• Mededelingen

  • best_boobie

   Hoe lees je alle berichten in een topic?   22-08-16

   Als jullie op het bolletje of het sterretje voor de topictitel klikken, komen jullie uit bij jouw laatste ongelezen bericht in dat topic. We merken dat er slecht gelezen wordt, misschien dat het eraan ligt dat jullie berichten missen Door op deze manier de topics te lezen, zien jullie waarschijnlijk niets meer over het hoofd  
  • best_boobie

   Nieuwe leden, AUB lezen!!   09-11-16

   Beste nieuw lid

   Wij (Desert-Rose en ik, moderator en administrator) merken dat er niet goed gelezen wordt, aangaande hoe het forum werkt. Lees daarom even dit bericht, zodat wij niet steeds dezelfde vragen krijgen. Ook wij zitten hier in onze vrije tijd  )
   Bij registratie op dit forum heb je een pb en email gekregen, waarin uitgelegd wordt hoe een en ander werkt. Lees deze pb aub, voordat er vragen komen over waarom iemand geen foto's kan zien/plaatsen bijvoorbeeld.   Er is 1 bug op het forum die we niet echt opgelost krijgen (tot nu toe) en dat is dat sommigen geen statusupdate kunnen plaatsen. In dat geval sturen jullie mij (best_boobie) even een pb, met het verzoek dit te veranderen, en dan pas ik dit voor jullie aan. Heb je vragen over een bepaald onderwerp, dan kun je op trefwoord zoeken in de zoekbalk. Vind je daar je antwoord niet, dan kun je je vraag stellen in je eigen topic.
   Krijg je daarop geen reactie, dan is het natuurlijk mogelijk om in het 'vragenhoekje' een nieuw topic te openen. Kies dan een titel die goed te begrijpen is en verwoord wat je vraag is, zodat het mensen aanspreekt om evt te antwoorden als ze een antwoord weten. Verder, tot slot, wil ik jullie vragen om in je eigen topic te vermelden als je een operatiedatum hebt, met daarbij kliniek en arts, liefste met een tag naar Desert-Rose of mij, zodat wij jouw titel aan kunnen passen en je kunnen verhuizen naar de 'operatieverslagen'. Dit doen we met iedereen die een operatiedatum heeft. Zo kun je dat topic blijven gebruiken, zonder dat je onnodig veel topics hebt, die je allemaal moet bijhouden (of die wij allemaal moeten samenvoegen  )

   Belangrijk!!!
   Lees dit ook even!!

   Bedankt voor jullie tijd en aandacht!!
   Mocht er iets zijn, kunnen jullie ons altijd taggen of een pb sturen!

   Groetjes, DR & BB

Rosanna123

Premium Member
 • Aantal bijdragen

  31
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutral

1 Volger

 1. Dank je wel voor het delen. Vraag me af waarom klinieken in Nederland alleen met algehele narcose werken (zover ik weet) en niet met sedatie. Iemand enig idee? Zo in dit filmpje te zien lijkt het zoveel voordelen te hebben en toch hoor ik dat je geen pijn voelt. Waarom zou je dan nog onder narcose willen? Ik vind dat serieus het engste aan die hele operatie. Heb nog geen datum geboekt en lig al wakker omdat ik bang ben niet uit de narcose wakker te worden. Mijn ouders vinden dat gesnij in mijn borsten al niks en dat kan ik ze echt niet aandoen. Sedatie zou mij een zoveel rustiger gevoel geven, maar helaas lijken ze hier alleen in België mee te werken. Ik zal er bij mijn volgende consult bij kliniek Bloemingdael ook nog eens naar vragen...
 2. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Dat is bijzonder, de high profile monobloc heeft dus dezelfde projectie (4cm) als de low profile motiva bij ongeveer hetzelfde aantal cc. Jammer dat je zelf nog iets projectie mist. Ben je wel tevreden met je cupmaat? Op de foto die je van opzij hebt genomen, vind ik de projectie juist perfect. Heel vol, maar niet te, waardoor het toch natuurlijk blijft. Hoe meer 4cm-projectie foto's ik zie, hoe meer ik ga betwijfelen of de demi niet meer in de buurt komt van wat ik wil. Volgende keer neem ik foto's mee, dat maakt het voor de arts ook duidelijker. Ik ga in ieder geval voor de Motiva Ergonomix. Sinds ik die heb gevoeld, heb ik geen twijfel meer . Hoop inderdaad dat deze ook wat meer een druppelvorm aannemen, zodat ze mooi natuurlijk gaan aflopen. Zal mijn pc vragen om foto's te maken van de pas sessie de volgende keer zodat ik die kan laten zien. En even off topic, maar wat een prachtige littekens heb je! En dat voor 5 maanden PO. Heb je daar iets speciaals voor gedaan of heb jij gewoon een bijzonder goede wondgenezing? Ik ga ze deze keer na mijn operatie laten laseren. Ze worden nu toch voor de derde keer open gesneden, neem aan dat ze daar niet heel blij van gaan worden
 3. Help! Advies nodig!

  Hoi acer, Zo te horen heb je ongeveer hetzelfde postuur als ik, mijn bmi is zelfs nog lager. Tijdens mijn eerst bv had ik 260cc en dit oogde heel natuurlijk. Ik vond het zelfs te klein en het al snel spijt. Met 240cc denk ik niet dat je bang hoeft te zijn dat het nep gaat ogen, zeker niet als het dual plane wordt geplaatst. Dan drukt de spier de bovenkant toch een beetje platter. Momenteel heb ik 345cc dual plane en zelfs dat oogt nog natuurlijk. Maar ja, dit is mijn ervaring. Uiteindelijk weet jij het beste wat bij je past. Ik zou vooral nog een keer langs gaan bij je pc als je twijfelt, met de tips van Eec15il. Beter een keer extra langs gaan dan achteraf spijt hebben.
 4. Hoi LHR, Ik was 17 bij mijn eerste borstvergroting. Te jong eigenlijk, maar in die tijd wilde ik het zo graag dat niets of niemand mij kon tegenhouden. Ik ging naar een vrij goedkope kliniek in België omdat ik het me daar kon veroorloven. Dat kon ook niet anders dan mis gaan natuurlijk. Mijn borsten zagen er oké uit, maar ik had lelijke littekens na de operatie en achteraf bleek dat de kwaliteit van de protheses die geplaatst waren ook niet heel goed waren. Twee jaar later, ik was toen 19, heb ik Dr. Selms om een second opinion gevraagd en uiteindelijk besloten bij hem een wissel te doen. Deze keer had ik weinig last van littekenvorming en het herstel na de operatie ging heel snel. Nu ben ik 11 jaar verder, inmiddels 30. Mijn borsten zijn in de afgelopen 11 jaar weinig veranderd wat vorm en grootte betreft. Ze zijn niet gaan hangen en passen ook nog steeds bij mijn lichaam. Toch ga ik binnenkort weer wisselen. Mijn pc gaf aan dat protheses die in die tijd geplaatst zijn na 10 jaar een grotere kans krijgen op scheuren. Ik wil over zo'n 2 jaar kinderen en moet er niet aan denken dat ik dan met een kapot implantaat zit. Bovendien zijn er nu veel betere en zachtere protheses op de markt, dus ik kijk ook uit naar mijn wissel. Geloof me, op geen enkele leeftijd is het fijn om 4000 euro op te hoesten. Maar goed, ik heb nu een baan dus met wat sparen is het wel te doen. Ik was zelf echt heel ongelukkig met mijn borsten toen ik jong was. Ik had natuurlijk kunnen wachten, maar uiteindelijk is de tijd die je dan verspilt terwijl je ongelukkig bent, met geen geld terug te kopen. Wat ik wel zou aanraden, zeker op jonge leeftijd, is om bij meerdere artsen op consult te gaan en niet impulsief voor de snelste of de goedkoopste optie te kiezen. Heel veel succes met je beslissing!
 5. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Hoi B00bies, zie je berichtje nu pas! Dit is inderdaad wel een punt om mee te nemen, 1 cm projectie minder is toch best veel. De 400 cc heeft bovendien exact dezelfde breedte en projectie als de 345 cc die ik nu heb, dus vraag me af of je dat verschil nu echt goed gaat zien. Ik ga in ieder geval nog een keer passen: een keer bij een andere pc als second opinion en een keer bij mijn eigen arts. Zal vragen of hij een foto wil maken van het verschil, dan kan ik die ook hier delen. Toch ben ik ook wel aan het twijfelen of de Demi (low profile) eigenlijk niet veel beter aansluit bij wat ik wil. Wat ik persoonlijk mooi vind, is een natuurlijk ogende borst waarbij het volume vooral aan de onderkant zit. Ik wil dus liever geen bolling bovenin. Weet niet of ik links mag delen, maar dit zijn bijvoorbeeld foto's van de demi: Vooral deze tweede foto (ook een prothesewissel) vind ik echt prachtig!! Ik denk dat ik deze mee ga nemen naar mijn volgende consulten als voorbeeld. De full geeft meer dit effect: Het aantal cc is hier natuurlijk ook anders en het is nog vrij kort geleden, maar je ziet wel het verschil in vorm. Het is natuurlijk persoonlijk, maar ik vind de demi een mooiere en natuurlijkere vorm geven. En eigenlijk vind ik het erg meevallen met hoe plat ze ogen van de zijkant, ondanks dat deze prothese niet veel projectie heeft. Ik ben wel echt blij dat ik nog een keer terug mag, en ga dan ook deze foto's meenemen zodat mijn pc een beter beeld krijgt van wat ik wil.
 6. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Dank je wel Sanv, echt superfijn dat je me hierbij wil helpen. Ik vermoedde dit al op basis van hoe de prothese in de hand aanvoelde, maar toch goed om het nog van iemand persoonlijk te horen. Hopelijk kan best_boobie het cc-raadsel oplossen. Ik ben heel benieuwd!
 7. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Maar een ronde prothese heeft toch maar 2 maten (zoals op de afbeelding), alleen een diameter en een hoogte? Omdat hij rond is dus aan alle kanten gelijk. Of zit dat anders? Ik heb de website van Natrelle er nog op nageslagen en het klopt wel wat Selms zei, dat die ik nu heb (345cc) exact dezelfde breedte en projectie heeft als de 400cc van motiva. Vraag me dan af of die maat niet toch goed zou zijn. Ben jij wel blij met jouw grootte en vorm? Ik heb op aanraden van Sanv nog eens op de instagram van motiva gekeken. Ook Wouter van der Pot heeft op zijn instagram veel mooie resultaten met de motiva demi. Ik was bang voor een wat plat effect bij low profile, maar ik vind het eigenlijk heel mooi, vol en natuurlijk ogen. Kan echt niet wachten tot 2 februari!
 8. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Hoi sanv, Je hebt helemaal gelijk. Ergonomix wordt alleen met ultima gemaakt, daar kwam ik vandaag achter. Als ik jou zo hoor, voelen ze zacht als ze in je borst zitten, en vallen ze licht naar buiten als je ligt. Blijft dat zachte gevoel ook in liggende houding? Bij mijn huidige borsten zit er namelijk een groot verschil in hoe ze aanvoelen tussen staand (redelijk zacht) en liggend (als een blok rubber). Voor anderen is dat misschien een detail, maar mij maakt het echt onzeker. Het is toch de houding waarin mijn vriend me meestal aanraakt en ik ben me er nu continu bewust van. Zien jouw borsten er eigenlijk heel rond uit? Of zakt de gel wel naar beneden waardoor je uiteindelijk toch een wat meer anatomische vorm krijgt? Verder zit ik nog met een raadsel. Ben benieuwd of iemand dit kan oplossen. Dr Selms zegt dat ik nu de Natrelle TRF 345cc heb, die heeft een diameter van 12 cm en is 4,9 cm hoog. De full motiva 400cc heeft precies dezelfde afmetingen: 12 cm diameter en 4,9 cm hoog. Hoe kan dit in godsnaam? Exact dezelfde afmetingen, maar toch heeft motiva meer cc. Het zit niet in de hoogte en niet in de breedte. Waar in hemelsnaam zitten dan die CC?
 9. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Ja kan me voorstellen, het is ook niet verkeerd om op zijn advies af te gaan. Heb van hem ook eigenlijk alleen maar mooie resultaten gezien. We verschillen inderdaad niet veel. Ik ben 1.70 en weeg 54 kg. Jouw borsten zijn wel heel vol met 400cc, maar jij hebt ook wel meer borsten van jezelf of niet? Dan ziet het er vaak wat mooier en natuurlijker uit dan wanneer je van een kleinere cupmaat naar een D gaat. Daar zou ik met 400cc zeker op uitkomen. Ik wil gewoon niet dat het zo overduidelijk is dat ik er iets aan heb laten doen. Nu heb ik 345cc en vind het er zelf nog best geloofwaardig uitzien. Eigenlijk ziet niemand dat ik een bv heb gehad en dat wil ik graag zo houden. Maar als je op mijn foto nog een halve cupmaat (55cc) erbij denkt, wordt het dan niet heel overduidelijk nep? Daar ben ik dus echt bang voor!!
 10. Haha super lang naar dat schema gezocht, stond het gewoon al in dit topic! Dan heb je precies wat hij mij ook aanraadde: full, 400 cc toch? Ondanks de full projectie zien ze er nog wel mooi druppelvormig uit bij jou. Enige verschil is dat jij silksurface hebt zo te zien en dat hij mij ergonomix aanraadde. Ik vond op de site van motiva nog gedetailleerdere matrixen (http://motivaimplants.nl/products/#motiva-implant-matrix). En nu snap ik het ineens! De silksurface heeft de plus gel (de op één na zachtste) en de ergonomix heeft de nog zachtere ultima gel. Vandaar dat hij het soort gel niet besproken heeft, omdat de ultima gel dus standaard is bij de ergonomix. Haha kwartje viel een beetje laat bij mij.
 11. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Hoi Sandy, de operatie in februari heb ik afgezegd. Wel jammer hoor, want hoe eerder het achter de rug is hoe beter. Toch heb ik besloten pas een datum te gaan plannen als ik zeker ben van wat het gaat worden. 2 februari ga ik nog naar Wouter van der Pot voor een second opinion en daarna nog terug naar dr Selms. Heb jij trouwens een keuze gekregen tussen de verschillende soorten gel van motiva? Bij mij heeft hij dat helemaal niet genoemd. Zag dat hierin wel verschil zit in hoe de prothese uiteindelijk valt en aanvoelt (zie afbeelding). Zag dat jij plus hebt, dus de middelste. En dan nog het type prothese. Eigenlijk had hij de full voor me in gedachten. Die heeft dezelfde projectie en breedte als ik nu heb, maar zou dan wel 400cc nodig hebben (te groot vind ik). Als ik de demi zou nemen zou ik 1cm project minder hebben dan ik nu heb. Dat is ook wel jammer, maar dan zou ik wel 340cc kunnen nemen. Ik heb ook een foto toegevoegd van zoals het nu is. Ik denk echt dat ze niet smaller mogen zijn gezien de ruimte tussen mijn borsten. Maar groter wordt wel erg groot voor mijn lichaam. Nog erg aan het twijfelen dus!
 12. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Dank je wel Sanv, ik heb zoveel aan de ervaringen van anderen! Goed dat jij ook kritisch bent naar hoe de borst aanvoelt. Net als ik zelf bij mijn eerste BV lijken veel vrouwen toch vooral bezig te zijn met de vorm en de grootte. Nu ik weet hoe het is om dan vervolgens mooie grote borsten te hebben die onnatuurlijk aanvoelen zou ik persoonlijk niet meer kiezen voor mentor of natrelle. Zou je mij nog iets kunnen vertellen over hoe je borsten aanvoelen als je op je rug ligt? Die ik nu heb lijken in die stand wel een blok rubber, terwijl als ik rechtop zit/ sta ze nog wel redelijk zacht zijn. Las dat Motiva wat natuurlijker naar je lichaam vormt en ook wat meer opzij valt als je gaat liggen. Ben heel benieuwd of dat ook iets uitmaakt in het gevoel. Weet je trouwens welk type gel je hebt? Ik ontdekte gisteren dat er drie soorten gel zijn: progressive, progressive plus en progressive ultima. Die laatste schijnt het allerzachtste te zijn. Mijn PC heeft dit helemaal niet genoemd of uitgelegd. Neem aan dat hij de ultima voor me in gedachten had, maar zal hier nog eens naar vragen.
 13. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Dank je wel Ank. Ik heb een paar anderen kunnen vinden die ook de demi motiva hebben. Ik ga 2 februari nog een keer terug voor een second opinion bij een andere arts en daarna nog een keer naar mijn eigen pc. Voelde me best een beetje onder druk gezet door hem, omdat hij steeds met operatie data bleef komen in de nabije toekomst terwijl ik had aangegeven er nog niet uit te zijn. Toch maar voor gekozen het nog even uit te stellen. Natuurlijk is het fijn om het snel achter de rug te hebben, maar ik wil ook geen spijt krijgen achteraf.
 14. Hoi Sandy, fijn dat de pijn minder is geworden! Ze zien er ook al mooi uit zeg! Weet je welk type je precies hebt van Motiva? De ronde protheses zijn nog ingedeeld in Demi, Full en Corsé. Ik zie wel wat je bedoelt dat ze iets lager gevuld zijn. Persoonlijk vind ik dat juist mooi. Ze zien er stevig uit, maar er zit toch een natuurlijke hang in. Dit maakt het, ondanks de grootte, toch heel natuurlijk. Hopelijk ben je er straks zelf ook helemaal blij mee!
 15. Prothesewissel Motiva of Monobloc

  Hoi allemaal, Nu een dag later ben ik echt enorm aan het twijfelen. Dr Selms raadde me 400 cc aan maar ik vind dit voor mijn lichaam veel te veel. Heb vandaag nog contact gehad met de pc. Hij zei dat bij de Motiva ergonomix de afstand tussen mijn borsten nog groter wordt als ik minder cc neem, en dat is wel het laatste waar ik op zit te wachten. Enige optie is een andere prothese, zoals de DEMI van Motiva die is er wel in 340cc met de goede breedte. Ik ga nu nog een keer terug voor een consult en ook nog naar een andere kliniek voor een second opinion. Is er iemand op dit forum die de DEMI Motiva heeft? Ik was gisteren vooral heel enthousiast over hoe die gel aanvoelt, maar nu twijfel ik ineens of ik het überhaupt wel moet doen. Zie zo enorm op tegen die narcose en wat als de littekens na de tweede keer superlelijk worden? Pff ik was er net uit, maar weet het nu echt niet meer.