Guest tietje

Tietje : 29 januari 2010 : Dr. Koopmann : Medisch Centrum Scheveningen

Recommended Posts

Guest tietje

Hai dames,

Geen idee of ik het nu goed doe, een operatieverslag aanmaken, maar ik probeer het gewoon. :D

Ik heb een jaar lang meegelezen op de forum, maar nog nooit eerder een eigen verslag geplaatst.

Omdat grote borsten bij mij in de familie zit, had ik verwacht dat ik die ook wel zou krijgen, maar dit is er helaas nooit van gekomen..

Ik ben de enige met een bh maar 75 B, bloot oogt het als een A cup vind ik en dat is ook wat de chirurg tegen mij zei tijdens een consult.

Omdat ik een volle kont heb en brede heupen vind ik dat mijn borsten hier totaal niet mee in verhouding zijn, en dus heb ik na een lange tijd en veel onderzoek besloten om een BV te ondergaan.

Ik ben in de tussentijd bij twee klinieken op consult geweest: Janssen Kliniek en Medisch Centrum Scheveningen (MCS).

Ik was heel tevreden over beide consulten maar na beiden vergeleken te hebben, was ik meer tevreden over het consult bij de Janssen Kliniek.

Deze chirurg keek naar mijn lichaam als geheel en paste daar de borsten op aan. Hij kwam meer betrokken over.

Achteraf heb ik van een BV bij deze kliniek afgezien vanwege de nare berichten die ik op internet vond. Deze chirurg heeft meerdere keren voor het tuchtcollege moeten verschijnen, vanwege patienten waarbij de ingreep mislukt was en één vrouw die zelfs overleed n.a.v. slechte nazorg. :20:

De chirurg bij MCS, dr. Koopmann, was ook erg kundig, maar maakte een wat koelere indruk.

Het schijnt wel één van de meest gerenommeerde chirurgen van NL te zijn en mijn vriendin die een BV door hem heeft laten uitvoeren heeft werkelijk prachtige borsten :3: !

Heb dus nog een consult gepland bij hem en ook een operatiedatum laten plannen (27 augustus)!

Dus hopelijk doe ik hier goed aan, het blijft moeilijk, helemaal zeker kan je nooit zijn..Ik heb ter vergelijking nog een consult gepland bij de bergman klniek.

Puur om de verschillende adviesen te kunnen vergelijken en daarop mijn keus te baseren.

Maar ik sta wel achter mijn keuze om de ingreep bij Dr. Koopmann uit te laten voeren, dat staat vast!

Ik zit boordevol vragen, maar hou het hier nog even bij, het verslag word anders wel erg lang!

Ben benieuwd naar de reacties!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest tietje

Wat de titel betreft heb ik het weer helemaal fout gedaan zie ik.

Weet iemand hoe ik deze aan kan passen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina32

Hoi Tietje,

Welkom hier!

Prima hoor om alvast een verslag aan te maken, uiteindelijk komt er natuurlijk het verslag van je operatie te staan!

Spannend dat je de knoop hebt doorgehakt, inderdaad goede verhalen ook hier over dr. Koopmann, dus dat komt vast

helemaal goed! Voor welke cupmaat wil je ongeveer gaan?

Verder.... alle vragen mag je hier gewoon neerzetten hoor!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest tietje

Hai dames,

Nina 32, bedankt voor je reactie!

Ik wil een grote C / kleine D cup.

Ik heb van onderen een maat 38/40 en van boven medium...Ik denk dat die cupmaten het beste aansluiten op de rest van mijn figuur.

Twijfel nog een beetje..Wil ze niet te klein én niet te groot, een probleem dat iedereen volgens mij heeft bij een BV, haha.

Het is nu allemaal nog een beetje onwerkelijk..Denk dat ik me pas een week voor de operatie ga realiseren dat het echt gaat gebeuren.

Ik ben het meest angstig voor de pijn daarna! Als ik Dr. Koopmann moet geloven ben ik het beste af met een implantaat ónder de borstspier, en het herstel schijnt dan wat langer en pijnlijker te zijn.

Die vriendin van mij kon haar eigen kont niet eens afvegen de eerste week...

Beide consulten waar ik tot nu toe ben geweest werd mij een anatomische vorm geadviseerd.

Maar ik wil dit liever niet vanwege de kans op draaien...Ik moet me niet indenken dat ik in de spiegel kijk en een misvormde borst heb!

Zal het echt zoveel verschil maken, anatomisch of rond onder de spier???

Ik heb geprobeerd hier informatie over te vinden maar vind heel veel tegenstrijdige standpunten..

Ben benieuwd hoe jullie hier over denken!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey tietje

Moest eerst even goed kijken, want we hebben ook een tietie en dacht eerst: huh nieuw verslag van tietie

Maar goed.... WELKOM

Je zegt, dat je maat 38/40 hebt en boven een medium? Hoe lang ben je, want dat maakt ook veel verschil met de hoeveelheid cc's die bij je passen!

Ik bijv ben 1.65 en weeg 63, heb ook ongeveer jouw maten. Ik heb 350cc voor de spier gekregen. Voor of achter de spier maakt ook weer verschil: achter verlies je ongeveer 50cc ,voor aangezicht zeg maar.

Rond of anatomisch is persoonsgebonden: wat vind je zelf mooi, wat past het beste bij jouw borst? Het draaien van de prothese is eigenlijk (wat ik begrepen heb) als de pc de pocket te ruim maakt, waardoor hij ook kán draaien! Dus daar zou ik het niet van af laten hangen hoor!

Succes met orienteren

Liefs, Trici

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Merel78

Hoi Tietje! Hihi, ik moest ook even kijken hoor door je naam. Hebben we nu een tietie en een tietje

Welkom hier en wat goed dat je de knoop hebt doorgehakt en al een operatiedatum hebt! Is wel over een tijdje, kan je het nog volhouden het wachten?

Wat betreft de maat: is er al een aantal cc's geadviseerd? Ga niet voor te klein, het went zo snel je nieuwe maat en ik hoor van bijna iedereen dat ze best een maatje groter gemogen hadden. Soms is er ook niet altijd meer mogelijk omdat het er simpelweg niet inpast of niet mooi is en dat je de randen van de protheses gaat zien.

Succes met rondkijken en vraag gerust!

Merel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest tietje

Hai dames,

Ja inderdaad niet zo handig die naam van mij, had Tietie wel al gezien, maar stond er niet bij stil toen ik een verslag aan ging maken!

Het wachten kan ik nog wel volhouden hoor!

Heb de datum bewust eind augustus laten plannen, omdat ik in augustus gebruik kan maken van de 10% korting

en expres ook in de laatste week zodat ik grotendeel van de zomer al heb gehad...vind het niet zo'n prettig idee om weg te zweten in m'n sportbh of om ivm herstel thuis te moeten blijven terwijl ik liever ga genieten van de zomer!

Dus eerst genieten van de zomer maanden en wanneer deze aan z'n eind loopt dan ben ik er helemaal klaar voor!

Ja ik heb van onder een maat 38/40, van boven small/medium en ben 1.70 m lang.

Dr. koopmann adviseerde mij tijdens het laatste consult tussen de 325 en 375 cc en bij de Janssenkliniek werd mij 400/425 cc geadviseerd.

Nogal uiteenlopend dus..Denk dat ik (ik mocht ze passen) voor de 400cc ga..maar omdat er onder de spier wat af gaat ga ik toch weer twijfelen.

Oei oei het is zo moeilijk!!

Ze adviseerden mij ook beiden anatomisch, maar lees er best veel klachten over en ik dacht ook weer dat de ronde silicoon onder de spier toch haast dezelfde vorm gaat aannemen als de anatomische vorm..omdat het platgedrukt word zeg maar..

Daarom heb ik er ook voor gekozen sowieso nog een consult bij dr. Koopmann te ondergaan en ook eentje bij de Bergman, zodat ik verschillende adviezen kan aanhoren.

Hoe doen jullie dat met het van te voren kopen van een sportbh? De uiteindelijke maat weet je natuurlijk van te voren nog niet.

Ik lees ook dat het vaak wat groter blijkt te zijn..Gaan jullie gewoon uit van de schatting? Of koop je er ter plekke één bij de kliniek na de operatie?

En een vraagje aan de dames bij wie het onder de borstspier is geplaatst: hoelang heeft het geduurd voor jullie aan het werk gingen?

Ik heb lichamelijk geen zwaar werk (administratief) en heb twee weken vakantie opgenomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Merel78

Hoi Tietje,

Ik ben gister weer aan het werk gegaan. Had best een paar dagen eerder al gekund. Als ik kan autorijden en achter een pc kan zitten dan kan ik ook weer werken. Ook ik heb geen lichamelijk zwaar werk. Ik heb een goed bureau en een goede stoel. Kan mijn werk afwisselen door af en toe een ommetje te maken. Dus dan 2,5 weken weer aan het werk gegaan maar had makkelijk weer na 2 weken gekund!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest tietje

Hai meiden,

Ik vroeg me af wat jullie er van denken dat Medisch Centrum Scheveningen natuurlijk nogal in opspraak ik geweest vanwege de belastingfraude en dreigend faillisement..

Op de website is te lezen dat ze nu een uitstel van faillisement hebben gekregen, zoiets word verleend voor de duur van 6 maanden. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat ze na die tijd failliet zijn.

Bepaalde dingen worden gratis gedaan, vallen onder de garantie, mochten die niet goed zijn gegaan tijdens de BV en achteraf gecorrigeerd moeten worden.

Maar als de kliniek failliet word verklaard, kan ik die garantie niet verhalen op de chirurg of kliniek. Dan ben ik dus de lul, bedacht ik me zo..

Wat denken jullie hiervan? Kan ik beter uit voorzorg naar een andere kliniek gaan en geen risico nemen?

Dr. Koopmann is wel één van de meest gerenommeerde chirurgen van Nederland..en zijn resultaten zijn wel heel mooi...maarja als ik daarlijk de klos ben..

Hey Merel78, bedankt voor je reactie!

Ik denk dat ik dus wel een reeele schatting heb gemaakt door twee weken vrij te nemen.

Goed om te weten!

Groetjes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey tietje!

Ik kom net van het verslagje van mama24 af, die daar ook geholpen is! Als jij een goed gevoel hebt over je pc en je zekerheid hebt, dat je gewoon ter plekke kan betalen en zo, zou ik zeker daar gaan! Maar lees ff het verslag van sil ( mama24) zeker over de drains! Ik heb al vaker gehoord, dat dit pijnlijk is als ze verwijderen en dat is dus echt niet nodig! Gewoon ff lekker bijdehand uitvallen tegen de verpleegster haha

Als je onzeker bent over het verloop van het bestaan van de kliniek, kan je ook uitzoeken of die pc ergens anders ook opereert... zo niet, bel de kliniek gewoon plat met al je vragen!! Jij komt je geld brengen, dus...

Liefs, Trici

p.s. ik kan je ook zeer zeker mijn kliniek aanraden haha

Service en zorg is super!!

xXx

Share this post


Link to post
Share on other sites

*edit* zie net dat je al gereageerd had bij mama24 hihi! Maakte me zelf te druk over het verloop daar, dat ik dat over het hoofd gezien had... sorryyyy

Knuf!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi tietje,

Ik heb mijn protheses ook achter de spier laten plaatsen en ben na 2 weken al terug aan het werk gegaan als

verpleegkundige (wat wel een zwaar belaste job is) dus ik denk dat je met je 2,5 weken zeker toekomt als administratief bediende.

Ik heb het de eerste weken wel rustig aan gedaan.. Mijn collega's waren er van op de hoogte, dus die hebben mij

het zware werk wel uit handen genomen.

Ik heb ook anatomische protheses. Ik denk niet dat je veel bang moet hebben voor het feit dat ze kunnen draaien.

Dit is ook alleen mogelijk de eerste 2 weken, dus als je het die eerste weken lekker rustig aan doet, is er niks aan de hand.

Lieve groetjesss

Mixed

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Booby

Hallo, ik ga morgen naar MCS ook naar dr. Koopmann. Hij komt op mij wel over als een kundige man en ook 1 met humor. Ik voelde me er wel op me gemak. Ik ben heel benieuwd hoe alles gaat, ik heb thuis hulp dus dat is wel fijn!

Volgens mij werkt deze chirurg ook in Gorichem in het ziekenhuis, zou je eens kunnen googlen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Booby

Hallo, ik ga morgen naar MCS ook naar dr. Koopmann. Hij komt op mij wel over als een kundige man en ook 1 met humor. Ik voelde me er wel op me gemak. Ik ben heel benieuwd hoe alles gaat, ik heb thuis hulp dus dat is wel fijn!

Volgens mij werkt deze chirurg ook in Gorichem in het ziekenhuis, zou je eens kunnen googlen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina32

Ik voel me toch een beetje geroepen om dit te corrigeren... Zolang je protheses nog niet zijn ingekapseld (gem. 6 weken) kunnen je protheses theoretisch gezien draaien. Belangrijk dus om niet op je buik te slapen en maar beperkt op je zij. Bij mij is mijn linkerprothese na 8 weken (!) een kwartslag gedraaid na het dragen van een push-up bh en werken (gebukt) in de tuin.

Dus a.u.b. wel voorzichtig doen! Bij mij is het overigens helemaal goed gekomen!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites