Ga naar inhoud

Vooraf smeren??


Gast shadow

Aanbevolen berichten

Hey,

Ik lees dat sommigen voor de bv beginnen met smeren van bio oil of amandelolie om striae tegen te gaan en daar had ik nog een paar vraagjes over.

Raden jullie het mij aan of is het niet echt nodig? Ik ben op het forum namelijk nog niemand tegengekomen die striae kreeg na de bv (of ik kijk niet goed?)

Wordt het aangeraden door pc's of doen mensen dit uit zichzelf (mijne heeft er iig niets over gezegd)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk hetzelfde als Patries .

Ik heb zelf voor me'n bv niet gesmeerd maar kwaad zal 't niet kunnen zeker .

Volgens mij doen de dames in kwestie dat wanneer ze dat voor/tijdens de zwangerschap ook deden . Je borsten gaan procentueel toch niet hetzelfde 'uitrekken' als je buik indien je zwanger zou zijn .

Ik had ervoor een (zéér) klein beetje straie en dat was na de bv weg .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, dan denk ik dat ik niet ga smeren. Was eigenlijk al niet eens van plan om te gaan smeren, maar wilde toch even graag voor de zekerheid weten of meerderen hier het wel deden.

Dit scheelt me dan gelukkig weer een pot kopen die dan na 3 x gebruiken weer ergens achterin een kast belandt, omdat ik t weer niks vind :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Héhé , hier staat de kast dus ook vol met geopende potten die staan te vervallen :rolleyes:

Enkel met de littekenolie heb ik braaf volgehouden tot mijn potje leeg was .

Heb dat dus dik 3 maanden 2x daags gedaan omdat ik dàt echt wel belangrijk vond .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die littekencreme zal ik ook echt wel braaf gaan smeren, weet ook wel dat dat echt helpt. Had vroeger altijd een groot litteken op mn hand en heb dat helemaal weggekregen met zo'n crememetje van kruidvat huismerk. T lijkt nu alsof het er nooit gezeten heeft.

Het litteken van de bv zal wel nooit helemaal verdwijnen, maar t zal zeker stukken minder opvallend worden. Hou niet van smeren, maar liever dat dan steeds in de spiegel tegen die littekens aan moeten kijken lijkt me zo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij Bergman Den Haag (weet niet of t bij die andere klinieken van bergman ook is) krijg je na de operatie een soort goodybag mee en daar zit dan ook een spulletje in dat je op je littekens moet smeren. T is dat ik er na mn consult naar vroeg bij de balie hoor, mn pc had dat ook niet verteld.

Is jouw litteken zonder het smeren wel al minder zichtbaar? Weet niet zo goed hoe bv littekens genezen..t zou best kunnen zijn dat t zonder smeren ook al 'onzichtbaar' genoeg is

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is wel fijn dat die littekens bij jou niet te zien zijn. Zoals ik t begrijp zitten ze dus mooi in de plooi. Hoop echt dat dat bij mij ook zo goed gaat lukken :59:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Barb ,

zelf heb ik littekenolie van de kliniek meegehad(zeer tevreden , bijna onzichtbaar) .

Let wel dat littekengenezing persoonlijk is , weinigen hebben daar toch problemen mee (lees even bij de complicatie's) .

Er worden veel verschillende dingen gesmeerd ...

Van gewoon NIKS

gewone amandelolie

littekencréme van het Kruidvat (huismerk)

littekencréme van bij de apotheek

tot siliconenpleisters ... (denk dat je dan eens in de BVK-sectie moet gaan neuzen/bevragen)

Las ergens in een bericht van een schoonheidsspecialiste dat vit. E een belangrijk ingrediënt is .

Belangrijkste bij dat smeren is dat je je litteken als 't ware masseert (door wrijven) zodat de doorbloeding optimaal is en je't het soepel houd .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Shadow en alle anderen.

Ik ben dus wel een groot voorstander van vooraf smeren :)

Ik gebruikte bio oil vooraf en daarna ook.

Voor de littekens gebruikte ik arnicazalf, dat smeert en masseert (vond ik)wat beter dan bio oil(is ook voor littekens).

verder gebruikte ik na een aantal weken niveacréme uit het blauwe rondje blikje(voor de huid vd borsten). Ik vond dat daarvan mn huid heel erg opknapte.

De huisarts adviseerde destijds bij mij dat ik de huid goed vet (dus soepel) moest houden, omdat deze zo "uitgerekt" was door de bv.

In het begin zag ik na mn bv, als ik heel goed keek, kleine rode scheurtjes in de huid. Nu zie ik dat gelukkig niet meer.

liefs fjo

Link naar reactie
Delen op andere sites



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.