Jump to content

EHBO examen, en nu???


Anastasia

Recommended Posts

Hi Ladies,

 

Hoor net dat ik binnenkort mijn praktijkexamen EHBO moet doen, is centrale dag via mijn werk en kan ik niet van afwijken. Ben dan precies 5 weken PO, maar zweet breekt me uit als ik denk aan het feit dat ik dan natuurlijk ook moet reanimeren op zo'n pop, en dat is best wel zwaar vind ik. Weet me nu even geen raad hoe ik dit moet oplossen, weet niet of het schadelijk is om dit te doen 5 weken PO, heb ook geen zin dat ik straks zelf met complicaties kom te zitten ofzo.

 

Iemand ervaring of tips???

 

Liefs ana

Link to comment
Share on other sites

Hm.. ik zou me ziek melden... Je zet toch veel kracht bij reanimeren en je hangt voorover (bukt) wat ook niet echt bevorderlijk is voor je herstel. 
Zorgen ze maar dat je het een dag kunt inhalen. Een buikgriep is wel een goede reden om niet aanwezig te hoeven zijn, lijkt me...

Ik zou het zelf niet riskeren..

 

xx

Link to comment
Share on other sites

Ik zou het ook niet doen, reanimeren is idd behoorlijk zwaar en vaak moet je ook nog de stabiele zijligging oefenen op je collega's, waarbij je ook moet bukken en duwen. Wat best_boobie zegt, lekker ziek melden die dag!

Link to comment
Share on other sites

Had met 7 weken PO BHV herhaling maar daar zat blijkbaar ook ehbo bij, dat was een last minute toevoeging.

Maarja ik werkte op dat moment vanuit de ziektewet en daarbij zag ik het ook echt niet zitten om dat te gaan proberen, heb aan begin van de cursus gezegd dat ik dus in de ziektewet zat vanwege een probleem met m'n armen en dat ik geen kracht mocht zetten.


Dus heb reanimeren af laten toetsen door de handelingen rondom AED te laten zien, mond-op-mond beademing en een vragen beantwoorden. 

 

Ze kunnen je niet dwingen als je dat reanimeren laten zien lichamelijk niet kan. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.