Ga naar inhoud

Nutcracker

Leden
  • Aantal items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Nutcracker

  1. Hoi Vogeltje. Ik heb een paar maanden terug een wissel bij Nio laten doen. Niet vergelijkbaar met jouw situatie omdat ik juist niet groter wilde. Ik heb nu Eurosilicone 85% gevuld 350 cc, iets groter dan erin zat, en moet zeggen dat hij er iets moois van heeft gemaakt.

    Ben je het afgelopen jaar afgevallen, dat er binnen één jaar zo'n 'achteruitgang' is opgetreden? En weet je zeker dat wat jij aan jezelf ziet ook zo is? Want als dit echt binnen een jaar van mooi naar minder mooi is gegaan, ben je dan niet bang dat dat met grotere/zwaardere prothesen ook weer gaat gebeuren?  En misschien nog sneller.... heb je foto's van toen en nu dat we kunnen meekijken?

  2. @Forensica

    Ik denk dat dat met schudden van m'n borsten te maken heeft. Op de fiets hou je je bovenlijf stil, geen beweging op en neer. Op de loopband is dat toch anders. Ik zit ondertussen op dagelijks 4 sets van 15x 35kg leg press en 2 sets van 25x onbelaste squats krachttraining onderlichaam plus dan dat fietsen. Nergens last van anders dan dan spierpijn in m'n quadriceps eerste dagen omdat ik de leg press niet gewend was.

  3. Eerste week moest ik het compressievest van de kliniek dag en nacht aan. Na de controle mocht ik over op nog 4 (dus in totaal 5 in tegenstelling tot de meesten hier) weken sport bh's. Omdat ik al wel prima zonder beperking m'n armen kan bewegen zonder dat het rek of druk op m'n borsten geeft, vanaf toen strakke sporttopjes gedragen. De Odlo sports bra seamless feminine zit heerlijk, ook 's nachts. Bij de Decathlon nog 3 yoga bh's gehaald ter afwisseling, 14,95 p.s.. Ik kreeg het advies bij controle om de band onderaan laag te dragen. Voor het inzakken van de prothesen denk ik. Dat gaat prima met deze sporttopjes en het is lekker zacht materiaal. Nu ben ik van een ruime B naar een kleine C gegaan, geen enorm volume dus maar misschien heeft iemand er toch wat aan. Over de littekens heb ik Micropore hechtpleister in huidskleur geplakt, zodat er niets schuurt. Volgens mij heeft de arts de littekens van de vorige twee ingrepen ook weggesneden want het ziet er nu al beter uit dan voor deze ingreep

  4. @Heanne

    Ik begrijp wat je bedoelt. Je borsten zijn niet lelijk en ik denk dat als dit van nature was, je erg tevreden mag zijn. Maar na een kostbare ingreep verwacht je net wat extra, dat je boven de massa uit gaat springen.

    Ik kan me ook voorstellen dat dit het maximale is wat er zonder lift bereikt kan worden. Als ik kijk naar de hoogte van je tepels t.o.v. je borstplooi en naar de vulling in je onderpool dan lijkt het me onwaarschijnlijk dat je meer lift effect kan krijgen zonder de borstplooi te verlagen. Ze zijn iets ongelijk maar niet meer dan bij de meeste vrouwen, en minder ongelijk dan die van mij. Ik heb dat moeten accepteren, al lijken ze na m'n recente ingreep iets symmetrischer.

     

    Lieve Heanne, lastig hoor.

     

  5. Update dag 10 p.o.: eergisteren op controle geweest. Alles gaat voorspoedig. Het compressievest is niet meer nodig, nu 4 weken dag en nacht in de sport bh's. Ik heb ontdekt dat de naadloze bh-topjes van Under Armour en Odlo die ik altijd al voor het sporten gebruikte nu ook prima dienst doen. De antibiotica kuur is nu ook klaar. Over een aantal maanden weer controle. Heb adviezen gekregen hoe het sporten weer op te bouwen. Pas na 6 weken weer echte cardio en bovenlijf trainen, maar fietsen en onderlijf mag al na 2 weken.

    Ik ben heel blij met hoe ze eruit zien. De vorm is mooier dan hiervoor. Ze zijn wat breder en meer volume in de onderbouw waardoor de tepels gelift lijken. Ze staan pronter ? En ik denk dat ik op een kleine C uitkom, prima.

    • Like 1
  6. Ik ben sinds vanochtend weer thuis. Voel me kiplekker. Niet moe, geen echte pijn maar alleen beurs gevoel op de incisies. Vandaag al stukje gewandeld op en neer naar het winkelcentrum zonder problemen. Het compressie vest dat ik vanuit de kliniek om heb gekregen zit verrassend comfortabel ook. Fijner dan de sport bh's die ik bij de vorige ingrepen aan kreeg. Morgen weer aan de wandel en hopen dat m'n darmen dan ook beetje op gang komen.

    Ik heb antibioticum, paracetamol en naproxen voorgeschreven gekregen. De naproxen niet afgehaald want op alleen paracetamol gaat het prima en zonodig heb ik hier nog ibuprofen liggen. Antibioticum slik ik uiteraard wel braaf de hele kuur.

     

    @best_boobie Ik heb de bijsluiters gekregen en je hebt volgens mij gelijk dat er geen anatomische maar 85% gevulde ronde protheses zijn geplaatst. Geen problemen mee omdat ik erop vertrouw dat als ik aangeef wat ik als resultaat wil de chirurg dan het materiaal kiest waarmee dat het best bereikt kan worden. Als hiermee een natuurlijk effect en niet te veel toename van omvang wordt bereikt, ben ik een happy customer ?

    • Like 2
  7. @MissyJoy 

    Door slijtage en inwerking van je eigen lichaam op het omhulsel wordt het door de jaren heen minder soepel en elastisch. In je borst komt er tussen dat omhulsel en het normale kapsel wat je lichaam om de prothese vormt een dun laagje vocht. Daar voel je niets van maar is op een echografie wel te zien. Als het omhulsel zo slijt dat er echt siliconen uit gaan lekken, neemt dat laagje vocht toe. Dan is er nog steeds niet veel aan de hand, zolang het allemaal binnen het kapsel blijft en alles verder rustig is. Maar als om één of andere reden dat kapsel scheurt en de siliconen lekken buiten het kapsel, dan kunnen er hobbels en bobbels komen. Dat is een indicatie voor verwijdering (en eventueel vervanging). Of je lichaam reageert op het siliconen lek door het kapsel te laten verdikken en verharden, één van de redenen voor overmatige kapselvorming. Ook dan weer reden tot verwijderen.

     

    Lastige is dat er geen enkel onderzoek is wat met echte zekerheid iets zegt over hoe het ervoor staat met je prothese en het kapsel. Maar als de plastisch chirurg je borsten controleert en alles voelt soepel aan, geen vervormingen en je hebt er geen pijn aan dan is de kans dat er iets aan de hand is niet zo groot. Een MRI is nog het meest betrouwbaar, maar denk dat het voor de zorgkosten in Nederland erg belastend wordt om alle vrouwen met borstprothesen en zonder klachten met regelmaat te onderzoeken. In Amerika raden ze het wel aan, maar daar mag je het zelf betalen ? 

     

    Waar ga jij je operatie laten uitvoeren en wat hoop je dat ze er van maken?

  8. @MissyJoy Ik heb het uitgezocht dus kan het je allemaal vertellen :-) Heb je zelf al iets gepland staan?

     

    Bij een wissel hoef je niet groter...maar door het verval der jaren zijn je borsten er meestal niet steviger of pronter op geworden. De zwaartekracht trekt ze neerwaarts en de tepelplaatsing is daarom vaak lager dan 10 jaar geleden. Om de tepel weer op de goede plek te krijgen, zonder verder snij en verplaatswerk, kan je het volume in de borst onder de tepel vergroten. Dan wordt de borst groter maar ook in vorm hersteld. Je compenseert het uitzakken.

     

    In Nederland komt voor vergoeding in aanmerking:

    "Het operatief plaatsen en het operatief vervangen van een borstprothese valt onder de basisverzekering, maar alleen:

    - na een gehele of gedeeltelijke borstamputatie;

    - bij het ontbreken van vorming van de borst (agenesie of aplasie) van de borst bij vrouwen en de daarmee vergelijkbare situatie bij een vastgestelde transseksualiteit.

    Het operatief verwijderen van een borstprothese valt onder de basisverzekering als er een medische noodzaak is voor verwijdering van de prothese. Dit geldt ook als de borstprothese eerder om cosmetische reden is geplaatst."

     

    De medische noodzaak bij mij is Baker graad 4 kapselvorming (duidelijk verharde en vervormde borst en pijnklachten). Baker graad 3 is duidelijk verhard maar geen pijnklachten, kwam vroeger ook voor vergoeding in aanmerking maar tegenwoordig niet meer. De procedure is als volgt: eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief naar de plastisch chirurg. Ik heb alleen een basisverzekering maar wel een restitutie polis dus vrije keus in behandelaars (totdat het kostenplafond van de verzekeraar bij een behandelcentrum bereikt is, hopelijk hier niet het geval...).

    Bij de huisarts aangegeven dat ik bij Dr. Nio wilde, en de huisarts heeft de doorverwijzing digitaal doorgestuurd naar de Parkkliniek. Op consult bij de plastisch chirurg stelt deze de indicatie vast, en dient digitaal een verzoek tot vergoeding in bij de verzekeraar. De verzekeraar bepaalt uiteindelijk of de ernst genoeg is om de kosten voor de verwijdering te vergoeden. Dan blijven alleen de kosten voor het plaatsen van de nieuwe implantaten. Dat wordt in mijn geval niet vergoed, dus ik zal zelf 1500 euro moeten afrekenen.

     

    Studies van prothese fabrikanten geven trouwens vaak veel te positieve voorspellingen over de kansen op het optreden van kapselvorming. Bijna allemaal zitten ze onder de 5% op 10 jaar na een eerste plaatsing. Wat ik om me heen hoor is dat de meesten die ik ken met borstprothesen ofwel al een vervanging vanwege kapselvorming hebben ondergaan, ofwel er tegen aan zitten te hikken (vanwege de kosten bijvoorbeeld). Ik heb nog niet gehoord van iemand die al zeg 20 jaar probleemloos prothesen heeft zitten. Die zullen er vast wel zijn hoor, maar ik denk dat je er vanuit moet gaan dat ze ergens zo na 10-15 jaar vervangen zullen moeten worden. Niet omdat het  blind moet, maar omdat er dan vaak wel klachten zijn die reden zijn voor een wissel.

     

     

     

     

     

  9. Misschien wel een bepaalde aanleg bij sommige mensen, maar de wetenschappers zijn er nog niet over uit. Er is best veel onderzoek naar gedaan maar toch nog weinig over bekend. Bij mij ontstond het beide keren pas na 10 jaar, een periode waarna de meeste prothesen toch al hun beste tijd hebben gehad. Dus op zich vind ik het vooral een ongemak, en niet dubbele pech, dat ik nu weer het traject in moet. Ik houd jullie op de hoogte!

     

  10. Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Ik ben de bijsluiter van de prothesen die er nu in zitten kwijtgeraakt stom genoeg. Wat ik me herinner is dat het MacGhan's zijn, en volgens mij beschreef de chirurg het als siliconen met een foam laagje eromheen wat de kapselvorming tegen zou gaan. Die 'foam laag' is dan waarschijnlijk polyurethaan coating. Ik probeer via de kliniek in Mill meer duidelijk te krijgen.

    DeMeyere zit in België, zie ik. Geen idee of dat ook een optie is als ik het verwijderen op kosten van de verzekering laat doen. Mijn angst bij dual plane is dat ze onnatuurlijk bewegen als ik mijn borstspieren aanspan. Plus dat ik lees dat het herstel langer duurt. En ik wil juist z.s.m. weer aan 't werk en sporten.

    @best_boobie

  11. Goedenavond! Vandaag een doorverwijzing via de huisarts geregeld naar Nio in de Parkkliniek. Sinds begin dit jaar is mijn rechterborst aan het verharden, kapselcontractie. Ongeveer 20 jaar geleden voor het eerst geopereerd, door Wijnberg destijds in Klein Roosendael. Ik ging toen van tubulaire borsten cup A naar een ruime B. Ongeveer 10 jaar terug een eerste heroperatie vanwege kapselcontractie met prothesewissel en tepelhofverkleining weer bij Wijnberg maar in Via Sana in Mill. Toen ondanks dat ik niet echt groter wilde, naar een C toe. Beide keren voor de spier, achter het klierweefsel geplaatst. Omdat ik sinds die tijd veel meer ben gaan sporten werd dat weer een B waar ik heel tevreden mee ben. Nou ja, was, want rechts begint nu een eigen plan te trekken ?

    Mijn vraag is of er hier meer dames ervaring hebben met prothesewissels vanwege kapselcontractie bij Nio. Mijn voorkeur zou weer plaatsing vóór de spier zijn, maar ik ben bang dat dat nu met mijn redelijk lage vetpercentage geen goede optie is. Daarnaast lees ik zo hier en daar dat Nio's specialiteit vooral grote cupmaten is. Het liefst blijf ik een pronte seminatuurlijke B. Werkt Nio ook met anatomische ipv ronde implantaten? Veel vragen, die ik vanzelf op consult beantwoord ga krijgen. Maar consult kon pas over paar maanden. Dus info en tips zijn welkom!

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.