Jump to content

Documentaire Nieuwe Tieten


Recommended Posts

Deze heb ik net bekeken, en ik was echt onder de indruk, wat een sterke meid....

http://dokument.ncrv.nl/pagina/nieuwe-tieten

In Nieuwe Tieten doet filmmaakster Sacha Polak verslag van haar persoonlijke zoektocht rond het erfelijke BRCA1-borstkankergen, waarvan zij zelf draagster is. Haar moeder overleed op 29-jarige leeftijd aan borstkanker, toen Sacha nog geen 1 jaar was. Al jaren weet Sacha dat zij zelf ook draagster is van het gen, maar twijfelt ze wat ze moet doen. Moet zij haar borsten preventief laten verwijderen om zo de kans op borstkanker te verkleinen? Of laat ze haar borsten misschien wel voor niets weghalen en ontdoet zij zich hiermee van haar vrouwelijkheid?

Sacha Polak gaat op zoek naar haar mogelijkheden en belandt in het medisch circuit. Voor welke protheses en implantaten komt zij in aanmerking? Wat zijn de ervaringen van andere jonge vrouwen hiermee? En wat betekent het voor Sacha en haar naaste familie?

Nieuwe Tieten is een intieme documentaire waarin Sacha Polak al haar ervaringen filmt. Die zijn aangrijpend en emotioneel maar ook verhelderend en soms zelfs hilarisch. De documentaire gaat op 28 september in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht en is geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie. De film is aansluitend in diverse bioscopen te zien. Nieuwe Tieten wordt uitgezonden in oktober, in de borstkankermaand.

Link to comment
Share on other sites

ben al ondr de indruk van het korte filmpje, maar woon in belgie :s

een aangrijpend verhaal zeg, word er nu al emotioneel van

Link to comment
Share on other sites

Ja ik denk dat ik heel snel dat besluit zou nemen om het te doen. Ik leef veel te graag ;)

Al die onzekerheid die je ook anders bij je heb bah.

Vond het trouwens wel mooi geworden het eind resultaat bij haar

Link to comment
Share on other sites

Pfoe, tranen in mn ogen. Ik zou het zo vlug mogelijk gedaan hebben, mijn moeder heeft ook borstkanker dus ik weet wat zo iemand door kan maken met zo'n ziektebeeld en ik zou dat mezelf nooit toe wensen. Dus ja dan maar de vrouwelijkheid weg, eventueel voor niks maar dat is beter dan in onzekerheid leven en dat je eventueel als zo vroeg tot overlijden komt. Je hebt maar 1 leven en daar moet je het mee doen.

Link to comment
Share on other sites

Wat heftig... Jeetje!

Gewoon geen woorden voor kreeg echt een brok in mijn keel.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.