Nina010

Nina hier, tips gevraagd!

Recommended Posts

Hallo, ik noem mij hier Nina. Ik ben 34 jaar en ‘wacht’ al 20 jaar tot mijn borsten gaan groeien. Nou niet dus (natuurlijk), dus nu wil ik voor een borstvergroting gaan. 

 

Ik ben bij Diana Gabriels geweest en ga waarschijnlijk begin december geopereerd worden door dr Hupkens. 

 

Op de site staat dat het €2600 kost. Toen ik aangaf door dr Hupkens geholpen te willen worden, werd dit €3000 vanwege de inplantaten die hij gebruikt. Prima... 

 

Maar na de intake bij Hupkens blijkt dat hij toch zelfs een ander merk/type gebruikt, Nagor Impleo, en dat het €3600 gaat kosten.. best een groot verschil waar ik niet op gerekend had. 

 

En dan de maat. Ik had tijdens de eerste intake 375cc gepast wat ik stiekem al erg groot vond. 

Dr Hupkens raad me echter een implantaat aan van minimaal 430, tot zelfs 500cc. Ik ben bang dat ze dan veel te groot worden. Hij geeft aan dat het past bij de breedte van mijn borstkas en mijn bouw (173,73kg). 

 

Wat denken jullie hiervan? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Nina,

 

Ik ben ook bij hem geweest en van alles gepast. Ik had ook een andere prijs gekregen, ongeveer 3100 euro. Ik heb daarover een mail gestuurd en hoor daar binnenkort wat over. 

 

Qua maat hebben we samen besloten om 300CC te gaan gebruiken. Ik heb nu 75a en wil graag naar midden C gaan, vandaar dat we op 300 uitgekomen zijn. Ik ben zelf 1.75 en 61 kilo, ben van mezelf best smal. Heel eerlijk gezegd denk ik dat 500 cc wel erg veel is voor jouw bouw. Als je je er niet lekker bij voelt, zou ik dit wel aangeven en desnoods even een andere arts raadplegen. Ik heb gehoord dat Dr. jurgens en Dr. Gabriets ook goed zijn. 

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je voor je reactie :)

 

ik ben benieuwd of je nog wat terug hoort over die prijs. Ik ga daar ook wel over mailen denk ik. 

 

Hupkens wilde bij mij niet echt over cc’s en cupmaten praten maar had het alleen over de doorsnede van de implantaat die +/- 13cm moet zijn ivm met de breedte van mijn borsten. En dan zijn er drie verschillende ‘diktes’ mogelijk.  In het tabelletje wat hij me dan liet zien staat daar het gewicht bij in grammen en dan een kolom genaamd ‘sizer’. Ik weet dus niet precies om hoeveel cc het gaat en dat maakt het zo lastig vergelijken.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mailen kan inderdaad geen kwaad! Neem aan dat hij jou dat prima even uit kan leggen en anders even opnieuw een consult inplannen? Ik ga begin november nog even terug om zeker te zijn van de maat, nog even met een tweede blik ernaar kijken. 

 

Ik heb hem inderdaad wel met dat boekje gezien, maar zou niet weten hoe dat allemaal precies in elkaar zit. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nina010 hallo Nina! Ik begrijp je bezorgdheid want ik heb ook lang met dezelfde vragen rond gelopen en ben ook als de dood om TE groot te gaan. Ik moet zelf nog wel geopereerd worden maar omdat ik er voor mezelf zoveel over heb opgezocht en nagevraagd kan ik je wel wat duidelijkheid geven over de cc's denk ik want dit geeft zo vaak een vertekend beeld.  

Ikzelf ben 1.83m en ongeveer 63kg en krijg 375cc. 

Weet dat hoe groter en/of breder je borstkas of borsten zijn, hoe meer cc je "aankan". 

Dat is een eerste ding. Als 2 meiden eenzelfde cupmaat hebben en eentje is 1.60m  groot en de andere 1.80m dan zal 400cc bij beiden een totaal ander eindresultaat geven. 

 

3 factoren waar je rekening mee moet houden:

- breedte van de eigen borsten

- de projectie die je naar voor wilt 

- welk soort implantaat je kiest (druppelvormige of rond)

 

Deze 3 zaken kunnen voor een groot verschil in cc's zorgen. 

Weet voor eenzelfde ogende grootte voor het oog zal je bij druppelvormig minder cc's hebben als bij rond (dit omdat je bij druppelvormig bovenaan cc's mist tov de ronde). 

Dan hoe breder je borst, hoe meer cc's je gaat hebben want diameter van protheses is groter. Om je een idee te geven, mijn protheses zullen diameter 12cm zijn, ook even breed als mijn borst. En het is goed dat ook jouw pc in die diameter blijft. Ga je erbuiten dan krijg je minder natuurlijk effect. 

Dan heb je nog de projectie naar voor. Hoe meer je ze naar voor wil laten komen hoe meer cc's ook weer. 

 

dus als je dat allemaal in beschouwing neemt dan zie je inderdaad op de maattabel dat bij breedte borst 13,1cm je een projectie naar voor zal hebben van 4,6cm (moderate profile) en dan kom je op 430cc uit 

En als je op de volgende pagina ziet dan zie je voor 12,9cm breedte borst dat je 5,6cm projectie naar voor zou krijgen (high profile) en daarmee op 505cc gaat uitkomen. 

Dus in beide gevallen blijven de protheses even breed als de borst (en zo moet het ook om natuurlijkst resultaat te krijgen) maar zal bij de 505cc je borsten nog wat meer naar voor komen dan bij 430cc. 

 

Ik weet niet wat je voorsituatie nu precies is maar met diameter 13cm lijkt me 300cc best weinig. Je wil niet met brede maar platte borsten eindigen ook niet vermoed ik. Want je hebt ook nog moderate profile met nog minder projectie naar voor en daardoor dus nog minder cc's maar die tabel zie ik niet op

je foto's. 

 

Is het nu meer duidelijk voor je? Heb ik wat kunnen helpen? ;) 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik word ook in december geholpen door dr. hupkens. ik heb bij de intake 500cc gepast. maar bij de nagor prothese is de borstbreedte en de projectie anders van bij een mentor prothese, vandaar dat de cc veel meer is. je moet dus niet naar de cc kijken

 

375cc wat jij bij de intake hebt gepast is:

borstbreedte: 12.0cm

projectie: 4.8cm

 

en bij nagor 420 HP:

borstbreedte: 12.4cm

projectie: 5.1cm

 

en bij nagor 420 uHP:

borstbreedte: 11.9cm

projectie: 5.6cm

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ik heb echt niets toe te voegen aan dit topic.

Maar Kelly wauw, wat heb jij je goed ingelezen en help je andere meiden met super duidelijke informatie! Ik zie zo vaak jouw advies voorbij komen en vind dat echt super om te zien/lezen!!

Dat wilde ik eigenlijk alleen even zeggen.. :blush:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Denca oooooh zo lief van jou! :67: :119: Doet wel deugd om te lezen dat mijn inbreng iets waard is. Wil altijd alles ook zelf in detail weten dus met de kennis die ik daarvan heb probeer ik altijd te helpen waar ik kan. Vind het ook altijd fijn als iemand me iets kan bijleren of een nieuw inzicht kan geven dus als we elkaar allemaal een beetje kunnen helpen dan komen we al een heel eind! :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Kelly! 

 

Bedankt voor deze nuttige info! :D ik ga over 3 weken op consult, ben ik weet wat wijzer geworden haha.  

 

Dus als ik het goed begrijp, wanneer je buiten je eigen borstbreedte gaat, dan krijg je snel van die sideboobs?  

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@NatasBrabant klopt! Al hebben sommige (zoals ikzelf) ook van nature meer sideboob dan andere. Maar aangewezen is wel om binnen de maat van je borst te blijven voor natuurlijkst resultaat te krijgen maar ook om complicaties te vermijden. Als je te breed gaat kan je bijvoorbeeld ook met uniboob eindigen enzo maar dat is iets waar de pc je betere uitleg zal kunnen over geven denk ik ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kelly

 

Dit is inderdaad een zeer duidelijke schets. Dat is een enorm grote hulp. Dankjewel daarvoor. ik word 14/11 geopereerd en op basis van jouw zeer duidelijke uitleg kan ik nu een beter keuze maken. Super! <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kelly

Klopt helemaal.

Wanneer word je geopereerd?

Heb je al besloten hoeveel CC je wilt? Wat is jouw voorsituatie?

Je foto hier op het forum ziet er super mooi uit :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties! 

Ik ben echt zo zenuwachtig haha 

 

ik denk dat ik ga vragen of ik nog een keer extra mag passen.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites