Jump to content

Ecao : 26 mei 2016 : Dr. Verdonck : Belgian Breast Clinic


Recommended Posts

  • Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Hoi ecao

Welkom op het forum en heel veel plezier met het zoeken hier naar informatie. Over dr. D'hondt zijn goede verhalen te vinden. Ben zelf eens bij hem op consult geweest en was zeer tevreden over de goede uitleg en de lengte van het consult!!! Hele fijne man!

pros en cons

Wat zijn dit? pros kom ik helemaal niet uit en is cons: consulten? of bedoel je meer de voor- en nadelen?

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om ze in dit topic te stellen, allicht dat er mensen zijn die een antwoord weten.

xx BB

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ik ben, na làng weggeweest te zijn, al een paar dagen opnieuw aan het rondneuzen op het forum. Ik zal me eens voorstellen; mijn borstenverhaal:

Ik ben een dertiger (1,65m en 53kg), echtgenote en mama (3 kinderen). Sinds mijn tienerjaren ben ik gefrustreerd door de omvang van mijn borsten. Omvang is eigenlijk het foute woord, want borsten zijn er gewoon niet. Een 75a is te groot, maar bij gebrek aan beter (aa doet pijn onder mijn borst) draag ik toch een 75a push up om niet te hard op te vallen, want zonder push up zie ik er echt wel vreemd uit. En dat is mijn reden voor een bv: om van een aa naar een b te gaan.

In 2009 had ik een operatie gepland bij Dr. d'Hondt, maar die kon niet doorgaan omdat ik zwanger werd van mijn 2e kindje (zij is ondertussen al 6 (!?!) jaar). Ik was van plan om in 2012 terug te gaan, maar het leven is toen zo hectisch geworden dat het idee van een bv telkens weer op de lange baan geschoven werd. Ik ben in 2010 ook beginnen met sporten (daarvoor ging ik wel af en toe lopen, fitnessen of zwemmen, maar nooit met veel overtuiging :rolleyes:) en volgens Dr. d'Hondt zou ik toch een tijd 'uit' zijn, terwijl de juiste sport écht een energie boost geeft. Ik zag het, naast het tijdsgebrek, helemaal niet zitten om voor een tijdje met sporten te stoppen. 

Ik heb een tijd geprobeerd om mezelf te aanvaarden door te blijven zeggen: 'vrouwen met kleine borsten zijn mooi.' Maar die ingesteldheid lukte niet zo goed, want ik heb geen kleine borsten. Ik heb geen borsten en ik was die vlakke borstkas echt beu. Kindje nr 3 was ondertussen groot genoeg en had niet meer die constante zorg en aandacht nodig (maw ik had meer tijd om erover na te denken). Het was tijd om opnieuw stappen te ondernemen en te gaan plannen. 

Ik ben in het begin van 2016 nog eens bij Dr. d'Hondt op consultatie geweest. Persoonlijk vind ik de foto's van zijn werk het mooist, dus ik kon niet wachten en keek heel erg naar de afspraak uit, maar dat was dit keer een heel andere ervaring dan het consult van 2009 en ik ging spijtig genoeg met een negatief gevoel/beeld naar huis.

Ik heb daarna nog twee afspraken gemaakt: Dr. Nelissen en Dr. Bosmans. Afgelopen maandag ben ik bij de GCC geweest en dat was een goed gesprek. Volgende maandag ga ik naar Steenberg en de maandag erop nog eens naar GCC voor een 2e consult. 

Dit is zo spannend allemaal! Véel té spannend. Hoe blijft je gefocust op het leven van elke dag, terwijl je de hele tijd aan de nieuwe borsten, de consultaties, het herstelproces, de risico's, de nieuwe bh's, de reacties van de omgeving,... loopt te denken?

Link to comment
Share on other sites

We hebben ongeveer dezelfde bouw en ik had ook echt geen borsten. Het waren gewoon 2 tepels net als bij een man. Als je wilt mag je mijn foto's wel bekijken. Heb mijn hele leven gedacht dat ik de enige borstloze wezen op de aardbol was (afgezien van de mannen). 

Wat het sporten betreft, je kan het op den duur gewoon weer rustig opbouwen en een bv hoeft echt geen belemmering te zijn om het niet meer te doen.  

Succes met je consulten en alle voorbereidingen!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt om me naar je foto's te laten kijken.

Ik voel me, als ik in een melodramatische stemming ben, wel eens de enige vrouw zonder borsten. Ik wou zeggen dat we dan al zeker met twee zijn, maar die ballon gaat niet meer op :) . Je foto's zijn heel mooi!! Je zou voor minder shopaholic worden.  Plat ben je heel zeker niet meer.

Link to comment
Share on other sites

Heb er alle vertrouwen in dat het bij jou ook goed komt hoor ! :) Ik heb er zelf veel te lang mee rondgelopen. Op mijn 39e kreeg ik pas borsten (met een beetje hulp :D)

Link to comment
Share on other sites

Grappig, ik dacht dat je in 1980 geboren was :) 

Ik denk ook wel dat het allemaal goed zal gaan. Ik ga zoveel mogelijk informatie inwinnen om dan een zo doordacht mogelijke beslissing te nemen. Proberen om alle risico's tot een minimum te beperken. Maar dan blijft het nog altijd een operatie met risico's en een beetje een sprong in het duister. Tijdens mijn eerste consultatie zei de arts dat je er zeker van  mag zijn dat er complicaties zullen optreden. Misschien pas na 20 of 30 jaar, maar ooit gaat het 'mis' en moeten de implantaten eruit. Dat was wel even slikken, maar het is wel goed om realistische verwachtingen te hebben.

Het is nog 2 dagen tot de consultatie bij Dr. Bosmans. Ik ben enorm benieuwd naar zijn voorstellen, zijn aanpak en zijn uitleg. Gisteren was ik ineens van plan om nog een consult bij nog een andere chirurg te plannen, maar op dit moment is een bezoek aan drie verschillende artsen misschien wel genoeg. Als die afspraken allemaal tegenvallen, kan ik altijd verder kijken. Ik krijg, hier op het forum en tijdens de consultaties die ik al achter de rug heb, echter de indruk dat mijn vraag (aa naar b/c (zie, niet eens heel erg specifiek :))) niet zo moeilijk te verwezenlijken is. 

Ik begin ook steeds meer naar de bv toe te leven. Eerst, in januari, was het zo'n beetje een vaag idee, een mogelijkheid met in mijn achterhoofd de gedachte dat het gewoon een afspraak was die op dat moment nog niets aan mijn leven zou veranderen. Maar, nu ik de knoop heb doorgehakt om niet zomaar naar een pc te gaan om informatie in te winnen, maar om een operatie te plannen, ziet alles er anders uit. Het wordt ineens zo écht. Nu proberen om met de beide voetjes op de grond te blijven, om de verwachtingen niet naar het onhaalbare te laten schieten en om gewoon te blijven ademen. 

Link to comment
Share on other sites

Ik ben een brok zenuwen :) vandaag. 

Straks gaan we naar Dr. Bosmans. Ik heb alles opgezocht en klaargelegd. Nu mijn vragenlijstje nog eens goed nakijken.

Gelukkig is vandaag een heel drukke regel, plan en voorbereid dag! Maar, ik wou toch nog even posten. Een gedeelde last is een halve last, zeggen ze toch ;)

Link to comment
Share on other sites

Gisteren ging het echt, écht niet goed. 

Ik was al dadelijk niet erg gecharmeerd van de aanpak van de secretaresse en toen de chirurg binnenkwam, hadden ze het helemaal verkorven. Hij heeft me gewoon vernederd. Fysiek werd ik hardhandig aangepakt en daarna verbaal vernederd. Terwijl ik met ontbloot bovenlijf voor hem stond. Dat was niet voor herhaling vatbaar, dus... neen, dank je wel. Op naar de volgende!

Ik denk dat ik toch nog bij Dr. Verdonck ga kijken. Misschien dat hij de komende tijd nog ergens een plekje vrij heeft. Maar de GCC heb ik nog niet afgeschreven. Ze waren daar echt wel professioneel tijdens de intake. Ik lees hier negatieve verhalen, maar het beeld dat ik in de kliniek kreeg was goed. Maar, dat kan ook een verkoopstrucje zijn. Al die beslissingen.

Link to comment
Share on other sites

Mijn schoonmoeder heeft haar borsten bij dr. D'hondt laten doen, zo'n 25 jaar geleden. Zij wilde groot en ze kreeg groot :P Maar na 8 kinderen is de boel toch gaan hangen..
Ik heb m'n boobies gekregen van dr. Verdonck, ben er erg blij mee :)

Link to comment
Share on other sites

Op 26-4-2016 om 20:02 zei BoysMom:

Jeetje wat naar dat gister zo vreselijk was!!! Gelukkig zijn er meerdere pc's. 

Succes

Bedankt! Het is echt fijn dat je meeleeft :) Het was echt vreselijk! En ik wil hier nog niets aan de grote klok hangen. Ik heb geen zin om alle verschillende meningen en reacties over pc te aanhoren, dus kan ik in het echte leven niet veel delen. Mensen kunnen wel begrip tonen, maar ze begrijpen je vaak toch niet écht. Veel succes maandag :35: 

 

Op 26-4-2016 om 20:24 zei Jits:

Mijn schoonmoeder heeft haar borsten bij dr. D'hondt laten doen, zo'n 25 jaar geleden. Zij wilde groot en ze kreeg groot :P Maar na 8 kinderen is de boel toch gaan hangen..
Ik heb m'n boobies gekregen van dr. Verdonck, ben er erg blij mee :)

De consultatie met Dr. D'hondt viel jammer genoeg een beetje tegen. Dat zal door iedereen anders beleefd worden, maar voor mij was het niet denderend en ik ben er op afgeknapt. Anders was de hele operatie al meer dan een maand achter de rug. :) 

Ik heb een afspraak bij Dr. Verdonck gemaakt en binnen anderhalve week kan ik bij hem terecht. Volgende week eerst nog eens naar de GCC. Als die consultatie goed meevalt, ga ik waarschijnlijk toch voor Dr. Nelissen. Hij heeft een paar slechte verhalen, maar ook heel veel goede. 

Het passen is telkens zo leuk! Dan zie je hoe je er als een vrouw met borsten zou kunnen uitzien. 

Gisteren ben ik begonnen met rugslapen. Ik ben een buik- en zijslaper, dus het leek een goed idee om eens oefenen, om te zien hoe het slapen zou bevallen. Dat was een serieuze tegenvaller. Ik heb de halve nacht wakker gelegen omdat ik onbewust de hele tijd gefocust was op de juiste lighouding.  Dat is nog een extra uitdaging bovenop het herstelproces. Misschien was dat niet het beste idee dat ooit bij me is opgekomen en is het beter om nog eventjes gewoon te slapen zoals het uitkomt. 

En ik ben bezig met allemaal gezonde diepvriesmaaltijden voor te bereiden. Dan heeft mijn man het niet zo moeilijk als ik een tijdje niet helemaal kan functioneren zoals we gewend zijn. Zijn kooktalent is heel erg basic en ik wil dat de kinderen gezond eten, dus is het koken en invriezen geblazen. De grote kuis is ook begonnen, dat zie ik nog niet direct gebeuren als ik net geopereerd ben. Ik probeer zo'n beetje alles voor te bereiden, net als voor een bevalling. Alleen heb ik nu geen nestdrang, gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Volgende week naar Dr. Verdonck!!

Spannend :)

Ik kijk er zo naar uit om eindelijk borsten te krijgen, alleen voor de revalidatie ben ik wel een beetje bang. Gaat dat allemaal wel lukken met de kinderen en alle taken die daarbij horen. Ik probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden, maar ik hou niet van pijn en ik hou niet van rustig zijn, dus dat gaat misschien toch een beetje tegenvallen. Heeft iemand raad om met de herstelperiode om te gaan? 

En sporten ga ik ook wel missen. Nu vind ik het al jammer als ik door omstandigheden een training moet overslaan. Wandelen gaan zal misschien wel lukken, maar dat is niet helemaal hetzelfde :) 

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een operatie gepland!!

Straks ga ik het voorschot overschrijven en dan mag ik 26 mei onder het mes bij Dokter Verdonck. Ik denk dat ik de titel van dit topic ook moet aanpassen, maar ik weet niet hoe. 

Nu nog kiezen tussen Sebbin en Motiva. Is hier iemand met ervaring met een van de beide merken? Foto's? Zelf vind ik het prijsverschil nogal groot en niet helemaal in verhouding met de meerwaarde. Als ik het goed heb, is de gel van de motiva ergonomics anders en zit er een blue seal rond voor nog meer lekpreventie. Zijn hier kenners?

 

Bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Oh super meis, je hebt een datum, en fijn dat het consult bij Verdonck zo goed is verlopen.

Je titel kan ik aanpassen voor je, ga je bij Belgian Breast Clinic of Wellness Kliniek?

Zal je topic ook gelijk verhuizen naar de goede categorie, kun je hier gewoon verder blijven schrijven, ook na je operatie.

Nu heerlijk af gaan tellen.

xxx

Link to comment
Share on other sites

3 uur geleden zei Ecao:

Ik heb een operatie gepland!!

Straks ga ik het voorschot overschrijven en dan mag ik 26 mei onder het mes bij Dokter Verdonck. Ik denk dat ik de titel van dit topic ook moet aanpassen, maar ik weet niet hoe. 

Nu nog kiezen tussen Sebbin en Motiva. Is hier iemand met ervaring met een van de beide merken? Foto's? Zelf vind ik het prijsverschil nogal groot en niet helemaal in verhouding met de meerwaarde. Als ik het goed heb, is de gel van de motiva ergonomics anders en zit er een blue seal rond voor nog meer lekpreventie. Zijn hier kenners?

 

Bedankt!

Ik heb ook motiva implantaten, ik heb nu 1 jaar po en ze voelen heel zacht aan. Ik weet niet hoe een natuurlijke stevige borst voelt, maar de mijne bewegen mee en voelen naar mijn mening natuurlijk aan. Mijn borstvergroting is uitgevoerd door dr Plovier in Be-Clinic. Hij werkt volgens mij meestal met deze implantaten. Tot nu toe ben ik heel tevreden over motiva

Link to comment
Share on other sites

1 uur geleden zei Desert-Rose:

Oh super meis, je hebt een datum, en fijn dat het consult bij Verdonck zo goed is verlopen.

Je titel kan ik aanpassen voor je, ga je bij Belgian Breast Clinic of Wellness Kliniek?

Zal je topic ook gelijk verhuizen naar de goede categorie, kun je hier gewoon verder blijven schrijven, ook na je operatie.

Nu heerlijk af gaan tellen.

xxx

Dat is lief van je :) 

Ik ga 26 mei 2016 naar de Belgian Breast Clinic.

235 cc Sebbin of Motiva ergonomics 

Aftellen en voorbereiden :35:

Link to comment
Share on other sites

1 uur geleden zei Starlight:

Ik heb ook motiva implantaten, ik heb nu 1 jaar po en ze voelen heel zacht aan. Ik weet niet hoe een natuurlijke stevige borst voelt, maar de mijne bewegen mee en voelen naar mijn mening natuurlijk aan. Mijn borstvergroting is uitgevoerd door dr Plovier in Be-Clinic. Hij werkt volgens mij meestal met deze implantaten. Tot nu toe ben ik heel tevreden over motiva

Was er in Be-Clinic ook zo'n groot prijsverschil (800 euro) tussen de verschillende merken? 

Ik zag dat er bij de implantaten van Sebbin meer projectie is voor dezelfde basis dan bij die van Motiva. Maar, die voelen dan weer iets minder soepel. 

Link to comment
Share on other sites

Ik kan me vandaag trouwens niet concentreren. Ik maak fouten, kom de hele tijd uit de lucht vallen. Ik leef precies op een andere planeet, of in een ander hoofd, dan gisteren. Nog twee weken en twee dagen. Help :) 

Hoe doen jullie dit?

Link to comment
Share on other sites

ik heb morgenavond een afspraak met dr. Verdonck. Ik hoor hier heel veel positieve reacties op en lees nu bij jou dat je door hem er toch voor gekozen hebt. Proficiat!

Ik ben een dertiger en ik heb een 75 B, maar door twee kindjes en lange borstvoeding te geven zijn ze amper of bijna niet meer te zien. Zeker in een sportbh niet meer. (lengte 180m, 75kg).

Ik ben deze week bij dr. Tytgat geweest in Delta clinic, maar heb er niet zo'n heel goed gevoel bij. Het is een privé clinic. Ze gaven me niet zoveel uitleg en ik mocht al een datum prikken voor een eventuele operatie (binnen de twee weken kon ik al). ik was natuurlijk ook een beetje zenuwachtig, vooral omdat ze daar ineens met twee stonden. (de dokter en de anesthesist), waardoor ik niet zoveel vragen had gesteld. Hij raadde me een sebbin aan tussen de 300 en de 350 cc, deze is evengoed als de motiva, volgens hem.

Door hier veel te lezen, denk ik dat het goed is dat ik naar een andere pc ga voor een consultatie. dus nog even wachten tot morgenavond. Ben benieuwd.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 uur geleden zei Prutske:

ik heb morgenavond een afspraak met dr. Verdonck. Ik hoor hier heel veel positieve reacties op en lees nu bij jou dat je door hem er toch voor gekozen hebt. Proficiat!

Ik ben een dertiger en ik heb een 75 B, maar door twee kindjes en lange borstvoeding te geven zijn ze amper of bijna niet meer te zien. Zeker in een sportbh niet meer. (lengte 180m, 75kg).

Ik ben deze week bij dr. Tytgat geweest in Delta clinic, maar heb er niet zo'n heel goed gevoel bij. Het is een privé clinic. Ze gaven me niet zoveel uitleg en ik mocht al een datum prikken voor een eventuele operatie (binnen de twee weken kon ik al). ik was natuurlijk ook een beetje zenuwachtig, vooral omdat ze daar ineens met twee stonden. (de dokter en de anesthesist), waardoor ik niet zoveel vragen had gesteld. Hij raadde me een sebbin aan tussen de 300 en de 350 cc, deze is evengoed als de motiva, volgens hem.

Door hier veel te lezen, denk ik dat het goed is dat ik naar een andere pc ga voor een consultatie. dus nog even wachten tot morgenavond. Ben benieuwd.

 

 

Ik ben bij 4 pc's geweest :) en de laatste was degene waar ik het best geholpen werd. Ik vergat bij de tweede en derde consultatie ook van alles te vragen en als ik dan onderweg naar huis was, gingen alle vragen weer door mijn hoofd schieten. 

Maar, Dr. Verdonck had alles wat ik wou vragen al verteld voordat ik het kon vragen. (Dr. D'hondt deed dat trouwens ook. Hij was heel duidelijk, eerlijk en gestructureerd in zijn uitleg.) 

Veel succes morgen!! Ik ben benieuwd naar wat jij van hem, zijn aanpak, vindt. 

Link to comment
Share on other sites

Nu begin ik zo hard te twijfelen. Sebbin of motiva? Ik word ambetant van mezelf :) 

Straks naar het ziekenhuis voor een mammo. Dat is ook spannend, maar op en niet leuke manier. Hoe doen ze dat bij vrouwen die zo goed als geen eigen borstweefsel hebben?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.