Ga naar inhoud

Ongelijke borsten


Dropje24

Aanbevolen berichten

Hoi allen, inmiddels heb ik de knoop doorgehakt en wil ik graag geopereerd worden aan mijn borsten, heb een behoorlijk groot verschil, rechts cup D/E en links, van wat ik denk cup B ofzo. Bij de huisarts geweest en die vond het een behoorlijk groot verschil, krijg een doorverwijzing naar een plastisch chirug.

Ik woon dichtbij Zwolle, dus ze wilde automatisch doorverwijzen daarheen, maar ik wil me eerst verdiepen in welke plastisch chirurg een prettige deskundige arts is, het liefst ervaring met dit soort operaties. Ik ben bereid verder te reizen, maar limburg of zeeland gaat me net iets te ver.

Mijn idee is, links vergroten, rechts verkleinen en liften of alleen liften. Ik hoop zo erg dat het vergoed wordt, weet dat verkleinen wel vergoed wordt, maar dat past niet bij m'n lichaam, ben 1.70 en weeg 83 kilo (ben inmiddels al wel bijna 20 kilo kwijt en ben nog steeds aan het afvallen, wil naar 70-75)

Heeft iemand ervaringen met goede plastisch chirurgen? En weet iemand iets over vergoedingen?

Groetjes,

Dropje24

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo dropje,

Wat vervelend dat je borsten ongelijk zijn, fijn dat je huisarts je door heeft gestuurd. Ik denk dat de vergoeding een beetje per verzekering scheelt, maar ik heb weleens begrepen dat je voor vergoeding in aanmerking komt als je een verschil van 2 cupmaten hebt. Ik weet niet of dan alleen de verkleining vergoed wordt of ook de vergroting....

Voor ervaringen hiermee qua plastische chirurgen weet ik het niet zo goed. Lynxaap heeft zo'n zelfde operatie gehad, maar ik weet dat zij uiteindelijk niet tevreden is over het resultaat en de pc wil haar verder niet mee haar wens helpen, dus ik denk dat geen aanrader is ;). Je kan misschien wel vrienden worden met haar op het forum, dan kun je haar foto's en verhaal zien.

Veel plezier op het forum!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast cindytje1985

Volgens mij is dat ook per verzekering verschillend en ligt er ook aan hoe je verzekerd bent... Je zou het beste zelf ff contact op kunnen nemen met je verzekering om te vragen welke voorwaardes ze hebben om het vergoed te kunnen krijgen..

Je kan het beste bij verschillende chirurgen een consult inplannen om te kijken wat ze adviseren en vanuit daar een keuze gaan maken waar je je wil laten opereren.. Dan kun je zien bij welke pc jij je hebt beste voelt..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi hoi

Welkom op het forum!!

En wat betreft verzekering, is hierboven al verteld.. Het verschilt nogal...

Sja.. een goede arts....

Ik zou zeggen: dr. Nio (Sint Lucas Andreas Ziekenhuis) in Amsterdam (SLAZ) en evt. dr. van der Weij, in Boerhaave Amsterdam...

Ik ben zelf bij dr. de Meyere in Gent geweest, maar dat is voor jou wel erg ver idd.... Mocht ik de keuze hebben in jouw geval, giing ik naar dr. Nio. Hij staat hier op het forum (naast dr. de Meyere) echt als een pc met gouden handjes bekend :) Uiteraard zijn er nog andere goede pc's, maar ik raad alleen diegene aan waar ik 100% vertrouwen in heb :)

Je zou ervaringsverhalen kunnen opzoeken via de zoekbalk rechtsbovenin het forum. Vind je de zoekbalk niet, dan moet je eerste even helemaal linksonderaan je thema wijzigen in 'unlimited'

Je kunt zoeken op kliniek of op naam van de pc. Echter, de zoekterm moet meer dan drie letters bevatten, dus Nio is te kort ;)

Je kunt hem zoeken via de klinieken waar hij werkt, te weten: SLAZ en Parkkliniek. Dan kun je ervaringen lezen van hem

Heel veel succes!! En goed dat je eerst wat opzoekt over goede pc's!! :35:

Veel lees- en forumplezier!!

xx BB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alleen het verkleinen van de grootste borst wordt nog vergoed, niet het vergroten van de kleine borst. De verzekering moet vooraf toestemming geven en het verschil moet 2 cupmaten of meer zijn.

Maar ja, als je daarmee een deel van de operatie vergoed zou kunnen krijgen zou het ook al schelen, toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Hee meiden, dank voor jullie reactie! Ik heb inmiddels al een aantal keer contact gehad met mijn zorgverzekeraar (IZZ), vergoedingen zijn er wel standaard bij 2 cupmaten verschil, alleen verkleining inderdaad. Voor mij is dat geen optie, wil gewoon een normaal formaat borsten wat bij mijn lichaam past, of dit nu cup C, D of E is, maar wat ik links heb is dat beslist niet. Nu is het wel zo dat de chirurg wel een motivatie kan schrijven en deze kan indienen bij de zorgverkeraar, dus geheel uitgesloten is de vergoeding niet. Ik ga er in ieder geval wel voor! En anders heb ik geld achter de hand mocht het niet (of maar deels) vergoed worden.

IZZ gaat ook voor mij uitzoeken welke chirurgen ervaring hebben met dit soort operaties. Ik zat de hele tijd met ziekenhuizen in mijn hoofd, maar zij had het meer over klinieken die er gespecialiseerd in zijn. Zijn daar betere chirurgen dan in ziekenhuizen? Ik ben hier echt zo'n leek in he. :44: Ik hoor in ieder geval dinsdag meer van hen.

Ik hoop ook nog dat er vrouwen zijn die dit topic lezen met hetzelfde als ik en hun ervaringen willen delen! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb 17 oktober een afspraak met dr. Schermer Voest bij de kliniek Klein Rosendael in Arnhem. Ik kan weinig ervaringen met deze pc vinden op internet (alleen dat hij werkte met implantaten die nu uit de handel zijn gehaald, maar weet niet of dat bewust of onbewust is geweest). Ben iig heeel benieuwd naar ervaringen! Volgens mijn zorgverzekeraar stond deze kliniek goed aangeschreven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Hij adviseerde me idd om de operatie pas te laten uitvoeren als ik mijn streefgewicht bereikt heb. Dus nog even uitgesteld.

Verder omdat mijn moeder is overleden aan borstkanker en meer familieleden dit hebben gehad, raadt hij aan om een erfelijkheidsonderzoek te doen. Mocht ik een behoorlijk hoog risico hebben, dan kan ik volledige amputatie en daarna reconstructie ook nog overwegen.

Genoeg stof om over na te denken iig! Maar oo ik kan zo niet wachten he. Liever vandaag nog dan morgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.