Ga naar inhoud

Sasje : 9 juli 2013 : Dr. Kappel : Renswoude


Aanbevolen berichten

Mijn naam is Sasje en ben 40 jaar jong.

Ik heb in 1998 een borstvergroting ondergaan, en sta nu op het punt om opnieuw geopereerd te worden en de oude protheses eruit te laten halen en nieuwe protheses erin te laten plaatsen.

Momenteel ben ik in het bezit van siliconen protheses, maar omdat ik bij een vriendin van dichtbij heb meegemaakt wat die voor schade aan kunnen richten aan je lichaam ben ik zeer overtuigd van het feit dat deze " gifbommen" mijn lichaam uit moeten en heb dus besloten om voor de monoblock hydrogel te kiezen. Maar meer hierover zal ik in het juiste onderwerp plaatsen. Verder wil ik jullie melden dat ik zover ik weet nog geen klachten heb. Maar dat zal blijken over een aantal maanden na het plaatsen van de hydrogelprotheses. Ik hoop dat ik jullie van nuttige informatie en advies kan voorzien. Groetjes Sasje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren mijn eerste consult bij Dr Kappel gehad in Zwolle.

Ik zal even mijn voorgeschiedenis in een kort stukje melden.

In 1998 mijn eerste borstvergrotende operatie ondergaan. Ben van een 75a cup met 240cc achter de borstspier naar een 75c cup gegaan.

Toen zijn er implantaten van het merk eurosiliconen geplaatst. Nu 15 jaar later en veel informatie rijker ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijzelf absoluut niet prettig voel bij het idee dat er siliconen in mijn lichaam zitten. ( mede doordat ik bij een vriendin van mij heb gezien wat siliconen met je lichaam kunnen doen). Vandaar dat ik voor Dr Kappel heb gekozen om de huidige protheses te laten verwijderen en de Hydrogel van monoblock te laten plaatsen.

Gisteren het eerste consult gehad en wat een fantastische vrouw is Dr Kappel. Alles is mij goed uitgelegd en de mogelijkheden besproken. Nu ga ik dus voor de monoblock hydrogel 400cc en deze keer voor de borstspier. ( mede omdat achter de borstspier bij aanspanning van de spieren een heel raar effect op de vorm van je borsten geeft). Dus nu is het wachten op de operatiedatum. Ik hou jullie op de hoogte van mijn proces. Groetjes Sasje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha, nog een klant van dr. Kappel, ik ben ook bij haar geweest, maar dan om de prothesen te laten verwijderen, ik heb geen nieuwe genomen. Ze is idd een erg fijne en betrokken vrouw, ze doet ontzettend haar best voor de patienten! Ze is heel menselijk, ze ziet je echt als persoon, je voelt je bij haar geen massaproduct, en dat is heel erg fijn!

Je zult vast erg mooie borsten krijgen, 400cc is best veel vergeleken met wat je had! Volgens mij heb je straks geen C-cup meer, heeft mevrouw Kappel een indicatie gegeven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Francien,

Nee Dr Kappel heeft geen indicatie gegeven maar ik was dan ook wel heel duidelijk in mijn stelling dat ik echt een maatje meer wilde. Ben wel thuis aan de slag gegaan met de rijstzakjes. En als ik dan kijk naar de bh maat die ik gevuld krijg denk ik dat het waarschijnlijk wel rond de DD of E uitkomt.

Mag ik vragen waarom jij je protheses hebt laten verwijderen?

Groetjes saskia

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Saskia, ik ben heel benieuwd!

Weet je al of je ook in Heerenveen kunt worden geopereerd, ik heb gelezen dat de kliniek daar de plastische chirurgie afstoot. Zelf moet ik in juli voor controle, maar dan moet ik in Zwolle zijn..

Mevrouw Kappel zal vast wel ergens anders gaan opereren, maar waar dat weet ik niet.

Zelf heb ik mijn prothesen laten verwijderen omdat ze helemaal verkeerd zaten. Ik heb er zes jaar mee rondgelopen, almaar hopend dat het nog zou verbeteren. Nee dus, het bleef er vreselijk uitzien, je moet maar eens kijken in mijn galerij...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Francien,

Ja DR. kappel vertelde mij dat de kliniek in Heerenveen zou gaan stoppen met PC. Maar ze was al in onderhandeling met nieuwe locatie's. Dus ik zal toch wel ergens behandeld kunnen worden. Hahahahahaha. Ze neemt trouwens wel het hele OK team mee. Daar ben ik wel blij om. Ben namelijk 3 weken geleden met 2 vriendinnen meegeweest naar Heerenveen. De ene kreeg een borstvergroting en de andere liet haar siliconen eruit halen en hydrogel terug plaatsen. Toen heb ik de mensen van de OK ontmoet en werkelijk waar wat een lieverds en professioneel.

Ik ben nieuw hier op het forum dus ga proberen je gallerij te bekijken. Kan even duren voordat het gelukt is want ben niet echt een computerfreak zeg maar.

Groetjes Saskia.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Francien, het is gelukt hoor om je foto's te bekijken. Vind het resultaat erg mooi hoor. Dr Kappel is echt wel een vakvrouw.

Idd protheses zaten echt niet mooi. Welke had jij?

Ik zie wel dat jij van jezelf wel borstvolume hebt. Ik ben zonder protheses helemaal plat.

Groetjes Saskia

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik was ook helemaal blij dat ik van mezelf volume bleek te hebben. En nog steeds vraag ik me af hoe dat nou kan, want voor mijn BV had ik een A-cup, en nu een B. Misschien dat de lift er invloed op heeft gehad, misschien ook zorgen het pocket, het littekenweefsel en de spier die hersteld moest worden voor meer volume, ik heb werkelijk waar geen flauw idee. Aangekomen ben ik ook niet echt, weird.. Meer vrouwen ervaren dit na een explantatie, ook zonder lift.

Enfin, ik ben er blij mee, als mevrouw Kappel mij vooraf had gezegd dat ik plat zou worden had ik waarschijnlijk ook voor hydrogel gekozen. Of voor lipotransfer wanneer dat mogelijk zou zijn geweest bij mij.

Ik had Sebbin-prothesen, 260 cc, dus niet bijzonder veel. Maar ik had een D-cup, een super-lelijke, dat wel, maar heel veel volume..

Wat fijn dat dr. Kappel haar hele team meeneemt naar de nieuwe locatie, het zijn stuk voor stuk fijne mensen, zo heb ik dat ook ervaren. Ik ben echt heel benieuwd waar ze straks gaan werken, wie weet hier in Groningen! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi francien, ik zal het wel horen waar ik geholpen word. Maar voor mij maakt het niet zo heel veel uit want ik moet toch al een eind rijden hoor. Ik woon namelijk in Zeeland dus het blijft een eindje rijden. Maar ik heb het er graag voor over hoor. Maar de prothese wissel is mij voornamelijk te doen vanwege de gevaren van siliconen. Een vriendin van mij heeft namelijk echt heel veel klachten van de siliconen. En dan ga je jezelf inlezen en ik weet wel dat niet iedereen er last van krijgt maar aan de buiten kant is niet te zien of je lichaam gaat reageren. Dus om maar geen risico te nemen gaan ze er bij mij uit. En wie weet heb ik al wel klachten van lichte aard welke we nu aan "het ouder worden" toeschrijven. Maar dat zal na een aantal maanden na de wisseling weten. Als ik mijzelf dan beter voel is het voor mij duidelijk. En Dr Kappel vond het een zeer verstandige beslissing van mij dat ik ze eruit laat halen hoor. Ik heb namelijk eurosiliconen uit 1998 en dat merk staat er om bekend om aardig te zweten. Dus er is al aardig wat van dat gif mijn lichaam ingepompt. Dus ben nieuwsgierig als ik geopereerd ben en de oude gifbommen onder ogen krijg.

Toch wel gezellig hè zo'n forum. Allemaal mensen met de zelfde interesses n.l Borsten

Groetjes sas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha Sas, op een of andere manier zijn "borsten" zo verslavend, ik heb dat ook hoor, ik kan er de hele dag mee bezig zijn als ik de kans krijg. Zelf zit ik ook op een forum waarop mensen met siliconenklachten komen. Ik had ook klachten, maar dan omdat de prothesen zo idioot geplaatst waren bij mij, ik ben zelf niet ziek geworden. Op dat forum steunen vrouwen die een explantatie ondergaan elkaar. Men is daar heel erg anti siliconen, en dat is logisch ook, want daar komen heel veel vrouwen die ziek zijn geworden.

Zelf zit ik er wat tussenin, want ik weet ook dat er vrouwen zijn die juist enorm opbloeien door een BV, voor hen heeft het juist weer een heel erg positieve invloed op het leven. Het klinkt gek, maar in de eerste instantie was ik ontzettend blij met mijn BV. Ik zag alleen dat volume, dat de prothesen toen al niet goed zaten negeerde ik...het zou nog wel zakken, daar vertrouwde ik op.

En in kleding zag ik er ook sexy uit, ik had opeens heel veel sjans, hahaha, dat was ik niet gewend!!

Nu ben ik blij dat ze eruit zijn, ik voel me op een of andere manier "bevrijd", en ik wil ook geen prothesen meer. Maar nogmaals: als ik plat zou zijn geworden had ik toch voor een opvulling gekozen; zonder borsten, of met alleen lege velletjes had ik niet kunnen leven. Wat men ook roept; Gezondheid... innerlijk is belangrijker dan uiterlijk...Je bent ook zonder borsten een Mooi Mens...terug naar de Natuur...enz. enz....ik vind het geweldig dat er mensen zijn die het weinig uitmaakt, maar zonder enigszins normale borstjes zou ik stok-ongelukkig worden, het zou me blijven beheersen. Wellicht oppervlakkig en dom, maar ik kan niet anders...

Jij moet trouwens wel van verre komen zeg!! Helemaal diagonaal Nederland door!! Nou leven we in een klein landje, dus afstand is natuurlijk relatief...

Zelf heb ik als kind in Heinkenszand gewoond, dus ik kan een aardig mondje Zeeuws babbelen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Francien, heinkenszand is idd niet ver van ons. Ik woon in tholen. Maar ben een geboren Brabantse.

Ja ik begrijp je standpunt. Maar ik ben echt plat zonder vulling. Maar ik ben heel blij dat de monoblock hydrogel protheses er zijn hoor. Gr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi undercover 89

Die klachten zijn zeer geleidelijk begonnen en nu zit ze op een punt dat haar dagelijkse leven zeer belemmerd is. De klachten welke zij nu heeft zijn gewrichtsklachten (vergelijkbaar met reuma) continue ontstekingen ( zowel inwendig als uitwendig) heel erg moe waardoor ze soms dagen niet kan functioneren. Ze heeft elk ziekenhuis en specialist bezocht. Ze heeft siliconomen in haar lymfeklieren. Ze hebben haar zelfs een mri scan laten maken waarop duidelijk aanslag op haar lever en nieren te zien zijn. Vergeetachtigheid ( gewoon zo erg dat ze belangrijke dingen gewoonweg vergeet)En ook ik dacht in het begin dat het niet door de siliconen kon komen maar als al het andere uitgezocht is blijft er uiteindelijk maar een conclusie over. Maar wat ik het ergst vind is dat dit een jonge vrouw is die altijd op zeer hoog niveau topsport heeft bedreven en nu dagen erbij heeft zitten dat ze niet weet hoe ze ze door moet komen. Verder heeft zij een verleden van alleen maar gezond leven, niet roken enz enz. Haar prothese zijn in 2001 geplaatst. Nu heeft ze voor de hydrogel van monobloc gekozen en we hopen dat zij zichzelf over een aantal maanden een stuk beter zal gaan voelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Francien. Ik hou je op de hoogte en zal binnenkort wel wat before foto's plaatsen. En idd mijn gevoel bij Dr Kappel is heel goed en ik denk (ik weet eigenlijk wel zeker) dat ik de juiste beslissing heb genomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi hoi,

Ik snap je vraag hoor. Dat had ik ook. Ik weet dat de envelop van siliconen is maar dit is een solid soort. Het gaat voornamelijk om de inhoud. De hydrogel inhoud is volledig biologisch afbreekbaar dus je lichaam voert dit gewoon af wat niet het geval is bij siliconen. Maar als je meer wil weten hierover adviseer ik je om eens op het internet te gaan surfen er is namelijk zoveel informatie te vinden dat ik hier wel een ellenlang stuk over kan schrijven. Kijk ik ben natuurlijk wel van heel dichtbij geconfronteerd met siliconen klachten. Dus voor mij was het duidelijk dat er voor mij geen andere optie opzit dan de huidige prothese te verwijderen en de hydrogel terug te plaatsen. En het gaat uiteindelijk toch om het feit bij welke mogelijkheid je als persoon prettig voelt. Ik zie het niet als afkraken hoor. Je bent gewoon geïnteresseerd. En dat mag toch. We zitten op een borstenforum waar ik vind naar mijn mening dat alles wat met borsten te maken heeft besproken moet kunnen worden. Groetjes sas

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Ik heb mijn prothesen laten verwijderen bij mevrouw Kappel, en daarbij heb ik ook een kleine lift gehad, mijn foto's zijn openbaar. Bedenk wel dat ik een lange borstengeschiedenis heb, het begon al in mijn tienertijd met mastopatie, waaraan ik ook meerdere keren geopereerd ben. Eigenlijk heb ik nooit "gewone" borsten gehad, maar zoals ze nu zijn daar ben ik erg content mee!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Hoi hoi iedereen,

Nou ik ben dinsdag 9 juli geopereerd. Mijn siliconen protheses zijn achter mijn borstspier weggehaald en er zijn nieuwe monoblock hydrogel protheses voor mijn borstspier terug geplaatst door Dr Kappel.

Alles is super goed verlopen. Werd om 08.00 u onder narcose gebracht en werd om 10.00u wakker op de verkoeverkamer. Had het alleen enorm koud en daarom kreeg ik een heerlijke fohndeken op mijn lichaam. Om half 11 zat ik al aan een kopje thee en 2 beschuiten en om 11.30 mocht ik de kliniek verlaten om lekker naar huis te gaan. Heerlijk en ik had ook de mazzel dat ik geen drains nodig had dus ook die ellende van drains verwijderen is mij bespaard gebleven. Het resultaat is prachtig. Er is 370cc geplaatst. En van sportbh draag ik nu een 75E. Ik heb mijn oude silicone protheses mee naar huis gekregen en daar ben ik wel van geschrokken. Er zat geen scheur in de protheses maar er was duidelijk te zien dat ze veel minder siliconen meer bevatten als ze zouden moeten hebben. Plus er zit een aardig verschil in gewicht tussen de protheses terwijl dit het zelfde zou moeten zijn. Dus conclusie dat voor het oog intacte protheses wel degelijk lekken. Iets wat ik al wist maar nu is het voor mij dus weer een keer bevestigd. Nu maar hopen dat ik op tijd gehandeld heb en dat ik geen last krijg met mijn gezondheid nu er toch aardig wat siliconen in mijn lichaam zitten. Dr Kappel zei tijdens het bekijken van de oude protheses dat ik echt de juiste beslissing had genomen. De kliniek waar ik geopereerd ben in Renswoude is werkelijk waar een aanrader. Ze zijn daar allemaal even lief en bezorgd. En Dr Kappel en haar team zijn voor mij echt THE BEST. Wat ik ook wel heel attent vind is dat ik van Dr Kappel 4 dagen na de operatiedatum een prachtige bos bloemen thuis gestuurd heb gekregen. Dit bewijst voor mij maar weer dat deze dokter heel erg begaan is met haar patiënten. En niet alleen maar geld aan het verdienen is zoals vele pc wel door het leven gaan.

Ik hoop dat er mensen zijn die iets aan mijn operatie verslag zullen hebben.

Groetjes sasje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sjee Sasje ik ben er stil van!

Wat erg van je vriendin zeg. bah!

Snap goed dat je voor de wissel bent gegaan,

en net op tijd zo te lezen!

Als ik eerder had gelezen en niet bij de eerste beste consult ben blijven hangen,

was ik ook voor de hydrogel of iets dergelijks gegaan.

Maar goed aangezien ik hier net wat te lang ben blijven hangen en besmet ben met grote borsten virus,

ga ik zeker voor een wissel, kunnen ze meteen stuk groter (2 vliegen in 1 klap;-))

Een heel goed herstel gewenst!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn dat de operatie zo goed is verlopen Sasje! Ja, leuk he, die bos bloemen na de operatie...

Ik heb dr Kappel ook gezegd hoe ik dat gewaardeerd heb, het was ook voor mij een teken dat ze persoonlijk met haar patienten begaan is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Francien,

ja ik vind het ook erg attent van haar hoor.

Bij mijn eerste BV heb ik niets van dit alles gehad.

En wat ik ook echt waardeer is dat Dr Kappel zelf echt een aantal keer na de operatie contact met je zoekt in de loop der dagen. ze is echt heel geïnteresseerd hoe het met je gaat.

ben echt blij dat ik voor haar heb gekozen hoor. Het is het eind rijden waard hoor.

groetjes Sasje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat alles goed gegaan is Sasje!!

Hoop dat je een goed herstel hebt! :)

Je had ook al tamelijk oude prothesen he!! UIt 1989, dat is al 24 jaar oud!!!

Waren dat nou nog vloeibare prothesen? Want kan me voorstellen dat die oude prothesen idd meer zweetten dan de huidige...

Een goed herstel gewenst!!

xx BB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi best boobies,

Dank je wel, ja mijn protheses waren van 1998. En idd nog de echte vloeibare siliconen van eurosiliconen. Maar wel met een dubbele envelop. Dus lekken/zweten was niet mogelijk zei mijn chirurg toendertijd. Helaas toch gebeurd. Maar goed ben heel erg blij met mijn nieuwe boobies. Groetjes sasje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.