Jump to content

Waarom een borstvergroting ?


Recommended Posts

Sommige vrouwen zijn niet tevreden over het formaat van hun borsten .

Vaak vinden deze vrouwen hun kleine borsten niet vrouwelijk genoeg.

Andere vrouwen vinden dat kleding niet leuk staat zonder volle borsten of zijn bang om niet aantrekkelijk gevonden te worden door het andere geslacht.

Ook na een sterke vermageringskuur kunnen de borsten veel vetweefsel verloren hebben, waardoor de zijn gaan zakken en erg klein zijn geworden.

Daarnaast kan iemand asymmetrische borsten hebben, waarbij de ene borst veel kleiner is dan de andere.

Een zwangerschap kan bijvoorbeeld ook onacceptabele nadelige gevolgen voor de vorm van de borsten hebben veroorzaakt.

Dit kunnen allemaal redenen zijn om een borstvergroting uit te laten voeren.

Cupmaat

Meestal zal de cupmaat bij een borstvergroting één of twee maten vergroot worden. Om een natuurlijk resultaat te behouden wordt meestal niet gekozen voor een vergroting van drie cupmaten of meer. Als de borsten teveel worden vergroot, kunnen ze hun natuurlijke bewegelijkheid en zachtheid verliezen. Ook kan er dan een onnatuurlijk vooruitstekende vorm ontstaan.

Psychisch

Sommige vrouwen laten een borstvergroting uitvoeren, terwijl zij erg slecht in hun vel zitten en last hebben van psychische problemen, zoals een eetstoornis of depressie. Het is dan altijd de vraag of de borstvergroting de onderliggende problemen kan wegnemen. Vaak wordt geadviseerd om (ook) psychologische hulp in te schakelen.

Prijs:

De prijzen voor een borstvergrotende operatie kunnen zeer uiteenlopen. Op het internet staan uiteenlopende aanbiedingen die variëren van € 1.999, - tot over de € 5.000, -. Laat je niet (mis)leiden door de hoogte van de prijzen. Deze kunnen namelijk verband houden met vele factoren.

Een belangrijke factor is welke soort prothese wordt gebruikt. Daarnaast kunnen van invloed zijn: de opname en de voor- en nazorg. Zelfs de huisvesting van de kliniek kan van invloed zijn op de prijs. Er kunnen extra kosten in rekening gebracht worden, zoals voor het consultatiegesprek. Ook kan het zijn dat je geconfronteerd wordt met extra rekeningen omdat er bijvoorbeeld wordt gekozen voor een andere prothese dan waarvan sprake is in de lokkende aanbieding. Ga daarom niet blind op de prijzen af, maar laat je goed informeren over de werkwijze en reputatie van de kliniek.

Je kunt een vergelijking maken via de informatie van de verschillende klinieken op het internet. Je kunt ook uw huisarts om advies vragen. De duurdere klinieken hoeven overigens niet de beste te zijn. Je kunt brochures opvragen bij de verschillende klinieken. Met uitvoerige informatie kun je uiteindelijk de kliniek kiezen bij wie je je het prettigst voelt, welke het meest tegemoet komt aan je wensen en het beschikbare budget. Beperk de informatie niet alleen tot de werkwijze, informatie over de verschillende prothesen en het verloop van de behandeling. Vraag ook informatie op over de behandelend arts. Hoe meer informatie je tot je beschikking hebt, hoe beter je een keuze kunt maken

Motivatie:

Een borstvergrotende operatie is een behoorlijke ingreep. Een dergelijke operatie is niet vrij van bepaalde risico’s. Een wond kan nabloeden. Er kunnen infecties ontstaan. Soms accepteert het lichaam de prothese niet en zal deze uitstoten, wat bijzonder pijnlijk kan zijn. Dit is echter zeer zeldzaam. Er zullen littekens komen die niet verdwijnen. Na de operatie kunnen de littekens tijdelijk rood en dik worden.

De meeste vrouwen zijn tevreden over het resultaat, maar soms valt het resultaat tegen. Denk daarom goed na of je echt een borstvergroting wilt. Veel vrouwen wensen zich grotere borsten. Jaarlijks worden er meer dan 3000 borstvergrotende operaties uitgevoerd. Borstvergroting kan meehelpen aan een verbeterd zelfvertrouwen, mits de verwachtingen en wensen zijn gestoeld op realistische en weloverwogen ideeën daarover. Een borstvergrotende operatie biedt geen oplossing voor sociale of seksuele problemen.

Vertrouwen:

Ieder jaar worden duizenden cosmetische borstoperaties verricht. De meeste operaties worden kwalitatief goed verricht. Helaas worden er echter ook nog steeds operaties verricht door onvoldoende gekwalificeerde chirurgen. Informeer je je daarom van tevoren uitgebreid over de kwaliteit van de kliniek, de opleiding en ervaring van de chirurg, de risico’s van de ingreep en de geboden nazorg.

Trek de kwalificaties van de kliniek en chirurg na.

Esthetische chirurgen zijn altijd gespecialiseerd opgeleid en hebben ruime ervaring in hun vakgebied. Heb je eenmaal besloten een chirurgische ingreep te laten doen, dan is het zeer belangrijk dat je vertrouwen hebt in de behandelend arts.

De plastisch chirurg zal bespreken hoe groot de protheses worden. Hierbij wordt in ieder geval de lichaamsbouw bekeken. De chirurg zal bespreken waar de littekens zullen komen. Ook zal de chirurg met u bespreken hoe de operatie uitgevoerd zal worden. Nicotinegebruik kan nadelig zijn voor de wondgenezing. De tepels kunnen tijdelijk gevoelloos zijn. Maar het gevoel kan ook helemaal wegblijven.

Soms volstaat voor de ingreep een dagbehandeling, maar er kan ook een opname van enkele dagen worden geadviseerd. Dit zijn zaken die de behandelend chirurg allemaal met je zal willen bespreken. Neem de tijd om dat wat je hebt besproken met de arts te laten bezinken. Vraag desnoods om een tweede of derde consult. Heb je twijfels over de behandeling of over de werkwijze, dan kun je ook andere artsen raadplegen. Zo kun je een behandeling kiezen waarbij je je het prettigst voelt

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 3 years later...

Ik voel me behoorlijk stom dat ik in mijn hoofd zat met dat ik nog een jaar of 5 moest wachten, omdat ik bang ben voor de reactie van mijn familie.

Na even goed nagedacht te hebben heb ik me eindelijk gerealiseerd dat een deel van mijn familie, wat mijn leeftijd ook zal zijn er commentaar op zal hebben,

en dat ik ondertussen wel slecht in mijn vel blijf zitten.

Onzin eigenlijk, dat ik daarom ermee wou wachten :12:

Link to comment
Share on other sites

Ja nja ik moet zeggen dat 1 kant van mijn familie gewoon altijd wat te zeuren heeft,

die vonden al toen ik een navelpiercing nam dat ik mijn lichaam verminkt had.

En dan is het weer van ja eet je wel genoeg je bent afgevallen,

en dan mag ik plots amper eten omdat ze me te dik vinden, vind het allemaal wel best met mn familie hahah :P

Link to comment
Share on other sites

Loveut,
Doe waar je je zelf goed bij voelt. Jouw familie wil je toch gelukkig zien?
Ik droeg altijd maximizers en had het verteld tegen mn familie en schoonfamilie.

Ik had liever dat mn schoonfamilie van niets wist maar dacht dat ze het toch zouden merken.
En nu heb ik spijt dat ik het gezegd heb, ik heb 300cc gekregen en is iets groter dan met maximizers.
Maar niemand die verschil zou merken ...

Als je het echt wil/ kan verzwijgen, zou ik de stap zetten.
Jij moet gelukkig zijn en de rest is bijzaak ;)

Goed artikel btw :)

Link to comment
Share on other sites

Jaa inderdaad, ik ga het ook niet iedereen zeggen denk ik,

gelukkig heb ik een moeder, vriend, broertje en een boel vriendinnen die mijn keuze enorm begrijpen.

Moet eigenlijk ook wel genoeg zijn dan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Waarom? Oh ik heb zoveel redenen!

Omdat ik me nu eigenlijk nog vrouwelijker voel...dat was vroeger ook zo maarrrr zó'n kleine borstjes. En nu voel ik me op en top vrouw...dat alleen al was voor mij 1 reden die op zich voldoende was.

Enne...omdat ik nu fijne lingerie kan gaan kopen, en die ook mooi staat. Ik heb in m'n hele leven misschien 2 of 3 setjes gekocht, maar nooit echt gedragen, want ja geen borsten he...

En...omdat m'n lichaam nu meer in verhouding is. Ik heb brede schouders, brede heupen, en, dit past gewoon beter bij me.

EN...nooit meer maximizers hoeven te dragen...ik had eens een vriendje dat zei: als we gaan slapen leg jij je borsten af haha en ja dat was ook zo. Zoals Batman die z'n cape aflegt :-) Die maximizers van mij heb ik dus al zooo naar de vuilbak verwezen.

EN...ik hoorde ook vaak dat maximizers niet voldoende steun geven aan je borsten, en dat je huid er op termijn van gaat rimpelen...nu daarentegen staat het mooi strak.

..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...
 Share×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.