Ga naar inhoud
Borsten Forum


fluffylittleclouds

Operatie gepland, toch twijfels..

Aanbevolen berichten

Beste forumleden,

Dit voorjaar heb ik een operatie voor een borstlift met implantaten gepland staan bij de Bergman kliniek. Ik ben de laatste tijd afgevallen en hierdoor zijn mijn borsten wat leeggelopen. Ik vind dit niet bij mijn figuur en leeftijd passen. Daarom wil ik er iets aan laten doen.

 

Ik heb in de mogelijke complicaties verdiept, omdat ik echt een afweging wilde maken of het risico de moeite waard is. Ik had in eerste instantie gehoopt dat ik met alleen lipofilling klaar zou zijn. Of desnoods lipofilling met lift. Maar dan ga ik waarschijnlijk niet het resultaat krijgen dat ik voor ogen heb. Ik vind implantaten wel een beetje eng (kans op gezondheidsrisico’s, ze gaan niet eeuwig mee etc.), ik vind de lift zelf overigens ook een beetje eng, maar toch besloten om ervoor te gaan.

 

Mijn familie ziet de operatie echter niet zitten. Mijn vader en broer zijn er absoluut geen voorstander van, maar proberen mij er niet van af te praten. Mijn moeder daarentegen reageert vrij hysterisch en dwingend. In eerste instantie accepteerde ze het wel, maar sinds ze wat negatieve berichten op tv heeft gezien is ze er van overtuigd dat ik een auto-immuunziekte of kanker ga krijgen door lekkende siliconen.. Daarom wil ze dat ik de operatie afzeg. Hierdoor ontstaat veel conflict en hebben we zelfs een paar weken helemaal geen contact gehad, op mijn initiatief. Inmiddels is er weer redelijk goed contact. Samen de voors en tegens bespreken, of mee gaan naar een consult wil ze niet. Ik probeer nu het onderwerp te mijden en niet meer de discussie aan te gaan. Mijn moeder trekt zich daar echter niks van aan en begint er toch over als ze weer iets op tv ziet. Het vervelende hiervan is dat ik zelf ook ga twijfelen, angsten krijg en emotioneel word.

 

Ik heb zelf niet genoeg spaargeld en daarom zou ik geld van mijn ouders lenen. Hiervan was al sprake toen er nog geen conflict betreffende de operatie was. Vreemd genoeg willen ze nog steeds het geld uitlenen. Omdat ze niet willen dat ik het ergens anders leen. Maar ik voel me hier inmiddels erg ongemakkelijk bij. Ik wil liever niet afhankelijk van hen zijn, zeker niet als ze me niet steunen. Ik heb een gunstige lening gevonden bij een kredietverstrekker en wil hier gebruik van maken. Ik weet nu al dat dit voor nog meer conflict binnen de familie gaat zorgen. De lening betreft bijna het gehele bedrag van de operatie.

 

Samengevat, ik wil graag geopereerd worden maar laat me teveel leiden door mijn familie en mijn eigen twijfels. Hoe kan ik hier mee omgaan?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Goh, ik lees je hoe je er mee aan het worstelen bent.

Het is ook iets waar  je helemaal achter moet staan en dat is lastig als je merkt dat je omgeving (je ouders ) in dit geval het niet eens met je keuze zijn.

Wat je schrijft is waar, ze gaan geen leven lang mee. Tegenwoordig is de bedoeling dat je ze na 10 jaar laat vernieuwen omdat de kans op lekken na 10 jaar heel groot is.

De vraag is of je het er voor over hebt om elke 10 jaar onder het mes te gaan voor grotere borsten. En ook kan je dat financieel op brengen.

Ik heb mijn eerste b.v gedaan in '99 of 2000. Over wisselen na 10 jaar had ik nooit gehoord, net zo min als de vriendinnen om me heen die bij verschillende artsen zijn geweest voor hun b.v

Ik kreeg lekkage aan beide borsten en heb in feb. 2016 een wissel gekregen. 

Na de wissel heb ik andere klachten gekregen, waar door ik er nu voor kies om ze te verwijderen.

Ik heb echt heel veel plezier gehad van mijn 1ste b.v, maar ik ben ook heel eerlijk tegen je als ik zeg dat als ik toen had geweten wat ik nu weet, ik het niet had gedaan.

Daarom begrijp ik ook jouw moeder. Als mijn dochter voor dezelfde keus zou staan, zou ik het haar afraden omdat je als moeder het beste en veiligste voor je kind wil.

En moeders zijn ouder en hebben een andere kijk op het leven denk ik😉

Ik wens je heel veel succes met het maken van je keuzes.

Groetjes Essi4 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat vervelend! Heb je tegen je moeder gezegd dat je haar zorgen begrijpt en dat je van liefde vindt getuigen dat ze dit zegt? Maarrr dat het jou lijf en jou keuze is. Dit helpt denk ik wel door dit openlijk neer te leggen. Ik was bijv heel bang om het tegen mijn vader te vertellen. Is al geen prater en toch een soort gene omdat hij een man is ofzo. Maar gelukkig goed gereageerd. Ik geb gister de operatie gehad en tot nu toe super blij en 100prct meegevallen. Sterkte met de beslissing!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@fluffylittleclouds 

Als je zelf er al jaren mee bezig bent en goede overwegingen hebt gemaakt, kies dan voor jezelf en ga ervoor. Laat je geluk niet in de weg staan, zelfs niet door je ouders.

wat je op tv ziet is NIET allemaal waar, de implantaten zijn heel veilig geworden en kunnen bijna niet meer lekken. Natuurlijk moet je ze laten controleren en zou ik ze inderdaad laten vervangen na 15 jaar. 

 

Ik zou er wel voor zorgen dat je het zelfstandig kunt betalen. Dan kunnen je ouders hier ook geen mening over hebben. En het is fijn om onafhankelijk te kunnen zijn, denk ik.

Ik zou er zelf geen lening over afsluiten, daar betaal je veel rente over. Misschien nog even een jaar sparen en dan de operatie plannen?

 

groeten!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties allemaal. 

 

Essi4, je verhaal heeft me wel aan het denken gezet.

 

Kimmi, ik ga proberen om op mijn moeder te reageren zoals jij zegt. Maar zij is er van overtuigd dat ik mijn kop in het zand steek en de plastische chirurgie branche bewust informatie achterhoudt om eraan te verdienen.

 

Oussie23, ik geloof wel dat het vaak goed gaat. Maar geloof ook dat tegen de tijd dat implantaten aan vervanging toe zijn, dat je er best last en pijn van kunt hebben. 

 

Momenteel neig ik naar alleen een lift. Ik heb nu een 80B.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites×
×
  • Nieuwe aanmaken...