best_boobie

NVPC en RIVM (word je ziek van prothesen?)

Recommended Posts

Beste meiden

Naar aanleiding van het programma op tv gisteravond, waarin toch weer informatie gedeeld werd die erg gekleurd was, willen wij even enkele links met jullie delen over werkelijke feiten.
In het programma werd namelijk bijvoorbeeld gesproken over 21% kans op een auto-immuunziekte. Dit werd gezegd ivm prothesen (in de algemeenheid, dus ook andere soorten prothesen dan borstimplantaten)
Echter, wat ze er niet bij zeiden, is dat iedereen (ook mensen die geen prothesen hebben) al 18% kans hebben op een auto-immuunziekte. Dus de kans dat je het krijgt met prothesen, is 3%.... Klinkt heel anders, mijns inziens.
Neemt niet weg, dat er dus wel mensen gevoelig zullen reageren op prothesen, het zou niet goed zijn als we dat ontkennen. Echter, het feit dat er op deze manier zo met cijfertjes omgegaan wordt, maakt de kwestie erg lastig, en veroorzaakt dus paniek.
 Het is goed dat dit soort dingen onderzocht worden, ook wij willen weten hoe het echt in elkaar zit! Op dit moment is echter nog niet 100% bewezen dat de klachten die bij ASIA horen en/of enkele andere auto-immuunziekten, 1 op 1 gerelateerd zijn aan protheses.

 

(Dit soort programma's is helaas een jaarlijks terugkerend item aan het worden :( )  

We hebben enkele links voor jullie die interessant kunnen zijn, zowel over het verband tussen borstprothesen en klachten, als over ALCL waar ook over gesproken werd.

Dit is een artikel van vorig jaar, maar nog steeds actueel:
https://www.nvepc.nl/geen-verband-aantoonbaar-tussen-klachten-en-borstprothesen-verder-wetenschappelijk-onderzoek-noodzakelijk/?fbclid=IwAR0RzdRAqGT1MBzKeTkrhDz62Z3DkLYP5XKDWGlg7wkwbyfOKssivw9vBpU

 

Het volgende gaat over ALCL:

https://alexandermonro.nl/wp-content/uploads/2018/01/VEELGESTELDE-VRAGEN-EN-ANTWOORDEN-IMPLANTATEN.pdf?fbclid=IwAR1qshNx65jukCtiTtn_5OgHtqAkCKkGlI3vx-v_92a2HBi4A6P9bsGaxqw
 

En dit ook:
https://www.meandermc.nl/patientenportaal/dit-is-meander/actueel/onderzoek naar zeldzame vorm lymfklierkanker bij borstimplantaten/?fbclid=IwAR1cB4HcJ_F1n-QEvsB0iLW0MDeBYXsu-og8yLHz8L7wIjEnV3_iPIKPOrA

Het is misschien handig om ook even terug te verwijzen naar een ouder topic. Heb daar echter de nieuwste link weer in gezet, aangezien de andere links verouderd waren. Het gaat bij dit topic om de richtlijnen bij een borstvergroting:

En verder is er nog een topic over ALCL dat begin dit jaar gestart is, waarin ook verschillende nog actuele links in staan.


Mocht nog iemand iets tegen komen dat van belang kan zijn, dan laat het maar weten!

Edit * Alice0509 voegde het volgende document toe:
181125 NVPC vragen en antwoorden nav media-aandacht implantaten.pdf


xx D-R en BB ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb het gisteren al ergens neergezet, ik heb fibromyalgie .. 

Mijn pc wees me erop dat de symptomen van fibromyalgie ongeveer gelijk zijn aan de symptomen van Asia en ging er eigenlijk bijna vanuit dat ik ook wel eens in die categorie zou kunnen vallen ..

 

Niets is echter minder waar, ik heb 16 jaar protheses en al ruim 30 jaar fibromyalgie, het is ook echt niet anders geworden nadat ik protheses heb gekregen maar het is wel enorm verbeterd sinds ik regelmatig sport .. Ik heb dit dus ook tegen mijn arts verteld ..

 

Dit in overweging nemend denk ik toch ook dat niet alles wat Asia genoemd wordt automatisch Asia is, soms zijn er gewoon andere oorzaken die niets met protheses te maken hebben en die misschien net rond de tijd van plaatsing of direct erna ontdekt worden ..

 

Er zijn verschillende aandoeningen die zowel op Asia als op fibromyalgie lijken maar het gevaar is toch dat er al snel naar de protheses gewezen word als boosdoener ..

 

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naar aanleiding van de media aandacht van Radar een aantal weken geleden, ontving ik vandaag aanvullende informatie van mijn kliniek. (MOOI kliniek in Maastricht).

 

Ik wilde deze informatie graag delen, zodat iedereen goed geïnformeerd is en tevens ook gerustgesteld. 

Ik zal het als bijlage toevoegen aan dit bericht!

 

181125 NVPC vragen en antwoorden nav media-aandacht implantaten.pdf

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, wilde het topic straks al aanvullen, had ze ook al van iemand door gekregen

Zal kijken dat ik de links straks even in het bericht verwerk!! Dankjewel!!!

xxx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Graag gedaan @best_boobie..... kleine moeite, groot plezier en belangrijker nog, voor veel vrouwen verhelderend. 

Top dit forum, complimenten voor jullie!!!:35:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag (thanks voor de tip @Sjuul ) gezien bij '5 uur live'
Een plastisch chirurge aan het woord die een nuance aanbrengt in hoe onlangs informatie over prothesen naar buiten kwam bij oa 'Radar' (nederlands tv-programma) 
Ook in Belgie is hier onlangs aandacht voor geweest.

Het gaat om het eerste stukje van het programma waar ik de link hier van zal plaatsen (de eerste 10 minuutjes)

Uiteraard wordt er ook aangegeven dat het landelijk registratiesysteem pas 4 jaar bestaat en dat daarvan de resultaten nog niet bekend kunnen zijn, maar op basis van de info die bekend is bij de nvpc, geeft deze pc haar visie op de media aandacht van de laatste tijd. 

 

xx BB

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker weer even de nuance aangebracht, nu kunnen vast weer een hele boel vrouwen met een objectief standpunt nadenken over het wel of niet van borstimplantaten ..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sjuul @best_boobie @Summer18 @Alice 0509

Deze berichten  zullen altijd blijven....diegene die prothese wil moet er zelf achterstaan en zullen hopelijk nagedacht hebben en niet over 1 nacht ijs zijn gegaan.

@Sjuul jij had dan al Fibromyalgie voordat je protheses kreeg, ik had eerst protheses voor ik 6 jr later klachten kreeg die afgedaan werden als Fibromyalgie...dus net de omgekeerde wereld....nu weet ik eigenlijk wel beter,want mijn HA zei altijd als ze niks vinden gooien ze het op de Fibromyalgie....en dat klopt ook wel.

Vreemde is dat nadat ik mijn wissel heb gehad het 6 wk heel goed met me ging.... En beetje bij beetje begin ik toch weer meer klachten te krijgen,voor met pijn in eerst R.borst en nu ook de linker kant....en ergste vind ik toch weer die K.. hoofdpijn ,die eerst weg was en nu steeds weer vaker aanwezig is ?....a.s vrijdag mag ik naar PC zodat hij kan kijken of er iets aan de hand is....ik heb me wel voorgenomen....mocht er iets zijn, dan gaan ze er voorgoed uit en doe ik echt afstand van mijn protheses, want voor mij dan geen siliconen meer in mijn lichaam.

 

Fijne avond allemaal.

??

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel begrijpelijk meid!!
Zo rot als je bij die mensen hoort die klachten ontwikkelen, mogelijk door prothesen. 
Balen ook dat het toch weer minder goed gaat! Het ging zo goed na je operatie!
Heel veel succes!!

:53: 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Engeltje73

Zover ik weet zit er in het VU Dr. De Blok (of de Block) die gespecialiseerd is in Asia en prothese gerelateerde klachten, misschien loont het om eens met hem/haar contact te zoeken dat hoeft misschien niet eens in persoon maar kan wellicht ook telefonisch of via de mail ..

 

Dit omdat zij al op de eerste plaats een gedegen diagnose kunnen stellen gezien de enorme lijst van klachten en allergische reacties die je hebt .. Wellicht kunnen ze je dan ook op een goede manier adviseren wat je kunt doen om die klachten weer kwijt te raken ..

 

Misschien is er wel iets wat je wel nog zou kunnen helpen alvorens je overgaat tot verwijdering van de protheses en misschien hebben zij nog enkele tips of richtlijnen want ik kan me voorstellen dat je toch niet nu alweer staat te springen op een nieuwe operatie en alle gevolgen vandien ..

 

Ik weet niet of je al je klachten al eens met jou pc hebt besproken? Ik weet ook niet of ze daarmee kunnen omgaan of dat ze “het maar lastig vinden” en er dus niets mee kunnen dus misschien is het VU iets om in gedachten te houden ..

 

Heel veel succes morgen, hopelijk wordt je geholpen op een goede manier xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Sjuul @best_boobie @Doe ik het of niet?

Dankjewel allemaal... het ging zo goed na de operatie en na 6 wk beginnen steeds weer meer klachten toe te nemen.

@Sjuul ik kan daar zeker contact mee opnemen...en nee zit zeker niet weer op operatie te wachten, maar heb altijd gezegd komen de klachten terug en valt dit te wijten aan de protheses dan ga ik voor mijn gezondheid en dan gaan ze er echt helemaal uit en komt er niks meer voor in de plaats,ik gun niemand datgene wat ik heb mogen onder vinden van de protheses want hier valt gewoon niet op een normale manier mee te leven.

 

Ik zal morgen ook met mijn PC kortsluiten of dit door prothese zo snel kan komen....maar eerst deed rechts alleen pijn maar linkerkant nu ook steeds vaker.

 

Ik sta sinds 2013 onder controle van een goede Neuroloog, wilt niet weten hoeveel MRI scans ik heb gehad van hoofd en nek, 3 a 4 keer per jaar om te kijken welke verandering er inzit.... Daarbij de andere klachten die ik voor dat ik protheses had nooit heb gehad....maar zijn langzaam aan ontstaan....en kwamen er steeds meer bij.

Hoeveel onderzoeken etc ik heb gehad van alles tot ik dacht dat ik meer bij HA en ziekenhuis zat dan ik thuis was....dus eigenlijk ben ik het wel zoeen beetje kots moe.

 

Ik zal het moeten afwachten ..... En hopelijk dat ik morgen meer antwoord kan geven.

Liefs ?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites