Esmiralda

Silver Member
 • Content Count

  3,700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Esmiralda last won the day on September 21 2019

Esmiralda had the most liked content!

Community Reputation

16 Good

About Esmiralda

 • Birthday 12/25/1987

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

16,451 profile views
 1. Allereerst gefeliciteerd met je borsten. Ik snap heel goed wat je bedoeld, maar ook ik ben voorstander van open zijn over dit soort dingen. Je hoeft echt niet tegen iedereen te vertellen dat je je borsten heb laten vergroten. Ik heb 535cc gekregen en zeker met kleding hadden mensen het niet eens door. Je kijkt zelf meer naar je borsten dan dat andere het doen. Als het onderwerp toevallig ergens passeerde was ik daar open over en bijna altijd waren mensen verbaasd. Ook nu ik ze laat verwijderen ben ik daar in mijn omgeving open over, al vind ik dat wel een stukje lastiger eigenlijk. Ik merk wel dat als je er open over praat dan valt het achteraf vaak reuze mee.
 2. Er zou een verschil in breedte komen en dan was zeker niet mooi geweest. Ik vind wel in mijn geval dat het verschil nu minder opvallend is.
 3. Ik had ook verschil voor de operatie en heb ook in beide borsten zelfde aantal cc gekregen. Dit wist ik van te voren en wist ook dat ik verschil bleef houden.
 4. Ja je merkt pas dat het veel is zodra je het begint op te schrijven. Gelukkig heb ik niet altijd van alles last, maar het wordt wel langzaam steeds iets meer. Het sluipt er echt in. Ik vind het vreselijk dat ik dit nu moet doen, maar als je langzaam ziek wordt en je steeds ongelukkiger wordt dan kun je er ook minder van genieten. En misschien als ik eenmaal het verschil ga merken ik juist wel heel blij zal zijn. Je kunt inderdaad niet in de toekomst kijken?.
 5. Ja natuurlijk mag je dat vragen. ik loop al jaren met verschillende klachten en heb in eerste instantie mijn klachten niet gelinkt met mijn protheses. Zie mijn topic hier
 6. Gefeliciteerd met boobs meid! Fijn dat je blij bent met de beslissing die je heb genomen?? Het is natuurlijk erg belangrijk dat je achter je beslissing staat en je zal nu zonder de bv ook prachtige borsten hebben.
 7. Jeetje meid wat heftig zeg. Hoe staat het er nu voor? Ik zou het eigenlijk niet meer dan normaal vinden dat de kliniek het herstellen van je littekens vergoed. Zelf ga ik ook voor een lift tijdens mijn explantatie en vind de lift en het herstel daarvan heel erg spannend.
 8. Meid het is inderdaad jou keuze wat je doet met je lichaam, maar ik snap je moeder heel goed. Mijn moeder stond ook niet te springen en ik denk ook niet dat ze mij op andere gedachten had kunnen brengen toen. Nu ik mijn protheses laat verwijderen is zij daar ook heel blij mee. Ben wel erg nieuwschierig wat en of je het heb laten doen. Ik ga zelf ook voor een lift en vind dat ook wel spannend. Kun je mij vertellen wat er niet waar is? En waar haal je uit dat ze heel veilig zijn? Ik zou dit oprecht willen weten, want ik sta zelf nu aan de andere kant van de medaille met mijn klachten. Ik ben niet tegen bv, maar vind het wel een pittige uitspraak en zeker met de hoofdletters erbij. Er wordt inderdaad bewust informatie achtergehouden door fabrikanten, dus dat heeft ze gelijk in. Het is natuurlijk niet normaal want iedereen moet deze keuze kunnen maken met alle informatie die er is.
 9. Ik weet niet of je nog wel eens langs komt, maar ik wilde toch even zeggen hoe fijn het is om te lezen dat je klachten zo zijn afgenomen??. Ik hoop dat ik ook weer mezelf mag worden. Ik vind het best lastig om over dit onderwerp te praten omdat ik toch het gevoel heb dat mensen denken eigenschuld of mensen je niet geloven?. Er wordt gewoon steeds meer ontdekt en dat vind ik best wel zorgelijk. Ok stop gelijk anders heb ik straks een heel lang verhaal getypt terwijl ik dat niet van plan was?
 10. @Truus dank je wel voor je reactie. Ja het hele matjes verhaal dat is ook vreselijk. Als je geopereerd wordt of je er nu zelf wel of niet voor heb gekozen, je gaat er natuurlijk vanuit dat het jou helpt op welke manier dan ook. Ik ben ook zeker niet meteen tegen bv, maar vind wel dat fabrikanten open en eerlijk moeten zijn en niet vrouwen als “proefkonijn” moeten gebruiken. Je heb als mens recht op alle informatie om voor jezelf een goede beslissing te maken. Ondanks mijn situatie snap ik heel goed waarom vrouwen de keuze maken om een bv te nemen. Ook ik weet nog steeds wel hoe ik me toen voelde en wat het met me deed.
 11. Ja dat begrijp ik. Dit is natuurlijk het laatste wat je wil! Ik heb in de tijd dat ik mijn bv liet doen echt van alles uitgezocht om juist de kansje verkleinen om in problemen te komen met bijvoorbeeld “lekkende” protheses ofzo. Ik wil ook niemand bang maken, maar wat er nu steeds meer naar buiten komt qua info die ik toen niet wist omdat het ook door fabrikanten zoveel mogelijk achter is gehouden dat had ik graag toen al willen weten, want dan weet ik niet of ik het nog door had gezet. Hoe gelukkig ik ook ben geweest met mijn borsten. De klachten, de onzekerheid en angst wil ik niet meer. Ik heb er ook heel lang over nagedacht omdat ik mijn borsten het liefst zou houden natuurlijk. Dit kun je bij alle protheses krijgen. Ze zeggen dat je bij monoblock minder kans heb, maar ook de buitenkant van deze prothese kan problemen geven. Het blijft erg lastig, want de een heeft na 1 jaar al beginnende klachten en de ander na 10 jaar. Je kunt dit niet van te voren voorspellen. Ik heb ook bewust gekozen om geen wissel te doen. Ik denk dat ik dan aan de gang blijf. Ook monoblock moeten met wel of geen klachten ook weer eens vervangen worden. Ik laat de protheses eruit halen en heb daarbij ook een lift doen en dan is het klaar hoop ik.
 12. Hoi allemaal, Jeetje wat is het lang geleden dat ik hier wat plaatste. Ik ben voor en ook na mijn bv heel actief geweest op dit forum, maar doordat het privé en met mezelf niet zo lekker ging is dat steeds minder geworden. Tot het moment dat ik eigenlijk helemaal niet meer actief was en alleen zo nu en dan even kwam spieken, maar ook eigenlijk niks meer las. Helaas heb ik voor mezelf de beslissing moeten nemen om mijn protheses te laten verwijderen?. Ik heb al een aantal jaar veel verschillende klachten. Heel veel onderzoeken gehad, maar er kwam eigenlijk nooit iets uit. De lichamelijke klachten en op den duur ook geestelijke wijten ik dan aan het drukke gezinsleven en stress van het werk. Klachten bleven ook na diverse soorten hulp. Toen het moment bij mij kwam dat ik de pijntjes in mijn borsten ging linken aan alle klachten die ik had. Het zou toch niks te maken hebben met mijn protheses?? Ik heb toen informatie opgezocht en kwam er achter dat de klachten die ik had wel degelijk van mijn protheses zouden kunnen komen. Daarna volgende een lange onzekere tijd en ben ik in eerste instantie naar de huisarts geweest en ben ik na een zeer lange wachtlijst onderzocht door een internist in het VUmc. Daar kwam uit dat de klachten die ik heb zeer waarschijnlijk van mijn protheses afkomen (Asia syndroom) . Echt zeker weet je het helaas pas op het moment dat je ze verwijderd. Deze beslissing was voor mij erg moeilijk omdat ik zeer blij ben met het uiterlijk wat ik nu heb met mijn borsten. Ze zijn nog altijd even mooi voor mijn gevoel en ben ook trots op mijn meiden, maar gezondheid gaat boven alles! Leven op deze manier met mooie borsten of me straks beter voelen met mijn kleinere borsten. Ik denk dat het tijd is dat ik mezelf accepteer wie ik ben en dat wie ik ben niks te maken heeft met mijn borsten. Ik heb dit “verhaal” heel beknopt neergezet, want kan wel een boek schrijven anders en dan is het wel erg veel leeswerk ? Mijn klachten: Pijnlijke steken/plekken in borsten Drukkend gevoel op borstkas Hartkloppingen Benauwd Heel veel haaruitval Meerder (keel)ontstekingen in korte tijd Meer transpireren Stijfe vingers Slechte concentratie Warrig hoofd is mistig en kan geen 2 dingen tegelijk Menstruatie zeer onregelmatig Dit zijn zo even snel de klachten van de afgelopen 3 jaar. Deze klachten zijn niet altijd aanwezig en ook niet tegelijk, wel merk ik dat sommige klachten steeds meer komen en/of meer aanwezig zijn. Esmiralda?
 13. Ik kwam net dit verdrietige nieuws tegen. http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/kennemerland/article28805630.ece/Rode-Kruis-Ziekenhuis-in-rouw-na-overlijden-dokter-Paris-Melis?lref=L1