Francisca91

Francisca91 : 2 januari 2019 : Dr. van Zele : Wellness Kliniek

Recommended Posts

Het jaar beginnen met nieuwe boobies! Ik word 2 januari geopereerd in de Wellness kliniek. Heb uiteindelijk gekozen voor de hydrogel implantaten, na veel gelezen en gesproken te hebben met verschillende mensen. 340 cc dual plane, heb nu een kleine b dus ben zeer benieuwd wat het gaat worden. Gevoelens gaan nog al op en neer van enthousiasme, spanning/ zenuwen en angsten mbt onderzoeken die ik lees, daardoor soms twijfels mbt bijv het omhulsel en of ik dat anders moet doen. Maar realiseer mij ook dat de kansen allemaal heel erg laag zijn, maartoch. Benieuwd hoe anderen hier mee omgaan :) 

 

liefs 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Fijn dat je een datum hebt.

Laat je verder niet gek maken door wat je op internet kunt vinden. 

Gebruik gewoon je verstand. Ben je bewust van de risico’s en trek voor jezelf een conclusie of je dit wilt. Die twijfels zijn normaal. Als je straks je boobies hebt zijn die twijfels (hopelijk) helemaal weg. 

 

 

@best_boobie deze ook weer verplaatsen? ;) 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Francisca91

 

Hoi hoi,

 

Ik zie dat je een datum hebt, ik heb daarom gelijk de titel aangepast en het topic verplaatst naar operatie verslagen, hier in dit topic kun je dadelijk je verslag en alle verdere updates neer gaan zetten, zodat je alles netjes en overzichtelijk bij elkaar hebt staan.

 

Veel plezier met aftellen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ellen125

 

dat is ook zeker waar, je vindt van alles op internet. Als je hoofdpijn hebt, heb je bij wijze van spreke al kanker?‍♀️ Heb de twijfels nu ook naast me neer gelegd, kan er gelukkig wat meer van genieten en naar uitkijken!

 

@Desert-Rose dankjewel voor het verplaatsen! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo even een korte update! Ik heb nog totaal geen puf gehad om te updaten en ben meer actief geweest op de chat dan om een verhaal te tikken.

 

De operatie is inmiddels achter de rug! Heel onwerkelijk en bizar gevoel en omdat ik drukverband om moet houden heb ik ze ook nog niet goed kunnen zien.

 

De dag van de operatie en de operatie zelf zijn helemaal goed gegaan. Ik was als eerste aan de beurt en het ging eigenlijk heel snel allemaal. In de OK nog even wat onduidelijkheid over de prothesen omdat er op stond ‘textuur’, maar de hydrogel komen alleen in micro en geen macro textuur. Desalniettemin was ik wel even lichtelijk in de stress. Daarna al snel in slaap en verder niks meegekregen van de operatie. Ik ben niet onder volledige narcose geweest maar slaapverdoving en was even bang tussendoor wakker te worden maar dat was dus niet het geval. Werd op het eind wel wakker gemaakt en toen heb ik ze wel even gezien (en nog een half dronken opmerking gemaakt dat ze niet te groot waren en ik daarbang voor was ?), maar kan me niet meer herinneren hoe ze eruit zien. Daarna was ik eigenlijk al snel weer wakker en bij en ik mocht al redelijk snel weer naar huis.

 

De lange rit viel me gelukkig mee, maar daarna wel echt flinke pijn gehad. Ik moet sowieso zeggen dat het me echt heel erg tegenvalt. Ik vind dat het herstel over het algemeen flink wordt onderschat. Ik heb echt veel pijn gehad de eerste dagen en kon amper rechtop staan. Het wordt aangeraden om zoveel mogelijk rechtop te staan en te lopen, maar ik vond dit een bijna onmogelijke opgave. Spierpijn is echt een zware understatement. Ik nen daarom al snel overgestapt op de zwaardere medicatie waar ook tramadol in zit. Ook gebruik je je borstspier bij bijna alle bewegingen merk ik dus dat is echt heel erg aanpassen en wennen. Mijn vriend heeft mij de eerste dagen geholpen met bijna alles, en nog kleedt hij mij aan en zet alles voor mij klaar. Hij zorgt heel goed voor me wat echt superlief is :). Gister en vandaag is hij helaas aan het werk, en dan merk je dat je bijna niks zelf kan. Gelukkig is alles voorbereid, maar even naar buiten gaan bijv lukt me alleen gewoon niet (ik kan mn jas en schoenen niet aandoen). Niet dat ik daar veel behoefte aan heb gehad vanwege de pijn en slaperigheid, maartoch.

 

Momenteel vierde dag PO en het gaat gelukkig steeds beter. Nog steeds heel erg beperkt natuurlijk, maar steeds minder pinn en ook overgestapt op de paracetemol weer. Bij mij zijn ze natuurlijk dual plane geplaatst dus dat zal vast de pijn verklaren, en zal anders zijndan voor de spier. Het is denk ik iig wel goed om te beseffen dat je de eerste week écht vrijwel niet alleen kan zijn en je bijna niks kan; zelfs een kopje tillen om uit te drinken of je billen afvegen ? is lastig. Uiteindelijk voor een goed doel natuurlijk!

 

ik heb mn bh besteld en die krijg ik van de week binnen. Ik mag zelf inprincipe het verband verwijderen volgende week, en hoef hiervoor niet langs de kliniek (mag wel, alleen is het wel redelijk ver en in principe als alles verder goed gaat is het niet per se nodig). Ik heb ze dus nog niet goed kunnen bekijken, maar ben vooralsnog wel tevreden met de grootte als ik afga op wat ik zo zie. Het kan natuurlijk dat datnog anders wordt als het verband er eenmaal afgaat. Ook voel ik nog vaak een wat trekkende/stekende pijn bij de wondjes. 

 

Hopelijk gaat het nu alleen maar beter en kan ik volgende week mn boobies in het echt bewonderen! ?

 

 

Liefs! Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fijn dat alles achter de rug is .. 

Nu is het tijd om te genezen ..

Pijnervaring is iets wat voor iedereen anders is, ik denk ook niet dat dat vergeleken kan worden want jij voelt wat jij voelt .. Zeker bij de eerste keer is het allemaal vrij heftig omdat je borstweefsel nog niet gerekt is en je borstspier ook nog gefileerd wordt en ze daar een prothese in stoppen dus die wordt ook opgerekt .. Vanaf nu zal het elke dag een stukje beter gaan en op een gegeven moment besef je dat je nergens meer last van hebt ..

Geniet van de voorpret dat je straks je mooie nieuwe aanwinsten mag aanschouwen en neem je tijd om weer te herstellen xxx

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sjuul Dankjewel!

 

klopt inderdaad hoor dat het bij iedereen anders gaat, en zeker de eerste keer heftiger. Alleen lees over het algemeen bij veel wel dat ze toch langer vrij hadden oid. Wordt voor mn gevoel (buiten dit forum etc), niet heel veel over gesproken dat het toch wel pittig is. Niet eens zozeer de pijn zelf want dat valt grotendeels wle mee, maar met name de beperking die je hebt en moeite met recht staan, lopen etc. Maar komt vast goed! Steeds een stukje beter :)

 

ben zeer benieuwd hoe ze er straks uitzien, kan niet wachten!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elke dag een stapje verder ja, het komt helemaal goed ?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even een update voor de volledigheid, mocht iemand het lezen.

 

Ik heb het verband er van het weekend afgehaald, dat was zo een verademing! Het jeukte onwijs en het zat ook niet meer goed. Was ook wel een spannend moment omdat ik ze toen voor het eerst echt kon zien. En wauw ik vind ze echt heel mooi! Natuurlijk gaat nog het eea veranderen maar vind ze echt al heel mooi. Niet te groot, maar wel mooi volume, precies wat ik wilde. Vooralsnog ben ik er echt heel blij mee. De BH daarna aandoen voelde wel ineens heel gek, alsof ze ineens zij vrij waren?

Overdag weinig pijn meer, hoewel je natuurlijk wel moet oppassen met wat je doet. Af en toe voel ik nog een steekje oid. Snachts wel nog wat pijn en vooral bij de wondjes. Misschien ook vanwege het platliggen.

Wel heb ik mij deze week nog ziekgemeld op werk. Ik zou op een nieuwe plek beginnen (via mijn detacheerder, dus wel dezelfde werkgever in principe), maar zou minimaal een uur moeten rijden. Ik heb afgelopen weekend een mini stukje geprobeerd maar het voelde echt totaal niet fijn, vooral het schakelen en scherpe bochten nemen. Ik wilde het zekere

voor het onzekere nemen en niet mijn grens overgaan. Ben er zelf een stuk meer gerust onder dat ik nog even tijd heb! 

 

Liefs xx

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

 

Jij bent nu 7 week verder, en ik ben benieuwd hoe het nu met jou gaat? :) Lukt alles al weer? Al lekker wezen shoppen? ;). Welterusten voor nu.

 

xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi! Het gaat eigenlijk heel erg

goed, op wat probleempjes met mn littekens na.. de plekjes waar de knoopjes zaten zijn wat vervelend waardoor ik nog wel wat voorzichtig moet zijn. Niet dat ze helemaal open zijn maar nog niet helemaal zoals het hoort. Dus mn geduld wordtnog even op de proef gesteld ?

 

verder eigenlijk geen pijn oid meer. Wel zijn sommige bewegingen nog wat ongemakkelijk en merk ik dat de spier nog moet wennen als ik bijv op mn armen leun of mn armen gebruik om op te staan oid. Maar al met al gaat het goed! In principe kan ik bijna alles weer :) 

 

 

Jij bent nu echt bijna aan de beurt he! Eindelijk!!! Aftellen ? ben je zenuwachtig of kijk je er naar uit? 

 

Liefs xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat vervelend van je littekens... Zijn ze wel helemaal dicht? Is dit later gekomen, of al vanaf het begin last gehad van je hechtingen? Ik ben blij als ze bij mij er ook uit zijn. Pleisters zitten er nog op, maar begint wel te irriteren...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ja heel vervelend.. geduld wordt weer aardig op de proef gesteld. Het was aanvankelijk dicht dus was ook al begonnen met smeren van de littekens na een aantal weken, maar helaas dus toch weer wat open gegaan oid, heel vreemd! Gelukkig niet mega ontstoken of helemaal open hoor en het gaat steeds wat beter, maar wel vervelend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Eindelijk ja!! En dan te bedenken dat alles volgens planning was gegaan ik net zo ver als jij was geweest qua tijdsverloop. Zenuwachtig niet echt, wel spannend natuurlijk, zie meer op tegen de herstelperiode dan tegen de operatie zelf, maar heb mij voorgenomen alles maar over mij heen te laten komen.

 

Fijn dat het goed met je gaat en dat jij vrijwel geen pijn o.i.d. meer ervaart  en dat jij vrijwel alles weer kan doen! :)Wel vervelend dat jij problemen hebt met je wondjes :( lijkt mij idd niet prettig. Wat zegt jouw arts hierover? Hoop dat de wondjes z.s.m. dicht gaan en dat jij dan echt kunt genieten van je bv!!!

 

Liefs x

Share this post


Link to post
Share on other sites