Ga naar inhoud

Peeling <-> TCA Peeling


B-Cupje

Aanbevolen berichten

Oppervlakkige peeling

Door middel van een oppervlakkige peeling (glycolzuurpeeling) kan men eenvoudig de beschadigde huidcellen verwijderen en zorgen voor de stralende teint van vroeger. Een oppervlakkige peeling wordt zonder verdoving uitgevoerd en duurt om en nabij de twintig minuten. Nadat de huid is gereinigd, wordt glycolzuurstof aangebracht. Dit veroorzaakt een licht branderig gevoel. Na zes tot acht minuten mag de stof worden verwijderd. Het branderige gevoel verdwijnt snel. Eventueel kan de huid na afloop worden gekoeld met een vochtige doek. Het is belangrijk om na de peeling niet te zonnebaden. Gebruik in de buitenlucht altijd een crème met een hoge beschermingsfactor.

Sterkere peeling

De TCA peeling is een sterkere peeling die meer nazorg vereist. Het resultaat is daarentegen ook langer zichtbaar. In de weken voorafgaand aan een TCA behandeling wordt de huid voorbereid met tretinoïnecréme. De TCA peeling wordt zonder verdoving uitgevoerd en duurt zo’n vijftien minuten. Nadat de huid is gereinigd, wordt het trichloorazijnzuur aangebracht. Dit veroorzaakt een brandend gevoel. Na een tot twee minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijke gevoel snel. Vervolgens wordt een speciale zalf op de huid aangebracht. Eventueel kan de huid na afloop worden gekoeld met een vochtige doek. We raden u aan om na de behandeling niet te zonnebaden en in de buitenlucht altijd een crème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken om ongewenste huidverkleuring te voorkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.