Elske30

Twijfel aantal cc's 280 of 245

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik lees al een tijdje mee op dit forum. Binnenkort vindt mijn operatie plaats bij Bergman Clinics voor die tijd heb ik nog een tweede consult. Ik twijfel heel erg over de maat; 245cc of 280 cc (dual-plan en anatomisch) . Zelf ben ik 1,69 en 53 kilo. Ik ben erg smal, dus daarom ben ik bang dat 280cc of zelfs 300cc te groot zal zijn. Zijn er dames die toevallig ook de keuze hebben gemaakt om bijvoorbeeld voor 280cc of 300cc te gaan? 

 

Groetjes, 

 

Els 

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Ik ben helemaal vergeten om mijn huidige cupmaat aan te geven! Ik zit op een 70A (soms nog iets kleiner; het ligt aan de bh)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo, 

Spannend toch allemaal he. 

Ik ben zelf 1m68 en weeg 58kg. Bh maat kleine 75a en ik krijg vrijdag ronde mentor protheses dualplane 300 of 325cc hoog profiel. Zou daarmee qua bh maat op een D75 uit komen maar op zicht meer een C. 

 

Ik heb 300cc gepast bij mijn consult en dat vond ik goed. Mss mocht her zelfs nog wat groter. 380cc ook gepast maar was tegroot. 250cc vond ik dan weer echt te klein voor mij. Hangt maar net af wat je wilt bekomen denk ik. 

 

Mijn pc had een 3d simulatie gedaan en vond dat wel heel prettig om zo een beeld te krijgen van hoe het gaat zijn. 

 

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat spannend zeg! Het gaat vast heel mooi worden. Ik wil zelf graag een volle C, dus ik denk dat ik daarom meer naar de 280 cc neig. Ik heb ook een 3d simulatie gehad, alleen het lijkt of er haast geen verschil zit tussen beide protheses. Dat maakt het kiezen lastig! Bedankt voor je reactie en heel veel succes vrijdag!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja inderdaad dat had ik ook. Omdat ik dan denk er lijkt toch niet veel verschil op te zitten dus dan maar de grootste van de 2 nemen. Ik lees hier vaker dat ze achteraf gezien toch wat groter zouden nemen. Denk idd dat je met 280cc wel rond de volle C kan zitten. 

Bedankt! Vind het spannend maar kijk er echt wel naar uit!! 

Voorjou is het ook niet meer zo lang wachten 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey! 

 

Ik heb 13 mei een BV gehad en heb 280 cc gekregen.

280 was wel mijn max!

Deze protheses zijn anatomisch en dual plane geplaatst. 

Ik kom nu uit op een Cup D.

Mijn hechtingen zijn gister verwijderd en heb al stiekem bh's gepast ?

Ik ben a.s maandag 3 weken PO en dan mag ik bh's dragen! 

 

Mocht je nog twijfelen kan je anders nog een keer gaan passen?

En misschien foto's maken zodat als je nog twijfelt  je thuis ook nog kan kijken wat jij mooier vindt :) 

Succes met je keuze!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Els, 

 

Spannend! Probeer je niet blind te staren op cc's. Het is belangrijker dat de breedte van het implantaat goed aansluit bij jouw lichaam. Een verschil van 30cc is trouwens echt nauwelijks zichtbaar als ze eenmaal 'erin'  zitten. 

Ik ben 1.73m en 60kg en had ook 70A of soms kleiner. Ik heb 285cc gekregen en ben daar erg tevreden over! Achteraf hadden ze wat dichter bij elkaar mogen zitten, dus waren iets bredere implantaten ook nog wel prima geweest en daarmee was het aantal cc's dus omhoog gegaan, terwijl de projectie (= diepte) waarschijnlijk niet was veranderd. Ik had alleen in mn hoofd zitten dat ik ABSOLUUT niet groter wilde/mocht dan 300cc, terwijl dat achteraf dus eigenlijk nergens op sloeg. 

 

Wanneer heb je je tweede consult? 

 

Liefs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee Kim,

Bedankt voor je reactie! Bedankt voor de tip! De vorige keer ging het allemaal zo snel en pas als je thuis bent, ga je echt nadenken. Ik ga zeker even wat foto's maken. Erg slim Ik denk dat ik bij mijn tweede consult nog even ga passen en mijn eigen shirtje er overheen trek, dan krijg je een beter beeld. 

 

Ik zou ook niet kunnen wachten als het zo ver is! Allemaal nieuwe bh's inslaan voor het leven! haha. Verloopt je herstel voorspoedig? 

 

Groetjes!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee Marg,

 

Je hebt helemaal gelijk! Ik vond beide goed passen bij mijn lichaam; mijn eerste voorkeur ging uit naar 245cc. Het is een hele overgang van niet naar iets... Maar nu ik aan het idee gewend ben, dat ik dit ga doen, vind ik 280 cc ook heel mooi vrouwelijk. Het is ook niet 'te'. Zou ik misschien jouw album in mogen zien? Ik ben heel erg benieuwd!

 

Mijn tweede consult is 24 juni, twee weken voor mijn operatie. Voordat je het weet is het zover!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Elske30 ik heb je toegevoegd :)  De eerste paar dagen baalde ik ook als een stekker omdat ik ze heel groot vond, maar ben er inmiddels helemaal aan gewend! Kan me niet meer voorstellen dat ik ze niet heb, heel gek want heb een dikke 25 jaar ‘zonder’ gezeten haha. Ach, denk dat het vooral belangrijk is om op een gegeven moment ook tevreden te (willen?) zijn want het kan natuurlijk altijd nog net wat mooier of symmetrischer, maar als ik voor mezelf spreek vind ik ‘iets’ al zoveel keer beter dan ‘niets’. Dus of je dan net de grotere of net de kleinere kiest is waarschijnlijk om het even. 

 

Ben benieuwd waar je op uit gaat komen :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Elske!

 

Ik begrijp je heel erg goed. Ik ben 1.64 en weeg 53 (?) kilo. Ik ben zelf nog aan het twijfelen tussen 240 en 275 cc. Ik wil heel graag op een mooie volle C/kleine D uitkomen. Ik ben bang dat 240 net te klein zal zijn en 275 net te groot 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb exact dezelfde twijfels gehad. Ben maar 1m69 en had maat AA70 (of zoiets) over na mijn 3 kinderen.

Op basis van foto’s die ik toonde, heeft de chirurg beslist om toch 270cc te plaatsen.

De operatie was verleden week (27 mei). Momenteel staat alles zo bol en hoog dat ik me afvraag of ik toch niet beter 255cc had laten plaatsen. Binnen enkele weken heb ik waarschijnlijk een beter idee, dus aarzel niet om me een update te vragen!

Share this post


Link to post
Share on other sites