wikken en wegen  heb ik dan daadwerkelijk de stap genomen. En het ziet er schitterend uit! 

 

Er zijn echter wel wat 'mankementjes' waar ik maar over blijf malen. Die wil ik hier graag kwijt en om die reden zou ik ook graag wat ervaringen van andere dames horen. Ik weet niet hoe jullie de operatie EN het herstel hebben ervaren, maar ik vind dit echt best wel pittig.Veel vrouwen doen dit tegenwoordig en ik heb er echt veel te makkelijk over gedacht. 'Eventjes een tandje terug' dacht ik... Nu heb ik echt 7 dagen flinke pijn gehad, met huilen/kermen van de pijn aan toe. Hier heb ik contact over gehad met de pc en heb dinsdag mijn controle afspraak. Hij verzekerde mij ervan dat dit erbij hoort, dus dat maakte me (gelukkig) een beetje rustig. Maar mijn god, wat een pijn heeft het gedaan. 

 

Nu komen eigenlijk de twee vragen waar ik mee zit:

 

1) Momenteel is de pijn overgegaan in een bepaald soort benauwdheid. Er drukt continu iets op mijn borstkas en ik merk dat ik door dit akelige gevoel moeilijk slaap (ik klink echt als een zeur zo, sorry!). Zijn er dames die dit ook ervaren hebben en gaat dit over? En hoe lang kan ik erop rekenen da dit gevoel blijft? Ik ben me er dus continu van bewust dat er iets 'vreemds' in mijn lijf zit, heel onaangenaam gevoel. Gaat dit over?

 

2) Door het langzamere herstel dan ik had verwacht, ben ik heel veel gaan googelen. Natuurlijk had ik wel wat van de horror-verhalen gehoord (met rondzwervende siliconen-deeltjes), maar nam dat nooit echt heel serieus. Door de verhalen die ik tijdens mijn slapeloze nachten heb gelezen, ben ik er die verhalen echter wel serieuzer gaan nemen. En nu denk ik 'tjeezus... had ik maar gewoon voor lipofilling gekozen ipv die tikkende gifbommetjes. Mn lichaam heeft nu gif in zich en is dit helemaal aan het inkapselen. Straks krijg ik ook reuma en word ik chronisch vermoeid en krijg ik pijn aan mn gebit en krijg ik geheugenverlies en moeten mn benen geamputeerd worden.' Echt belachelijk en ik schaam me zelfs een beetje dat ik dit denk...

Ik vind dit echt een belachelijke gedachte van mezelf, want met lipo had ik nooit het resultaat kunnen bereiken dat ik nu heb en ik wil dit al zo lang! Maar 's nachts maalt mn hoofd maar door. Mijn vraag is dus of er dames zijn die al langer een bv hebben en wat is jullie ervaring? Zijn jullie er blij mee of juist niet? Mocht je wel last hebben van a-typische symptomen, waar moet ik dan op letten en hoe kan ik voorkomen dat ik straks chronisch vermoeid ben door de siliconen in mijn lijf?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, goed dat je de stap hebt ondernomen en je wens hebt vervuld.Ik moet zelf nog geopereerd worden, dus kan niet uit ervaring spreken, alleen van ervaringen die ik hier heb gelezen. Wat ik heb geleerd hier is: 1) geduld hebben, het eindresultaat is er niet na 1 dag, maar afhankelijk van je voorsituatie duurt dat zeker 3 maanden tot wel een jaar en gister las ik dat ze na 1,5 pas echt helemaal zacht zijn je borsten en 2) je moet het herstel heel serieus nemen, de adviezen van de arts goed opvolgen, je krijgt maar 1x de kans om het de eerste 6 weken goed te laten helen. 

Maar het benauwde komt me zeker bekend voor van meerdere verhalen. Volgens mij zou je het topic van vithoufiore er eens op na kunnen zoeken. En je bent pas 1 week na de operatie he. Er is veel te vinden op het forum. Neem nu je toch niet veel mag doen even de tijd om te zoeken. 

Maar vergeet ook niet te genieten van wat er is. Je hebt borsten en je bent niet de enige met prothesen, als al die dames ziek zouden worden zouden er hier vast niet zoveel operaties worden gemeld. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@GarrieBarrie ik heb nu al 11 jaar siliconen in mijn lichaam. Heb mijn oude protheses wel onlangs laten vervangen, omdat ik graag groter wilde en rond ipv anatomisch. Ik heb geen rare vage klachten gekregen door mijn siliconen. Ik lees ook met opzet deze dingen niet. Wil mezelf niet gek maken met dingen die je zou kunnen krijgen. Vermoeidheid had ik al voordat ik mijn siliconen kreeg. Ik heb meningitis sepsis gehad toen ik 15 was en daar wel een beetje vermoeidheid aan overgehouden. 

Pijn en dat drukkende gevoel is normaal en gaat ook over. Ikzelf ben 1 van de gelukkige die beide keren geen pijn heeft ervaren, maar vriendinnen van mij hebben wel veel pijn gehad en dat drukkende gevoel. Dit is weggegaan bij hun en ze zijn nog steeds super blij met hun resultaat.😊

 

Liefs,

LD 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @GarrieBarrie ik ben 3 dagen geleden geopereerd, ook mentor 295 memorygel. Ik heb er vooraf veel over opgezocht, daar kun je echt van schrikken. Mijn conclusie is dat het inderdaad niet zonder gevaren is en dat het bij een aantal personen ook echt een reactie kan geven in het lichaam. Die kans is klein, en hopelijk hoor ik daar niet bij. Weet je wat het is, je leeft nu en er kan continu vanalles gebeuren. Dus va daar dat ik de bewuste keuze heb gemaakt het wel te doen. 
 

Mij valt me de pijn juist mee, ik denk omdat ik me had voorbereid op het hebben van veel pijn. Maar klagen mag hier hoor, het is ook vervelend en kan me voorstellen dat je ervan gaat twijfelen. Het even doorzetten in het begin. Hoe vind je het resultaat tot nu toe? 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohhh, dank je wel voor je reactie! Het stelt me meteen al meer gerust. En ik vind die verhalen ook erg vervelend; ik heb heel lang de Diane-35 geslikt en toen daar horror-verhalen over kwamen, heb ik me daar nooit iets van aangetrokken. Maar dat was toch ietsje minder duur en daar kon je mee stoppen wanneer je wilde... Dit is toch wel meer permanenter, zeg maar. En het idee dat deze prothesen gaan 'lekken', daar word ik echt akelig van! Maar je wil die verhalen niet lezen, dus ik ga ze ook niet vertellen hier. Maar ik heb gewoon wat bemoediging nodig van wat meer 'ervaren' dames, haha🤗 Die dus WEL fijne ervaringen hebben met siliconen boobies 🥳

 

Mijn moeder was de eerste die ik heb verteld dat ik nu echt een bv wilde doen... Die was meteen helemaal voor! Daarna mijn ex-vriend (jawel, we hebben nog erg goed contact). Die was iets minder voor, maar weet hoe sterk mijn wens altijd al is geweest.  En dan is het natuurlijk belachelijk om dit gevoel te laten verpesten door verhalen die ik notabene al kende en waar ik me NU in 1 klap iets van ga aantrekken... Gekke Char😜

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahhhh, dank je wel voor je fijne berichtje! Ik ben dus meer iemand van 'alles komt wel goed, het komt wel goed.' totdat dingen niet echt gaan zoals gepland en dan ga ik in 1 keer stressen. Totaal onzinnig en onnodig en bovendien te laat... 

 

Ik vind het resultaat echt prachtig! Mijn moeder (daar ben ik nu bij aan het herstellen) kijkt ook iedere keer weer glunderend naar mijn borsten, want zij heeft de huilpartijen meegemaakt sinds ik 15 ben en weet alle maximizer bh's die ik steeds weer droeg :P 

 

En je hebt helemaal gelijk en ik heb dat vannacht al meerdere keren tegen mezelf gezegd 'er kan echt van alles gebeuren... Ik kan ook morgen de diagnose darmkanker krijgen of volgend jaar een auto-ongeluk krijgen.' En die geruststelling helpt wel even, maar 's nachts komen de demonen in je hoofd opzetten. En omdat bij mij de pijn dus heel erg tegenviel, ben ik er wellicht ook meer van geschrokken?

 

En hoe doe jij dat met slapen? Want ik vind dat toch wel een hels karwei hoor, haha... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@GarrieBarrie no worries...lekken kunnen ze niet. De protheses van tegenwoordig hebben een vaste gel. Ze kunnen wel zweten.

Hier een filmpje van motiva, hetzelfde geldt voor mentor.😊

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@GarrieBarrie ik heb de tips van hier goed opgevolgd en die werken. Ik slaap behoorlijk rechtop (stellage gebouwd), en een kussen onder mijn knieën. Ik zet ‘s nachts de wekker om paracetamol te nemen op advies van Best_boobie (dat advies kreeg ik niet van de kliniek). Als ik straks iets platter kan gaan slapen ga ik mijn voedingskussen erbij pakken. Dat is een langvormig kussen die je heerlijk naar je lichaan kunt vormen. Misschien een tip voor je om (tweedehands) te kopen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh joh... Ik ben gewoon meteen plat gaan slapen, heb ik ook niks over gehoord... Haha, sukkel die ik ben :P Waar is dat kussen onder je knieen goed voor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil mezelf niet gekmaken, maar van 'zweten' kun je ook al behoorlijk ziek worden toch? Ik heb dit echt allemaal afgedaan als 'het zal wel, we zien wel', maar nu ik zelf toch een pittig herstel heb begin ik mezelf maar een heeeeeeel klein beetje op te vreten.... :P

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja en veel suiker en alcohol en roken is ook niet goed voor je. Lachgas ook niet, maar kijk hoeveel mensen het nemen. Het is goed dat je bewust bent, maar het heeft denk ik niet zo veel zin om je heel erg gek te laten maken. AL is dat natuurlijk voor een ander makkelijker te zeggen dan wanneer het over jezelf gaat. 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Ik had het hier al gelezen maar ook de kliniek zei dat ik rechtop moest slapen. Waarom precies.. ik geloof beter voor de zwelling en dat je stabiel ligt, maar ik ben geen expert he. Kussen onder mijn knieën is enkel omdat het beter ligt; ik heb ook een holle rug dus hopelijk voorkom ik zo ook rugpijn. 
 

Je weet wel dat je echt niet op je buik mag liggen en zij mag liggen in het begin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@GarrieBarrie ik herken zoveel van mezelf in jou 😂

Ik kan ook ineens in standje paniekmodus zitten. Sterker nog, toen ik eindelijk te beslissing genomen had om de operatie te gaan doen, had ik nachtenlang last van zweten, dromen, onrustig slapen, hartkloppingen overdag. Zelfs zo erg dat ik bij de dokter bloed heb laten prikken. Daar kwam niks uit en kon ik dus concluderen dat het stress was 🤣

Nu al iets meer aan het idee gewend, dus rustiger. Ook ik heb echt alle mogelijke scenario’s via internet gelezen. En tja, het blijft idd een risico. Maar het gaat zoveel vaker goed dan fout, dat het risico het me waard is. Toen ik ging parschutespringen, had ik ook de pech kunnen hebben net die ene parachute te treffen die niet open zou gaan. Als je op die manier beredeneert, kun je nooit iets in je leven.

Ik moet nog geopereerd worden, dus kan die ervaring nog niet met je delen. Maar ik heb zelf de gedachte nu, mocht ik net die pechvogel worden bij wie het misgaat en krijg ik klachten, dan halen ze ze er maar gewoon weer uit en is het ook weer opgelost ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi dames, lees al een kleine week mee op dit forum, en na 2 naar getwijfeld te hebben door alle risico’s wat er wel niet kan gebeuren door de siliconen. Heb ik afgelopen maandag de knoop doorgehakt en gebeld voor een operatie datum! Ik sta er nu ook zo in dat mocht ik in de toekomst lichamelijke klachten krijgen die ik voorheen niet had dan moeten ze er gewoon uit. 
25 maart is het zover en word ik geopereerd door Frans straten kliniek heyendeal. Twee jaar geleden al op consult geweest en ken al een aantal dames die door hem zijn geholpen die erg tevreden zijn. Dus mijn vertrouwen in hem zit wel goed. Vind het leuk om bij jullie al wat tips te kunnen lezen voor na de operatie.

 

oh en ik heb nu een lege c. Voor mijn 2 wondertjes altijd mooie volle c maar helaas nu niet meer vandaar mijn wens ze nu te laten vergroten. Ik zit nu aan 375/400 cc te denken. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites