Havermout

Havermout : 10 december 2019 : Dr. Bruekers : Diakonessenhuis

Recommended Posts

Hi allemaal!

Al een lange tijd heb ik interesse in een borstvergroting. Ik ben nu 24, zit qua financiën steady & goed en heb er de tijd voor. Dus, ik ben mij afgelopen maanden wat serieuzer gaan oriënteren.

 

Ongeveer 4 jaar geleden begonnen mijn borsten enorm te veranderen als gevolg van wisseling van anticonceptie (denk ik?). Mijn gewicht is nog steeds hetzelfde, maar ik ging van een volle D cup naar een A-cupje. Helaas is dit nooit meer helemaal ''rechtgetrokken'' en ik heb al die tijd het gevoel gehad dat ik in het verkeerde lichaam zit. Maar ik vind mijn borsten niet lelijk, ik ben eigenlijk best wel trots op de vorm! Dat weerhield mij tot op heden ook om er serieus iets mee te doen. Ik ben 1.70 meter en weeg ongeveer 63 kilo.

 

Na 2 pc's gesproken te hebben, had ik bij de 3e het gevoel ''dit is de pc voor mij''. Ze waren allemaal kundig hoor, maar het geruststellende gevoel was er bij hem gewoon sterk. Nu loop ik bij dr. Bruekers in het Diakonessehuis.

 

Ik twijfel tussen de keuzes hybride borstvergroting en lipofilling.

Lipofilling omdat het ''klaar'' is na één of twee keer en het daarnaast natuurlijk is. Nadeel daarvan is dat ik 1) weinig vet heb, 2) de uitkomst onzeker is en 3) mijn borsten /lichaam zodanig ''strak'' zijn dat een tweede ronde niet veel resultaat zal geven. 

Het laatste is een argument voor waarom ik voor hybride open sta. Ik ben nog niet helemaal gerustgesteld over de veiligheid van siliconen, maar geloof ook niet dat het perse levensbedreigend is en bij iedereen voor klachten zorgt. Het interessante is dat de hybride voor mij kan betekenen dat het verschil tussen mijn twee borsten (door verschil in borstkas) rechtgetrokken kan worden, ik het resultaat kan behalen wat ik misschien wil en dat ik later de ''gecreëerde ruimte'' op kan vullen met lipofilling. 

 

Na vorige consult ging ik richting de 275cc, waarvan ongeveer 150cc siliconen. Ik heb best wel een smalle taille en wil liever geen grote borsten, dat past niet bij mij. Een volle C cup vind ik voldoende :-). Ik vond het resultaat van alleen lipofilling eigenlijk óók heel mooi. Nu was dit een eerste consult, ik heb nu voor volgende week vrijdag een passessie aangevraagd zodat ik wat beter stil kan staan bij welke grootte ik wil. Op basis daarvan wil ik de procedure kiezen.

 

Nu is het dus nog even afwachten tot volgende week vrijdag! Ik vind het erg spannend, maar heb er enorm veel zin in. Bij de hybride zou het bij mij trouwens gaan om ronde Mentor protheses, ik twijfel zelf nog of ik dan voor of achter de spier wil. Omdat dr Bruekers mijn borst dan ''kan shapen'' zal voor de spier geen onnatuurlijk resultaat geven. Ik sport graag, doe zeker 3x per week aan krachttraining en ben crossfit/bodypump fan. Zijn er sporters die kunnen vertellen hoe ze dit ervaren voor of achter de spier?

 

Liefs!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom @Havermout

Leuk te lezen dat je hybride overweegt. Zelf heb ik genoeg vet en dus zal bij mij het ook in overleg inn met de pc of het hybride of een normale borstvergroting wordt. 

Succes nog met wachten tot volgende week vrijdag. Ik ga as dinsdag op consult. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerst 16 jaar voor de spier gehad en nu ruim 10 maanden dual plane en met beide methodes kan ik heel goed uit de voeten als het op het sporten aankomt.

Ik doe fitness, circuit training, squash af en toe een flinke partij en belast mijn borstspieren gewoon zonder vreemde sensaties of pijntjes.

Wel heb ik na de dual plane plaatsing mijn fysio therapeut erbij betrokken omdat ik het sporten op een verantwoordde manier wilde opbouwen, ik denk dat een hele goede zet was.

 

Sjuul

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

dankjewel, wat leuk om te lezen! Hoe is het bij jou gegaan? Is er al meer duidelijk geworden voor je? :) ik heb er enorm zin in en kijk er echt naar uit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Oooh dat klinkt wel heel goed zeg! Dankjewel voor je reactie! Ik zit er echt in dubio over, waarom in mijn spier laten snijden als het niet nodig is? Ik zie de voor en nadelen nog niet heel duidelijk denk ik. ach, eerst maar eens kijken wat ik uberhaupt wil a.s. vrijdag 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, wordt een reguliere vergroting, nou ja niet helemaal regulier omdat ik mild tubulaire borsten heb. Maar niet hybride, puur en alleen een prothese. Operatie na mijn wintersportvakantie. Omdat ik een brede borstkas heb zal het de motiva ergonomix full worden in 550 of 625 cc. Klinkt mega, maar moet ook wel wat opgevuld worden 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Spannend, dan kun je beginnen met de voorpret en het aftellen nu.

Lekker nadenken over de mooie nieuwe bh’s die je in de toekomst gaat kopen en alvast snuffelen op websites en in lingerie winkels.

 

Geniet ervan, en veel plezier met de voorpret.

 

Sjuul

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Heerlijk vooruitzicht ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi allemaal! Hier even een update.

Ik ben gisteren wezen passen. Ik ga voor de hybride; ik wil een vergroting van ongeveer 250/275/300 cc totaal. Onduidelijke cc prothese ivm niet weten hoeveel vet hij kan oogsten en wat dan aangevuld moet worden met prothese, maar ongeveer een volle c/ nette D als uitkomst. Uitganspunt is zo veel mogelijk vet ?

 

Als ik boven de spier wilde gaan, zou ik voor een anatomische prothese moeten gaan omdat het anders te onnatuurlijk zou worden (ook met lipofilling).

Op de een of andere manier gaat mijn voorkeur uit naar rond. Ik ben een beetje huiverig voor het ''draaieffect'' en het feit dat ze 'rechtop blijven staan als je ligt'. Verder dat ze iets minder natuurlijk meebewegen. Klopt dat? Zijn er dames die mij meer over hun ervaring met anatomisch kunnen vertellen?

 

Mijn voorkeur gaat stiekem wel uit naar boven de spier, maarja, voor rond zal ik echt onder moeten gaan.. 

Ergens denk ik: alles voor het mooie resultaat toch? Het zal ''maar'' een kleine prothese worden, dus ik hoop dat de pijn dan ook te doen is.

 

Toch begin ik stiekem weer te twijfelen.. 

Anyway, maandag heb ik de pre-op check en dan ga ik ingepland worden ? Spannend!! Ik hoop echt in december te kunnen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi dat de knoop is doorgehakt en het hybride wordt. Benieuwd wanneer je ingepland kunt worden.

Ik krijg de ergonomix van Motiva dat is een ronde die valt als een anatomische prothese,  ook boven de spier

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb de ergonomische prothese van motiva voor de spier. Deze zitten tussen rond an anatomisch in. Vormen mee met je beweging. Dus als je staat meer druppel en als je ligt bijv meer rond.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankjulliewel voor jullie reacties! @Forensica Dat klinkt ook wel erg goed. Bij mij werken ze alleen met Mentor. Heb mij eigenlijk nog niet verdiept in de verschillen, aangezien hij sowieso alleen met Mentor werkt. 

Ik heb de pc toch nog maar een mail gestuurd met een paar vragen.. Misschien ga ik toch wisselen naar anatomisch op de spier. Af en toe voel ik mij zo'n twijfelkont hahah!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oké ik heb zojuist een telefonisch consult gehad en toch mijn prothese omgewisseld naar anatomisch op de spier.

Ik twijfel zó enorm over de maat. Heb nu 225 cc en 255 cc laten bestellen i.p.v. 195 cc en 225cc. Uitgaande van dat er ongeveer 100 cc blijft zitten van lipofilling, vind ik dit denk ik een mooie maat.

Zo lastig! Nu twijfel ik wéér over of het dan niet te groot wordt ?

@best_boobie, heb jij advies over hoe hiermee om te gaan? ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zou je me deze vraag in pb willen stellen? En dan ook even je postuur erbij vermelden, en het merk en profile van de prothesen Dan kijk ik eens na welke maten de prothesen hebben....
Qua lipofilling weet ik niet precies wat het resultaat zal zijn, maar kan wel kijken hoe het met de prothesen zit :)

 

xx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites