NatasBrabant

Borstvergroting en een kinderwens

Recommended Posts

Hoi allemaal! 

 

Begin november heb ik 2 consulten gepland staan voor een borstvergroting. Ik ben, zoals de meeste hier, internet aan het afstruinen voor info en tips. Wat me opvalt is dat er toch vaak gezegd word dat wanneer je op korte termijn een kinderwens hebt, een borstvergroting word afgeraden. Maar ja, wat word verstaan onder op korte termijn? Ik ben 32 als ik mijn borstvergroting wil laten doen, heb zeker een kinderwens, maar wel pas over 1 of 2 jaar aangezien ik nog niet zo lang samen ben met mijn vriend. En dan is het natuurlijk nog maar de vraag of het snel “raak” is haha. Zijn er dames die in hetzelfde schuitje zitten? :D 

 

Liefs, natas! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anon

Hoi, 

 

Ik heb 10 december mijn consult staan voor een borstvergroting. 

Zelf heb ik ook een kinderwens al ben ik wel een stukje jonger, word in Januari 21.

Ze raden aan om minimum 1-1.5 jaar te wachten met zwanger worden na een bv omdat tot die tijd je borsten nog heel hard veranderen en moeten "settelen". 

Ik zelf heb gekozen om nu al mijn operatie te laten doen omdat wij met vruchtbaarheidsproblemen zitten en het via ICSI moeten doen (soort van IVF) en het dus nog wel een hele lange tijd zou kunnen duren voor het bij ons lukt.

Gezien je binnen 1-2 jaar (denkt) te zou willen zwanger worden zou ik in jouw situatie wachten met de operatie. 

Het is natuurlijk wel afhankelijk of je borstvoeding zou willen geven enzv.

Na een zwangerschap moet je ook iets van 9 maanden tot een jaar wachten voor je een borstvergroting mag ondergaan, als je borstvoeding geeft word het natuurlijk langer dan dat.

En het is natuurlijk ook niet even gemakkelijk met een baby of klein kind na de operatie gezien je 6 weken niet mag tillen.

 

De keuze ligt uiteindelijk bij jou, maar denk er wel goed over na.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb de zelfde situatie. Ik ga as maandag onder het mes. Maar over 1 a 2 jaar ook wel wen kinderwens. Ik wilde nu al de bv, omdat je nooit weet of het meteen raak is als je aan kinderen begint ect. En wilde de bv niet nog een aantal jaren uitstellen. Mijn pc heeft gezegd dat het geen probleem is. Geeft wel aan als je borstvoeding wil geven dit voor max 3 maanden te doen. Daarna gaat de flexibiliteit eruit. Ik wil zelf zo wie zo geen borstvoeding geven dus dat scheelt. Ze zeggen trouwens ook als je je bv voor de zwangerschap doet. Dat je borsten na de bevalling er natuurlijker uit gaan zien. Omdat ze iets losser gaan zitten dus mooier in vorm vallen. Dat zijn ervaringen van andere mensen die ik heb gelezen. 

 

Succes met je keuze!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi @Anon en @Bianca89

 

Bedankt voor jullie reactie! Ga het even bespreken tijdens mijn consult. Wil niet wachten met een bv, je weet namelijk nooit hoe het allemaal loopt qua relatie, zwangerschap etc. Dus om daarom een bv jaren uit te gaan stellen, wacht er al 15 jaar op :lol: haha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @NatasBrabant

 

Ik zit met hetzelfde dilemma. Ik ben in maart op consultatie geweest voor een borstvergroting. Deze staat gepland in december. Ik ben momenteel 28 jaar en mijn biologische klok begint ook te tikken ;) mijn vriend is ook helemaal klaar voor kindjes en vraagt er vaak achter. Ik heb ook schrik dat het lang zal duren om zwanger te worden dus ik wil na de borstvergroting niet meer te lang wachten. Vandaag sloeg de twijfel dus toe en kwam ik hier op het forum uit :) Ik ben benieuwd naar hoe je consult gaat. Ik ga volgende week ook nog eens met de chirurg bellen om mijn bezorgdheid te bespreken. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had dus de zelfde gedachte. Je weet maar nooit hoelang het duurd om werkelijk zwanger te worden. Laat staan als je eenmaal bevallen bent ook weer een aantal maanden moet wachten. En wil je 1 of twee kinderen. Duurd dus alleen maar langer. Ik ben gister geopereerd en zo blij dat ik het heb gedaan. En je kan het ook zo bekijken als ik nu over een jaar aan een kind wil beginnen, heb ik ook kunnen ervaringen tijdens mijn zwangerschap hoe het is om pamelaborsten te hebben :125:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier een dame die dus gewacht heeft na de kinderen. Volgende maand mijn bv.

Ik zou het de volgende keer echt andersom doen. Eerst BV en dan kindjes. De wens had ik al vanaf mijn 18e, en nu 23 jaar later ga ik het dan eindelijk doen.

Nu terugkijkend had ik me eerder mooie borsten gegund. :38:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Sjarlot

 

Fijn te horen dat ik dus niet de enige ben die hiermee zit haha. Ik houd je op de hoogte van mijn consulten, staan gepland voor 8 en 12 november! Zo'n zin in haha.

 

Jouw consult is al even geleden, had je dit toen ook besproken of is dit helemaal niet aan bod geweest. Benieuwd wat je chirurg zegt volgende week!

 

Oh fijn dat jouw operatie al gepland staat! Voor welke prothese kies jij?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi @Bianca89

Hoe is je operatie gegaan! Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen, of heb je dit al verteld in een andere discussie? Dan zoek ik het op! Beterschap met je herstel en gefeliciteerd natuurlijk met je nieuwe boobs! :33:

 

Haha pamela borsten, gelukkig heb je die dan maar voor even :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh man, heb je er 23 jaar op moeten wachten? Wat een ellende! Vond dat ik er al lang op wacht haha. Thanks voor je advies! Dat ga ik ook zo tijdens het consult uitleggen :D Spannend hoor volgende week je operatie! Waar laat je je opereren en voor welke prothese kies je? Alvast heeft veel succes!! :71:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou persoonlijk niet erop wachten en nu gewoon van je borsten genieten, je kan altijd nog na een zwangerschap voor een wissel of een lift gaan mocht je ze niet meer mooi vinden na een zwangerschap. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@NatasBrabant het is inderdaad lang......elke keer weer een andere reden om het niet te doen. Maar waar het uiteindelijk waar het op neerkwam was, dat ik het eigenlijk mezelf niet durfde te gunnen. Nu in een andere levensfase, dus nu ga ik ervoor. Ik gun mezelf nog mooiere borsten....hihi

Dus meid, ga ervoor. Na de kids zie je vanzelf wel weer of er iets moet veranderen of niet:38:.

Ik krijg de prothesen van Natrelle (Soft Touch). Tijdens de operatie wordt gekeken hoeveel cc. De keuze is tussen 275 en 310cc. Mijn wens is, een mooie maat voor mijn lichaam. De pc vertrouw ik daarin, dat ze daar een goede keuze in kan maken. 

Over een maand zal ik het weten......

Jij ook veel succes met keuzes maken!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, 4 weken geleden! Ik vond mijn borsten niet mooi meer na mijn zwangerschap. Mijn zoon is 9 jaar inmiddels, maar had helaas nooit het geld om het eerder te laten doen anders had ik dat al lang gedaan! Ik heb zelf nog wel een kinderwens voor in de toekomst, dus ik zie tegen die tijd dan wel mocht het gebeuren hoe mijn borsten er weer uit zien :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Alice 0509 Dat herken ik ook wel, had het ook al zo graag eerder willen laten doen. Maar altijd een reden om het niet te doen, bang voor negatieve reacties van mijn familie, geld gaat weer uit naar een opleiding, auto, nieuw huis etc. Ben daarom ook super blij dat mijn vriend mij hier 100% in steunt en tegen mij zei, nu ga je volle bak daarvoor sparen en het maakt niet uit wat het kost, als het maar mooi word! :33:

 

soft touch prothese, voelen die natuurlijker aan? Ik zo benieuwd met het passen binnenkort en hoeveel cc ze adviseren.

 

Ik ga je in de gaten houden volgende maand, ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Share this post


Link to post
Share on other sites