Ga naar inhoud

Engeltje73

Leden
  • Aantal items

    87
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Engeltje73

  1. 13 minuten geleden, Adnil zei:

    Goedemorgen.  Zo ik heb mijn eerste nacht overleefd. Ik ben wel superblij met mijn elektrisch verstelbare bed. Zo kan ik er in elk geval zelf in en uit.  Heb ook met het voeteneind en hoofdeind een beetje omhoog geslapen. De eerste paar uur gingen wel.  Ergens halverwege de nacht werd ik wakker. Vanaf gaat moment werd slapen moeilijker en de pijn erger.  Ik was blij dat mijn man er om 6.45 uit moest een mij mijn pijnstillers gaf.  Nu op de bank met een koud compres wordt de pijn  weer behapbaar. 

    Goedemorgen.....gefeliciteerd met je nieuw borsten.

    Is echt fijn een verstelbaar bed hé, zo kun jezelf rechtop slapen....neem je pijnstillers op tijd en niet zodra je pijn gaat krijgen....(dat deed ik ook eerst maar daarna het op pijl gehouden door om de 4u paracetamols te slikken ik had geen andere pijnstillers, jij mss wel, dan heb je waarschijnlijk een schema meegekregen wanneer je wat mag slikken)

     

    Wens je een goed herstel toe, de eerste dagen zijn het zwaarste....?? 

  2. Op 29-6-2018 om 00:57, Anna1982Marie zei:

    Hi! Ik ben een poos weg geweest van het forum nadat ik mij in oktober 2016 hier had aangemeld .

    Mijn operatie is uitgevoerd op 19 november 2016 door Dr Hupkens via DG in kliniek Amstelveen. 

    Na de 1e controle bleek dat 1 van de littekens ontstoken was.

    Na een poos van onzekerheid is alles toch genezen en kon ook ik van mijn boobs gaan genieten. 

     

    Helaas is het niet zo verlopen 

    Ik heb altijd veel last van de borst gehouden, hij voelde harder aan, en het litteken is lelijk genezen 

    Het is bovendien een groot dik litteken en erg gevoelig 

    Maar het dagelijks leven gaat verder en als drukke mama van 3 kids en werk etc kwam ik er niet aan toe om hier naar te laten kijken 

    Augustus 2017 , 9 maanden po was ik op vakantie in Frankrijk en na een stuk kanoen werd ik de volgende dag wakker met een enorm opgezwollen borst 

    Ik schrok me kapot maar mijn vriend stelde dat dit te wijten viel aan de inspanning vd borstspier 

    Dit heeft 3 weken geduurd ongeveer 

    Ik ben niet iemand die snel naar de dokter gaat dus dacht nu ook het trekt wel bij 

    En dat deed het dus ook 

    Kortom : een overbelaste borstspier 

    Ik sportte in die tijd nog fanatiek en dat ging me goed af. Altijd druk energiek type geweest en niks was teveel.

    Een paar maanden gingen verder en buiten  het feit dat de borst harder, gevoeliger was als de andere geen zorgen meer gemaakt.  Ik was dit immers gewend.  

    Januari 2018 veranderde er veel.

    Ik merkte dat ik na het sporten , steeds vaker last kreeg van mijn borst. Dit speelde steeds vaker.

    Dit ging van kwaad tot erger en uiteindelijk moest ik een uurtje sporten bekopen met een zware blessure aan mn borst. Deze werd zo hard dat het een bal leek. Ik ging denken aan kapsel vorming..

    Ik baalde natuurlijk enorm maar afgelopen maanden erg druk . Huis gekocht,  nieuwe baan.  Dus de dokter zou wel komen. Het stond iig in de planning.

    Tot 25 mei alles veranderde 

    Ik liet deze dag mijn tattoos weglaseren 

    Dit was op vrijdag 

    Die zondag werd ik ineens doodziek

    Het leek op een hele erge griep. Kon niks meer. Die week naar de huisarts want ook mijn borst zwelde enorm op. Dit keer nog erger als de keer ervoor.

    De huisarts dacht aan borstontsteking , 

    Maar omdat ik geen koorts had naar huis gestuurd. Ze wilde wel een echo regelen. Maar ziekenhuis vond dat er mammo gemaakt moest worden. 

    Dat kon pas een week later.

    In die week nog een keer op de huisartsenpost beland , ik droeg inmiddels 2 sportbeha s met daarin coldpacks en voelde me echt ellendig.

    De arts vermoedde dat deze klachten wel eens aan de prothese konden liggen maar omdat ik geen koorts had zat er niks anders op als wachten op de afspraak mammo.

    Dat weekend werd ik gek. Mijn bors was inmiddels zo gezwollen dat ik gevoel had dat het litteken elk moment open zou kunnen knappen.  Ik heb de huisarts doe maandag gebeld en gevraagd hoe ze het in hun hoofd haalden mij een mammo te laten ondergaan.  Ik bedoel hoe dan?

    Als er nog niks lek zou zijn dan zou het dan wel gebeuren! Ik kon er ook niks aan verdragen.

    Uiteindelijk zag mijn eigen huisarts de borst en schok hiervan zo erg dat ik per direct naar ziekenhuis werd doorgestuurd.  Ik kwam terecht bij dr Beekman en dat was een nare ervaring. Totaal geen inleven . Na het zien vd borst wilde hij dat ik echo en punctie zou doen. Mijn borst zat vol met vocht.

    Die avond werd ik gebeld door dr hupkens,  ik had hem eerder die week een wanhopige mail met foto's gestuurd en hij wilde mij die vrijdag , het was nu woensdag.  Opereren in Vlaardingen 

    De prothese zou eruit gaan   het kapsel verwijderd en alles schoonmaken

    Aan de hand van hoe het er van binnen uit zou zien zou hij of gelijk een nieuwe prothese plaatsen Of ook gelijk mijn andere prothese verwijderen 

    En dan voor minimaal een half jaar alles eruit.

    Die donderdag , de volgende ochtend nog wel de echo gedaan en ook hier werd gedacht aan ruptuur van de prothese.

    De dag erna was het zover. Om.10.00 uur kwamen we aan in kliniek Vlaardingen. We melden ons bij de consulente en daar werden we gelijk verrast met de mededeling dat er was vergeten te communiceren dat we een bedrag van 1350 euro moesten voldoen , oja het mocht ook contant! 

    Zouden we dit niet binnen een half uur betalen dan zou een operatie niet doorgaan ! We waren met stomheid geslagen. Diana nog aan de telefoon gehad en het was een communicatie fout. Maar goed 

    Toch hupkens gezien en uiteindelijk besloten eerst een mri te laten maken om te zien of de prothese idd kapot was Of niet. Een mri bleek nog niet zo simpel te krijgen. Ook hier moest ik mijn huisarts vertellen dat zij een verwijzing mocht schrijven.  Uiteindelijk 21 juni de mri gehad bij mri centrum amsterdam en gisteren de uitslag 

    Vocht om de prothese en conclusie Gel bleed 

    Ondertussen ben ik weer erg ziek geworden,  spier en gewricht pijnen,  droge keel,  opgezette pijnlijke klieren   

    Kost moeite de dag door te komen 

    In 1 jaar En 8 maanden ben ik veranderd van een sterke vrouw,  ,zowel fysiek als mentaal in de persoon die ik nu ben

    Het lijkt alsof mijn immuunsysteem word aangevallen ..

    Ik voel me zwak , ellendig,  depressief 

    Zit eraan te denken om naar radboud te gaan waar hupkens ook werkzaam is

    En me alsnog door hem verder te laten behandelen 

    Ook heb ik afspraak OLVG met dr van Selms voor second opinion en vandaag toch ook contact met Diana gabriels gezocht en haar mijn verhaal en foto s te sturen. Ik weet het niet meer op moment 

    Heeft iemand dit ook meegemaakt?

    En er staat gelbleed zonder siliconen weet iemand hier meer over?

     

     

     

     

     

    img1530112580041.jpg

    Screenshot_20180628-175611_Instagram.jpg

    Screenshot_20180628-180624_Instagram.jpg

    img1530112641071.jpg

    img1530113317200.jpg

     Ik herken ook wel deze opgezette borst.... Ik had dan ook kapselcontractatie Graad IV en lekkende prothese bleek achteraf.

    Ik had al jaren last van gezondheidsklachten...herken die ook .

    Hooo dat je inmiddels goed bent geholpen.

    Mijn verzekering CZ heeft het vergoed.

  3. 7 uur geleden, Sjuul zei:

    @Engeltje73

    Zover ik weet zit er in het VU Dr. De Blok (of de Block) die gespecialiseerd is in Asia en prothese gerelateerde klachten, misschien loont het om eens met hem/haar contact te zoeken dat hoeft misschien niet eens in persoon maar kan wellicht ook telefonisch of via de mail ..

     

    Dit omdat zij al op de eerste plaats een gedegen diagnose kunnen stellen gezien de enorme lijst van klachten en allergische reacties die je hebt .. Wellicht kunnen ze je dan ook op een goede manier adviseren wat je kunt doen om die klachten weer kwijt te raken ..

     

    Misschien is er wel iets wat je wel nog zou kunnen helpen alvorens je overgaat tot verwijdering van de protheses en misschien hebben zij nog enkele tips of richtlijnen want ik kan me voorstellen dat je toch niet nu alweer staat te springen op een nieuwe operatie en alle gevolgen vandien ..

     

    Ik weet niet of je al je klachten al eens met jou pc hebt besproken? Ik weet ook niet of ze daarmee kunnen omgaan of dat ze “het maar lastig vinden” en er dus niets mee kunnen dus misschien is het VU iets om in gedachten te houden ..

     

    Heel veel succes morgen, hopelijk wordt je geholpen op een goede manier xx

    Hey @Sjuul @best_boobie @Doe ik het of niet?

    Dankjewel allemaal... het ging zo goed na de operatie en na 6 wk beginnen steeds weer meer klachten toe te nemen.

    @Sjuul ik kan daar zeker contact mee opnemen...en nee zit zeker niet weer op operatie te wachten, maar heb altijd gezegd komen de klachten terug en valt dit te wijten aan de protheses dan ga ik voor mijn gezondheid en dan gaan ze er echt helemaal uit en komt er niks meer voor in de plaats,ik gun niemand datgene wat ik heb mogen onder vinden van de protheses want hier valt gewoon niet op een normale manier mee te leven.

     

    Ik zal morgen ook met mijn PC kortsluiten of dit door prothese zo snel kan komen....maar eerst deed rechts alleen pijn maar linkerkant nu ook steeds vaker.

     

    Ik sta sinds 2013 onder controle van een goede Neuroloog, wilt niet weten hoeveel MRI scans ik heb gehad van hoofd en nek, 3 a 4 keer per jaar om te kijken welke verandering er inzit.... Daarbij de andere klachten die ik voor dat ik protheses had nooit heb gehad....maar zijn langzaam aan ontstaan....en kwamen er steeds meer bij.

    Hoeveel onderzoeken etc ik heb gehad van alles tot ik dacht dat ik meer bij HA en ziekenhuis zat dan ik thuis was....dus eigenlijk ben ik het wel zoeen beetje kots moe.

     

    Ik zal het moeten afwachten ..... En hopelijk dat ik morgen meer antwoord kan geven.

    Liefs ?

     

    • Like 1
  4. @Sjuul @best_boobie @Summer18 @Alice 0509

    Deze berichten  zullen altijd blijven....diegene die prothese wil moet er zelf achterstaan en zullen hopelijk nagedacht hebben en niet over 1 nacht ijs zijn gegaan.

    @Sjuul jij had dan al Fibromyalgie voordat je protheses kreeg, ik had eerst protheses voor ik 6 jr later klachten kreeg die afgedaan werden als Fibromyalgie...dus net de omgekeerde wereld....nu weet ik eigenlijk wel beter,want mijn HA zei altijd als ze niks vinden gooien ze het op de Fibromyalgie....en dat klopt ook wel.

    Vreemde is dat nadat ik mijn wissel heb gehad het 6 wk heel goed met me ging.... En beetje bij beetje begin ik toch weer meer klachten te krijgen,voor met pijn in eerst R.borst en nu ook de linker kant....en ergste vind ik toch weer die K.. hoofdpijn ,die eerst weg was en nu steeds weer vaker aanwezig is ?....a.s vrijdag mag ik naar PC zodat hij kan kijken of er iets aan de hand is....ik heb me wel voorgenomen....mocht er iets zijn, dan gaan ze er voorgoed uit en doe ik echt afstand van mijn protheses, want voor mij dan geen siliconen meer in mijn lichaam.

     

    Fijne avond allemaal.

    ??

    • Like 1
  5. 19 uur geleden, Sippy zei:

    Pfff meiden uitslag was thank god GEEN alcl !! Het vocht is ontstekings vocht ! Dus ik ben super blij dat ik dat weet nu kan ik verder gaan kijken hoe en wat verder! Sucses aan de meiden die nog in onzekerheid zitten !! 

    Gefeliciteerd met de goede uitslag ?

     

    Nu ze weten dat het ontsteking vocht is wat kunnen ze daaraan doen en waar kan dat zo opeens vandaan komen?

     

    Voor de andere dames @essi4  @Vrouw32veel succes ? en hopelijk ook een goede uitslag ?

  6. 1 minuut geleden, Engeltje73 zei:

     

     

    Op 22-12-2018 om 21:22, Sippy zei:

    Hoi 

     

    Ik wil hem niet onnodig schade aanrichten maar motiva werd geadvisseerd doordat deze glad is en beter dan schijnt te zijn! Ik weet idd can een kennis dat zij motiva heeft laten plaatsen (prothesewissel) omdat zij groter wilde maar zij betaald idd voor alles 2400 euro ! Waar ik geweest ben is wel jan van goyen dus misschien door naam duurder? 

    Hoi...

    Ik ben ook aangewezen op medische indicatie.

    Heb ook Motiva gekregen en kostte mij €2500 .

    Denk dat dit echt wel het gedrag is....een ziekenhuis zal geen uitgebreide collectie hebben denk in een privé kliniek met meerdere worden ingekocht.

     

    Wellness kliniek heeft ook aanbiedingen van €2395 daar had ik contact mee opgenomen maar die opereren geen personen met medische indicatie.

    En dan betaal ik liever iets meer.

  7. Op 31-12-2018 om 18:23, Mtvo zei:

    Update: mijn operatie gaat a.s. woensdag niet door, daar de nieuwe protheses niet geleverd zijn! ? ?.

     

    Ik ben vandaag rond 17:30 hierover gebeld door mijn arts, die er net zo de P in heeft als ik, hij hoopt (net als ik) dat de bestelling z.s.m. binnen is en dat hij mij z.s.m. kan helpen. Aangegeven dat als er deze week toch nog ergens een gaatje is, ik die wel wil opvullen, maar die kans is natuurlijk klein. Hoor als het goed is in elk geval a.s. woensdag een nieuwe datum. 

     

    Anyway, ik weet dat dit onmacht is, maar ik heb er ontzettend de smoor in, ik leef hier al maanden naartoe en dan gaat het niet door!!!! Kan ik alles weer opnieuw gaan plannen :( 

     

    Hey meid,

    Allereerst de beste wensen voor 2019.

    Wat een ellende dat je niet geholpen word vandaag....heb je inmiddels al een nieuwe datum.

    Ik hoop dat je snel geholpen wordt want daar het je toch echt naar uitgekeken.

    Groetjes ?

  8. 43 minuten geleden, Robijntje02 zei:

    Jaaaaa, die adviezen.... Zo lees ik nu vaak dat er wordt geadviseerd om littekencreme te gebruiken op de littekens, als ze helemaal dicht zijn.

    20 jaar geleden heb ik een bvk gehad; toen werd helemaal niet over littekencreme gesproken en mijn littekens zijn toch echt heel mooi genezen, zonder dat ik er ooit een druppeltje creme op heb gesmeerd...

    Ja de adviezen zijn in de loop der jaren anders geworden....heb ook nooit  littekencreme gesmeerd en littekens waren ook mooi geheeld.

  9. 5 minuten geleden, rtx zei:

    Ik vind die verschillende adviezen zo bijzonder he. Maar goed ze zullen er hun redenen wel voor hebben 

    Ja dat denk ik ook wel...maar verschilt zo erg van arts tot arts.Je zou denken dat ze allemaal wel op een later in liggen ongeveer.

    21 jr geleden,hoefde ik geen bh te dragen en heeft me de arts nooit verteld dat ik niet op maat in zij mocht liggen maar toen was ik ook pas 23 strak in het vel :46: 

  10. Op 20-11-2018 om 23:40, Odys zei:

    Vind ik ook! De vorm en stand ziet er echt heel mooi uit. Komt echt wel goed hoor!

    ik mocht 6 weken niet op Mn zij liggen dus daar probeer ik me maar aan te houden. Al heb ik hier veel verschillende dingen gelezen dus maak me ook niet super druk als ik wel op Mn zij wakker word 

     Ik mag ook absoluut 6 weken niet op mijn zij liggen...het is moeilijk maar ik ga me er wel aan houden.Maar vermoed ook wel dat ik tegen die tijd als eens op mijn zij ben gedraaid :45:

  11. 2 uur geleden, Kelly_E zei:

    @Engeltje73 ja het gaat me vooral om de medicijnen die je niet zonder voorschrift krijgt. Paracetamol kan je hier ook gewoon in de apotheek kopen dus dat is niet echt een probleem. Zal mijn voorgeschreven medicijnen dan nog snel uit Nederland meenemen dan. Ik ben er dan toch ;) zal misschien wel duurder uitkomen dan maar ja beter mijn medicijnen hebben dan naar België komen en ze niet meekrijgen. 

    Weet nog altijd niet of ze hier voorschrift van Nederland aanvaarden. 

    Het is wel zo dat als je hier in België medicijnen koopt dat de ziekenkas zoals wij dat noemen sowieso tussenkomt en dat wordt direct van het bedrag afgetrokken. 

    Ik denk wel dat ze het accepteren (maar ligt eraan of ze die hebben) 

    Slik voor zenuwpijnen de Lyrica, en ga ook met Nederlands recept ze halen in België,gezien ik ze niet vergoed krijg, en in België zijn deze veel goedkoper dan bij ons in Nederland en woon maar 5 min van België af. 

  12. 19 uur geleden, beblessed zei:

    Vandaag eerste werkdag achter de rug, paar uurtjes. Morgen weer volle dag.

    Ging op zich goed, even onwennig allemaal, borstband omgehouden. 

     

    Op gegeven moment kreeg ik erg last van mn rug, dus benieuwd hoe dat morgen gaat.

     

    Alles begon ook te jeuken enz maar kon niet even achter de kassa aan mn boobies krabben of wrijven :4:

    Na hoeveel weken ben jij weer aan werk gegaan?Kassa werkzaamheden zijn echt niet lichte werkzaamheden,met draaien, trekken,duwen etc.Ik mag dit echt niet van mijn chirurg.

  13. Op 19-11-2018 om 08:47, Kelly_E zei:

    @beblessed en welke heeft hij voor jou voorgeschreven? Wil namelijk even informeren dan bij de tante van mijn vriend (zij is verpleegster) omdat ik ook niet weet of met een voorschrift van Nederland in België terecht kan:106:

    Ik ben geholpen in België, en dus ook diverse dingen voorgeschreven, antibiotica heb ik in België gehaald en paracetamols in NL aangezien deze ontzettend duur zijn in België.Rekening ingediend bij CZ en alles terug gekregen....

  14. Op 26-10-2018 om 12:26, Robijntje02 zei:

    O, wat erg voor je @Happy!! Dat is niet wat je wil weer een operatie..

    Misschien zijn ronde protheses met een lager profiel een optie voor je? Ik denk dat je pc je daarover wel goed kan informeren als je zegt dat je liever niet te veel bolling wil hebben.. Zijn de implantaten destijds bij jou voor de borstspier geplaatst of dual plane? En door wie?

    Dan nog een vraagje; Natrelle is toch de nieuwe naam voor McGhan?

    Heb zelf een consult staan bij De Meyere in Gent; hij werkt met McGhan protheses,  maar als deze meer kans op scheuren hebben, dan zie ik het niet zo zitten... :huh:.....??

    @best_boobie hoe denk jij hierover?

     

  15. 22 uur geleden, Mtvo zei:

     

    Ik ben benieuwd wanneer ik weer aan het werk zal kunnen, ik werk met jonge kinderen.

    Mijn partner zou het liefst zien dat ik 6 week thuis blijf, maar dat is niets voor mij en ik denk niet dat mijn leidinggevende daar zo blij mee zal zijn.

    Ik krijg 2 week ziekteverlof en ik wil kijken of ik daar nog een week vakantie aan kan vast plakken.

    Ik vind het knap dat je weer na de 2a 3 wk wilt gaan werken.

    Ik mag van PC echt 6 wk niet werken!

    Bij de 1e keer waren mijn kinderen 3 & 4 jr....Toen ben ik na week weer alles gaan doen,maar kreeg ik veel vocht in borsten waardoor me PC niet blij met me was.

    Dus let goed op jezelf....ook al denk je dat het gaat!

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.