AnoukK

AnoukK : 11 juli 2019 : Dr. Zaal : Velthuis Kliniek

Recommended Posts

Hallo allemaal, 

 

Zojuist heb ik mij aangemeld voor dit forum en ik zal mij dus even voorstellen!

Ik ben 34 jaar, 1.81 m, 67 kg. Getrouwd en moeder van 2 prachtige kinderen (7 maanden en peuter van bijna 3) en werk in de zorg met kinderen. Daarnaast doe ik een balteamsport op redelijk hoog niveau. Ik kom uit Zuid-Holland. 

 

Borsten? Ik heb ze nooit gehad. Vroeger als puber zelfs weleens voor naar de huisarts geweest, maar zij zei dat het nog wel ging komen. Niet dus.. Zo'n 15 jaar later heb ik nog steeds geeneens een cup AA. Ik heb na mijn bevallingen 2x enkele maanden borstvoeding gegeven. Waar iedere moeder hekelt van stuwing stond ik te juichen in de spiegel; ik had eindelijk wat! Helaas was na de borstvoeding alles wat ik toen had weer helemaal verdwenen.

Al zo'n 10 jaar denk ik over een BV, maar ik heb het nooit durven uitspreken (nogal een binnenvetter). En opeens was ik het een paar weken terug zat: je leeft maar 1 keer en het boeit me niet wat de buitenwereld ervan denkt. Ik wil mij niet zo onzeker voelen over dit deel van mijn lichaam, en er is zelfs iets aan te doen! 1 en 1 is 2. 

En zo ben ik dus hier beland op dit forum. Inmiddels heb ik het wel uitgesproken naar mijn man (die er totaal achter staat omdat hij weet wat het voor mij zal doen), mijn ouders (snappen het ook volledig) en een vriendin (deze vriendin heeft ook en BV laten doen, fijn zo'n ervaringsdeskundige). Het vertellen tegen andere mensen zie ik niet zo tegenop. Ik denk dat iedereen het wel zal snappen. 

 

Wel ben ik nu nog helemaal blanco, weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen met zoeken?

Is een bezoek aan de huisarts vooraf nog zinvol? 

Ik hoef geen hele grote borsten, wil ze er natuurlijk laten uitzien en ben blij als ik mijzelf eindelijk écht een vrouw kan voelen.

Zijn er nog bepaalde dingen af te raden als je nu echt niks hebt?

Hoelang duurt zoiets vanaf aanmelden voor een consult? Maanden?

 

Ben benieuwd naar jullie meningen en reacties. Nu ik de knoop eindelijk heb doorgehakt kan ik nu eigenlijk geen jaar meer wachten, stom he :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi

Welkom hier!!
En wat goed dat je de stap zet om voor jezelf te kiezen!! 

Wat ik je wel wil meegeven is om eens een afspraak te maken bij een pc, want er bestaat tegenwoordig een vergoedingsregeling voor meiden die minder dan 1 cm borstweefsel hebben (dit moet mbv een echo geconstateerd worden en de doorverwijzing wordt door de pc geregeld, dacht ik....) en het niet hebben van een borstplooi.. (heel belangrijk ook)
Heb je dit wel, dan zul je het zelf moeten betalen uiteraard, maar goed, ik wilde dit alleen even meegeven. Je zou in de zoekbalk even kunnen kijken wat meiden geschreven hebben over 'vergoeding' want het kan ook niet zomaar bij elke kliniek.. 

Op die manier kom je ook dus de verhalen tegen van de meiden die met een platte voorsituatie geopereerd zijn, en vaak gaan deze meiden niet heel groot. Dus misschien wel iets voor jou, om je eens op te orienteren :) 

Als je vragen hebt, stel ze gerust. Dat mag in dit topic, zodat je alles makkelijk bij elkaar hebt staan. 

Ivm je sport moet je wel rekening ermee houden dat je na een bv dit zeker 6 weken niet mag... Dus misschien is er een periode waarin jullie zomer of winterstop hebben? Dat zou ideaal zijn misschien?

Succes met je zoektocht en mocht je er niet uit komen hier, dan laat het maar weten!!

xx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankjewel voor dit fijne bericht!

Ik dacht dat het sowieso niet (meer) vergoed werd. Maar ga hier dus zeker achteraan. Hoewel ik het geld er voor over heb is het een smak geld. Met 2 kinderen kunnen we dat uiteraard ook voor veel meer dingen gebruiken :)

Weet jij of de pc bij Boerhaave (daar neig ik nu naar) dit doorverwijzen voor een echo doen?

 

En bedankt voor het meedenken over mn sport. Wilde het inderdaad in een zomerstop laten doen. En als ik wat mis dan is dat maar zo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat weet ik dus helaas niet.. Ik dacht dat er geen vergoeding was als je bij boerhaave gaat, maar ik snap wel waarom je aan hun denkt.. Ik neem aan dat je zat te denken aan anatomisch voor de spier...?

Je zou evt eens bij dr. Laura Zaal (velthuiskliniek) kunnen gaan kijken.. Zij is ook een hele goede pc, die veel met anatomische implantaten werkt en heel natuurlijke resultaten verzorgt.. Uiteraard is het in Velthuis wel duurder als je geen vergoeding zou krijgen, maar dan zou je altijd nog verder kunnen kijken.. Of twee consulten plannen, zowel bij Boerhaave als bij Laura Zaal.. Dan hoor je het in Boerhaave ook meteen...

Je hebt dan ook meteen meer een idee hoe zo een consult verloopt en waar je je goed bij zou voelen :)

Ik zal je topictitel een beetje aanpassen, misschien dat je dan iets meer respons krijgt...

De zoekbalk rechtsboven is echter ook een goede optie :)

 

xxx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi , welkom op het forum. Ik heb geen ervaringen over vergoedingen. Daar kan ik je niet mee helpen. 

Super stoer van je dat je de stap heb genomen voor jezelf. Ik ben die drempel ook over gegaan. Heb het bijna aan niemand verteld, maar degene die het weten reageerden allemaal begripvol en lief. 

Mik ben zelf bij Bergmankliniek geweest. Een consult afspraak was zo geregeld. Niet lang op hoeven wachten. En de operatiedag kon ook redelijk snel. Alleen had ik gekozen voor een datum 3 maanden later omdat dat mij en mijn gezin beter uit zou komen. Ik weet natuurlijk niet hoe de wachttijden zijn bij andere klinieken. Maar stiekem ‘schrok’ ik wel dat het zo snel allemaal kan gaan, hihi. Succes met je informatie vinden over vergoedingen ed. Als je nog vragen heb dan tag je me maar. Liefs 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankje Men! 

Ja zag hier al meerdere verhalen voorbij komen van mensen die snel geholpen waren. Stond ik ook van te kijken. Moet jij nog geopereerd worden?

Ik ben afhankelijk van schoolvakanties dus het zal dan voor mij rond die tijd worden. Zal het sowieso wel op mijn werk (moeten) vertellen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben zelf 12-2 geholpen. Alweer 10 dagen geleden en nu volop in het proces der genezing?? Als je echt een specifieke periode wilt, dan zou ik het wel ruim van te voren aangeven? Voordat anderen je plekje in beslag nemen. Dan maar lang wachten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ga ik inderdaad ook doen @MenM! Hoe gaat jouw genezing?

 

Vandaag bericht van DSW gekregen dat ik het vergoed krijg als de echo <1 cm borstweefsel en de pc geen borstplooi constateert.

Morgen de huisarts bellen ivm de doorverwijzing voor de echo! Actie nu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@AnoukK ga ervoor! Ik had ook nagenoeg niks, en ben er super blij mee. Ik kreeg geen vergoeding omdat ik een plooi had.

succes!!!

 

ik adviseer : dr van der Weij in Boerhaave voor natuurlijke borsten. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ga ik zeker doen, vandaag afspraak bij mn huisarts. 

Ben jij door dr vd Weij geholpen? 

Ik weet nog niet zo goed hoe het hier allemaal gaat met albums bekijken, maar ben benieuwd naar het resultaat bij vrouwen die net als mij eerst niks of zo goed als niks hadden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ik zal je toevoegen aan mijn album. Dan  moet je straks naar mijn pagina gaan en zoeken naar mijn 'album' of 'afbeeldingen'. Ik hoor graag wat je ervan vindt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zojuist bij de huisarts geweest en aanvraag voor echo meegekregen. Ik kan as dinsdag al terecht, spannend!

Nu ook kijken en beslissen waar ik een afspraak ga maken.

Ik begreep van @oussie23 dat jullie,@Vampire en @Hayleyy, ook (zo goed als) niks hadden in de voorsituatie.

Waar zijn jullie geweest en zijn jullie tevreden? Wat hebben jullie besloten?  Hoor het graag van jullie! Ik probeer nu zoveel mogelijk info te lezen en te bemachtigen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb mijn operatie op 13 maart gepland staan in het Slingeland Ziekenhuis. Ik kan dus nog niks zeggen over het eindresultaat, maar mijn chirurg dr. Osinga komt heel kundig over en is echt een vriendelijke man. Ik heb gekozen voor 330 cc ronde protheses, deze worden achter mijn spier geplaatst. 

 

Succes dinsdag met de echo! 

Xx 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi,

 

Heb je ook al eens gekeken naar monoblock hydrogel? Dat zijn namelijk geen silliconen protheses. Geen kans op asia syndroom. Ik hen ze in december 2017 laten zetten bij dr nio. Die van mij zien er heel mooi natuurlijk uit! 

 

Veel succes met de voorbereidingen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben geopereerd in het Slingeland ziekenhuis bij dokter Osinga. Ik ben er zeker tevreden over. Wel is dit het ziekenhuis waar ik ook de aanvraag heb gedaan voor de vergoeding waardoor het gemakkelijk was om hier ook te blijven. Als je het vergoed krijgt heb je ook niet alle keus van de wereld. Maar ik ben er heel blij mee. Nu 11 weken po dus aardig op het eind resultaat

 

Share this post


Link to post
Share on other sites