Ga naar inhoud

Adriaantje

Leden
  • Aantal items

    227
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    9

Berichten die geplaatst zijn door Adriaantje

  1. Lieve allemaal, mijn jaar zit er bijna op.

    Nog een paar dagen.

    Misschien kom ik ooit nog eens terug om mijn ervaringen te delen.

    Het gaat nu heel redelijk.

    Harde bh's kan ik niet aan, maar ach... het schudt een stuk minder, dus hoef ik gelukkig geen super bh's meer.

    Ik heb me maar neergelegd bij die borstplooi. Tepelhof en vertikale littekens zijn nog steeds wat rood, maar het wordt na 10 maanden nog steeds wat beter. Ik smeer nog elke dag twee keer met littekencreme.

    Het kan nog wel twee jaar veranderen zegt men.

    Lieve meiden, heel erg bedankt voor al het meedenken, de steun en de goede raad. Zonder jullie had ik het lang zo goed niet doorgekomen.

    Alle meiden...sterkte voor jullie komende operaties en het herstel.

    Kop op, borst vooruit. 😙

    • Like 1
  2. Prof. Dr. van der Lei werkt o.a. in Heereveen. Helaas moet je dan in Hilversum geopereerd worden. Ik had een BVK.

    V.d. Lei komt heel vriendelijk over, maar ik had het gevoel dat hij nog nét niet op zijn horloge keek om te zien hoe snel hij weer aan de volgende kon beginnen.

    Snelle antwoorden in de trant van...het is nu eenmaal zo... bij de voor- en de nabespreking. Kun je net zo goed alleen op internet zoeken.

    Ik heb het gevoel dat ik mijn ei niet kwijt kon en geen duidelijkheid heb gekregen over waarom b.v. de littekens zijn zoals ze zijn en hoe ik er echt het beste mee om kan gaan.

    Volgende patiënt....!!!

  3. In Hilversum bij de Berman/Bey kliniek heb ik 30 nov. 2020 een BVK gehad. 

    Bij aankomst alles keurig geregeld. Nette eenpersoonskamer. 

    Voorafgaand aan de operatie wordt je naar een vrij grote zaal mets allemaal patiënten op een rij gebracht en de pc komt even een gordijn dichtdoen, wat strepen zetten en weg is ie. (Wel een beetje een lopende band gevoel)

    Na de operatie ben ik vreselijk misselijk geweest. Heel veel pijn gehad, want de pijnstillers kreeg ik netjes met een glaasje water. Dus die lagen er zo weer uit. En door dat spugen bewoog ik veel te veel. Omdat ik dreigde uit te drogen had ik wel een vochtinfuus, maar geen pijnstilling erin!! Ik kreeg cola en chips ivm die uitdroging.. dat vind ik sowieso smerig, maar nu ging ik bij de geur alleen al over mijn nek. Ik heb gevraagd om pijnstillers in zetpilvorm, maar die waren er niet zei men.

    's Morgens bij het weggaan vertelde ik dat aan een heel aardige verpleegkundige... die me direct twee zetpillen meegaf voor thuis. Hoezo...ze ze zijn er niet!!!!

    Nee, zo'n rotnacht met veel pijn hoop ik nooit meer mee te maken.

    Gelukkig kreeg ik van wel van die mooie spuugzakjes mee voor onderweg. 

  4. @Snoepje73...nee..die leuke kleren kopen hoeft niet. Telkens weer een verrassing als je iets aantrekt en het zo'n stuk leuker staat.

    Dat gevoelige zit hem vooral in de borstplooi littekens. Een beetje te stevige bh is direct mis. Gewoon nog meer tijd nodig misschien.

    Wat heerlijk dat je zoveel minder last van je schouders en je nek hebt.

    Zo'n kno arts.. pfff...wegwezen. De mijne was ook nogal horkerig, totdat ik eens een teek in mijn oor had. Ik hoorde hem op mijn trommelvlies..brrrr... en ineens niks meer. Nog enger!  De huiarts geloofde me niet...dus racete ik naar mijn kno man. Die vond me ook heel raar..tot hij die teek uit mijn oor viste. Sindsdien vindt hij me héél bijzonder. Altijd tijd voor een praatje. 

    Dank je wel voor je meedenken. 😗

  5. Ha @Doe ik het of niet?. Onlangs een spijkerbroek gekocht, ik vond hem te strak...vroeg me af of dat wel kon. Stonden er twee dames bij het pashokje mee te 'denken'. Die zeiden.. nou dat staat goed...als ik zo'n figuurtje had..  Dat deed me toch erg goed. Het totaalbeeld is er echt op vooruitgegaan. 

    Dus we gaan zeker genieten van onze kleinere boobies!😙

    Die kleine dog ears en die drielandenpunten... ach.  

    Fluitend de zomer in.

    • Like 1
  6. Vanmiddag de laatste controle gehad bij Prof. Dr. van der Lei.

    Als ik ruim gok...in drie minuten klaar. Inclusief foto's maken.

    Dat onregelmatige van die borstplooi littekens is gewoon iets wat zo uitpakt. Het is natuurlijk ook alleen maar huid, dus...  En dat de littekens ook ten opzichte van elkaar niet gelijk zijn, daar kun je niets aan doen.

    Dat zal dan wel, maar ik zie hier toch stukken mooiere borstplooi snedes en daardoor ook veel nettere littekens. Ook die kuiltjes bij de drielandenpunten horen er bij. Dat lijkt mij ook. Het is natuurlijk een moeilijk punt. Dat is gewoon pech hebben als je die blijft zien.

    Dat het nog gevoelig is en ik eigenlijk alleen nog soepele topjes kan verdragen op die borstplooien, hoort er ook bij. Niets gevraagd over of het gevoel overal oké was. 

    De littekens zullen echt nog wel vervagen. kan nog wel een jaar duren. (Daar had ik ook wel op gerekend)

    Het steekt nog wel af en toe, willekeurig binnenin, dat is dus vrij normaal.

    Ik wilde nog even iets zeggen over het ziekenhuis, maar daar kwam ik al niet meer aan toe. Toen had hij zijn kaartje al voor me neer gelegd. 🥴

    Enfin, als ik nog veel last houd kan ik contact opnemen. 

    Nou, als ik ergens last van krijg, zoek ik een arts waar ik de tijd krijg om iets uit te leggen. Een minuut of 15 moet toch lukken?

     

    Overigens valt het model van mijn borsten best mee. Je moet je armen niet omhoog doen natuurlijk. Maar ze passen stukken beter bij me. Ik heb minder last van mijn schouders en als de boel in een truitje oid zit, ziet het er prima uit. Als ik nu een strakke spijkerbroek aan heb, is de verhouding heel goed te doen. Ik ben niet meer dat bolle ding op twee sprietjes. 😊

    • Like 1
  7. Je kunt ook even contact opnemen met @Doe ik het of niet? en @best_boobie

    @Doe ik het of niet? heeft me echt geholpen, omdat ze zelf een behoorlijk 'gat' heeft gehad en goed heeft beschreven hoe ze daar mee om is gegaan. Echt fijn. @best_boobieheeft me heel duidelijk en deskundig advies gegeven.

    Met de adviezen van de kliniek schoot het niet op.

    Ik ben toen twee maal daags met Betadine gaan deppen. Goed droog houden en geen BH met een te knellende onderband.

    Ik hield het droog door er, na het aan de lucht drogen na het deppen, een stuk Engels Pluksel over te plakken. Heel ruim, zodat het niet plakte aan de wond. Met een stukje pleister boven mijn tepel en ruim onder de wond vastgezet.  Maar ieder gat is weer anders. Daarom... de twee dames benaderen kan nooit kwaad. 😊

    • Like 1
  8. Vraag @best_boobie even @Miss M84. Ze heeft me goed advies gegeven. Ik had ook een gat op het drie landen punt.

    Elk gat heeft zo zijn eigen eigenaardigheden. Dus echt raden kan ik je niet maar...  Ik had veel last van de druk van de bh op die plek. Dus deed 's nachts al lossere bh's aan. Dat moet je misschien overleggen met je PC?

    Ik heb het twee maal daags gebed met Betadine en er een los gaasje over gedaan en later ook een stukje Engels pluksel. Om dat gaasje los erover te laten, zodat het goed droog bleef, plakte ik het gaasje e/o pluksel met een stukje pleister boven mijn tepel vast en liet het losjes over het gat hangen hangen en alle littekens kon ontzien.

    Ik had katoenen topjes aangeschaft die 's nachts ruim zaten en goed gewassen konden worden. 

    Na het deppen alles goed aan de lucht laten drogen.

    Maar...alle situaties zijn anders hè. Het heeft bij mij een maand geduurd voor het echt dicht zat.

    Overigens vind ik je littekens prachtig van vorm. Dat gaat vast heel mooi worden.

  9. Heel goed naar je lichaam luisteren...zoals iedereen al zegt..😉

    Ik heb alleen een lift gehad. Dat viel me ook behoorlijk tegen.

    Toch wel minstens drie weken heel gespannen pijnlijke borsten.

    Na ruim twee weken..hangt van het advies van je pc af... 's nachts een soepeler bh om gedaan, omdat er teveel druk op de littekens kwam, vond ik. Vooral het z.g. drielandenpunt is kwetsbaar.

    Maar iedere specialist adviseert anders over BH's.

    De eerste twee maanden heb ik niet zwaar getild, geen honden aan de lijn uitgelaten ivm plotselinge ruk bij overstekend wild en ook nog niet heel hoog iets weggezet. 

    En het daarna ook héél langzaam opgebouwd.

    Nu vijf maanden po zijn ze toch af en toe nog gevoelig.

    Maar het zijn al heel aardige borsten geworden. 

    • Like 1
  10. Ha, @Snoepje73. Helaas...dinsdag was dé dag, maar ik had zulke vette migraine dat ik zelfs als ik gebracht zou worden niet heen kon. Dan had ik vast de borsten van de buurvrouw aangewezen met mijn schele hoofdpijn.

    Die drielandenpunten zijn toch een dingetje. Bij mij dus kuilen en bij jou hard en gevoelloos.

    De Staudt creme is op ..heerlijk spul trouwens, nu smeer ik Biodermal littekencreme. Dat is een stuk 'dikker'.

    Tja...soepel houden is wat we nog kunnen proberen en wie weet wordt het dan toch beter. 

    Eind mei weer een herkansing voor controle. 

  11. Nee hoor @Snoepje73, ik heb niets weg hoeven gooien. Ik heb vrij rechte naar verhouding brede schouders, dus boven zal ik zeker mt. 40 houden. Maar het valt allemaal een stuk soepeler en beter. Strakke t-shirts deed ik sowieso niet aan. 'Ingepakt' zien het er toch helemaal niet zo gek uit.

    Dus eigenlijk hebben we gewoon nieuwe kleren, want het staat allemaal een stuk leuker. 😊

    Fijn dat je nog BH's van je setjes kon kopen. En een paar nieuwe setjes is toch wel de bekroning. 

     

  12. Ha, @Snoepje73, goed dat jij dat al gevraagd hebt, waar die bolling vandaan komt. Zou ik nooit aan gedacht hebben. Misschien wordt het dus nog vlakker.

    Nou, ik ben nog aan het rondrommelen met BH's. Het is nog allemaal gevoelig, vooral bij de borstplooi, dus wil ik eigenlijk de stof voelen vóór ik iets bestel. 

    Jij tevreden met je aankopen? Wel leuk die strakkere borsten hè. Het zit gelijk mooier.

    We blijven nog wel even smeren bij de littekens. Het is voor een goed doel.

    Ik ga moed verzamelen om iets over die deuken te zeggen over twee weken.

    Lastig hoor. Ik denk wel eens, stel je niet aan..dat gat is dicht, ze zijn een stuk kleiner...wat wil je nog meer.

    Nou ja...er zal ook niet veel meer aan  te doen zijn. 

  13. 29 minuten geleden, Doe ik het of niet? zei:

    Hoi @Adriaantje. Fijn om te horen dat het grotendeels goed gaat. Ja, wanneer je armen omhoog doet ziet het er niet mooi uit. Ik ben benieuwd wat je PC gaat zeggen. De mijne zei dat je de littekens pas na een jaar mag/kan beoordelen.

    En ik ben nu 3,5 jaar later nog steeds blij. :64: Ik draag wel steeds minder een BH; gewoon omdat ik het niet meer nodig vind. Freedom! Succes bij de PC. :53:

    Ja, zit er dik in dat de uiteindelijke beoordeling een poosje duurt. Maar dat is ook geen punt. Alleen dat lelijke drielandenpunt.😐😐

    Lekker hè, bh-loos. 

    's Avonds heb ik vaak zo'n topje van niks aan..ook al zo fijn.

    En en profiel ziet het er toch stukken slanker uit!

    Mensen denken dat ik ben afgevallen... ha...en hoe.🤣

  14. Nu 4 mnd. po herstellen de littekens rond mijn tepels én de verticale littekens mooi. Nog wel rood, maar wel min of meer plat. Al blijven de tepelhoven wat bol..daar zit ik niet zo mee. Ik smeer het twee maal daags met litteken crème van Staudt. Lekker spul.

    De littekens in de borstplooi blijven lelijk. Niet mooi soepel lopend van links naar rechts. Hobbelig. In het midden zijn beide littekens ongelijk en ook niet 'plat'. Maar het meest lelijke is het drielandenpunt. Als ik mijn armen helemaal naar boven strek zit er gewoon een diepe put naar boven toe. Ik vraag me af of dat zo blijft of dat het nog wat uit gaat zakken. 4 mnd. po is toch al een poosje dacht ik.

    Over twee weken naar Dr. van der Lei voor de laatste controle.

    Ik ben heel benieuwd wat hij zegt. En als hij zegt dat het er goed uit ziet...ben ik benieuwd of ik dan durf te zeggen...'Nou, dat dacht ik niet!'🤭

    Maar misschien is het onvermijdelijk bij een bvk.

    • Like 1
  15. Tjonge jonge @Borabora, 5 x 2 is wel flink.

    Ik heb 30 nov. een bvk gehad en kreeg 26 jan. ook een gaatje op het drielandenpunt. Het heeft wel een maand geduurd. De knellende compressie bh gaf wel veel druk. Ook dik verband leek het niet te verbeteren.

    Het is zoeken naar hoe je jouw wond het beste kunt behandelen.

    Ik heb veel gehad aan de adviezen van @best_boobie.

    Heel veel sterkte. 

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.