Ga naar inhoud
Mededeling voor iedereen! Lees meer... ×
Borsten Forum
Liselotje

Liselotje : 4 december 2017 : Dr. Visser : Arenborghoeve

Aanbevolen berichten

Hallo Allemaal!

Al jaren ben ik ontevreden over mijn borsten, ook al vaak nagedacht over een ingreep, maar nooit had ik het lef om hier ook echt werk van te maken. Inmiddels ben ik wel op dat punt. Ik wil me niet nog jaren blijven storen en het gevoel hebben dat ik rond loop met de borsten van een 60jarige. Helpt voor mij ook wel dat partner er achter staat en mijn moeder hier ook veel begrip voor heeft en me hierin steunt. Ik heb het namelijk jarenlang weggewimpeld in de trant van: dat kost zoveel geld, dat kunnen we op zoveel manieren besteden/ misschien overdrijf ik het wel in mn hoofd/ ik moet niet zeuren, heb 2 gezonde kinderen, mn man houdt toch van me zoals ik ben enz....

maar natuurlijk ging het daar allemaal niet om. Ik wil dit graag doen, voor mezelf, zodat ik straks weer met een blij gevoel in de spiegel kan kijken en het gevoel heb dat ik een lijf heb dat bij mij past.

 

Ik ben begin 30 en moeder van 2 kinderen, leeftijd 6 en 3.

In mijn pubertijd groeiden mijn borsten vrij snel en uiteindelijk kwam ik uit op een D/E cup. Dit schommelde wel wat aangezien ik ook qua gewicht wat heb geschommeld. Toch viel dit nooit zo op, door de vorm van mijn borsten denk ik en ik heb ook wel de neiging om met een wat gekromde rug te lopen. Tegenovergestelde van borst vooruit zeg maar. Begin 20 had ik eigenlijk al het gevoel dat mijn borsten gingen hangen. Tel daar 2 zwangerschappen bij op waarbij ik met borstvoeding op cup F zat en inmiddels weer op een C.... Nou dan snap je wel dat er meer vel overblijft dan volume. Als ik een t-shirt aan heb zonder bh en ik kijk van de zijkant in de spiegel dan zie ik  gewoon niet waar mijn borst begint aan de bovenkant. Het ziet er plat uit, zonder enige bolling, met ergens onderaan een tepel. ( oeffff best wel confronterend om dit op te schrijven... ik schaam me er toch echt wel voor)

Ik wil dan ook heel graag weer een mooie ronde borst met volume, die past bij mijn leeftijd. En als we toch bezig zijn dan ook een kleinere tepelhof. Die zijn altijd wat te groot geweest in verhouding en ook niet rond, meer ovaal. Of dat allemaal kan met prothese, zonder prothese, inwendige bh of wat dan ook, daar heb ik nog weinig zicht op. 

Ik ben nu aan het kijken waar ik een consult wil aanvragen, maar sjonge wat is dat moeilijk te beslissen met al dat aanbod in Nederland en België! Ik heb al heel veel sites bekeken maar wordt er eerlijk gezegd niet wijzer van. Kies je toch voor enigsinds in de buurt? Of moet ik dat helemaal los laten? Wat zijn uberhaupt handige criteria om je keuze op te baseren als het gaat om de keuze van kliniek en PC? 

Ik hoop daar o.a. iets wijzer in te worden door het lezen op dit forum. 

Mocht iemand nu al een tip voor me hebben na lezen van bovenstaande, dan is die uiteraard welkom!

liselotje

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ben benieuwd of jullie voorbeeld foto's meenemen naar een consult.. Anyone? En zo ja, waar heb je die gezocht/ gevonden? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vorige week op consult geweest in de wellness kliniek in Genk bij dr. Visser. Ik ben er over uit dat ik hydrogel protheses wil. Aangezien ik zelf al een auto imuun ziekte heb wil ik niet het risico lopen om klachten te krijgen vd siliconen. Consult was prima en duidelijk, maar wel kort. Toen ik weer buiten stond wist ik niet goed wat ik er allemaal van moest vinden.

Na meer info en beraad heb ik besloten om ook op consult te gaan in Venlo bij de eigen kliniek van dr Visser, de Arensborghoeve. Ik vermoed dat daar mijn keuze op gaat vallen, voelt eigenlijk nu al beter. Morgen ga ik daar naar toe.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 30/09/2017 om 10:03 zei Liselotje:

Ik heb het namelijk jarenlang weggewimpeld in de trant van: dat kost zoveel geld, dat kunnen we op zoveel manieren besteden/ misschien overdrijf ik het wel in mn hoofd/ ik moet niet zeuren, heb 2 gezonde kinderen, mn man houdt toch van me zoals ik ben enz....

Ik herken dit ontzettend! Ben benieuwd naar de adviezen die jij krijgt. Ik wil zelf ook een borstlift laten doen. Hoe is je consult in Venlo geweest? En waarom heb je gekozen voor protheses? En wat voor protheses?

 

Ben heel benieuwd naar je ervaringen en hoe jij je keuzes hebt gemaakt!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi theezakjes. Die naam :D, i feel you girl!! ;)

 

Mijn consult in Venlo ging prima. Niet heel veel nieuws ten op zichte van Genk aangezien het beide bij dezelfde arts was (dr. Linda Visser). Maar ik kreeg er toch over all een ander gevoel bij. In Genk voelde ik me meer een nummertje. In Venlo is het allemaal iets persoonlijker, ook natuurlijk doordat het veel kleinschaliger is. Kleiner team, kleine locatie, minder klinisch. Ook niet onbelangrijk, de ingreep is bij de Arenborghoeve goedkoper. 

Toen ik bij Genk aan de balie stond kwam er ineens 21% btw bij :blink:.

Schijnt ook dat alle regels in Nederland strenger zijn dan in Belgie. Oja, ik kon er ook sneller terecht trouwens.

Heb dan ook de operatie gepland nu, namelijk op 4 december.

 

Toen ik op internet ging kijken naar borstlifts vond ik op foto's de resultaten met prothese toch eeb stuk mooier. Daarbij zou voor mijn gevoel na de lift van mijn C cupje niet veel meer overblijven. Mijn gevoel zei, als ik het dan doe, dan wil ik er ook iets moois voor terug. 

Dr Visser heeft me bekeken ( ze zei overigens bij het bekijken: ja, je bent wel een beetje zielig. Toen ik dat thuis vertelde lag iedereen dubbbel :lol:) en zei dat na het weghalen van het overtollige vel er maximaal een prothese van 230 cc in kon. Dus wat betreft maat had ik weinig keuze. Inmiddels weet ik dat dat wederom neer zal komen op een C cup. In het begin moest ik wennen aan het feit dat ik geen keuze daarin had, maar inmiddels vind ik het eigenlijk wel prima. D E en F heb ik ook al gehad in mn leven en kan niet zeggen dat ik dat altijd even handig vond :rolleyes:.

 

Ik heb gekozen voor monobloc hydrogel protheses omdat ik toch een beetje bang ben voor de siliconen. Bij iedere prothese is er gel bleeding, dus dat de inhoud als het ware naar buiten zweet. Bij een siliconen prothese krijg je dus siliconen in je lijf. Veel vrouwen hebben daar geen last van, maar er is een percentage die er allerlei vage klachten aan overhouden, reumatisch/ vermoeidheidsklachten en allerlei andere dingen. Als ik het goed heb onthouden lijkt het er op dat vrouwen met allergieen of auto immuunziektes meer risico lopen en dat laatste heb ik zelf.

De inhoud van de hydrogel is trouwens zout water met een stof er aan toegevoegd waardoor het gel wordt. Dit materiaal is lichaamseigen en kan dus geen kwaad. Als je er meer over wil weten, zoek het maar eens op in dit forum of op internet.

 

Overigens ben ik er bij het consult achter gekomen dat er bij een borstlift de prothese altijd achter de spier wordt geplaatst, dat volgens de arts het gevoel van de tepels eerder minder dan meer wordt. Daarnaast zal huid door ouderdom altijd weer gaan zakken. Daarnaast laten de theezakjes zien dat mijn huid niet al te beste elasticiteit heeft, dus dat zal niet meehelpen.

 

Nou, wat een verhaal! 

Ben je zelf al ergens op consult geweest? Wil je zelf liever zonder prothese of ben je nog aan het orienteren?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank voor je uitgebreide verhaal! Heel fijn om te horen wat jij allemaal hebt meegemaakt, en bijvoorbeeld dat plaatsing van een prothese alleen maar achter de borstspier kan bij een borstlift!

En wat fijn dat je over een maand al terecht kunt. Vind je het spannend?

 

1 uur geleden zei Liselotje:

Ben je zelf al ergens op consult geweest? Wil je zelf liever zonder prothese of ben je nog aan het orienteren?

Ik heb zelf een gesprek gehad bij Bergman Dr van Engeland voor een lift zonder protheses. Zij gaf mij een fijn gevoel en zij ook al toen ik mijn kleren amper uithad dat ik een kandidaat ben voor een borstlift. Ik heb ergens foto's geplaatst, dan kun je zien hoe 'zielig' mijn borsten zijn. ;)
Over 3 weken ga ik praten bij de Boerhaave kliniek bij Dr van Weij. Hij wordt hier op het forum veel genoemd. Bovendien is Boerhaave 1300 euro goedkoper (ben benieuwd hoe het zoveel kan schelen).
Nu ik wat meer op het forum kijk wil ik misschien toch eens informeren naar de mogelijkheden van protheses. Zoals jij zegt, als je het doet, doe het dan mooi. Maar ik twijfel daar wel over vanwege een slechte ervaring in de familie na het verwijderen van borsten ivm borstkanker...


Hier zie je mijn voorsteltopic: 

Ik ben benieuwd hoe het verder gaat bij jou!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ben ook benieuwd hoe jij je tweede consult gaat vinden.

Ik snap de twijfel wel van die protheses vanwege de situatie van je familielid. Al denk ik wel dat dat een hele andere situatie is en weet ik niet of je dat moet vergelijken met jezelf.

Ik heb even bij je foto's gespiekt en dat ziet er heel herkenbaar uit..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
24 minuten geleden zei Liselotje:

Ik snap de twijfel wel van die protheses vanwege de situatie van je familielid. Al denk ik wel dat dat een hele andere situatie is en weet ik niet of je dat moet vergelijken met jezelf.

Ja, ik ga me eerst gewoon eens laten informeren. Het zou ook zonde zijn als ik na de borstlift toch nog besluit nog een prothese te willen en weer onder het mes moet. Naast dat dat veel geld kost vind ik het vooral zonde om dan weer in mijn lijf te moeten snijden en te moeten herstellen. Ik houd je op de hoogte!

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
16 minuten geleden zei theezakjes:

Ja, ik ga me eerst gewoon eens laten informeren. Het zou ook zonde zijn als ik na de borstlift toch nog besluit nog een prothese te willen en weer onder het mes moet. Naast dat dat veel geld kost vind ik het vooral zonde om dan weer in mijn lijf te moeten snijden en te moeten herstellen. Ik houd je op de hoogte!

 

Ja inderdaad, je gaat natuurlijk voor het idee 'in 1 keer goed'! Het is ook allemaal bijzonder moeilijk met al die opties: klinieken, artsen, technieken, zonder of met prothese, welke prothese dan enz. Nou lees ik ook vaak dat vrouwen bij verschillende artsen verschillende adviezen krijgen.. pffffff

Neem de tijd voor je een beslissing neemt en doe waar je je goed bij voelt. Succes alvast voor over 3 weken! 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@ Liselotje ik kan je dr van Selms van het JVG medisch centrum aanraden. De pc en de kliniek. Ik ben gister geopereerd ( borstlift zonder prothese) en mijn ervaring was top. Resultaat is ook mooi. 

Dr van Selms is een zeer kundige arts en aangenaam persoon. Is ook heel uitgebreid tijdens zijn consult en legt je ook eerlijk uit wat hij voor je kan doen of niet. Dat is fijn omdat je niet het gevoel krijgt dat het allemaal alleen maar om het geld draait. 

Succes met je beslissing

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Liselotje

Hoi hoi! ik ben ook bij de arenborgh op consult geweest. Dr visser is inderddad erg direct! Ik zei dat ik een lege b/c had en ze keek naar me en zei: hm dat is een a mevrouw..... ok dan. 

Ik heb nu zelf gekozen voor dr Nio in Rotterdam. Hij doet ook de hydrogel en ik wilde ook geen silliconen. 22 december is de grote dag! Wanneer ga jij?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 3-11-2017 om 13:18 zei Asni:

@ Liselotje ik kan je dr van Selms van het JVG medisch centrum aanraden. De pc en de kliniek. Ik ben gister geopereerd ( borstlift zonder prothese) en mijn ervaring was top. Resultaat is ook mooi. 

Dr van Selms is een zeer kundige arts en aangenaam persoon. Is ook heel uitgebreid tijdens zijn consult en legt je ook eerlijk uit wat hij voor je kan doen of niet. Dat is fijn omdat je niet het gevoel krijgt dat het allemaal alleen maar om het geld draait. 

Succes met je beslissing

 

Hoi Asni,

 

dank voor je tip! Inmiddels heb ik besloten om de borstlift met hydrogel protheses te laten uitvoeren door dr Visser in haar eigen kliniek. 

Als van Selms voor mij niet zo ver weg was geweest dan was ik daar wellicht ook op consult geweest.

Ik denk dat teveel verschillende meningen de keuze niet altijd duidelijker/makkelijker maakt, al moet ik eerlijk toegeven dat de controlfreak in mij nog steeds twijfelt of ik de goede keuze maak. 

Heb ik altijd.. hak ik een knoop door, ga ik nog twijfelen.

Maar zonder prothese hou ik maar een B-cupje over en gevoelsmatig past dat toch minder mooi bij mn lijf. Daarnaast ben ik c/d/e gewend.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 3-11-2017 om 13:32 zei gastmama:

@Liselotje

Hoi hoi! ik ben ook bij de arenborgh op consult geweest. Dr visser is inderddad erg direct! Ik zei dat ik een lege b/c had en ze keek naar me en zei: hm dat is een a mevrouw..... ok dan. 

Ik heb nu zelf gekozen voor dr Nio in Rotterdam. Hij doet ook de hydrogel en ik wilde ook geen silliconen. 22 december is de grote dag! Wanneer ga jij?

 

oja.. zo is zij wel he?! Ondank dat ze recht voor de raap is en soms wat kort door de bocht, twijfel ik niet aan haar expertise als arts. Voor zover ik dat kan beoordelen..

Wel fijn dat je bij Nio een goed gevoel hebt gekregen. 22 dec, dat duurt niet lang meer, met de feestdagen een mooie set nieuwe kerstballen!!

Ik mag de 4e onder het mes. Spannend vind ik het wel hoor!! Ben nog nooit geopereerd..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

4 december? zit je al in de : alle kerstballen verzamelen club? Dat is een club van dames die allemaal in december geholpen worden. Super gezellig!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 11/9/2017 om 12:23 zei Liselotje:

 

Hoi Asni,

 

dank voor je tip! Inmiddels heb ik besloten om de borstlift met hydrogel protheses te laten uitvoeren door dr Visser in haar eigen kliniek. 

Als van Selms voor mij niet zo ver weg was geweest dan was ik daar wellicht ook op consult geweest.

Ik denk dat teveel verschillende meningen de keuze niet altijd duidelijker/makkelijker maakt, al moet ik eerlijk toegeven dat de controlfreak in mij nog steeds twijfelt of ik de goede keuze maak. 

Heb ik altijd.. hak ik een knoop door, ga ik nog twijfelen.

Maar zonder prothese hou ik maar een B-cupje over en gevoelsmatig past dat toch minder mooi bij mn lijf. Daarnaast ben ik c/d/e gewend.

 

Goedzo! Blij dat je een keuze hebt gemaakt. Twijfelen is ook logisch..hdt is een grite stap. Je zal absoluut geen spijt krijgen.

Veel succes!!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmeldenPremium Theme Designed By IBTheme.com

×