Ga naar inhoud

lelie : 20 september 2010 : Dr. van der Leij : Bergman Kliniek


Aanbevolen berichten

  • Reacties 149
  • Created
  • Laatste Reactie

Top Posters In This Topic

IK HEB ZE!!!! :1bouncingboobs:

Ben zo blij dat ik deze stap heb gezet. Hierbij mijn beloofde verslagje:

Gisterochtend rond 08.40 uur vertrok ik samen met mijn vriend naar de kliniek waar ik me om 09.00 uur moet melden. Eenmaal aangekomen moest ik natuurlijk gelijk plassen van de zenuwen en daarna moesten we nog even wachten in de wachtruimte. De verpleegster kwam toen bij ons en heeft ons meegenomen naar de privé-kamer. Hier mocht ik mijn kleren uitdoen en het operatiehesje aan. Er werd uitleg gegeven over het verstelbare bed en ik moest de medicatie vóór de operatie innemen (anti-braakmiddel, bewustzijnsverlaging en nog een tablet). Vervolgens kwam de PC langs om mij af te tekenen en vroeg of ik nog vragen had. Het enigste wat ik wilde weten is of hij goed geslapen had (erg belangrijk toch?) en dit vond hij geloof ik wel grappig. :rolleyes:

Hij heeft ook nog foto's gemaakt en verliet vervolgens weer het privékamertje.

Toen kwam de anesthesist nog even langs om mijn medische verleden door te nemen en te kijken of er nog iets van belang zou zijn voor de operatie. Hele aardige en rustige man.

Tja: en toen was het half 10 en werd ik naar de operatiezaal gereden in mijn bed. Nog een afscheidszoen van mijn vriend gehad die vervolgens ging boodschappen om zijn gedachten op iets anders te zetten (we wonen niet ver van de kliniek). Men zou hem weer bellen zodra ik bij was gekomen uit de narcose.

En dan ben je over geleverd, maar het viel mij reuze mee. Ik weet nog dat ik de operatiekamer werd binnen gereden en dacht: 'Wat klein' Maar wel alle apparatuur die men nodig had. Ik mocht toen van het bed op de operatietafel klimmen. De anesthesist was mij behulpzaam. Vervolgens werden mijn beide armen horizontaal gespreid en werd het infuus ingebracht. Voel je heel kort even een prikje, maar is niet noemenswaardig. Ondertussen even een praatje gemaakt met de anesthesist, terwijl er allemaal plakkertjes op mijn rug werden geplakt. Ik mag graag alles weten, dus vroeg waar dat voor was en er is mijn toen gezegd dat ze zo konden zien hoe diep ik in slaap was. Helaas konden ze niet zien wat ik droomde. Ik lachen en heb ze verteld ze hier later over in te lichten. Vervolgens werd de narcosevloeistof toegediend (dit zeggen ze ook) en ze zeiden dat ik binnen 2 minuten wel weg was. Ik voelde kort nog een branderig gevoel via het infuus door mijn aderen stromen en keek nog naar het operatielicht boven mij en weg was ik.

Het eerste wat ik me vervolgens herinnerde was dat ik wakker werd in de verkoeverkamer en dat een zuster tegen mij zij: 'mevrouw <achternaam>, u bent wakker hoor!' En ja: daar was ik weer! Heb nog meegekregen dat de zusters mijn vriend gingen bellen en toen ik dat hoorde probeerde ik wakker te blijven, maar volgens mij ben ik wel weer even weg gezakt. De zusters vroegen of ik veel pijn had en ik gaf aan dat het wel mee viel, maar mijn bloeddruk zei geloof ik wat anders, dus kreeg nog iets toegediend via het infuus. Om de zoveel tijd hoorde ik een apparaatje ratelen, die kennelijk mijn bloeddruk in de gaten hield. Toen kwam mijn vriend de kamer binnen en ik was blij hem weer te zien. Was nog wel erg versuft. Het was inmiddels 11.00 uur.Van tevoren was mij door de zusters verteld dat ik een drukkend gevoel kon ervaren op mijn borstkas en daar niet van moest schrikken. Dat klopt inderdaad, maar viel me gelukkig reuze mee, ik had het erger verwacht. Verder zat ik uiteraard nog dik in het verband.

Na een tijdje mocht ik naar de privé-kamer toe en daar kon ik verder wakker worden uit de narcose. Mijn vriend mocht al die tijd bij mij zijn. Ik moest plassen, dus toen hebben de verpleegsters een po naar het bed gebracht (mocht er nog niet uit) en het kamertje verlaten aangezien ik niet kan plassen als er andere mensen in de buurt zijn. Ik voelde me wel wat opgelaten, maar dat hoefde helemaal niet, het waren schatten van verpleegsters. Toen kreeg ik eigenlijk wel een beetje honger en kreeg ná enige tijd een beschuitje met wat jam. Ook mijn vriend kreeg een broodje, want hij had al die tijd nog niets gegeten. Dr. van der Lei kwam zelf ook nog even langs en ik gaf die beste man gelijk een hand. Hij kwam even kijken hoe het met me ging. Ik werd 1x even heel misselijk en heb dat weten te onderdrukken middels mijn ademhaling. Mijn hele lichaam werd vervolgens klam. Toen was het ook zo weer over gelukkig. Na een tijdje mocht het verband eraf en kon ik mijn nieuwe aanwinsten bewonderen. Voor de verpleegsters ook altijd een spannend moment, het is net alsof je een cadeautje uitpakt volgens haar. En wat ik toen zag: ik kreeg een spiegel erbij zodat ik ze kon bekijken. Woorden schieten tekort wat ik toen zag: ik had eindelijk borsten. Moest dan ook een traantje wegpinken, omdat ik dit zo lang heb gewild en het nu al zo mooi is. Mijn vriend gelijk opdracht gegeven foto's te maken met zijn Iphone, hij voelde zich wat bezwaard, maar ik wilde het graag en ook de verpleegster zij dat het heel normaal was. Deze foto's volgens nog in de galerij.

Toen kreeg ik de BH van de kliniek aan. V/d Leij had op mijn verzoek ook nog wat moedervlekken bij de oksel weg gehaald en hier helaas geen pleisters opgeplakt. Dat zag de verpleegster helaas te laat, waardoor ik nu wat bloedvlekken erin heb zitten. Maar dat mag de pret allemaal niet drukken, want ik heb ze!

Toen voelde ik me eigenlijk naar omstandigheden wel weer redelijk en vroeg of ik naar huis mocht. Rustig aanstalten gemaakt om me aan te kleden, maar ging toen kennelijk toch wat te snel aangezien ik weer wat misselijk werd. Weer even met mijn kleren aan gaan liggen in het bed en vervolgens heel rustig aan op de bedrand gaan zitten. Toen ging het wel weer. Je moet echt goed naar je lichaam luisteren heb ik wel gemerkt. Ik heb de lieve verpleegsters bedankt voor hun goede zorgen en we gingen naar de auto toe. Lekker fijn naar ons eigen huisje!

Het herstel verloopt tot op heden voorspoedig. Ik had me op het ergste voorbereid en vind het tot nu toe nog wel dragelijk. Het rugslapen is inderdaad niet fijn, heb gisternacht dan ook korte pozes geslapen en ben uiteindelijk om 05.30 uur vanuit ellende (lees: rugpijn) maar naar de bank beneden gegaan en hier in een zittende houding verder gaan slapen. Vanmiddag wel weer wat bijgeslapen (tussen de troonrede door, haha).

Heb nu net mijn paracetamolletje ingenomen en ga zo weer platliggen.

Het is even afzien, maar voor een goed doel zullen we maar zeggen.

Je kunt er nog zoveel over lezen, maar nu ik het zelf onderga begrijp ik pas wat men ondergaat. Toch overheerst bij mij de vreugde: ik voel me eindelijk VROUW en kijk uit naar de kleding die me zoveel mooier zal gaan staan en alle prachtige kleding die ik nu aankan en voorheen niet. Ik ben zo blij!

ZO DIT WAS EEN HEEL VERHAAL, IK GA NU PROBEREN TE SLAPEN. <_<

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een leuk en uitgebreid verslagje! Ben blij dat het je allemaal is meegevallen en dat je al zo gelukkig bent met je nieuwe aanwinsten! :55: Ben nu wel heel benieuwd naar je eerste picjes! Wens je een voorspoedig herstel en rust maar goed uit, je hebt het verdiend!

Liefs, :54:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nogmaals gefeliciteerd.. :D heb net je verslagje even doorgelezen! Leuk verslag! Klinkt alsof alles prima met je gaat :) Fijn dat je nu al helemaal super blij bent !! Wacht maar totdat je een paar weekjes verder bent.. Laat je lekker verwennen en ik wens je een goed herstel.. liefs :116:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Lelie,jeetje wat een leuk uitgebreid en grappig verslag heb je erop geknalt,erg leuk lezen,net of je er helemaal in zit zelf ook :rolleyes:

lekekr optijd wat innemen hoor,dan ben je de pijn maar lekekr voor,jij bent dan de baas en niet de pijn.heerlijk ook dat je vriend niet lang in een zaal hoefde te wachten,maar lekker even kon shoppen,drukt de tijd een beetje he :blush:

hoeveel heb je er nu ingekregen en hoe?

of lees ik daar overheen?

beterschap en leuk dat je ook je wegpink foto,s wilt delen met ons :)

greetzz moontje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hej Lelie,

Nogmaals van Harte. Wat fijn dat je ze al hebt kunnen zien. En dat het al meteen mooi is! Toen ik wakker werd lag ik al in mn slaapkamertje en had ik de bh al aan. Moet hem de eerste 48 uur aanhouden. Donderdagochtend mag ik even douchen: ben zo benieuwd!

Hoe is jouw 2e nacht verlopen? Je verhaal klinkt herkenbaar. Ik heb ook erg rot geslapen vannacht en wist moeilijk een houding aan te nemen. Ben om half 7 lekker rechtop gaan zitten in bed. (verstelbare bodem+ aan aantal kussens) En nu dus maar even achter mn laptopje gekropen....

liefs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Lelie,

Wat een geweldig verhaal zeg. Jeetje jij moet boeken gaan schrijven. hHahahhaah. Enne gefeliciteerd met je mooie nieuwe borsten meid1bouncingboobs.gif Wat goed dat het allemaal zo goed met je gegaan is. Hahahaha bij mij was dat wel anders. Begin nu een beetje meer dingen te ondernemen. Geweldig he als je ze voor de eerste keer ziet en dat ze dan al meteen zo ontzettend mooi zijn. Rust verder maar lekker uit zou ik zeggen en laat je lekker verwennen meid.

Liefs Cinta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Lelie,

leuk je ervaring te lezen, viel gelukkig reuze mee he?!

De drains zijn er gisteren gelukkig uitgehaald.

Ben jij ook zo bang al teveel te doen ivm met kleine standaard dingen?

Ik slaap ondanks alles redelijk goed.

Vanacht ongeveer zes uur aan 1 stuk geslapen.

Mijn rug doe ook minder pijn alleen als ik te lang zit gaat mijn rug pijndoen, meestal ga ik dan even liggen.

Vanmiddag douchen!!!!

Mijn man is nu even vla en fruit halen, avond eten gaat goed alleen 's morgens / 's middags heb ik nog weinig zin in brood ofzo...

Hoe gaat dat bij jou?

Ik zou graag één van mijn hondjes kunnen uitlaten, maar durf dat nog niet aan ook al zijn ze zo klein (3 en 6 kilo)

Nou sterkte verder.

Ik moet maandag weer werken, jij dan?

xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lieve allemaal,

Ten eerste wil ik jullie allemaal ontzettend bedanken voor de lieve reacties die ik heb mogen ontvangen ná de operatie. Ik ben blij dat dit forum bestaat.

Zal nu iedereen proberen te antwoorden:

@Eefje: bedankt voor je lieve krabbel. Inderdaad een lang verhaal hè! Picjes staan er inmiddels op. Hoop meer te kunnen plaatsen ná verwijderen hechtingen. Vandaag redelijke dag gehad, trekkend gevoel bij littekens, maar voornamelijk spierpijn in rug. Ik ben een bikkel, dus even doorzetten, ook al is het soms moeilijk. Ik weet waar ik het allemaal voor doe.

@Mii18: fijn dat je het een leuk verslag vond. Mijn vriend zorgt goed voor me deze dagen! :rolleyes:

@Moontje: de operatie was gedaan en de boodschappen waren binnen, haha! Niets van gemerkt uiteraard. Ik heb er 385cc in gekregen. Klinkt veel, maar als je de foto's bekijkt, zie je dat het qua volume best wel meevalt eigenlijk. Komt door mijn borstomtrek: die zit op 83 à 84 cm. Heb nogal een brede bouw. (En ook een brede rug, waar ik de pijn langs laat afglijden, haha). Merkt inderdaad dat als ik weer tegen het medicatiemoment zit, dat de pijn erger worden. Ben nog aan de diclofenac 2x daags met 1x maagbeschermer 's ochtends en overdag 4x paracetamol. De zusters raden me aan deze dosering wel te nemen, is beter voor het volledig herstel, dus doe ik dat braaf.

@A70: hoe is het met jou? Volhouden hoor, we komen er wel doorheen. Elke dag wordt je weer wat beter en hersteld je lichaam zich. Mijn 2e nacht was beter dan de 1e. Geslapen van 23.00 tot 01.00 uur. Toen even misselijk geweest (ws. kwam dat doordat ik later op de avond wat gegeten had. Wat heerlijk zeg, een bed met verstelbare bodem! Was nu inderdaad ook wel gemakkelijk voor mij geweest. Nu moet mijn arme vriend mij overeind hijsen.

@Cinta: moest enorm lachen om het feit dat jij me adviseert boeken te gaan schrijven (lachen is trouwens niet echt bevorderlijk, doet pijn). Klinkt misschien allemaal alsof het mij gemakkelijk afgaat, maar vind het soms toch ook echt wel afzien hoor! Houd me echter voor dat het met de dag beter word en het is voor een goed doel.

@Mama: bedankt. Ennuh: foto's staan er inmiddels op!

@Bizzie: nogmaals bedankt. FOTO'S STAAN EROP!

@Angelique 243: ook ik ben bang soms teveel te doen en moet me echt inhouden dan. Ben niet gewend om hulp te vragen, maar mijn vriend zegt dat ik dat juist wel moet doen.

Hoe ging het douchen vandaag? M.b.t. eten: ik had in het begin ook niet zo'n zin in eten, maar moet je wel doen hoor! Kleine beetjes eten, zodat de medicatie niet op een lege maag ligt. Was als de dood om misselijk te worden, dus eet nu kleine hapjes. Krijg inderdaad ook nog niet veel naar binnen. Je moet eten waar jij je goed bij voelt. Zin in eten is ook weer een goed teken voor het herstel. Je lichaam kan dan de kracht uit de voedingsstoffen halen.

Hondjes uitlaten lijkt me in dit stadium voor jou nog niet aan te raden. Ik denk dat als je 1 à 1,5 weken verder bent, dat dit misschien wel kan. Wat mij wel helpt is eventjes in de frisse lucht. Vanaf gisteravond loop ik 's avonds met mijn vriend een klein blokje hier om in de buurt (in het donker) om de heerlijke frisse lucht op te snuiven en een beetje beweging op te doen voor de spieren. Wil dit echter alleen doen als het donker is, aangezien ik nog niet helemaal soepel en rechtop loop naar mijn mening.

Dus jij moet maandag weer aan de slag, wanneer mogen je hechtingen er dan uit?

Voor mij is in principe 2 weken ziektewet geregeld, maar het werk stapelt zich wel op, dus mocht ik me volgende week weer in staat voelen te werken, dan zal ik dat zeker doen.

Denk je dat je dan al weer kan/mag autorijden ná een week?

Goed herstel!

@Cheryl: bedankt! Alles gaat wel met z'n ups en downs, maar probeer het iedere keer vanuit de positieve kant te benaderen, dan is het herstel niet zo zwaar. Plaats binnenkort nieuwe foto's als de hechtingen eruit zijn/gaan.

DANK JULLIE ALLEMAAL!

Liefs: Lelie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Lelie,

Hahahaha leuk jou bericht. Ja ondanks de pijn kun jij ontzettend leuk schrijven. Vandaar mijn advies. Meid de pijn word met de dag minder en met de dag kun je straks langzaam steeds meer doen. Het is het allemaal waard. En ja dat is het ook.

Liefs,

Cintax

Link naar reactie
Delen op andere sites

He Lelie,

Ik heb vandaag gedoucht, ik vond het heerlijk maar wel eng.

Ik heb vandaag bijna geen pijn gehad.

En ik slaap redelijk goed zo'n zes uur aan 1 stuk door!

Ik denk na een week weer gewoon auto te kunnen rijden ja, volgens mij mocht dat ook gewoon.

Jij hebt meer pijn zo te horen, ik hoop voor je dat het snel beter gaat.

Xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag allemaal,

Vandaag voel ik me voor het eerst weer een beetje op deze aarde staan. Merk dat mijn krachten terugkomen.

Vanochtend heerlijk buiten zitten lezen met bodywarmer aan, heerlijk die frisse lucht!

Gisteren had ik gedouched en toen heeft mijn vriend de BH v/d kliniek gewassen. Tijdelijk even een Hema sportbh aangehad, die ook wel lekker zat, maar voor mijn gevoel niet zo'n goede ondersteuning gaf als die van de kliniek. Vanochtend was de BH droog, dus me weer in het harnas gestoken. Van tevoren nog even een paar foto's gemaakt (zie galerij) en ik vind ze nog mooier geworden! Voor mij gevoel zijn ze boven wat voller geworden, ben benieuwd of er nog veel veranderd.\

Vandaag voor het eerst weer zin om dingen te ondernemen. Ga hopelijk vanmiddag dan ook een stukje wandelen met mijn vriend in de mooie bossen van Oranjewoud. Heb echter wel last van een opgezwollen buik, hadden jullie dit ook? Activia gekocht, hoop dat het helpt!

Maandag mogen de hechtingen eruit, wel weer een spannend moment.

Bedankt voor jullie leuke berichtjes allemaal en groeten van een trotse meid met eindelijk boobies.

PS: gister veel folders gekeken en wat is er een leuk spul op de wereld qua lingeriesetjes enzo! Nog even geduld en dan kan ik dat eindelijk ook kopen. Voorheen was dit nooit in mijn maat en ik kwam dan ook zelden in een lingeriezaak. Kan volgens mij wel janken als ik er nu naar binnen stap, hihi!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi lieve lelie,

Ik heb je foto's gezien en het is inderdaad al een verschil. Wat goed en wat mooi! Wat gaat dat snel dan! Had gister precies t zelfde gedaan met de bh. Had ook al de heavysport bh vd hema in huis. Mn moeder had m ff in een sopje gegooid, ff buiten in het zonnetje en in paar uurtjes was hij al droog! Ik had een 75c gekocht op gok en hij paste :) .

Voel me vandaag ook weer iets beter dan gister, maar heb wel een rot nacht gehad. Gewoon toch nog maar ff doorgaan met de pijnstilers!

Lijkt me ook heerlijk straks al die prachtige lingerie te kunnen passen. Ben over 2 weken jarig (29 alweer) en weet al wat ik ga vragen: LINGERIEBONNEN!!! Haha al heb ik volgens mn man al een heel duur kadootje gehad (boobies). Maar, zei ik toen, een kadootje moet toch ook een beetje mooi ingepakt zijn :154:

xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Lelie.. Vind je boobies ook al mooi :) !! Nu al de hechtingen verwijderen? Dat is wel snel!! Heb ze pas na 14 dagen eruit laten halen! Fijn dat jij je al zo goed voelt om lekker te gaan wandelen!! Zal je wel goed doen die frisse lucht!! Nog even geduld en kun jij ook bh's gaan kopen :D xx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag allemaal,

Het onvermijdelijke is dan toch gebeurd. De tot nu toe sterke en positief ingestelde Lelie had vannacht haar 'breekmoment'. Om half 4 werd ik voor de derde nacht op een rij wakker van helse rugpijnen. Van ellende weet je niet meer hoe je moet liggen en ben toen maar weer naar de hoekbank beneden gegaan waar ik al een kussen en dekentje klaar had liggen. Alles kwam eruit en ik heb echt TRANEN MET TUITEN gehuild en me in tijden niet zo ellendig gevoeld. :102::102::102: Heb dit tijden onderdrukt, want weet dat dit toch niets uitmaakt en het er alleen maar zwaarder op maakt, maar vannacht was dan de grens bereikt...

Vond het wel sneu voor mijn vriend, want wil me ook een beetje sterk voor hem houden. Hij steunt me wel goed.

Ben nu erg brak en probeer ná dit berichtje nog een uurtje of twee verder te slapen. Tot nu toe ben ik elke nacht nog om de 2 uur wakker geworden (ga door de week meestal om 22.30 uur liggen en in het weekend wat later als ik me redelijk voel). Moet dan even naar het toilet voor een plasje en slaap vervolgens weer 2 uur verder in mijn bed tot ik wakker wordt van de pijn in mijn rug. En ja: je kunt dan geen kant op, dus ga ik van ellende maar beneden liggen.

Nu vragen jullie je vast af hoe ik lig.

Heb verschillende methodes geprobeerd:

1. Allemaal kussens in de nek en eentje voor onder de knieeën.

2. Iets minder kussens in de nek, eentje voor onder de knieeën en een opgerolde handdoek voor onder mijn rug

3. 1 kussen in de nek en gehele lichaam liggend op voedingskussen. Armen ondersteunt op extra kussen aan elke kant van het lichaam (zo heb ik vannacht gelegen en in eerste instantie beviel me dit goed).

1 ding weet ik wel: IK BEN ECHT GEEN RUGSLAPER! Mijn routine was dat ik altijd op mijn rechterzij me helemaal als een coconnetje opdraaide in mijn dekbed (volgens m'n vriend ben ik dan net een eskimo, hahaa! :65: ) om vervolgens op mijn linkerzij te gaan liggen en in slaap te vallen. En tja: dat kan nu natuurlijk niet hè! Van nature zal een mens meerdere malen anders gaan liggen tijdens zijn slaap en ik denk dat dit bij mij om de 2 uur is, aangezien ik iedere 2 uur wakker ben. WAT EEN ELLENDE!

Toch heb ik nog steeds geen spijt van mijn keuze en hoop echt dat dit een periode is waar ik door heen zal moeten. Hoop op wat tips en steunende woorden van jullie kant.

- Hoe lang hebben jullie op je rug gelegen?

- Zijn er nog andere 'standjes' / attributen die ik uit kan proberen?

Oh ja, neem ook wel eens een melatonine (slaaptablet) in, in de hoop door te kunnen slapen, maar helaas: iedere 2 uur wakker.

Ik ga nu nog proberen weer 2 uurtjes te halen, aangezien ik nog te weinig uurtjes slaap heb gehad. De pijn aan de borsten is nu dragelijk, het is die verrekte RUGPIJN!

Dames, tot zover mijn 'zeuruurtje', ondanks alles een FIJN WEEKEND gewenst allemaal! :97:

Liefs van een vermoeide Lelie. :139:

Link naar reactie
Delen op andere sites




×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.