Ga naar inhoud

Lucy2015

Leden
  • Aantal items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Berichten die geplaatst zijn door Lucy2015

  1. Wat misschien ook kan helpen om mooie littekens te krijgen is Steri-Strips er de eerste 6 weken op te laten. Iedere pc zal zijn eigen nazorg protocol hebben, dus je zou het moeten vragen aan je pc hoe hij of zij hierover denkt. Nadat de hechtingen bij mij na twee weken verwijderd werden bleven de Steri strips wel op de littekens (de eerste 6 weken). Ik moet zeggen dat ik het idee heb dat dat goed helpt om mooie dunne littekens te krijgen. De randjes van het litteken kunnen gewoon niet wijken daardoor en het kan niet verbreden. Ik ben nu drie weken p.o. en het zijn superdunne lijntjes (terwijl het al een wissel door de oude littekens was). Ik heb de Steri strips van 12 mm breed en 10 cm lang (die ik iets inkort). Ik hoef ze alleen te vervangen als ze loslaten, maar ze blijven zelfs na het douchen prima zitten. 

  2. 49 minuten geleden, Nimbo zei:

    wat betreft de inkapseling, ik dacht dat ik had begrepen dat je in de eerste 6 weken al kapsels aanmaakt. Ik vind het heel gerustellend dat je zegt dat ik nu nog geen kapsel heb gevormd, kan ik hier zeker van uit gaan? 

    @NimboJe bent vandaag 9 dagen p.o., toch? Het kapsel begint zich binnen enkele dagen te vormen, maar het duurt een aantal weken voordat het een membraan is...  het is daarna overigens echt nog maar een heel dun en zacht vliesje, vergelijkbaar in dikte met huishoudfolie. Het kapsel blijft normaal 3 tot 6 maanden in ontwikkeling. Het lichaam kan zo'n dun vliesje dat achterblijft zelf afbreken en vaak komt een deel ook al vanzelf mee wanneer de implantaten verwijderd worden. Dus het hoeft na zo'n korte tijd meestal niet apart verwijderd te worden. Maar stel deze vragen vooral aan de pc's die je benadert. 

     

  3. 12 uur geleden, Nimbo zei:

     Ik weet dat ik met dit gepieker geen moment rust in mijn hoofd zal vinden. Vanmorgen werd ik met een heel rot gevoel wakker, het idee dat ze al heel snel al kunnen zweten enzo maakt me zo onrustig. Dit gevoel is vanaf dag 1 alleen maar toegenomen. Vandaag heb ik tientallen verhalen gelezen hier en op een andere forum, ik vind het aantal van de vrouwen die voor een explantatie gaan opmerkelijk veel. Ik had hier nooit aan moeten beginnen. 

    @NimboWat akelig voor je dat je je zo voelt. De groep vrouwen die voor explantatie gaat is klein, maar is wel heel actief op internet. De vrouwen die gewoon blij zijn met hun nieuwe borsten zijn er niet zo mee bezig, dus die hoor je niet. Misschien een tipje: Kijk ook eens bij de Facebook groep Breast Explant Regret. Dit is een groep vrouwen die na gezondheidsproblemen of na "enge verhalen" te hebben gelezen besloten om hun borstprothesen te laten verwijderen en er daarna veel spijt van hadden. Ze kwamen erachter dat hun gezondheidsklachten niets te maken hadden met hun implantaten. Na veel geld uitgegeven te hebben, zitten zij nu met borsten waar ze niet blij mee zijn. Een flink deel van hen heeft daarna toch opnieuw borstimplantaten laten plaatsen, maar ze hebben ondertussen veel geld verloren en hun borsten zijn minder mooi dan ze hadden kunnen zijn door onnodige "enbloc" prothese verwijdering, onnodige borstlift etc. 

     

    Wat betreft kosten voor explantatie, dat verschilt per kliniek. Er zijn best grote prijsverschillen.

    Op dit moment ben je pas zo kort geleden geopereerd dat je nog helemaal geen kapsel gevormd hebt (dat zou dus ook nog niet verwijderd hoeven worden). Als je langer wacht dan hangt het van de mening van de pc af of het wel of niet verwijderd wordt. Bij kapselverwijdering wordt er een grotere wond gemaakt, met meer risico op bloedverlies e.d. En heb je implantaten voor of achter de spier? Als ze achter de spier of dual plane zitten kan het nodig zijn om de borstspieren te repareren bij explantatie.

     

    Als je trouwens lipofilling overweegt als 'natuurlijk' alternatief dan zou ik daar voorzichtig mee zijn. Na lipofilling ontstaan in de jaren daarna vaak afwijkingen op mammografie (zoals oliecysten, kalkspatjes en vetnecrose) en het resultaat is veel minder voorspelbaar en niet omkeerbaar (!). Borstimplantaten zijn wat dat betreft een stuk veiliger. 

     

    Ik hoop dat je rust in je hoofd kunt vinden. Je klinkt heel vast besloten om ze te verwijderen. Het is altijd belangrijk om de keuze te maken waar je jezelf het beste bij voelt, maar het is best zonde om je implantaten te laten verwijderen omdat je -naar mijn mening- onnodig bang gemaakt bent. 

  4. @Chloé2021 Ik heb helaas ook niet jouw huidtype, heb zelf een hele bleke huid waar je littekens amper op ziet. Maar na mijn eerste borstvergroting 14 jaar geleden kreeg ik Dermatix voorgeschreven door de pc. Het is ook zonder recept te koop. Het is een siliconen gel voor de behandeling van littekens, die ze zachter, vlakker en gladder maakt en verkleuring, jeuk en pijn vermindert. Ik ben van plan om die nu na mijn wissel ook weer te gaan gebruiken. 

    • Like 1
  5. Ik ben zelf niet echt sportief, maar draag graag de Triumph Triaction Hybrid Lite (draag ik al vanaf meteen na de operatie). Het is echt een heel stevige sportbeha, die goede compressie geeft, maar de borsten toch ook in 'de goede vorm' houdt.  M'n borsten bewegen helemaal niets als ik deze aan heb. Op de site van Triumph staat hij onder "sportbeha's met beugel", maar er zit geen beugel in. Ook fijn is dat de bandjes op verschillende manieren te dragen zijn en zowel aan de achterkant als aan de voorkant te verstellen zijn. BH bandjes zijn bij mij heel vaak te lang, bij deze kan ik ze toch perfect passend maken. 

    triumph.jpg

  6. 1 uur geleden, Noor45 zei:

    Erg mooi!!! Nu al!! Wat fijn die drains. Deden ze dat standaard? Bij mij in elk geval niet. Zwelling zat tot aan m’n keel. Vond het geen pretje. 

    @Noor45Dank je! Bij een eerste borstvergroting worden er eigenlijk nooit drains geplaatst, maar bij een prothesewissel waarbij de kapsels weg gehaald worden wordt het wel vaak gedaan. Maar goed ook, want de eerste 24 uur kwam er in totaal 650 ml vocht in de drain flessen. Na de eerste dag nam die hoeveelheid heel snel af. Uiteindelijk kwam er na 5 dagen nog 35 a 40 ml per kant per dag bij en toen mochten de drains eruit. Erg fijn dat al dat vocht niet in m'n borsten zit. Ik heb even in jouw album gekeken en jou borsten zijn super goed gelukt. Echt prachtig geworden! 

  7. @Angelique3Ik zie wat je bedoelt, en je hebt gelijk dat je hierover in gesprek gaat.... zeker omdat het qua zorg niet is gelopen zoals het hoort. Ondanks dat vind ik het toch mooie borsten. Ze zien er heel natuurlijk uit en daar hou ik zelf wel van. Goed dat je op papier gaat zetten wat er gebeurd is en ik duim voor je dat de kliniek je helpt om toch de borsten te krijgen die je voor ogen had. Hou je ons op de hoogte?

  8. @JensterDank je! Ik voel me ook heel goed. Het herstel is veel makkelijker dan de eerste keer eigenlijk. Jouw borsten gaan zeker nog zakken en fluffen! Na de eerste borstvergroting duurde dat bij mij ook veel langer dan nu bij de wissel.

    Ik heb het totaal bedrag van explantatie en wissel naar nieuwe implantaten betaald aan de kliniek (4650 euro) en heb daarna de rekening van de explantatie (1905 euro) ingediend bij de verzekering. Dus heb alleen de kosten voor de wissel en de nieuwe implantaten betaald inderdaad. 

     

  9. Ik weet niet of iemand mijn verhaal nog volgt, maar voor het geval iemand die dit leest ook een gescheurd implantaat heeft is het misschien goed om te weten dat ik de kosten voor de explantatie volledig vergoed heb gekregen door mijn zorgverzekering, zonder enige moeite. Ik kom zelf uit Nederland en het gescheurde implantaat is vastgesteld op MRI in een Belgisch ziekenhuis en de verwijdering van de implantaten is gedaan door de pc in België. Ik heb een CZ Zorgkeuzepolis (restitutie), waardoor de vergoeding voor niet- gecontracteerde zorgverleners (ook in het buitenland) gewoon 100% is. De plastisch chirurg heeft een aparte factuur gemaakt voor de kosten van verwijdering. Deze heb ik gewoon online ingediend, samen met een gescande kopie van het MRI verslag. Ik kreeg vandaag al bericht dat het volledig vergoed wordt. 

    • Like 1
  10. 14 uur geleden, Noor45 zei:

    @Lucy2015 heeft het bij jou ook lang geduurd voordat deze protheses zakten? Ik heb echt heel lang gedacht dat ze op z’n kop geplaatst waren 😅

    @Noor45 Altijd leuk om in je album te kunnen kijken! Ik heb je ook toegevoegd aan mijn album. Ik ben nu 13 dagen p.o. na mijn kapselverwijdering en prothesewissel. De eerste borstvergroting in 2007 had ik McGhan 335 cc Medium Height Full Projection anatomisch achter de spier en toen duurde het heel erg lang voordat ze in model zakten. Ik had de eerste maanden 4 borsten, het duurde echt een aantal maanden voordat m'n oude borstplooi niet meer te zien was. Ik heb me toen wel afgevraagd of dat goed ging komen, maar uiteindelijk verdwenen de plooien spontaan en kwamen m'n borsten toch goed in model en ben ik er 14 jaar blij mee geweest. 

    Nu na de wissel heb ik Polytech Replicon Extra High Projection anatomisch 380cc achter de spier (met polyurethaan/microthane buitenkant). Dit is ongeveer dezelfde maat als ik eerder had en ik denk dat ze daardoor nu al veel sneller in model komen, omdat mijn borstspieren niet meer zoveel op hoeven te rekken. Het scheelt wellicht ook dat ik 5 dagen drains gehad heb, daardoor heb ik een stuk minder zwelling dan de eerste keer. En omdat mijn implantaten een polyurethaan buitenkant hebben zullen ze blijven zitten waar ze nu zitten (klittenband idee). Ik vind ze nu al goed gelukt en denk niet dat ze nog heel veel gaan veranderen, alleen misschien nog wat zwelling die vermindert. 

  11. 15 uur geleden, Nimbo zei:

    @Lucy2015Jeetje, jij hebt zoveel redenen meer om je zorgen te maken en dan kom ik zonder enige aanleiding momenteel mezelf een beetje aanstellen. Ik neem aan dat je op tijd je controles laat doen, sterkte Lucy. Helaas heb ik na de geboorte van mijn zoontje bijna 3 jaar geleden een dipje gehad zo’n 6 maanden lang. Dit terwijl ik op een roze wolk zat met mijn 3 kindjes, van de ene op de andere dag voelde ik me ineens intens ongelukkig. 

    @NimboIk vind helemaal niet dat je je aanstelt hoor.... borstkanker is een angst van iedere vrouw en iedere vrouw loopt er risico op. Dus goede screening is voor iedere vrouw belangrijk. Misschien is het gek, maar ik voel me met siliconen borsten juist een klein beetje veiliger dan zonder. Ik heb door de jaren heen veel wetenschappelijke artikelen gelezen over het borstkanker risico en uit veel studies komt juist een verlaagd risico wanneer je borstimplantaten hebt. Dit is een tabel uit een Canadese Cohort studie waarbij vrouwen meer dan 20 jaar gevolgd werden. Moet je eens kijken naar het percentage vrouwen waarbij tijdens de duur van de studie borstkanker werd vastgesteld. Bij vrouwen zonder implantaten was dat 5.65%, bij vrouwen met implantaten tussen de 0.58% en 1.03%, veel lager dus. Dat lees je dan weer niet in het nieuws. 

     

    Ik hoop dat je je snel weer wat beter kunt voelen over je nieuwe borsten en je er over een tijdje toch van kunt genieten. 

     

    borstkanker risico.JPG

  12. Hoi @Denise1987Volgens mij was mijn borstbreedte aan de rechterkant 12 en aan de linkerkant 12,5 cm (ik weet het niet meer 100% zeker).

    M'n implantaten nu zijn 11,8 cm breed en ook 11,8 cm hoog (6,1 cm projectie). 

    M'n omtrek ónder de borsten is 68 cm. 

    Het is inderdaad goed om meteen de juiste keuze te maken. Maar, ook een overweging is dat als je over 10 tot 15 jaar opnieuw onder het mes moet om ze te vervangen je dan meestal ook weer wat grotere prothesen krijgt als je tenminste geen borstlift wilt. Als je nu kiest voor de maximale grootte, dan kun je over 10-15 jaar misschien moeilijk nóg groter en zit je dan misschien aan een borstlift vast. Maar van de andere kant, het belangrijkste is dat je er na de operatie nu super tevreden mee gaat zijn. Dus als je zéker weet dat je groter wilt dan zou ik even terug gaan naar de pc om te bespreken of dat mogelijk is. 

  13. @Denise1987Wat een prachtige borsten had je toen je borstvoeding gaf!

    Persoonlijk vind ik sideboob wel een beetje irritant. Ik had voor mijn prothesewissel een beetje sideboob aan de rechterkant en daardoor kon ik nooit lekker op mijn rechterzij liggen. Ik had vóór de wissel 335 cc anatomische implantaten (Medium height, Full projection). Ik kwam van een 70B en na de vergroting was mijn BH maat 70F. Zeker niet te klein, vind ik. Ik heb het altijd een mooie maat gevonden.

    Nu na de wissel, waarbij de kapsels weg gehaald zijn, heb ik 380cc Extra High Projection, ook anatomisch. Ik zal je aan mijn album toevoegen, mocht je de grootte willen vergelijken. 

  14. @NimboIk heb een familie geschiedenis van borstkanker. Mijn moeder en haar zus hebben het allebei gekregen toen ze in de 40 waren en mijn oma (hun moeder) is jong gestorven aan eierstok-kanker. Er is in mijn familie nooit een genetische basis aangetoond voor deze kanker gevallen, maar ik ben inmiddels 42 jaar oud en voor mij is het dus ook belangrijk om goede en regelmatige borstkanker screening te krijgen. MRI's zijn heel betrouwbaar qua opsporing van borstkanker bij vrouwen met implantaten. Betrouwbaarder dan mammografieën in vrouwen zónder implantaten. Mijn pc raadt deze ook aan. Dus ik kan me heel goed erin verplaatsen dat je hierin geen extra risico wilt lopen, maar dat hoeft gelukkig ook niet!

     

    Ik wil niet zeggen dat cohesieve siliconen helemaal niet kunnen 'lekken'. Maar, als een cohesief implantaat scheurt, dan blijven de siliconen in het overgrote deel van de gevallen binnen het kapsel. Je kunt zelf ook in de gaten houden of je veranderingen voelt bij je borst. Ik moet eerlijk zeggen dat ik jaren geleden m'n bh een keer uit deed en toen voelde ik het implantaat als het ware een beetje zakken en zag toen ook dat de contour aan de onderkant een beetje veranderd was. Maar ik stond er verder niet bij stil en heb er niet meer verder over gedacht. Nu weet ik dat ik bij dat soort signalen een volgende keer toch even de plastisch chirurg zou bellen om verder onderzoek te doen. Want toen was het waarschijnlijk al gescheurd. Ik heb er geen last van gehad gelukkig,  maar zelf alert zijn is altijd goed. Je vooraf zorgen erom maken hoeft niet. Als je je borsten in de gaten houdt, ben je er op tijd bij om ze te laten vervangen wanneer dat nodig is of wanneer er een probleem ontstaat. Ik lees vaak dat 10 tot 15 jaar een mooie tijd is om ze te laten vervangen qua risico op ruptuur en ik denk dat ik ze een volgende keer ook wat eerder zou laten vervangen.  

     

    Welke bh draag je nu? Is die door de kliniek voorgeschreven? (Ik bedoel te zeggen, is de kliniek heel streng op welke bh je mag dragen?) Ik ben op 3 september geopereerd en had de Carefix Mary, Carefix Ava en twee maten Triumph Hybrid Lite bh's meegenomen naar de operatie. De verpleegkundige vond de Triumph bh's wel lekker stevig en heeft me daar een van aangetrokken. Ik draag die nog steeds in twee verschillende maten en vind ze heerlijk zitten. Geven súperveel steun, er beweegt niets, en de onderste band drukt niet op mijn littekens. De Carefix bh's heb ik nog niet gedragen. Maar volg vooral het advies van je pc. Normaal hoeft de bh niet zo strak te zitten dat het pijn doet. Soms heb je door de zwelling gewoon tijdelijk een maatje groter nodig. 

     

     

  15. @Nimbo Het komt goed! Adem in, adem uit. Vrouwen met borstprothesen hebben in ieder geval geen grotere kans op borstkanker. En áls je borstkanker krijgt dan blijkt uit studies dat de tumor vaak juist eerder ontdekt wordt en kleiner is wanneer je borstimplantaten hebt, omdat je door de 'ondergrond' van het implantaat knobbeltjes beter zelf kunt voelen. https://www.plasticsurgery.org/news/press-releases/breast-cancers-detected-at-smaller-size-in-women-with-implants Mammografie is inderdaad minder betrouwbaar wanneer je implantaten hebt, maar als je bereid bent om wat meer moeite te doen voor heel goede screening, dan kun je bijvoorbeeld iedere twee jaar (ofzo) een MRI laten maken. Je kunt je plastisch chirurg vragen of hij je tegen die tijd daarvoor wilt door verwijzen en anders kun je zonder verwijzing terecht bij bijv. Prescan, PrivateScan etc. Nu dus geen zorgen over maken, maar voor jezelf een plan maken waarbij je je goed voelt. 

     

    En je bent nog maar zó kort geleden geopereerd... het is belangrijk om nu genoeg rust te nemen, maar je zult merken dat je al snel weer steeds meer gaat kunnen en er zijn vast ook een boel dingen die je nu al wél met je kinderen kunt doen, zoals voorlezen of samen gezellig een film kijken. 

     

    Sporten komt ook helemaal goed. Er zijn zoveel sportende vrouwen die borst implantaten hebben. Als je 4-6 weken verder bent sta je gewoon weer in de sportschool. 

     

    En de huidige borstimplantaten hebben een dikker omhulsel tegen 'zweten' en zijn gevuld met cohesieve gel, waardoor zelfs bij een ruptuur de siliconen bij elkaar blijven. (Ik heb net een prothesewissel gehad na 14,5  jaar ivm een ruptuur die er al jaren zat, binnen het kapsel, en heb geen klachten). Het is altijd goed om alert te zijn, en er zullen vast vrouwen zijn die echt last hebben van 'zwevende' siliconen, maar vaak zijn de 'symptomen' die vrouwen toe schrijven aan borst implantaten erg vaag en worden ze eigenlijk veroorzaakt door andere zaken (zoals menopauze, stress etc.). Dus laat je niet gek maken. 

     

    Overigens herken ik je gevoel wel van na mijn eerste borstvergroting in 2007. Ik kon er destijds ook niet meteen van genieten, omdat het maanden duurde voordat m'n borsten een beetje 'in model zakten' en ik heb me toen ook een tijdje afgevraagd of ik de verkeerde keuze gemaakt had. Maar, langzaamaan werden ze mooier en werd ik tóch blij van ze als ik in de spiegel keek. Ik hoop dat dat bij jou ook gebeurt en is dat niet zo, dan kun je ze op een later tijdstip altijd nog laten verwijderen. Komt goed! 

    • Like 3
  16. Hey @JensterIk heb je toegevoegd aan mijn album en heb ook even in jouw album gespiekt. Jouw voorsituatie lijkt wel een beetje op mijn voorsituatie van 14 jaar geleden en ik heb nu ook 380 cc dus qua cc vergelijkbaar met wat jij krijgt (wel zijn ze bij mij achter de spier en anatomisch). Ik denk dat je er straks heel blij mee zult zijn. Voor je het weet is de operatie achter de rug en kun je aan het herstel beginnen. Heel veel succes alvast voor morgen! 🍀

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.