Spring naar bijdragen
Borsten Forum

Rosanna123

Premium Member
 • Aantal bijdragen

  87
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

12 Good

4 Volgers

Recente profielbezoeken

991 profielweergaven
 1. Rosanna123

  Wat na 15 jaar?

  Ja heel mooi geworden bij jou!! Monoblock was ook mijn eerste keuze, maar helaas heb ik een dunne huid en weinig bedekking van mezelf. Het zou daarmee volgens mijn pc vrijwel zeker zijn dat ik zichtbare rimpeling krijg. Dan ga ik nu voor Motiva, wat ik als de second best optie zie... (als in wel siliconen, maar dan de nieuwste met een bluseal om uitzweten te minimaliseren)
 2. Rosanna123

  Wat na 15 jaar?

  Hoi @Cubi, Bij mij is mijn bv 12 jaar geleden en ik ga nu in oktober voor een wissel. Ik vind dit ook een lastige keuze, zeker omdat de ene arts zegt dat het wel nodig is en de andere weer van niet. De NVPC zegt ook dat het in principe niet hoeft, zie: https://www.nvpc.nl/nieuws_detail.php?nieuws_id=132, dat vind ik toch wel wat zeggen. Mijn borsten zien er net als die van Chica82 nog net zo uit als in de eerste jaren na de operatie. Ook heb ik een echo laten maken waarop te zien is dat de protheses nog in tact zijn. Aangezien ik toch niet helemaal tevreden ben, en ik wat veiligheid en resultaat betreft meer vertrouwen heb in Motiva (ik heb nu Mcghan/ Natrelle), heb ik alsnog besloten te wisselen. Moet ook wel zeggen dat ik siliconen in mijn lichaam best een eng idee vind en liever het zekere voor het onzekere neem...
 3. Rosanna123

  Prothese wissel

  @Pepino Ik heb ronde protheses en weinig vet van mezelf. Zit altijd beetje op de grens van ondergewicht en heb dus weinig volume van mezelf. Toch ziet het er bij mij best natuurlijk/ anatomisch uit. Je kan in mijn album kijken, ik heb je toegevoegd!
 4. Hey Melanie, goed dat je je hierin verdiept. Ik heb zelf ronde protheses van Natrelle, 345cc tussen de spier geplaatst. Mijn borsten bewegen een klein beetje mee als ik loop (niet zoals echte borsten), maar als ik bijvoorbeeld ren of spring dan vind ik ze bijna bewegen als een natuurlijke borst. Ze gaan dan alle kanten op. Mijn borsten vind ik in staande houding mooi en natuurlijk. Je ziet dan niet dat er iets aan gedaan is. In liggende houding kan je dat wel zien. Niet dat ze kaarsrecht overeind blijven staan, maar ze vallen zeker niet opzij zoals natuurlijke borsten dat doen. Bij mij voelen mijn borsten soepel, maar zeker niet alsof er niets in zit. Aan de onderkant kan je duidelijke de prothese voelen en opzij voel ik kleine ribbeltjes. Je ziet die ribbeltjes overigens niet. Als ik sta voelt mijn borst zacht aan, maar in liggende houding voelt de onderkant hard. Ik ben hier na 12 jaar nog steeds niet aan gewend en vind het ook echt niet fijn als iemand me daar aanraakt. Het schijnt dat ik bijzonder weinig kapselvorming heb, waardoor mijn borsten bovengemiddeld soepel zijn (dit heb ik van 3 verschillende artsen gehoord), maar helaas zelfs met nauwelijks kapselvorming voelt het niet 100% natuurlijk. Ik ben zo iemand die niets van de bv wil zien of voelen (behalve de grotere maat), maar dat is niet realistisch als je van nature een kleine cupmaat hebt. Hopelijk heb je hier iets aan. Succes met je keuze!
 5. Wat fijn dat het goed is gekomen! Ik kan me voorstellen dat het een grote opluchting voor je is. Ook goed om te horen dat het dus niet altijd zo is dat de prothese verwijderd moet worden bij een ontsteking. Nu nog even herstellen en straks lekker genieten van je borsten
 6. Rosanna123

  prothese voelen, ribbelig

  Als je twijfelt kan je altijd even langs je pc gaan. Ik heb dat ook gedaan toen ik dit voor het eerst voelde, maar die zei me toen dat dit normaal is omdat ik zo weinig bedekking heb aan de zijkanten. Als je een prothese in je hand vasthoudt, zie je ook dat hij een beetje rimpelt dus het is normaal dat je dit ook ziet onder een dunne huid. Inmiddels heb ik dit al 10 jaar dus ben nu wel overtuigd dat het niets is om je zorgen over te maken. @best_boobie Ik dacht/ hoopte ook dat Motiva de oplossing zou zijn voor rippling. Maar zie dit verhaal van een vrouw met Motiva ergonomix die hier na een jaar eveneens veel last van heeft: https://www.realself.com/review/finland-fi-breast-augmentation-finally-boobs-motiva-ergonomix-320cc-silicone#. Ik vrees dat als je een dunne huid hebt, dit onvermijdelijk is..
 7. @Mirellaamber Hoe gaat het nu met je? Ik las dat je een paar dagen terug weer onder het mes moest. Wat ontzettend balen zeg. Ik ga over niet al te lange tijd ook wisselen en een ontsteking is steeds mijn grote schrik. Toen ik dit van jou las, leefde ik daarom gelijk met je mee. Ik hoop dat je prothese mag blijven zitten en dat je snel weer opknapt!
 8. Rosanna123

  Harder dan verwacht ?

  Idem hier. Als ik sta zachte borsten, als ik lig voelt de onderkant hard aan. Ik ben al meer dan tien jaar terug geopereerd en dit is over de jaren heen niet verbeterd. Heb dit ook altijd jammer gevonden, maar helaas is er vrij weinig aan te doen..
 9. Hoi allemaal, De laatste tijd zie ik steeds vaker reacties over het verkleinen van de ruimte tussen de borsten in. Het leek me daarom een goed idee om alle informatie die we hierover kunnen vinden of van artsen hebben gehoord te bundelen in een topic. Wat ik tot nu toe zelf heb gevonden: Oorzaak * Een grote tussenruimte ontstaat grotendeels door de anatomie van je eigen borst en de vorm van je borstkas. Via de volgende link kan je een filmpje vinden over hoe de vorm van je borstkas het resultaat van je decolleté na een bv beïnvloedt: https://www.drdonaplasticsurgery.com.au/breast-augmentation-videos/planning/chest-wall-shape/. * Bij een dual plane plaatsing ontstaat vaak een grotere tussenruimte omdat de spier de protheses wat verder uit elkaar duwt. Oplossingen * Het plaatsen van de protheses op de spier (alleen mogelijk bij voldoende bedekking). * Bij mijn weten is de enige andere mogelijkheid om de spier verder in te snijden, waardoor de protheses dichterbij elkaar gebracht kunnen worden. Er moet dan een breder implantaat worden geplaatst. Tot nu toe heb ik maar 1 arts ontmoet die hier voorstander van is. Nadelen * Wanneer de spier tussen de borsten te ver wordt ingesneden, kan er symmastia ontstaan. Hierbij komt het stuk tussen de borsten in als het ware omhoog, waardoor het lijkt alsof je één grote borst hebt in plaats van twee. * Tussen de borsten in zit bij de meeste vrouwen minder bedekking dan op de borst zelf. Wanneer je de tussenruimte opvult met een brede prothese, is er het risico op rimpeling of deukjes tussen de borsten in. * Kies je een bredere prothese, dan zullen ook je tepels meer naar buiten gaan wijzen. Zie ook het volgende stuk waarin dit aan bod komt, geschreven door een plastisch chirurg: https://www.myplasticsurgeon.ca/cosmetic-procedures/surgery/breast-augmentation/breast-augmentation-and-cleavage.html. Als je tepels nu mooi in het midden staan, dan zal dat met een bredere prothese waarschijnlijk niet meer het geval zijn. Persoonlijk was deze ontdekking voor mij een dealbreaker en een reden om er (in ieder geval voorlopig) vanaf te zien. *Wanneer je ronde protheses kiest en breder gaat, nemen de protheses ook evenredig in de lengte toe. Persoonlijk vind ik dit vaak wat minder natuurlijk en proportioneel ogen. Hebben jullie nog aanvullingen hierop? Zijn er nog andere methodes om de tussenruimte te verkleinen? Wie heeft hier allemaal ervaring mee? Ik ben benieuwd!
 10. Hoi manueeltje, Je bent bij Van Selms in goede handen. Ik ben ook door hem geholpen 11 jaar terug aan een littekencorrectie en wissel. Mijn littekens zijn heel mooi geworden, terwijl ze er bij mijn eerste bv dramatisch uitzagen (na 2 jaar nog steeds vuurrood en dik). Hoop voor jou dat het helemaal goed komt. Veel succes!!
 11. Haha nou dat had ik al toen ik belde voor een tweede consult, alsof ik iets heel moeilijks vroeg. Aan de andere kant, je kan het ook positief zien. Als je naar de bakker gaat en de rij staat tot aan de andere kant van de straat, dan zal die wel iets goed doen Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt, maar denk dat ik toch ga kiezen voor een andere arts. Heb inmiddels van 3 artsen gehoord dat de ruimte tussen mijn borsten in verkleinen in mijn geval echt onverstandig is. Mijn huid is te dun, waardoor ik een groter risico heb op rimpeling tussen mijn borsten in. Dat risico vind ik te groot, dus kies dan denk ik toch voor een andere arts. 310cc mini zie je niet vaak, kwam toevallig laatst een foto tegen van de mini in precies dit aantal cc. Heb hem even voor je bijgevoegd. Kan me voorstellen dat het in jouw geval mooi wordt, gezien je al een mooie basis van jezelf hebt. Heel veel succes in ieder geval met je datum en de operatie!
 12. Nou gisteren consult nummer zoveel gehad, en eindelijk eindelijk eindelijk een arts (dr. Cromheecke van Zipper Clinics) die echt de tijd voor me nam en advies gaf waar ik wat mee kan. Wat een verademing! Zijn eerste advies was eigenlijk heel simpel: niets doen. Hij vond mijn borsten mooi zoals ze zijn en vroeg zich af of motiva nu zoveel zachter gaat zijn. Hij vond ze al zacht en soepel, en vervangen is bij deze generatie implantaten overbodig volgens hem. Hij zei dat hij bij mij nooit aan de tussenruimte zou komen. Het idee van Wouter van der Pot om onder mijn dunne huid een grote prothese van 425cc te stoppen, vond hij vragen om problemen. Hij liet me ook voelen hoe dun de huid is tussen mijn borsten in. Zelfs met Motiva zou dit rimpeling geven. De enige manier om iets aan de tussenruimte te doen, is met lipofilling zei hij maar dat vind ik voor nu te duur en zou ook niet weten waar ik het vet vandaan moet halen met mijn 52 kg. Als ik er toch op stond om iets doen, zou hij de 340cc of de 360cc demi adviseren. Tijdens de operatie zou hij dan meten wat het beste past. 400cc full vond hij voor mijn lichaam te groot, en een kleinere full prothese plaatsen is geen optie omdat de prothese dan te smal wordt voor mijn borst. Ik vond het zo fijn dat hij het me zo goed en duidelijk onderbouwd uitlegde. Zou 360cc demi ook wel aandurven. Het zou wel betekenen dat ik er voor het zicht betreft niet op vooruit ga, alleen wat betreft hoe ze aanvoelen. Maar goed, dat was eigenlijk ook de enige reden dat ik er niet blij mee was. Ik bedoel de afstand tussen mijn borsten is niet echt mooi, maar ik kan daar wel mee leven. Wel jammer dat ik geen foto's kan vinden van borsten die door dr. Cromheecke gedaan zijn. @best_boobie heb jij misschien wel eens wat werk gezien van deze arts? Op kliniekervaringen lees ik lovende reviews, en hij kwam erg kundig over. Op het forum hier kon ik maar een paar ervaringen vinden, maar zonder foto's helaas. Vraag is dan alleen nog of ik naar hem ga of naar Selms, want het wordt dan zo'n eenvoudige operatie dat ik er geen 5000 euro meer voor neer hoef te leggen en ook snel geholpen zou kunnen worden
 13. Hi Steenbok, je was bij Wouter van der Pot geweest toch? Goed dat je een beslissing hebt kunnen maken! Wat gaat het uiteindelijk worden? Ik moet zeggen dat ik wel een beetje ben afgeknapt op Bloemingdael, en voor een deel vanwege de wachttijden. Zelf wilde ik ook graag een tweede consult met Wouter. Eind januari gebeld en wat denk je? 13 april kan ik terecht! Toegegeven, ik ben een bijzonder ongeduldig persoon, maar meer dan 2,5 maand wachten op een consult gaat toch wel ver! De telefoniste vertelde mij verder dat het vervolgens zeker 6 weken duurt voordat je geopereerd kan worden. Wanneer de eerst mogelijke datum is, kunnen ze alleen niet zeggen want de planning gaat via het ziekenhuis. Wanneer zou jij graag geholpen willen worden? Ik hoop voor je dat je snel bericht krijgt en terecht kan!
 14. Hoi Jessie, fijn dat je zo snel herstelt! Dr Fresow doet iets goed geloof ik, want iedereen die door hem geholpen is lijkt zo weer op de been! Zou ik ook in je album mogen kijken? Ik twijfel mezelf nog steeds gek of 400cc niet te groot gaat zijn. Wat vind jij tot nu van de maat?
 15. @Hoera Gefeliciteerd met je nieuwe borsten! Wat fijn dat het al achter de rug is. Hoe gaat het nu met je? Ik kan me voorstellen dat het even wennen is. Anatomische protheses geven vaak een mooi en natuurlijk resultaat, dus het komt vast goed. Ik heb je in ieder geval toegevoegd aan mijn album. Als je naar mijn profiel gaat, kan je daar albums selecteren en dan kom je er vanzelf. Heel veel sterkte met je herstel!
Premium Theme Designed By IBTheme.com

×