Ga naar inhoud

Marlies84

Leden
  • Aantal items

    150
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marlies84

  1. Ha Josje,

     

    Ik ben 16 december, dus een paar dagen voor jou, geopereerd door dr Zaal in Velthuiskliniek A’dam. Hier ook ongelijke borsten en een uitvergroting van de voorsituatie. Mijn arts heeft het me echter wel gezegd maar dat herinnerde ik me later pas. Ik had wel gehoopt dat ze meer had gedaan om het wat symmetrischer te maken maar helaas. 
    Ik ben al wel terug geweest en daar hebben ze mijn borsten naast de voor-foto laten zien met ongelijke borstplooien die nu rechtgetrokken (au!) zijn. Dit laatste wist ik niet eens. Had ik wel graag geweten want ik heb erg last gehad van de linker plooi!

     

    Ik heb er inmiddels vrede mee. Naar de sauna ga ik toch al niet, bij wijze van, dus weinig zullen me naakt zien.. Misschien is dat ook iets voor jou. Kijk hoe fabulous je ineens bent met je zomerkleding aan weer. Volgens mensen die het weten loop ik anders en straal ik meer zelfvertrouwen uit. Jurkjes, truitjes enz staan ineens leuk! Dat gaan een paar scheve tepels niet verpesten, toch?

     

    PS erg verschil in grootte zie ik ook niet bij je, hoor!

     

    @bent001 Ben benieuwd of we in hetzelfde schuitje zitten. Mag ik je album inzien? Dank!

     

     

  2. Ik check het forum niet dagelijks meer maar ik heb net je foto’s bekeken en je borst wordt echt supermooi! Had ik geweten dat van der Pot zo’n ‘wizard’ was, zou ik zeker naar Blooming zijn gegaan.

     

    Ik hoop dat je linkerborst snel heelt. En excuses voor het ongevraagde advies: mij helpt op de donkerdere dagen (letterlijk en figuurlijk) een extra shot vit. D. Wie weet is dat nog wat...

     

    Sterkte hoe dan ook!!

  3. 9 uur geleden, Nina_a zei:

    @Marlies1984 ik heb nog niets gekocht want vind ze nog niet fijn zitten + zullen idd nog wat veranderen, maar wil mezelf wel op een mooie bh trakteren?
     

    Hoe zijn ze bij jou veranderd qua bh maat? 

    @Nina_a en @Lindan

    Ja ze zijn nog wel veranderd! Vermoedelijk is de spier nog wat verder gerekt.

    Misschien heeft het ook te maken doordat ik weer aan het aankomen ben, maar ik pas de 70D nu niet meer. Ik ben opgemeten als 70D of E maar laatste was bij die ruim 2 maanden te groot

    Wat ik nu in huis heb:

    2 post-op sportbh’s (Anita Extreme Control) die echt te klein zijn: 75C
    de padded T-shirt bra van de Hema: 75C. Te kleine cups

    een soort balconette van C&A 70D, te klein

    een normale zwarte bh van C&A 75C, zit fijn.

    En een Wacoal 70D is ook echt te klein in zowel cup als omvang.. 

     

    Conclusie; vooral alles rondom je geschatte cupmaat passen en bij ook maar 1 ongemak terughangen! En wachten tot minimaal 3 maanden ?

  4. 3 uur geleden, LadyC1981 zei:

    @Marlies84 ik doe eigenlijk nog steeds rustig aan. Ik til niets, maar gisteren wel een stuk gewandeld. Dat doe ik elke dag maar gisteren wat langer. Ook slaap ik sinds 2 dagen met de beha los. Dat zou mogen vanaf week 3. Maar ik doe de beha vanavond weer vast. Misschien toch nog te vroeg voor mij om met de beha los te slapen. De pijn is wel in beide borsten nu dus misschien hoort het er ook ‘gewoon’ bij. 

    Oe ja, slapen met bh los zou het zeker kunnen zijn!
    Ik ben inmiddels bijna 3 maanden PO van een minder ingrijpende operatie dan de jouwe en slaap pas sinds een week zonder met nog steeds een beetje last ‘s ochtends. Nooit de bh los gehad ervoor. Je zou evt een lagere categorie sportbh kunnen proberen? Ik heb uiteindelijk een goedkope cat 1 bh gekocht (met een grotere omtrek) voor ‘s nachts en dat vond ik een verademing! Sterkte!

     

    PS klinkt overigens zeker als ‘gewone’ pijn.

  5. 1 uur terug, LadyC1981 zei:

    Vandaag veel pijn aan mijn borsten. Een beurs gevoel aan de zijkanten en onderkanten van de borsten en messcherpe steken van binnen. Echt een gemene pijn vooral heftig in de linkerborst. Ik hoop dat dit niet erger wordt. Wat de open wonden betreft die spoel ik schoon, droog ik en gaasje in de plooi. 

    Hi,

     

    Kan het zijn dat je zo’n 2 dagen geleden heel druk bent geweest? Ik herken dit wel en ze zeiden tegen mij dat het (inspannings-)zwellingen en de daarbij behorende steken traag zijn. 


    hopelijk is dat het ‘gewoon’!

  6. Ha allen,

     

    Ik heb binnenkort een afspraak bij mijn pc staan omdat ik me, ruim 2 maanden PO, toch wel zorgen begin te maken over het eindresultaat.

    Mijn borsten staan behoorlijk scheef. Tepels verschillen ong 1cm in hoogte maar ook de vormen zijn anders. 
     

    Omdat ik me eigenlijk niet wil laten afschepen met een “ja maar je voorsituatie was ook al niet gelijk dus tsja??‍♀️“ was ik benieuwd naar dames die hetzelfde hadden en wat het resultaat nu is. Wat ik hier uit het forum op lijk te maken is dat er wel degelijk artsen zijn die alle moeite doen om die ongelijkheid recht te trekken.. letterlijk. 
     

    Dit is dus echt een vraag voor de dames die al minstens 3 maanden PO zijn. Dank voor het antwoorden!

  7. Ook bij mij weet vrijwel niemand het. Idd zoals hierboven al wordt genoemd de boobs als het ware ‘opgebouwd’ met telkens meer vulling.
    Heb me de week voor de kerstvakantie ziek gemeld (in volgorde: griep->daardoor door m’n rug-> met als gevolg nek/schouderklachten waardoor ik niks kan tillen), waardoor ik 3 weken in totaal vrij had (ben docent). Daarna kon ik nog niet echt veel tillen dus heb ik alles in etappes weer mee naar m’n werk genomen. 

    Het voelt niet fijn om te liegen, vooral als mensen bezorgd zijn en doorvragen, maar ik zie een borstvergroting (in mijn geval) als een medische noodzakelijkheid omdat ik werkelijk niets had en daaronder gebukt ging en dan mag het van mezelf wel. Daarnaast vind ik het donders vervelend als mensen het wél weten en ze ook echt naar m’n décolleté aan het gluren zijn.. my eyes are up here... de ?

    Ik denk dat je vooral moet doen wat voor jou het beste voelt en geen rekening hoeft te houden met andermans gevoelens. Succes met dit alles en vast veel plezier gewenst van de nieuwe boobs!

  8. 1 uur terug, Aliciamas zei:

    Ja dit is echt naar he! Snap helemaal wat je bedoelt. Ik hoop dat er in de toekomst wat minder moeilijk wordt gedaan over cosmetische ingrepen. Aan ons dan maar de taak om de weg naar acceptatie vrij te maken voor degenen na ons ? btw ik ging van niks naar C/D en ervaar in mijn omgeving alsnog verbazing en onbegrip. Mijn ouders accepteren het niet en zijn 'teleurgesteld'. Wat ik hiermee wil zeggen is, dat mensen oordelen zegt meer over de tunnelvisie van die mensen zelf dan over jou. Gewoon lekker voor jezelf kiezen en kijken naar hoe mooi je bent ?

    Hè wat zonde @Aliciamas. Heb wel de indruk dat het die generatie is, hoor. De mensen om me heen die het weten snappen het gelijk. Op die ene na, maar die leg ik dan uit dat het allicht een gezond lijf is, maar geen gezond koppie door die ontwerpfout.
    Als je ouders je straks meer zelfvertrouwen uit zien stralen dan komt er hopelijk wat acceptatie.  Kan me niet voorstellen dat ze balen dat hun dochter gelukkiger is door dit alles, toch?

  9. @Aliciamas

    Mooi hè. Innige relaties met de deurpost.

    Velthuis gaat je de Jacob Hooij vitamine E crème aanraden bij de tweede terugkom-afspraak. Is voor €5,nogwat te krijgen bij iedere drogist. Echt pas smeren als je zeker weet dat het dicht is! Ik mocht na 2 weken smeren maar prompt kreeg ik een gaatje op de plek waar de hechting geknipt was. Heeft nog 3 weken geduurd voordat het dicht was!

     

    Mooi herstel heb je totnutoe. Goed bezig!

    • Like 1
    • Upvote 1
  10. 1 uur geleden, Sjaantje02 zei:

    Even een update

    Zit er doorheen en eigenlijk besef ik mij nu pas dat ik een fucking struisvogel ben en maar hoop dat het goed komt en ineens allemaal over is. 

    Aangezien we hier zitten voor de ervaringen en mental support en alles, dacht ik, ik deel dot toch even. 

     

    Ik heb een mail gestuurd naar de kliniek. Nog geen antwoord hoor. Maar dan weten jullie ook hoe het bij mij nu even gaat.


    "Op woensdag 22 januari 2020 ben ik geopereerd door Dr. Gabrietz voor een borstvergroting. 

    Tot nu verder heel tevreden. Borsten zijn mooi en op zich gaat het redelijk goed. Tenminste dat dacht ik en dat ging het ook.

    Alleen maak ik mij nu toch wel erg zorgen. 


    Links gaat echt super goed, heel weinig last van, gewoon de normale genezing en pijntjes en wat er bij hoort aan harde borsten.  


    Rechts is vanaf begin toch wel een ander verhaal. Dat hoeft in het begin niet perse uit te maken en heb altijd gehoopt dat komt wel goed en die trekt wel bij, ook dat gaat over. 

    Nu bijna 4 weken na de operatie heb ik het gevoel dat het toch echt niet lekker met die borst gaat.

    Bij de 2 weekse controle gaf ik ook al wel aan dat rechts de vervelende en pijnlijke borst was. Op zich was er toen niet persé iets aan de hand en hoorde het allemaal nog bij het herstel. Ik had wel gevraagd of de verpleegster die mij toen hielp aan de arts kon vragen hoe en wat met de rechterborst,  omdat ik bij de hechtingen daar veel pijn had en ook een vreemde pijn in de ribben er precies onder, maar dan meer in de huid. Als dit werd aangeraakt dan vloog ik al door het plafond. Ook als de borst lichtelijk wat opgetild werd om naar het litteken te kijken had ik erg veel pijn.  Ze gaf aan een afspraak in te plannen met arts voor fe nacontrole. Wel gevraagd of ze het kon navragen bij hem. Helaas heb ik nog geen antwoord. 


    Inmiddels gaat het voor mijn gevoel ook echt niet goed met de rechterborst. 

    Ik heb echt nog veel pijn, van binnen en bij de hechtingen en daar van binnen, bij de plek eronder op mn ribben in die huid en aan de zijkant onder mijn oksel, zijkant bost overgang ribben.  

    Ik loop aan het einde van de dag helemaal krom, met mijn arm de borst ondersteunend en tegen mijn ribben geklemd. Ik kan op werk nog geen hele dagen werken. 

    Gisteren schrok ik behoorlijk. Ik hou de hechtingen goed in de gaten en check de borsten uiteraard regelmatig.  

    Gisteren na het douchen,  depte ik heel voorzichtig de plek van de wonden onder de borst droog.  Ik doe dit met een zachte schone hydrofiel doek. De linkerborst is rustig en geneest mooi. Deze borst kan ik een beetje, echt een klein beetje, optillen om de hechting/wond goed te bekijken met een spiegeltje. 

    De rechterborst kan ik bijna niet optillen, de hechting zit hier veel dieper in de plooi en kan hem niet zo heel goed zien. Als ik dan de borst ietsjes optil aan de onderzijde, echt geen kracht of iets, kan ik de wond/hechting zien. Ik zag na dit douchen dat de wond natuurlijk vochtig was, maar ik dacht ook te zien alsof het van elkaar afstond,  dat de korst verweekt was en zag veel wit weefsel. Ik had het idee dat de wond open was en niet door een droog korstje gesloten werd. Ik werd hier behoorlijk eng van en heb gelijk goed gedroogd.  Elke dag na het douchen droog ik het met de doek en ga ik even op bed liggen om de wond aan de lucht te laten drogen voordat ik de bh aan doe. 

    Ook nu deed ik dit weer uiteraard. 

    Als ik dan later op de dag ga kijken, lijkt het erop alsof de wond wel weer dicht is. Er zit weer een droog korstje op. Maar ik kan het niet goed zien, ik durf de borst niet meer op te tillen, ik ben bang dat het alsnog opengaat of dat ik iets zie dat het open is. Het is lastig,  omdat het zo in de huidplooi is. 


    Ik ben bang en angstig dat het met rechts dus niet zo heel goed gaat en dat de genezing niet goed gaat. Waar nou die pijn vandaan komt. Het is zo'n enorm verschil met links. Ik durf hierdoor ook helemaal niks. Uiteraard blijf ik nog steeds rustig aan doen, maar volgens mij zou ik mij nu toch al wel een stuk beter moeten gaan voelen en ook juist wat meer moeten kunnen. 


    Ik hoop dat jullie mij spoedig kunnen helpen. "

     

    Hi,

     

    Zoals ik ‘t lees bewandel je nu dezelfde route als ik. (Iets) teveel gedaan in het begin, last van 1 borst met een flinke, specifieke, pijn erbij. Het enige dat ik niet herken is het ‘plafond’-stukje. Ik had er wel erg last van, maar niet zoals jij.

     

    Van het witte schrok ik de eerste keer ook, maar dat is puur iets tijdelijks na het douchen. Goed dat je het laat drogen! Je doet niet al smeren, toch? Dat maakt het herstel er niet beter op. Bij mij is er een gaatje in gekomen nadat m’n hechtingen eruit waren gehaald en ik ongesteld werd (waar bij mij al mijn weefsel opzwelt). Het duurde toen zo’n drie weken en 50 gaasjes voordat het weer dicht zat. 

     

    Zeker goed dat je hen mailt. Bij mij is het inmiddels, 2 maanden po, qua pijn wel helemaal goed gekomen maar zijn mijn borsten heel verschillend. Ik vermoed dat de overbelasting daar veel mee te maken heeft gehad icm een luie plastisch chirurg. Ik ga ze ook mailen.

     

    Ik ben benieuwd wat ze gaan zeggen tegen je! En don’t beat yourself up, he. Je hebt iets voor jezelf gedaan en dat was de juiste keuze. Uiteindelijk word je er écht gelukkig van. Je hebt het verdiend! 

  11. Hi @Nina_a,

     

    Vandaag toevallig voor het eerst laten opmeten en kwam uit op een 70D! Dat gingen de maximisers niet halen.

    Ik merk ook dat ik een andere uitstraling krijg, zelfverzekerder, dus dat is wellicht een belangrijke verandering ondanks dat het in uiterlijk niet zoveel scheelt. 
    En vergeet niet dat het over een paar maandjes weer ‘decolleté-weer’ is. Dan kún je er niet omheen!
     

    Dat gezegd hebbende ga ik maandag Velthuis bellen. Er zit nog steeds een enorm verschil in de vorm van mijn borsten, hoogte van de tepels, en ben benieuwd of ze dat gaan erkennen en ook actie zullen ondernemen. To be continued!

     

     

  12. Gefeliciteerd! Herkenbaar verhaal. Je betaalt zoveel geld voor Velthuis maar na die kluisjes is het een en al geklungel, helaas. Wat goed dat je dr Zaal nog gesproken hebt na de operatie. Die moeite nam ze bij mij niet...


    Mijn bh was ook niet gevuld direct na de op. Maar kijk morgen(avond) maar. Beter te groot dan te klein.. trust me. 
    Nu pas ik de bh prima. Heb 295cc anatomisch gekregen dp, dus D lijkt me in jouw geval heel plausibel! 

     

    • Upvote 1
  13. Hi,

     

    Je hoeft nauwelijks wat mee hoor. Velthuiskliniek Amsterdam heeft een prachtige wachtkamer, dan wordt je door de zuster in een gangetje geloodst waarin je alles uit mag doen en alles in een kluisje wordt gestopt. Enige wat je aanhoudt is onderbroek en sokken. Haar in staart en verder mag er niks mee. Dan kom je op de zaal. Minstens 15 anderen. Je wordt naar een bed verwezen waarna de zijgordijntjes dichtgaan. Je luistert een beetje. Anesthesist komt infuus aanleggen. Zaal tekent nog snel even wat af (benadruk haar dat je mens bent, geen nummer...) en dan wordt je na lang wachten opgehaald. Vraag vast om een zwarte post-operatieve bh ipv de witte. 

     

    Eenmaal wakker, kopje thee en dan snel weer je bed uit want die hebben ze nodig voor de volgende... 

     

    Mijn advies is dus, heb een tasje kleding in de auto paraat mocht het allemaal langer duren, maar pak vooral flesje cola in tegen de misselijkheid en wat crackers. En eten voor je partner want die lijdt, net zoals bij de bevallingen, honger ?.

    O, en trek vast kleding aan die je niet over je hoofd hoeft aan te trekken. 

     

    Succes donderdag! 
     

    Groetjes,

     

    Marlies 

  14. 6 uur geleden, Veerveertje zei:


    Klopt, ik ga voor rond! Dual plane, dus hoop op die manier toch het natuurlijke “druppeleffect” te krijgen, zonder dat het te plat blijft bovenin. Zo heeft mijn pc het me in ieder geval uitgelegd ook. Heb jij dual plane of voor de spier? Wat vervelend om te horen, het klinkt alsof je nog niet blij bent ☹️
    Maar 7 weken po is volgens mij van wat ik begrepen heb door alle verhalen nog niks, ik verwacht dat je na een aantal maanden toch wel blijer gaat zijn toch?! ? Dat scheve en opgeplakte lijkt me sowieso nog wel weg te zullen trekken!

     

    Ik heb je toegevoegd aan mijn album, het is wel alleen zo’n 3D beeld van mijn voorsituatie. Zal een dezer dagen even een selfie maken, toont wat beter denk ik dan zo’n vlak 3D beeld. Maar die kan je vast bekijken! 

     

    Gezien! Dat wordt echt mooi met rond! Je bent niet zo dun als ik en 1 vd adviserende pc’s zei tegen mij ook al rond. Wel soortgelijke voorsituatie qua borsten behalve dat die van mij iets ongelijker en leger van boven waren. 
     

    En ik ben er met kleding al blij mee hoor. Gister zelfs zonder gêne in bikini rondgelopen. Verwacht ook dat er nog veel gaat veranderen maar baal van het feit dat mijn pc niet heel hard haar best heeft gedaan om de boel wat gelijker te trekken, want weet inmiddels vrij zeker dat daar geen verbetering in zal gaan komen. 
     

    Succes met alle voorbereidingen en enjoy the boobs ?

  15. Hoi @Veerveertje ik val er een een beetje laat in, maar zoals ik terug lees ga je volgens mij voor rond? Ik heb zelf een voorsituatie vergelijkbaar met de jouwe. Ik ben heel dun en heb 295 anatomisch laten plaatsen. Het is nu bijna 7 weken geleden maar er is nog weinig natuurlijks aan; ze zijn breed, opgeplakt en dan ook nog scheef. Neemt niet weg dat ze wel heel natuurlijk lijken als ik gewoon kleding aan heb. Dan valt het allemaal niet op. Ik snap nu wel meer het verschil tussen rond en anatomisch en bij mij ontbreekt het idd wat aan vulling bovenin. Ik heb geen album maar ik kan evt op jouw voorsituatie een blik werpen om te kijken of we vergelijkbaar zijn?

  16. @Peeuwke

    Jaaa!!! Die “Is dit het nu?!” is heel herkenbaar!!!

    Zo van: wow al 6 weken! om je vervolgens te realiseren dat dat helemaal niets is in een mensenleven, haha. Maar we hebben ondertussen kerst en oud en nieuw gehad dus ‘t voelt wel langer denk. 

    Hier ook de boel nog niet gelijk en heb milde vrees dat het ook niet goed gaat komen. Maar zoals jij ook zegt.. ge-?-duld.

     

    Wat goed dat je alweer aan het sporten, of iig bewegen, bent. Ben nog niet begonnen. Want lui. Nee grapje. Bekaf vanwege kinderen en werk. Nu weekendje weg en zwemmen. Ik pas m’n oude bikini nog gewoon, maar dat zal voor jou niet gelden, denk ?
     

    Ik verheug me wel op de dag dat ze stoppen met opzwellen ‘s avonds! Klaar mee! Niet zo zeuren, boobs! 
     

    Laten we elkaar af en toe op de hoogte blijven houden. Er is niemand over van het december-clubje verder. ??‍♀️
     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.