Roby

Roby : 20 september 2018 : Dr. Zaal : Velthuis Kliniek

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Sinds een paar weken bezoek ik elke dag wel een keer dit forum. Zo fijn dat dit bestaat! 

 

Aangezien ik nieuw ben hier zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben 28 jaar, mijn lengte is 1,64 en ik weeg 54 kg. 

Ik droom al jaren van een borstvergroting. Door het vele sporten had ik maar een lege b cup. Bovenin mijn borst had ik geen volume. Dit probeerde ik te compenseren met veel vulling, maar je kon eigenlijk altijd in mijn bh kijken. 

 

Op 20 september ben ik door Laura Zaal van Velthuis Kliniek Amsterdam geopereerd. Zij heeft mij borsten gegeven waar ik trots op ben!

Ik heb gekozen voor 295 cc dual plain, anatomisch. 

 

Op de dag van de operatie kwam ik veel te vroeg aan ik Amsterdam, maar kon daardoor ook eerder geopereerd worden. Dit scheelde een hoop spanning! Na een kort gesprekje met dr. Laura en de anesthesist mocht ik al meelopen naar de operatiezaal. Ik heb letterlijk gezegd dat ik serieus zin had in de operatie en ze daarna veel plezier gewenst (het zullen wel de zenuwen zijn geweest haha!) 

 

Na, voor mijn gevoel, heerlijk geslapen te hebben werd ik wakker mét mooie borsten! De pijn viel me alles mee. Ik voelde me gelijk heel wakker en totaal niet misselijk. Na stiekem onder de dekens gekeken te hebben kon ik mijn tranen niet bedwingen. Wat zijn ze mooi! 

Na wat gegeten te hebben, een bh aan kreeg (au) en een stukje gelopen te hebben mocht ik al naar huis. Aangezien ik anderhalf uur van de kliniek vandaan woon was dit niet heel erg fijn. Thuis ben ik gelijk in bed gaan liggen, maar dit voelde echt verschrikkelijk. Alsof er een paar vrachtauto’s over mij heen reden. Op de bank ging het gelukkig beter. De eerste nachten heb ik dan ook op de bank geslapen. 

 

De pijn is een beetje te beschrijven als hele erge spierpijn na een borsttraining. Alleen dan een tandje erger. 

 

De eerste keer douche (wat ik na 24 uur mocht doen) was heel eng. Ik had het gevoel dat ik mijn borsten vast moest houden (wat natuurlijk onzin is). Maar ook daar in de douche kon ik niet stoppen met kijken! Wauw!!

 

Waar ik het meeste last van heb gehad is mijn buik. Ik heb echt helse buikpijn gehad rond dag 3. Dit kwam waarschijnlijk door de medicijnen. De arts adviseerde mij hiermee te stoppen en daarna werd de buikpijn inderdaad minder. Ik leek wel 5 maanden zwanger zo bol was mijn buik. 

 

Na 1,5 week thuis te hebben gezeten ben ik begonnen met werken. Ik ben leerkracht groep 3. Thuis ging het allemaal wel, maar het werken heb ik echt heel erg onderschat! Aan het einde van de dag was ik echt gesloopt. Ik kon bijna niet wakker blijven. Nu 3 weken po heb ik gelukkig vakantie, maar nog steeds ben ik erg snel moe. Dit zal waarschijnlijk aan de narcose liggen, maar ik ben benieuwd of meer mensen hier last van hebben. Op sommige momenten kan ik echt staand in slaap vallen. 

 

Naast werk ben ik ook redelijk snel weer begonnen met sporten. Voor de operatie sportte ik 3 a 4 keer per week (krachttraining). Mijn hechtingen zijn er na 2 weken uitgehaald. En vanaf dat moment mocht ik van mijn arts mijn benen en onderbuik trainen. 

Heerlijk om weer te mogen sporten!! Het trainen van mijn benen gaat goed, maar als ik mijn onderbuik wil trainen geeft dit echt last aan mijn borsten. Het is een soort trekkend gevoel. Heeft iemand hier ervaring mee en heeft iemand misschien tips, zodat ik mijn onderbuik kan trainen zonder last (ik doe het nu maar even niet). Ik weet dat er mensen zullen zijn die denken laat het even tot je goed hersteld bent, maar ik voel mezelf echt beter als ik sport en aangezien de arts zegt dat het weer kan hoop ik op tips vanuit jullie :). 

 

Nu lees ik op dit forum dat je borsten nog groter/kleiner kunnen worden. Volgende week mag ik overdag gewone bh’s aan (YEAH!!) Kan je bh maat veel veranderen. En worden ze dan juist groter of kleiner?

 

Ik hoop dat ik dit bericht op de juiste plek heb geplaatst en dat iemand mij kan helpen met bovenstaande vragen. 

 

Veel liefs

R.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh wauw, waarom is mijn lettertype zo groot, sorry!

 

weet iemand hoe ik het bericht kan aanpassen naar een normaal lettertype? :45:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ik het goed heb @best_boobie kunt u mij helpen? Kunt u mijn bericht verwijderen zodat ik het met een normaal lettertype kan plaatsen haha! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Roby,

 

Welkom.  Het forum is echt fantastisch he, je leest zoveel herkenning, dat stelt een mens gerust. Zeker de eerste dagen, de pijntjes, steken die je ervaart. ik vond dat heel prettig om te lezen. Schoot ik niet meteen in m'n angst dat er iets mis zou zijn. 

 

Het douchen de eerste dag herken ik! Ik douchte samen met m'n vriend en bleef me maar beet houden. Harde stralen durfde ik er ook niet op te zetten, beethouden, kijken, voelen, alles. Ze waren er ineens. Vond ik zo grappig! 

 

Ik begon mij met 1,5 week weer beter te voelen en kon gelukkig thuis beginnen met werken. Dat deed ik dan ook, einde van de dag was ik wel echt kapot. Wilde ik lekker onderuit op de bank. Vind het knap dat jij les geeft en zeker aan groep 3, zullen af en toe stuiterballen zijn !! De vermoeidheid wat je schrijft, is absoluut herkenbaar. Ik kon nooit zitten slapen, ja in de auto, maar op de bank niet. En nu slaap ik werkelijk overal... Zal vanzelf weer over gaan hoop ik. 

 

Ik trainde net zoals jij 3-4x per week, krachttraining. Dat heb ik stop gezet voor de operatie. ik ben 5 september geopereerd. En nu ben ik het weer aan het oppakken, wil vanavond gaan proberen m'n buik te trainen. Ben erg benieuwd hoe dat zal gaan. Crunches op bed gingen prima, voelde niets aan mijn borsten. Maar weet niet hoe dat vanavond in de sportschool zal gaan. Daarnaast benen trainen gaat goed! Heerlijk om bezig te zijn. Woensdag zou alles weer mogen, dan is de operatie 6 weken geleden.. Die 2 dagen zullen niet heel veel verschil gaan maken denk ik. Ik ga het proberen, mocht mijn lichaam er anders over denken, stop ik gewoon en train ik weer m'n benen. 

 

Mijn borsten zijn vanaf operatie tot nu wel aardig verandert en groter geworden. Ik heb ze niet gemeten, maar de eerste weken stonden ze heel strak en nu zijn ze losser, breder en voller geworden, dus ook groter. Ik ben zaterdag bh's wezen kopen, mag vanaf woensdag normale bh's aan.. Ik ben erg benieuwd of ze nog zullen groeien, van mij hoeft het niet! 

 

Liefs.x

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Roby 

Leuk om je verslag te lezen, ik ben precies een week geleden door Laura geopereerd.

Je bent rap met het aan het werk gaan en sporten. Ik sport normaal 5/6 keer in de week en mis het ook al, maar wacht nog rustig af. Ik doe alleen wel mijn been/bilspieren meerdere keren per dag, goed aanspannen en activeren.  Hetzelfde met werk, maar ik heb lichamelijk zwaar werk. Heb je een album? Ik wel, ik heb ze alleen voor de spier. Succes met verder herstellen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi @Denca bedankt voor je reactie. Haha ik heb precies hetzelfde met het slapen! En inderdaad het forum is zo geruststellend. Had anders al een aantal keer de arts gebeld ben ik bang! Haha. 

 

Wat mij betreft hoeven ze ook niet te groeien, ben alleen benieuwd voor het kopen van bh’s. 

 

Wil je mij laten weten hoe het trainen van je buik is gegaan en welke oefeningen goed voelde? 

 

Succes!!

x.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi @Peanut82 wat leuk dat je ook door Laura bent geopereerd. Vond je haar ook zo fijn? Ben zo blij met de keuze voor haar! 

 

Hoe gaat jouw herstel? Hoeveel cc heb jij gekozen en wat had je van te voren? 

 

Ik heb geen album. Vind dat toch een beetje spannend om op internet te zetten. 

 

Ik ben benieuwd hoe jij het herstellen ervaart en hoe jij straks het sporten weer gaat oppakken. 

X. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@RobyJa ik had gelijk een goed gevoel bij haar, wel zakelijk, maar erg kundig en duidelijk. Ik heb mentor 332 445cc voor de spier laten zetten. Ik droeg bh's maat 75dd, maar de bovenkant was niet gevuld laat maar zeggen, altijd zo'n gapende bh. Ik voelde me de eerste dagen na de op eigenlijk heel erg goed, dag 5/6 wat minder. maar ik slik ook geen pijstillers meer sinds dag 4 en ongesteld geworden, dus dat zal er wel mee te maken hebben. En nu voel ik me eigenlijk wel goed, ga zo lekker naar het bos wandelen. De boobs beginnen ook een beetje te zakken en ik begin er een beetje aan te wennen, was in het begin bang voor mijn eigen borsten hahaha! Morgen heb ik mijn eerste controle. Leuk ik ga je volgen!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heeee @Roby,

 

Nou ik ben wezen sporten hoor gisterenavond! 

Buikspieren ging goed, op van die apparaten in de sportschool ging dat goed.

Waar ik eerst boven de 50kg deed, ben ik nu begonnen met 30 kg & daar merkte ik verder niets van.

Daarna benen getraind, ging ook goed. Ook op de apparaten. Maar wanneer ik mij dan beet hield aan van die handvatten, merkte ik dat wanneer ik daar kracht op zette mijn borstspier begon te trekken en dat was écht niet prettig, ook mee gestopt. 

Als laatste mn onderbuik willen trainen, liggend op een bank, gewicht tussen m'n voeten en dan m'n benen liften ( geen idee hoe het heet ) en toen voelde ik m'n litteken trekken, na 1 x mn benen omhoog dus ook mee gestopt.

 

Vanmorgen had mijn vriend de beker van de eiwitshake machine dichtgedraaid( dus zat muurvast), ik wilde die open draaien. Gebruik je dus ook je borstspier.. Dat ging ook niet van harte, Voelt dan alsof je prothesen zich 10 km naar boven verplaatst :rolleyes:. Geen heftige pijn ofzo, maar een raar gevoel. 

 

Vanavond weer sporten, wil nu concentreren op m'n buik. Gisteren gingen de crunches, sit-ups e.d. allemaal goed, dus heb er zin in !

 

Als je oefeningen voor m'n buik hebt, waarvan jij zegt; probeer die eens, dan belast je je borstspier ook niet. Hoor ik het graag!

 

Liefs.x

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Denca super dat het goed ging. Fijn gevoel he!! Ik kan nu mijn armen nog niet gebruiken om mezelf af te zetten als ik zit. Nu met spierpijn in mijn benen ziet het er nogal grappig uit als ik probeer op te staan haha!! 

 

Dat gevoel als je een dop open probeert te krijgen ken ik. Zo rot! 

 

Ik heb tot nu toe de leg lift en flutter kicks geprobeerd. Maar die deden beide pijn dus toen ben ik gestopt. Ik heb van iemand anders de tip gekregen om vacuum oefeningen te doen (zie youtube) maar tot nu toe krijg ik het niet goed voor elkaar (het doet geen pijn! Maar is moeilijk haha). 

 

Welke oefeningen doe jij op de apparaten? 

 

Jij bent 6 weken po toch? Ik bijna 4, ik ga morgen conditie trainen en donderdag benen en buik (dus dan kan ik weer dat oefeningen beoordelen). Ik hou je op de hoogte!

 

x.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee @Roby,

 

Ik ben deze week 3 x wezen sporten. Eerste 2 dagen hoofdzakelijk benen en buik, maar gisteren de stoute schoenen aangetrokken & gaan dippen, weet dat ik dan mijn borstspier aanspan, maar ging eigenlijk heel erg goed. Natuurlijk moet je de oefening gecontroleerd doen && niet te zwaar, maar gaat eigenlijk heel goed !! Geen last of het gevoel dat ze eruit zouden floepen.

 

Leg lift heb ik ook gedaan, met een gewicht van 8 kilo tussen mijn voeten, ging ook goed! Niet zoals voorheen, maar dat heeft niets met mijn borst te maken, maar met het 6 weken niet doen.. 

 

Hoe is het bij jou gegaan?

 

Liefs.x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Denca wat leuk dat je een update stuurt! En drie keer. Fijn zeg! Ik ben even terug geroepen door mijn lijf. Als ik naar de supermarkt loop kom ik steen kapot thuis. Heb een conditie van een bejaarde vrouw nu.

 

Dus helaas lukt het me nog maar om een dag per week te sporten. En dan doe ik voornamelijk benen. Dat gaat wel. Heel goed al moet ik een dag bijkomen qua energie haha. Maar ik kan niet wachten buik te kunnen trainen zonder pijn. Zak een beetje uit zo haha

 

Voel jij bij leg lift je borsten niet pijnlijk trekken? 

 

Vanaf welke week werd jij minder moe. (al is het per persoon verschillend natuurlijk) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een kleine update. Ik ben nu 4 weken po. De pijn is nagenoeg weg, mits ik rustig aan doe. Ik voel het gelijk als ik te veel heb gedaan. Die steken roepen me dan wel even terug. Afgelopen weekend ben ik bh's gaan passen bij de hunkemoller. De verkoopster vertelde me dat ze ivm de privacy wet mijn cupmaat niet meer mag opmeten (zelfs na toestemming niet en ik mocht het ook niet zelf doen want ze hadden geen tabel meer). De omvang mocht ze wel opmeten met sporbh aan. Heel gek maar goed. 

Voor de verkoopster mij kwam helpen had ik al een paar bh's gepakt in maat 75C. Bij het op meten bleek trouwens dat mijn omvang 70 is. Super happy heb ik de eerste bh aangetrokken bleek dat hij echt veel te klein was. Dus een D geprobeerd. Ook te klein. Ik wist niet wat me overkwam. Ik heb volgens de verkoopster nu een 70E. Ze ogen echt niet als een E maar toch heb ik een klein vreugde dansje gedaan. Nooit gedacht dat ik ooit zulke grote bh's nodig zou hebben. Haha. 

 

Uiteindelijk 2 bh's gekocht omdat de maat nog kan veranderen. Thuis gelijk een aangetrokken alleen bleek hij na een half uurtje toch niet zo lekker meer te zitten en juist pijn doet. Kliniek gebeld blijkt dat je pas na 3 maanden een beugelbh aan mag (beetje jammer dat het of niet verteld is of ik het vergeten ben). 

 

Dus van het weekend maar weer nieuwe kopen (helemaal geen straf) waar ik eerst de gordijnen pot dicht deed zodat niemand me zou kunnen zien, zou ik nu het liefst het gordijn open doen om ze te showen haha! 

 

Liefs R

Share this post


Link to post
Share on other sites