Sign in to follow this  
Marieke89

Marieke89 : 24 april 2014 : Dr. Moojen-Zaal : Velthuis kliniek

Recommended Posts

Hallo allemaal,

ik lees al een aardige tijd mee op dit forum om me te oriënteren voor mijn eigen borstvergroting. Gisteren ben ik geopereerd in de Velthuis kliniek door dokter Moojen Zaal. ik heb hier echt een ontzettend goede ervaring mee gehad, vandaar dat ik toch even een verslagje wil neer zetten hierover. Ook omdat ik zelf heel veel heb gehad aan de verhalen van iedereen hier.

Ik zal even bij het begin beginnen. Ik ben bijna 25 jaar oud en wilde al een aantal jaar een borstvergroting. Naast de hoge kosten waar ik toch even voor heb moeten sparen vond ik het toch ook wel doodeng om daadwerkelijk te doen. Nu besloot ik om het toch door te zetten.

Ongeveer 4weken geleden heb ik mijn eerste consult bij dokter Moojen-Zaal gehad. Een super aardige vrouw, die duidelijk weet waar ze het over had. Na het opmeten en passen hebben we afgesproken dat ik 270 cc, anatomisch dual plane zou krijgen. ( ben 1.63 En ong. 53 kg )

Aangezien ik later toch nog twijfelde over de maat heb ik later nog een extra afspraak met mijn consulente gemaakt om nogmaals te passen. Dit kon gepland worden op de dag dat ik naar de fysiotherapeute moest en dus toch al naar de kliniek toe kwam. Ze werken hier met een programma waarbij je twee weken van te voren begint met het oprekken van de borstspier.

Gisteren was het dan eindelijk zo ver!! Een uur voor de operatie moest ik me melden. Toen moest er nog even betaald worden, werden er foto's gemaakt en de controle afspraken over 1 week, over 2 weken en over 6 maanden gepland. Ik kreeg toen ook gelijk de twee extra sportbeha's mee die ik via mijn consulente had besteld.

Vervolgens vriend en zuslief gedag gezegd en gelijk door naar de anesthesie. Hier mocht ik gelijk al omkleden en kreeg ik mijn infuus, bloeddrukmeter en pleister voor de monitor op. Ik mocht lekker in een bedje met een warme deken wachten tot ik aan de beurt was. De verpleegkundige waren allemaal super aardig. Ik moest nog even wachten maar er bleef eigenlijk constant iemand bij me of met me praten, waardoor ik eigenlijk totaal niet meer zenuwachtig was.

Nadat dokter Moojen me had afgetekend mocht ik gelijk mee lopen naar de ok, waar een verwarmd bedje klaar stond. Ook hier weer was iedereen super aardig en dokter Moojen sprak me nogmaals super aardig even toe.

Om elf uur was ik aan de beurt en om half twaalf kwam k al weer terug op de verkoeverkamer. Binnen een uur was ik al weer wakker en kreeg ik lekker een beschuitje en twee kopjes thee. Iedereen was super aardig en ze kwamen steeds vragen of alles goed ging. Ook kwam dokter Moojen nog even bij me kijken. Echt een super aardige vrouw en heel aardig en betrokken medewerkers daar.

Om half twee stond de fysiotherapeute aan mijn bed om de oefeningen voor komende week door te nemen en vervolgens mocht ik naar huis.

Onderweg naar huis begon de pijn wel te komen en had ik vooral veel last van de druk op mijn borstkas. Met de pijnmedicatie die ik voorgeschreven gekregen heb was de pijn wel snel weg te nemen. De pijn valt nu ook erg mee, maar nee wel alle medicijnen netjes volgens schema en doe elk uur mijn oefeningen.

Alleen vanuit liggende positie ( met vier kussens onder mijn hoofd en rug ) omhoog moeten komen is een ramp. Hiervoor heb ik echt een zetje nodig van mijn vriend.

Al met al is het mij dus erg meegevallen tot nu toe. Wat ik wel erg lastig vind is inschatten wat ik nu wel en niet mag doen. Als iemand hier nog tips over heeft dan hoor ik dat graag. Ben bang dat ik te stijf wordt als ik te weinig doe, maar ook dat ik overbelast als ik te veel doe :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Marieke,

erg leuk om even met je 'mee te mogen lezen'.

Ik was dinsdag op consult en zal dezelfde ingreep ook bij dr. Moojen ondergaan op 8 mei.

Heel veel succes met de herstel periode! En straks heel veel plezier met je nieuwe boobs!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Marieke,

Gefeliciteerd met je nieuwe boobs! Bedankt voor het delen van je ervaring, leuk verslag heb je geschreven! Een goed herstel gewenst! O ja, ik heb je titel even aangepast, zo kan hij makkelijk gevonden worden.

Groetjes Andrea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog een vraagje, want ik las dat je 2 bestelde bh's meekreeg.

Maar ik had begrepen dat je na de operatie een bh van hen kreeg?! Extra bh's is heel logisch. Maar ik vroeg me nu af of ik het goed had begrepen, dat je er sowieso een van hen krijgt... Want dan weet ik hoeveel bh's ik nog bij moet gaan kopen

en ook of ik anders vooraf sowieso al iets moet kopen.

Alvast bedankt voor je antwoord!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb bij mijn consulente twee zwarte extra besteld. Je krijgt van de kliniek inderdaad een (witte) bh aan voor je naar huis kan. Vond het zelf wel erg fijn om er nog twee bij te hebben omdat je ze de eerste periode natuurlijk dag en nacht aan moet. Ook vond ik het wel handig om ze daar te bestellen omdat je dan wel aardig zeker bent dat ze goed passen en ze waarschijnlijk wel goed zullen zijn.

Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel!

Heel veel succes alvast!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag Marieke, mooi verslag en lang ook. Ik ben vandaag eind vd middag geopereerd in België wellness kliniek..... Maar oefeningen..? Waar jij het over hebt heb ik niet mee gekregen. Ik heb 350cc achter de borstspier gekregen en had zelf tussen a en b

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die oefeningen zijn van een speciaal herstelprogramma die alleen deze kliniek aanbiedt, vandaar dat je t niet herkent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neeltje, die oefeningen zijn inderdaad van een herstelprogramma die alleen de Velthuis kliniek heeft. Je begint voor de operatie al met oefeningen om de grote borstspier wat op te rekken en voor te bereiden op de prothese. Na de operatie zie je gelijk weer de fysiotherapeut en krijg je oefeningen mee om ervoor te zorgen dat je niet zo stijf wordt en de borstspier en borst zich sneller aanpassen en herstellen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rose1974

Hoi Marieke,

Leuk om te horen dat jij ook de 24e door Laura bent geopereerd.

Ik was de eerste die dag, dus toen jij aan de beurt was lag ik bij te komen op de recovery.

Mijn ervaring is gelijk aan die van jou, dus het zou onzin zij als ik ook een operatieverslag zou maken.

Doe ook trouw mijn oefeningen, maar heb aan een kant behoorlijk last van de aanhechting van mn spieren en maak dus dankbaar gebruik van de extra pijnstilling die we hebben gekregen. Als ik plat ga liggen heb ik binnen een uur een branderig/stekend gevoel in een van mn borsten, zodra ik rechtop zit is dat gevoel weer weg. Herken jij dit?

Veel succes met je herstel en wie weet komen we elkaar og tegen bij de nacontrole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Rose,

Wat grappig dat jij ook die dag geopereerd bent. Misschien heb ik je nog wel gezien.

Ik heb nog niet plat kunnen liggen. Ik slaap nog steeds op de bank met vier of vijf kussens. Dat doet al zeer eigenlijk, vooral bij het omhoog komen.

Ik heb het nog niet aangedurfd om in bed te slapen omdat ik bang ben op mijn zij te draaien. In de kliniek werd ik wakker omdat ik tot twee keer toe teruggedraaid werd op mijn rug toen ik op mijn zij ging liggen.

Ik heb wel gedouchte vandaag. ( heel fijn, mijn zusje woont tijdelijk bij mij en zij in verpleegkundige dus kon me ook heel goed helpen met wassen en aankleden enzo)

Ik heb nu wel ineens steeds een soort trillerig of stekelig gevoel in beide borsten. Ik weet niet zo goed wat dit is en maak me hier wel een beetje zorgen om. Misschien zijn het wel gewoon mijn spieren, maar weet het niet. Heb jij dit ook?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rose1974

Ja, wie weet, ik lag in het eerste bed, naast de OK!

Dat gevoel wat jij omschrijft, volgens mij heb ik dat ook, alleen aan de borst waar ik geen branderig/stekend gevoel heb. Het voelt bij mij een beetje kriebelig aan. Een heel gek gevoel, maar beter dan die steken zeg.

Volgens mij kan het geen kwaad en heeft het te maken met het herstel van je borsten.

En hou je veel vocht vast? Vandaag annanas gegeten , zou goed moeten helpen bij het afdrijven van vocht.

Nou sterkte meid, hoop dat je snel weer in je eigen bedje kan slapen, dat ligt wat mij betreft toch het lekkerst :-)

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ik heb ook enorm last van vocht vast houden. Ik zit aan de brandnetel thee en groene thee, schijnt ook te helpen. Moet vanzelf weg gaan hoor als je lichaam weer wat om gang komt.

Heb jij ook dual plane?

Dat trillerige gevoel is inderdaad een beetje kriebelig. Gaat ook wel weer heel snel over steeds. Ik ben ook wel blauw aan het worden nu en flink aan het opzwellen.

Ik hoop ook dat ik snel weer mijn bedje in kan. Vind mijn vriend ook veel gezelliger!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rose1974

Ja, de groene thee komt inmiddels mn oren uit, maar het vocht blijft, dus toch maar even op zoek gegaan naar alternatieven.

Ik loop overigens ook de hele dag buiten hoor. Ik heb 2 kinderen, dus het gezin moet gewoon doordraaien. Ik zie er eigenlijk ook tegenop om straks weer naar bed te gaan omdat ik echt niet lekker kan slapen.

Het is een afwisseling van liggend slapen, met veel pijn en moeite omhoog komen, oefeningen doen en daarna zittend met een berg kussens in mn rug weer verder proberen te slapen en dit herhaald zich nog een paar keer per nacht pfffffff zo vermoeiend, waar ben ik aan begonnen hahaha

Je vriend moet blij zijn dat je op de bank ligt, kan hij in ieder geval wel lekker slapen.

Mijn vent is ook een paar keer per nacht wakker door mij. Best balen, maar hij maakt zich eigenlijk alleen zorgen om mij die schat :-)

Na een paar dagen moet het beter gaan, dus daar vertrouwen we maar op toch en wie mooi wil zijn........

Ik heb overigens ook dual plane Natrelle 425 cc

Ik ben overigens 1.74 en weeg ong. 76 kilo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rose1974

Om bloeduitstortingen te verminderen gebruik ik overigens Arnica tabletten van VSM ben ik direct na de operatie mee begonnen. Schijn je ook al eerder mee te kunnen beginnen. Is homeopatisch dus baat het niet dan schaadt het niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this