MOBY28

MOBY28 : 9 mei 2019 : Dr. DeMeyere : Artemedis

Recommended Posts

Ik heb net mijn consult achter de rug, en ik had er een goed gevoel over 🙂

 

De datum is dus al geprikt: 9 mei is het zover.

 

Borstvergroting en liposuctie van 3 zones. 

 

Volgens hem moet het mogelijk zijn om snel weer aan het werk te gaan (na 5 dagen- kantoorwerk) omdat de BV voor de spier zal zijn. 

Ik zou meer last van de lipo hebben dan van de bv.

Enfin, misschien is dat te optimistisch maar dat zien we dan wel weer 😉

 

Ik heb in elk geval iets om naar uit te kijken 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben er ook een weekje tussenuit geweest na mijn BV (ook voor de spier). Op dinsdag geholpen en de maandag erop weer in de auto op weg naar het werk. Maar leuk dat je kunt gaan aftellen!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MOBY28

 

Hoi hoi, aangezien je een datum hebt, heb ik gelijk de titel aangepast. Verder kun je hier in dit topic alle verdere updates en dadelijk ook je verslag neerzetten, op deze manier heb je dan alles netjes bij elkaar staan.

 

Veel plezier met aftellen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog exact een week en het is zover 😃

Ik ben enorm aan het aftellen en tegelijk ben ik bang aan het worden. Heel dubbel gevoel.

 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Spannend, maar komt vast helemaal goed. Je kan nu iig gericht aftellen :D Dat dubbele gevoel had ik ook, maar ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Suc6 met aftellen! :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraagje: iemand tips hoe je het jezelf toch wat gemakkelijker kan maken om op de rug te slapen?

 

Ik ben een echte buikslaper, dus ik heb schrik dat ik gewoon weken ga wakker liggen en een zombie worden...😉

 

Verder nog tips voor dag van operatie zelf?

 

Mijn man is de medicatie al gaan halen (antibiotica en pijnstilling).  Verder heb ik kledij voorzien met knoopjes vooraan (ook voor de eerste paar dagen). De kinderen gaan twee nachten elders slapen (en overdag op school). Er zit al eten in de diepvries, en verder zal mijn man moeten boodschappen doen.

 

En nog een vraag die ik heb, en waar ik niet direct iets over terug vind: vanaf wanneer kan je eigenlijk terug normaal vrijen? Ik bedoel: mijn man kennende gaat die direct mijn nieuwe aanwinsten willen vastpakken 😁, en dat is waarschijnlijk nog niet mogelijk (of pijnlijk)? 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi

Er zijn meiden die zo een voedingskussen gebruiken om op hun rug te slapen. Dan heb je toch minder de neiging om te draaien.. Ik had dit zelf niet, maar had wel de rugsteun wat hoger gezet. Verder wat bouwsels laten maken door mijn man met kussens, zodat ik toch redelijk comfortabel kon slapen. De eerste nachten waren wat knudde, maar dat had ook te maken met de operatie. Die gaan voorbij ;) 

Je zult wat betreft het vrijen, je man toch moeten instrueren dat er regels zijn waar jij je aan moet houden, maar dat het ook van hem iets zal vergen. Niet alleen dat hij het huishouden even over moet nemen, maar ook dat hij je lichaam met respect moet behandelen tijdens je herstel. Dat moet na élke operatie ;) Dus ook na een operatie waar je zelf voor kiest. 
Ik zou hem van te voren goed voorlichten, zodat hij ook weet waarom het niet mag, en dat het dus ook niet 'in de hitte van de strijd' mag (zeg maar...)

xxx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Moby28,

 

spannend hoor dat aftellen. Ik zelf ben nu 2 weken po en heb ook een plaatsing voor de spier gehad.

net als jou ben ik een echte buikslaper en moet zeggen het op je rug slapen valt best even tegen hoor.

 

bij mijn eerste controle heb ik tips gevraagd en die hebben mij geholpen om weer lekker te 😴😴😴

Lig nu met mijn bed klein stukje omhoog en een extra kussen aan iedere kant naast mij net onder de borst. Op die manier kan je een beetje op je zij hangen. Sinds ik dit heb slaap ik een stuk beter.

 

tja en tips ..... luisteren naar je lichaam en je pc

voor de dag van de ok zou ik ook een kussentje meenemen voor in de auto, kan je lekker tegen je aandrukken.

 

wat krijg je precies geplaatst? Of heb ik erover heen gekeken? Vindt na 1 week weer werken wel knap, mij lukte het niet maar ieder lijf herstelt anders 😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, dank u voor de antwoorden :-)  

 

@Suzanne12 ik krijg motiva (glad) 300cc. En een liposuctie van buik en flanken. 

 

Nog 3 dagen! :-o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog een paar vraagjes voor de "anciens":

-ik las over lymfedrainage. Is dit aangewezen bij borstvergroting en liposuctie? Zo ja, vanaf wanneer mag dit?  

- ik moet de volgende medicatie nemen: antibiotica , iets tegen schimmelinfectie, celebrex en paracetamol. De celebrex heeft volgens de bijsluiter enorm veel bijwerkingen. Hebben jullie daar last van gehad? Hoelang moet je dit nemen?

- ik zie op de foto's dat dag 1 de borsten heel hoog en gezwollen staan . Wat waarschijnlijk enorm opvalt , zelfs onder kleding. Hoe zit dat na een paar dagen? Ik wil weer gaan werken op dag 4, valt dat dan nog steeds zo hard op? 

 

Sorry maar hoe dichter D-day komt, hoe meer vragen ik krijg... 😞

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je eerste vraag kan ik niet beantwoorden.

Over de celebrex: zorg dat je het met wat eten inneemt. Ik ben er niet misselijk van geworden. Heel soms een klein borreltje in mijn maag. Ik heb geen last gehad van de bijwerkingen.

 

Ik heb wel na een paar dagen een beetje huiduitslag gekregen, maar de dokter kon niet bepalen waar dat aan lag, want dat begon na 5 dagen pas.. dus hij zei dat het niet aan de celebrex kon liggen.

 

Ik had het gevoel dat ik het wel echt nodig had qua pijnstilling, dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar ik denk dat je de eerste paar dagen je het beste aan het medicatieschema kunt houden, in plaats van wachten tot je pijn hebt. 

 

De borsten staan zeker hoog, maar de eerste dagen zou ik ook niet al te strakke kleding aan doen. Ik heb zelf vesten gedragen, dit is makkelijker aan en uit te doen. Ik droeg altijd dikke beha's voor de operatie en zie met kleding aan weinig verschil qua grootte, wel heb ik een borstband die bovenop de boel naar beneden duwt.

 

Na 4 dagen is die zwelling niet zomaar weg, maar met wat ruimere kleren kun je dit redelijk verbergen denk ik.

 

Ik vraag me af wat voor werk je doet? 

Ik had na 4 dagen niet aan de slag gekund, maar dat is voor iedereen anders natuurlijk!

Ik zie nu dat je voor de spier krijgt en heb begrepen dat dat herstel wat minder heftig is dan tussen de spier(wat ik heb). Misschien zijn er andere meiden die ook voor de spier hebben die wat ervaringen kunnen delen.

 

Dat zeg ik niet om je te ontmoedigen, maar als een "wees voorzichtig en ga niet te snel te veel doen"!

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de uitleg :-)

 

Ik heb een boekhoudkantoor, dus ik heb een zittende job. Ik heb voor de komende week mijn afspraken beperkt, maar volledig niet gaan werken is geen optie. Ik zal thuisblijven morgen (operatie), vrijdag en het weekend. Op maandag ga ik werken , maar geen afspraken. Vanaf dinsdag weer af en toe een afspraak .

 

Ik ben vanmorgen met de antibiotica begonnen en ik heb al prijs 😞 Buikkrampen zijn al begonnen...

Het begint dus al goed 😞

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke, in ieder geval geen zwaar lichamelijk werk! Dat scheelt al! Hopelijk gaat alles goed en kan je weer lekker aan de slag!

 

Antibiotica tipje: neem het in met een beetje yoghurt. En misschien naar wat probiotica kijken! Antibiotica is vervelend spul, maar het moet even :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren was D-day voor mij. Uitgebreid verslag volgt later, daar heb ik nu de fut niet voor. 

Boobs zien er raar uit, maar doen geen pijn. Ik heb wel veel pijn van de liposuctie. Vannacht geen oog dicht gedaan, had vooral heel veel rugpijn. Waarschijnlijk door op mijn rug te liggen, wat ik totaal niet gewend ben (buikslaper). Ik hoop dat niet elke nacht zo gaat zijn...

Share this post


Link to post
Share on other sites