Ga naar inhoud

LisaG

Leden
  • Aantal items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LisaG

  1. Pijn aan je borstbeen kan ook komen door de operatie zelf. De chirurg zet natuurlijk veel kracht met zijn handen, gereedschap, klemmen etc hierdoor kan een lichte kneuzing ontstaan. (Dit heb ik me overigens laten vertellen door de verpleegkundige tijdens mn controle haha). Ik had zelf ook super veel last zelfs met ademenen. Opzich vond ik het wel een logische verklaring aangezien er grote protheses door een klein sneetje moet. ?

  2. Kleine update!!

    vandaag 2 weken PO en het gaat gelukkig hartstikke goed. Heb nog wel last van mijn borstbeen en ben nog bont en blauw maar de zwelling word met de dag minder. Merk wel dat 1 borst een beetje achter loopt, hiervan is de huid ook nog glazig en hij staat wat hoger en strakker dan de andere. Maar ik moet geduld hebben. Maandag begin ik weer met werken dus ben heel erg benieuwd hoe dit gaat bevallen. Werk ik de retail dus ben wel een beetje bang dat 9 uur staan toch te veel gaat worden, maar we zullen het zien. 

     

    Hier nog wat foto’s van dit moment. Ben er al ontzettend blij mee!! Ze zijn nog wel mega hard en er zit geen beweging in maar hopelijk gaat dit langzaam nog veranderen. 

     

     

     

    13A40311-8311-4387-8449-E3A7A12A3303.thumb.jpeg.2865b24de908a9df94630bcd3f0c495f.jpeg72578BF0-43B5-4A75-98A0-30D9BAA1DE57.thumb.jpeg.971bd06313cde1a1ee027140f50aaeb9.jpeg

     

     

    ?????

     

  3. 2 minuten geleden, Ellen1997 zei:

    @LisaG Volgens mij is die je laat zien net iets anders de heavy sport is volgens mij €18 maar lijkt heeel erg op deze, kan ook dat ik zelf de verkeerde opgezocht heb hoor?

    Heb zelf op dit moment een compressievest van de kliniek aan maar heb 2 Triumph erbij besteld gewoon omdat weet dat die goed bevallen en naderhand als sport bh aan kan doen. 

    CE08EA26-D65E-4F77-928A-2FFB3CCD3D23.thumb.png.ad7bb906fd633036126521a5aa56db3b.png

     

    Dankjewel Ellen! 

     

    Ik zal ook eens bij Triumph kijken dan. Zoveel keus, weet gewoon niet wat nou echt goed is. Wil wel iets dat fijn zit en er ook nog onder je kleding fatsoenlijk uit ziet, maar wil niet mn herstel beschadigen. Ik ga even op onderzoek uit nog. Alvast super bedankt! 

     

    ?

  4. Zo even een kleine update..

     

    Vandaag 11 dagen PO en ik merk dat het echt steeds beter gaat. Afgelopen week ben ik best wel heel erg down geweest, ik kon niks; niet lekker liggen, zitten en slapen. Werd ik helemaal gek van in mn hoofd. Ook deed mijn rechter borst ontzettend veel pijn, werd er moedeloos van. Vannacht was de eerste nacht dat ik helemaal heb door geslapen en ik merk gelijk dat ik dan een stuk minder boos ben op mn boobs hahah. Nu vind ik ze lief!

     

    Ben ook steeds blijer met het resultaat! 

    Heb nu ook 2 andere sport bhs gekocht voor de afwisseling en omdat mijn PO bh echt heel lelijk is onder kleding. Ik vraag me alleen af of de nieuwe Bh wel goed genoeg is. Hij zit wel strak en heb wel het gevoel dat die mijn borsten beetje plat drukt alleen het stof is niet dik. Voeg even aan foto toe. Hebben jullie tips voor mij en misschien kunnen jullie zeggen of deze wel of niet geschikt is. 

     

    Ben deze overigens van plan om overdag aan te doen en ’s avonds gewoon de bh van de kliniek. 

     

    Dit is de bh:

    677462E3-941C-4013-84BF-E1BAB994CC92.thumb.png.cca25079e4c99d385554683f603c1321.png

     

     

    ???

    hoop dat het met jullie ook alweer een stuk beter gaat! Hoor het graag. 

  5. Helemaal herkenbaar. Ik heb totaal geen last van mijn linkerborst maar mijn rechter daar in tegen.. my god. Die doet me toch een zeer afentoe word er helemaal gek van. Ik heb ook die steken en dan vooral bovenop en aan de zijkant, soms ook moeite met ademhalen. Was vandaag bij de verpleegkundige voor mijn hechtingen en zij vertelde dat dit er echt bij hoort. Zolang de vorm maar niet gaat veranderen, je geen koorts krijgt, je borst niet rood of ontzettend warm word dan is het goed. Helaas hoort het erbij ??. Ik vind het ook mega klote. 

     

     

    JE BORSTEN ZIEN ER ECHT SUPER MOOI UIT. Nog een beetje zakken en dan zijn ze perfect!

     

    ??

  6. 21 uur geleden, Rowie zei:

    Hey Lisa,

     

    Ik had dat mentale stuk ook. Ik heb denk ik 2 weken alleen maar kunnen huilen omdat ik ze zo lelijk vond. Zo vierkant en groot. Ik wilde ze er het liefste uit hebben.

     

    Nu ben ik 6 weken PO. En ik ben er inmiddels héél blij mee en vind ze helemaal niet groot meer en ze zakken ook nog iedere dag(de zwelling is weg en ik vind ze zelf heel mooi)

     

    Mentaal moest ik echt wennen aan de nieuwe ik.. het is echt een proces wat je doormaakt, maar echt het komt goed!

     

    Alles gaat veranderen en je moet er gewoon echt even aan wennen.  ?

    Dankjewel voor je lieve berichtje!! ? Super fijn dat het nu goed met je gaat en je er helemaal happy mee bent!

     

    Ik merk dat het nu bij mij ook steeds beter gaat, ik kan ze nu al goed waarderen en kan veel beter door alle zwelling en toestanden heen kijken. Dwing mezelf nu ook om elke ochtend voor de spiegel een mooie foto te maken en hier kijk ik dan de gehele dag een paar keer op terug en ik moet zeggen dat helpt echt! 

     

    Heb jij na 6 weken je sport bh nog aan? 

     

    ???

  7. 16 uur geleden, nkm zei:

    Hoi,

    Sorry, wat late reactie, maar probeer er idd niet iedere dag mee bezig te zijn.

    Maandag en dinsdag nog 2 lange werkdagen en dan woensdag 10 juli gaan we ervoor??.

    Ik ben nu vooral heel bang voor de operatie.

    Jij zit al in de volgende fase en aan het herstellen. Ik ben benieuwd of ik straks dezelfde onzekerheden heb als jij/ jullie.

    Heel veel succes en hopelijk ook genieten ervan?!!!

    xx

     

    Oeeeeh spannend zeg! Nog 2 nachtjes slapen. 

    Deze 2 dagen gaan zo snel voorbij geloof me!

     

    Snap heel goed dat je bang bent voor de operatie, ben je wel eens eerder geopereerd? Ik kan je 1 advies geven en dat is laat alles helemaal over je heen komen en laat het gewoon gebeuren. Voordat je het weet word je alweer wakker en staan de zusters langs je bed om je te verzorgen. 

     

    Hoelaat mag je je melden?

     

    xxxx

     

     

     

     

  8. Op 7-7-2019 om 12:53, MissyJoy zei:

    @LisaG

     

    Fijn te horen dat je veel steun hebt aan onze berichten... geen stoelgang hebben is ook niet bevorderlijk voor je gedachten, weet ik helaas uit eigen ervaring (door medicatie gebruik tot mijn maag toe verstopt gezeten, met spoed met de ambu naar het ziekenhuis gebracht toen... 8 liter moviprep, zakjes en pillen die laxeren werken en de vele klysma's later nog niet leeg... nu ik eindelijk aan het afbouwen ben gegaan met de methadon een paar weken voor de bv kan ik weer uit mezelf zo nu en dan)

    Ook dat word best onderschat wat dat doet met je lichaam en geest!

     

    Bij mij mogen de pleisters er morgen ook af, als de wonden goed genezen zijn ook de knoopjes van de hechtingen eruit! Dit is ook een week po.

     

    Ben er op zich aan de ene kant blij mee, want merk dat ik irritatie van de pleisters krijg, maar aan de andere kant vind ik het een beetje eng... 

     

    Allemaal hele normale gedachten dus ?

     

    Fijn je bericht zo te lezen meid!

     

    ???

    Ohhh wat heftig zeg. Lijkt me vreselijk om

    daar de hele dag mee bezig te moeten zijn terwijl het eigenlijk een normaal iets van je lichaam is. Heel sterk van je! 

     

    Hoe is het verwijderen van de pleisters gegaan. Ben heel benieuwd! 

     

    ??

  9. Ahhhhh dankjewel allemaal! SUPER LIEF!

    Hier heb ik echt zo veel aan!! Door jullie ben ik nu met een goed gevoel wakker geworden, dus ik ga ze elke ochtend lezen! ☺️

     

    Super fijn om te horen dat jullie herstel

    ook goed gaat en er geen vervelende dingen of complicaties zich voordoen. 

     

    Ik ga nu gewoon proberen te genieten van het lekker relaxen en mijn 2 weken vakantie. Ook is mn stoelgang weer op gang gekomen dus hopelijk voel ik me daardoor ook wat beter want dat was verschrikkelijk haha. 

     

    Na hoeveel weken mogen jullie hechtingen er al uit? Mijne donderdag al. Dat is 7 dagen later. Vond ik best vroeg. 

     

    ???

  10. Hoiiii Layna @MissyJoy @Dena123,

     

    hoe gaat het herstel bij jullie? 

    Ik vroeg me af hoe het psychisch bij jullie gaat? Ik merk heel erg bij mezelf dat dit niet goed gaat, ofja stuk minder dan fysiek. Ik heb geen pijn meer en slik ook geen medicatie meer. Spieren zijn ook niet meer vervelend, alleen ik heb me dus nog geen 1 keer blij gevoeld met de nieuwe borsten. Ik weet dat dit tijd nodig heeft en ik ben pas 4 dagen geleden geopereerd. Maar het voelt zo niet fijn, ik voel me zo ontzettend mannelijk, een bodybuilder. En als ik er aan denk dat ik over 2 weken weer moet werken en mensen me zullen zien wil ik nu al ziek melden. Als ik naar beneden kijk denk ik echt wat heb ik gedaan. Van zo’n mooi smal bovenfiguurtje ben ik opeens naar een groot blokkerig bovenlijf gegaan. Zo voelt het en zo denk ik dan in mijn hoofd. Ookal weet ik heel goed dat er nog zoveel gaat veranderen de komende weken, toch is deze gedachte en dat gevoel in mijn lichaam zo irritant en ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet. Ik voel me zo niet fijn in mn lichaam en ik had zo gehoopt dat ik zo blij en gelukkig zou zijn. 

     

     

    Hebben jullie hier ook last van en is dit normaal? 

     

    ??

    PS: ik hoop het bij jullie wel super goed gaat ofcours! Haha. 

  11. 3 uur geleden, Lies-L zei:

    @MissyJoy oh!! Goede tips. Gelukkig is het vanochtend toch gebeurd, haha. Eindelijk! Ik zag inderdaad op tegen druk zetten, omdat alle beetjes druk die je zet in je borst te voelen zijn! 

    Hoe gaat het met jou? Ik ga nu jouw topic weer eens even lezen  

    Ahhhh fijnzo!! Hoe voel je je nu? Vandaag is mijn 3de dag. Merk al wel dat mijn armen minder pijn doen en het zware gevoel op mijn borst word stukken minder alleen nu begint het te jeuken onder de pleisters en ik voel rare dingen op mijn ribben. Klinkt heel raar nu ik dit zo zeg haha. 

    Maar als ik onder mn bh op mijn huid druk dan voel ik daar wat dingetjes bewegen, ik ben zelf al mega bang dat er iets fout is maar mijn ouders zeggen dat dit vocht is onder de huid wat natuurlijk een beetje naar beneden zakt. Het doet geen pijn ofzo. Heb jij dit ook gehad? @MissyJoy @Dena123 Of jullie misschien? 

  12. 18 uur geleden, Dena123 zei:

     

    Je bent een topper!

    @Dena123 mijn Bh is van LipoElastic en dan het model; PI special comfort. 

    Ze hebben mij een 75D gegeven wat volgens mij gewoon perfect zit. Eerst dacht ik. Dat is toch veel te klein, had al een C voor de operatie maar ik denk dat de maten wat anders vallen bij deze BH. Hij zit in ieder geval fijn en goed strak. ☺️

    Hopelijk heb je er wat aan. 

  13. @nkm oooh wat spannend? Wat gaat het worden? En waar heb je je afspraak staan? 

    Ja dat aftekenen was gewoon heel raar, de zusters en de dokter zeiden daarna ook dat het wel vaker gebeurd. Lampen, geuren, stress en het rechtop moeten staan + het niet eten en drinken. 

     

    Moet je de komende dagen nog werken of heb je veel andere dingen gepland? Dan zal de tijd namelijk zo voorbij schieten. 

     

    Xx

  14. 12 minuten geleden, Dena123 zei:

    Mijn nacht leek aardig op die van jou. Idd ook om 3 uur wakker geworden door de pijn, maar vrij snel daarna weer ingedoezeld. Moest wel even rechtop gelegd worden. Ik merk soms wel dat mijn borstspier wat verkrampt. Dat is een vervelend gevoel. Het lijkt alsof de spier de protheses plat wilt duwen zeg maar. Dit zou minder moeten worden...

     

    wat betreft mijn stoelgang, die is vanmiddag pas opgang gekomen?. Ik was van te voren bang dat ik zelf niet kon afvegen, maar dit kon ik gelukkig zelf! 

     

    Ik koel de borsten veel. Dat helpt me ook wel tegen de pijn en tegen de zwelling. Vanavond douchen denk ik.... ben benieuwd hoe dat gaat.

     

    verder merk ik dat ik ook aan dit forum gekleefd ben? zo fijn om ervaringen te delen met meiden die door hetzelfde gaan!

     

    xx

    Wow ja. Zelfde nachtje gehad haha. 

    Ja deze bh is super fijn, ritsje voor en bij de schouders haakjes om verschillende hoogtes te vertellen. Ik heb het doosje boven liggen dus ik kan even niet kijken van welk merk ik laat je vanavond weten!  

     

     

  15. 9 minuten geleden, MissyJoy zei:

    ???? wow @LisaG wat een mooie meiden!!! 

     

    Zeker niets te klein voor je lichaam... echt héél erg mooi ????

    Ahhhhh dankjewel!! ?

    ja ik moet ook helemaal niet groter willen. Dit is wat er max inpaste en ik vind het inderdaad zelf ook erg mooi bij mn taille passen anders gaat het echt uit verhouding. Maargoed soms ben je er gewoon nog beetje onzeker over. Denk dat veel dat wel hebben hahah 

     

  16. Heb wat foto’s gemaakt zonet. Zoals je kan zien is mn rechter borst flink meer gezwollen dan de linker. 

     

    Ik moet wel echt heel eerlijk zeggen dat ik groter had verwacht en misschien ook wel gehoopt. Nu weet ik natuurlijk ook wel dat de prothese onwijs word platgedrukt door de strakke spieren en huid nog dus dat dat zich nog de komende weken/maanden gaat ontwikkelen. Tenminste zo werkt het toch? HahaF8D87BCE-D5A3-424E-83CF-7D94F2EFFE18.thumb.jpeg.0e651ada53f395762b3c434b2f56ce0e.jpeg

     

    DA899E8F-E1A5-4197-ABE8-14986B7E9F22.thumb.jpeg.289925065c8b87855463f42ba4a5372d.jpeg5EAAEA89-B101-40A5-95F4-97EF86C366C1.thumb.jpeg.63a0557afffed025c097c83a8f1a04d4.jpegC78534A6-869F-4D8B-9D35-369F6705211F.thumb.jpeg.8944f2968af62fd327d60e8e8793e100.jpeg92CA5A7D-4E96-42BD-BAD0-B3EB5FC42B60.thumb.jpeg.b4cc740c033eed71687908512917c7fc.jpeg

  17. 20 minuten geleden, MissyJoy zei:

    @LisaG de eerste 3 a 4 dagen zijn het ergste als ik zo de verhalen lees...

    Ik heb ze boven de spier geplaatst gekregen dus denk dat ik daarom ook nauwelijks spierpijn heb, alleen aan mijn borstbeen merk ik dat het wat gevoelig is. Daar zit die huid natuurlijk vast en de rest is lekker opgezwollen... 

    merk vooral aan mijn schouders en rug dat ik een andere houding aan neem... probeer er wel een beetje op te letten, voordat ik straks helemaal vast zit...

     

    wel fijn dat je de nacht goed doorgekomen bent... Let wel op dat je de paracetamol niet te snel op elkaar pakt... je mag er 8 verdeeld over 24 uur... 

    wel fijn dat je veel van de morfine merkt... Let wel op je darmen, morfine (achtige) stoppen namelijk je darmen... dus kijk dat je wat hebt om die niet dicht te laten zitten... je zit er nu niet op te wachten denk ik om verstopt te raken en hard te moeten persen ???

     

    (sorry als het belerend over komt, is zeker niet mijn bedoeling... maar weet uit ervaring wat medicijnen kunnen doen met je lichaam... en gun je een zo goed mogelijk herstel!) ?

     

    ???

    Nee je komt zeker niet belerend over! Juist super fijn advies! ?

    Ik had mijn moeder ook al gevraagd of ze inderdaad vandaag wat laxeer tabletten bij de apotheek wilde halen voor dit weekend als dat nodig is ja. Wil sowieso vanavond ook mijn laatste morfine nemen want het is verder gewoon rotspul natuurlijk. 

  18. @Dena123 @MissyJoy ik vond mijn eerste nacht echt mee vallen. Ben gelijk in slaap gevallen heb 3 kussens in mijn rug en 1 tje onder mijn rechter arm dat ligt best lekker zo. 

    Om 3 uur werd ik eventjes wakker en om 6. Toen ben ik wat youtube gaan kijken en nu ben ik weer wakker geworden van een klein dutje. 

    Moet wel zeggen dat de spierpijn nu wel veel heftiger is als gister, ook zijn mijn borsten aan de bovenkant echt stuk flinker opgezwollen en alles voelt gewoon mega zwaar hahah. Alsof ik beton aan mn lijf heb hangen. 

     

    Ik heb inderdaad ook moeite met vooral mijn broek omhoog doen, dus elke keer kom ik van de wc met mn broek op de enkels en moet mn moeder mn broek omhoog doen ?

     

    Ik verwacht dat vandaag en morgen wel de ergste dagen qua pijn en spierpijn zullen worden maar ik neem elke 3,5 uur 2 paracetemols van 500gram, sochtends neem ik 1 maagbeschermer en daarna naproxen en een morfine pil en dit savonds rond een uur of 8 nog een keer. Merk wel dat die morfine pillen goed werken. 

     

    Hoe gaat het bij jou @Dena123? Heb je kunnen slapen? En hoe ervaar jij het eten daarna en je stoelgang? Misschien beetje rare vraag. Maar ik heb al super veel gegeten, bitterballen, knakworsten, broodjes maar er komt nog niks uit om dat zo maar even te zeggen haha. 

     

    @MissyJoy na hoeveel dagen merkte jij dat de spierpijn wat losser begon te worden en je lijf er aan gewend begon te raken?

     

    ik zal vandaag wat foto’s proberen te maken. Durf nog niet zo goed te douche dus zit nog helemaal onder het rode spul ?

     

    ?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.