Jump to content

Welke kliniek en welke prothese?


Josje

Recommended Posts

Dag dames,

Het is voor mij de eerste keer dat ik mij op een forum bevind en dat ik zelf een topic plaats. Ik overweeg (zoals meer van jullie) een borstvergroting. Op dit moment heb ik twee klinieken op het oog: praktijk Diana Gabriels en de ACCZ kliniek in (o.a.) Zevenaar.

Vandaag ben ik op een eerste gesprek c.q. consult geweest bij Diana Gabriels. Vrijdag à.s. heb ik ook een consult bij de ACCZ kliniek. Het werd mij al snel duidelijk dat de eerste consulten plaatsvinden met consulenten en dus geen artsen. Ik vond het gesprek met Diana vandaag erg prettig, een eerste advies is altijd fijn. Het gesprek met de chirurg is (zoals Diana zelf ook aangaf) vanzelfsprekend leidend. Ik heb natuurlijk helemaal geen ervaring met cc's dus vond het wel fijn om een beetje een indicatie te hebben.

Ik wil dat mijn borsten er zo natuurlijk mogelijk uit komen te zien, ik neig daarom naar een anatomische prothese. Ik zal waarschijnlijk met de chirurg moeten overleggen wat het beste is in mijn situatie, maar hoe hebben jullie die uiteindelijke beslissing gemaakt? Hebben jullie zelf heeft duidelijk aangegeven welke prothese jullie wilde? Of wees zich dat uiteindelijk voor zich? En hoeveel Cc hebben jullie uiteindelijk gekozen? Ik heb op dit moment cup B70 (omvang 65 past ook goed, dan pak ik wel een iets grotere cup), ben 1,67 en weeg 52 kg. Ik denk nu dat ik een volle C cup/kleine D cup wil. Ik wil nogmaals niet dat het onnatuurlijk lijkt.

Ik heb al veel informatie gelezen over de verschillende klinieken. De ervaringen die ik heb gelezen zijn met name positief te noemen, ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met de bovenstaande klinieken. Misschien dat jullie mij kunnen helpen bij het maken van een keuze? Bij Diana Gabriels zou ik geholpen kunnen worden door dokter f. Straten, bij ACCZ door Van Onselen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie eventuele adviezen,

Gr.

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi

Welkom op het forum!!

Dát is toevallig, dat je net twee klinieken uitkiest die het idd heel normaal vinden dat ze het eerste gesprek door een consulente laten doen. In de meeste gevallen is het echter zo dat je meteen een gesprek met de pc hebt (deze twee klinieken zijn echt meer uitzondering dan regel, accz en diana gabriels)

Soms komt het zelfs voor dat je helemaal geen gesprek met de chirurg krijgt, tenzij je er zelf om vraagt.. Dus let daar altijd zelf goed op :)

Fijn dat je alleen maar positieve berichten gelezen hebt.. Helaas heb je dan nog niet alles gelezen :)

Over van Onselen is onlangs toch een berisping naar buiten gekomen, over een zaak van een aantal jaren geleden (toen er een patiente bij hem op de operatietafel gestorven is) en Diana Gabriels staat te boek als oplichtster. (je weet de klinieken er wel uit te pikken hihi, maar dat kon jij ook niet weten :) Gelukkig hebben we dit forum ;) )

De berisping van van Onselen is vermeld in het big-register:

https://www.bigregister.nl/zoeken/zoekenopnaamenspecialisme/default.aspx

Over Diana Gabriels: Over Straten, de pc zelf, heb ik nergens iets slechts gelezen in de tijd dat ik hier ronddool (al een heel tijdje)

Uiteraard maak jij zelf de beslissing, maar wilde dit toch even laten weten. Niet voor niets is een forum informatief :)

Over de maat en het aantal cc.. Uiteindelijk kan alleen de pc dit bepalen. Jij geeft aan wat je graag zou willen bereiken en de pc kijkt of dit mogelijk is en hoeveel cc en welk profile je dan zou moeten hebben.

Veel lees- en forumplezier!

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jouw reactie BB. Wel gek dat ik op het forum ook veel positieve reacties tegen kom over de hiervoor genoemde klinieken. Dat van die berisping heb ik gelezen, dat betrof geen borstvergroting begreep ik. misschien naief, maar zoveel meiden op dit forums laten hun borsten vergroten door Van Onselen, hij lijkt mij er wel heel ervaren in.

Je zegt dat Diana Gabriels bekend staat als oplichter? Wat bedoel je daar precies mee? Ik hoor het graag!

P.s. Alvast bedankt voor het delen van jouw ervaringen.

Gr.

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

Ik kan niet anders dan me aansluiten bij bb.

Ik ben zelf ook op consult geweest bij Gabriels maar nadat ik haar naam op Google ingetikt heb ben ik niet op een vervolgafspraak gegaan.

Wellicht kun je nog voor een derde en of vierde consult gaan bij nog twee andere en dan een keuze maken.

Dan heb je de ervaring van zowel een consult bij een consulente en bij een pc.

Succes.

Gr. Ik

Link to comment
Share on other sites

Hoi guppie, ik kom op Google geen negatieve ervaringen tegen ivm mevrouw Gabriels (misschien 1 iemand die niet tevreden was, maar dat houd je altijd natuurlijk). Wellicht dat ze deze er uit heeft weten te filteren? Wat kwam jij tegen? Op www.ietsmooier.nl staan alleen maar positieve referenties oer Gabriels en ACCZ. Wordt deze website misschien door hen betaald?

Hoor het graag!

Link to comment
Share on other sites

BB over dr Straten zelf ben ik inderdaad ook niets negatiefs tegen gekomen. Ik zou nu bij hem zelf op consult kunnen komen. Is dag wel aan te raden dan denken jullie?

Ik denk zelf dat ik dat gesprek wel aan wil gaan om te beoordelen hoe hij het doet. Niet verstandig vinden jullie?

Link to comment
Share on other sites

Je zegt dat zo natuurlijk mogelijk wil en anatomisch wil. Dat spreekt elkaar wel tegen hoor. Normaal gesproken is rond toch een natuurlijker uiterlijk. Het is namelijk zo dat een anatomische prothese veel vaster van vorm is, hij moet namelijk zijn vorm behouden. De ronde prothese en dan met neme gevuld met cohesive I, heeft een veel soepelere en zachtere inhoud. Zie het als een zakje gevuld met water. Als je dit zakje van boven vasthoudt doet de zwaartekracht zijn werk en krijg je een natuurlijke druppelvorm. Ook als je dan op je rug gaat liggen, zullen ze mooi langs je lichaam mee bewegen net als echte borsten. De anatomische zullen rechtop blijven liggen. Plus deze hebben een kans te gaan draaien wat de hele vorm veranderd van je boobbies. Maar goed, het blijft natuurlijk altijd je eigen keuze. Dan is er ook nog de voorkeur van de arts, die je zeker zijn voorkeur zal willen aanpraten, houdt daar rekening mee. Dus ik kan je alleen maar adviseren door eerst maar eens veel te lezen op dit forum, hier vind je heel veel info. Zo ook over de artsen waar je voor gekozen heb. Ik heb daar geen ervaring mee, maar lees idd wel wat minder goede verhalen over hun. Er zijn genoeg goede artsen waar je hier alleen maar goede verhalen over vind. Ik ken alleen maar Dr. de Meyere maar BB ken er nog wel een aantal. Volgens mij is Dr. Nio ook een hele goede arts. Heel veel succes met je keuzes meis!! XXX Corine

Link to comment
Share on other sites

Goede morgen!

Ik ben zelf wel door van onselen geholpen afgelopen juli. Vind het een fijne kliniek en ben erg blij met het resultaat.

Heb 340 cc gekregen en ben van aa naar e gegaan. Maar het oogt als een c.(1.67, 58 kilo)

Veel succes met je zoektocht en je keuze!

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt meiden!

Volgens mij klopt t niet helemaal Corine (althans dat lees ik op verschillende websites). Het klopt wel wat je zegt dat de gel in de ronde prothese vaak wat soepeler is. De ronde prothese is (wat ik dan heb gelezen hè, ik ben natuurlijk geen arts, dus ben er niet in afgestudeerd) minder vorm stabiel en plooit sneller. Ik ben bang dat je de ronde prothese erg goed ziet en een soortnaam pamela Anderson effect krijgt haha. De anatomische prothese bootst de echte borst na en kan als het goedig een borstvergroting op maat worden verricht. Maar goed misschien als je de ronde prothese dual plane plaatst dat deze dan niet gaat plooien en T niet van die bollen worden. Ben wel blij met jouw tips. Wacht het advies van de plastisch chirurg even af in dezen.

Laat mezelf liever niet in België opereren. Daar heb ik meerdere redenen voor. De belangrijkste redennis dat ik 2,5 uur (enkele reis) zou moeten rijden voor consulten, de operatie, en controles, dat kost mij in verband met mijn werk (ik werk full time) te veel tijd. ik ben ook door mensen uit mijn vriendenkring gewaarschuwf voor operaties in belgie. Bij sommige klinieken zou niet duidelijk gemaakt worden welke protheses ze gebruiken. Verder ben ik een afgestudeerd jurist in het Nederlands recht (ik heb ook gezondheidsrecht gehad tijdens mijn studie), dus weet welke wegen behandeld kunnen worden (mochth et mis gaan) heb geen ervaring met het Belgisch recht, mocht het in belgie mis gaan dan weet ik niet wat ik zou kunnen doen haha.

Volgens mij is dokter straten ook wel een goeie!

Ben nog wel benieuwd BB naar wat je bedoelt met dat Diana Gabriels steen oplichter is. Kan ook rechtstreeks bij dr Sraten (kliniek heyendael) behandeld worden, dan komt Diana er niet aan te pas. Is dat beter denk je BB?

Gr. en bedankt voor jullie tips en ervaringen!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Josje,

Het is wel vreemd dat als je bij google diana gabriels intoetst je als suggestie van google zelf al krijgt bedoeld u diana gabriels oplichtster?

Dit zegt uiteraard niets over de pc....je kan ook bij hem terecht zonder haar als tussenpersoon.

Misschien dat dat financieel ook nog wel scheelt.

Bij accz is het vaak zo dat e de pc pas op de dag zelf ziet...persoonlijk vind ik dat absoluut niet kunnen.

In Nederland mag dat volgens mijn weten niet eens.

Ik lees net dat je niet in Belgie geholpen wil worden ivm bv het belgisch recht.

Ben je in het duitse rechtssysteem dan wel thuis?

accz van onselen opereert nl in duitsland en dat is ook een eind rijden.

Je moet ten alle tijden zelf beslissen en je gevoel volgen.

Dit zijn alleen tips.

Groetjes Ik

Link to comment
Share on other sites

Hoi josje!!

wat guppie al zei 'als je diana gabriels intoetst bij google krijg je de suggestie oplichter (ligt ook aan je zoekinstellingen)

Ook was ik op een forum van Viva en Tros radar veel tegen gekomen daarover. Ze schijnt een healthshop of iets dergelijks gehad te hebben, waar ze veel mensen mee heeft opgelicht.

Maar ja, ze is een tussenpersoon. Zij gaat je niet opereren, dus als je graag naar F. straten gaat lijkt mij er niet veel mis mee.

Succes met je beslissing!! Wat is het lastig he :) Ik kom er ook maar niet uit! Ben ook F. Straten aan het overwegen.

Groetjes Big Wish

Link to comment
Share on other sites

Kijk maar eens op www.ietsmooier.nl, alleen maar positieve ervaringen..

Zie dat de pc zelf inderdaad ook een kliniek heeft, ga ik ook maar eens contact mee opnemen. Straten als pc lijkt mij wel wat.

Word wel minder enthousiast over ACCZ nu, sta er sowieso op dat ik de pc wil zien voordat ik geopereerd zou worden, kan dat niet, dan is het niets voor mij.

En guppie: in Duitsland opereren is geen probleem, de arts is aansprakelijk op basis van het Nederlandse (tucht)recht.. Dat is wat relevant is voor mij:)

Ben benieuwd wat jij gaat doen big wish, jij ook heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Oh dit lees ik nu pas weer haha. IK lijk erg actief maar ik lees alles, dus duurt eeuwen voor ik weer bij een topic uitkom waar ik op gereageerd heb.

Over Diana Gabriels.... Als het om geld gaat, staat ze als oplichtster bekend... Dat kan ook doorwerken in haar kliniek uiteraard.
Over Dr. F. Straten heb je van mij niets verkeerds gehoord, dus geen probleem om je door hem te laten opereren, lijkt mij :)

Als je idd googeld op Diana Gabriels, krijg je onder andere het volgende:

https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=69&t=101844&start=80

http://www.vinden.nl/vgg/c200/diana%20gabriels%20oplichter/

Verder is het zo, dat de consulten met Diana Gabriels een beetje gebaseerd zijn op lucht.. Wat heb je aan iemand die geen medische achtergrond heeft en vervolgens gaat verkondigen hoe een borstoperatie in zijn werk gaat? Het beste is dus sowieso om altijd je pc te spreken in een apart consult.

Jij bent thuis in het Nederlandse recht en ik heb laatst bij Radar of zo een soort programma gezien dat het in Nederland zo schijnt te zijn dat je een consult met je pc gehad moet hebben, voor je voor je operatie gaat. Het werd daar zo gebracht dat het zelfs niet mocht om pas op de dag zelf je pc voor het eerst te zien, tenzij je daar expliciet zelf voor kiest. Misschien dat jij vanuit de wetboeken hier meer over weet?

En die dr. van Onselen... Hij komt soms, met een beetje mazzel even kijken tijdens het consult... Maar het is niet gezegd dat hij bij het consult is....

Misschien dat er wel wat veranderd is, want er is al vaker over geklaagd hier op het forum, maar dat was in topics van meiden die consulente zijn bij van Onselen in ACCZ.. Zij meldden zich hier aan en kwamen reclame maken en alleen maar vreselijk positief vertellen... Daar had je niets aan en was zelfs misleidend. Vandaar dat je het misschien niet kunt vinden....

We hebben die topics namelijk weggehaald. Misleidende reclame heb je niets aan, als je op zoek bent naar serieuze ervaringen mbt een pc.

De nazorg bij van Onselen.. die is niet altijd even goed geweest.. Er werden wel eens meiden afgescheept als ze veel pijn hadden. Zelfs iemand die erg veel vocht vasthield en vroeg of ze niet alstublieft een andere sportbh mocht gaan dragen omdat de kliniekbh echt veel te klein was, die werd afgescheept. Dit is wel al bijna een jaar geleden. De laatste tijd zijn er geen slechte verhalen meer geweest, volgens mij...

Jij schrijft: kijk eens op: ietsmooier.nl.. ja, maar als je specifiek zoekt op goede verhalen, dan kom je ook alleen maar goede verhalen tegen he ;) haha. Niet om bot over te komen, maar het is wat guppie al zegt: als je op google bijvoorbeeld intikt: diana gabriels, zet google er vanzelf al achter: klachten, of oplichtster... Dat wil iets zeggen, toch?

Verder vind ik dat je op consult moet gaan waar je wilt, begrijp me niet verkeerd. Wij geven alleen maar aan wat we gehoord en gelezen hebben in de loop der tijd dat we hier op het forum zijn :) Niet alles is terug te vinden op google, omdat er ook verhalen bij zijn, ervaringen van meiden, die dat hier niet in een topic zetten, maar het wel via een chat of shoutbox hebben verteld... Vaak is er toch een zekere terughoudendheid in wat er in een topic gezet wordt.. Er wordt nogal eens door een kliniek gekeken wat er over hun geschreven wordt, en als er dan je operatiedatum, het aantal cc enzo in je topic terug te vinden is, dan ben je al gauw te linken he ;)

xxx BB

Link to comment
Share on other sites

Hoi ik ben ook via Diana Gabriels geopereerd zij is niets meer dan een tussenpersoon (zo zie ik het) heb gelijk mn eerste consult met Straten zelf gehad (in Barendrecht) en door hem in Nijmegen geopereerd. Het consult met Diana heb ik niet gehad dat zou je meer moeten/kunnen zien als gezelligheid en protheses passen. De chirurg bepaald op consult tot of welke cc's je kan hebben of wilt.

Diana Gabriels zal best als oplichtster bekent kunnen staan maar gelukkig doet zij de operatie niet!

Ik ben voor 2600 euro geholpen door hem (via haar!) en ik ben er super blij mee!!

Zou gewoon nog een keer op consult gaan maar dan gelijk met hem, hij is geloof ik op de woensdag in Barendrecht aanwezig!

Kijk ook eens bij Hello Titty en Nic zij zijn ook door Straten geopereerd! Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat ik binnenkort op consult via Diana Gabriels ga. Wat Mommy D zei ' passen voor de gezellighed' Ik denk er precies hetzelfde over. Heb vooral research naar F. Straten gedaan. Tot nu toe alleen maar positief.

En de prijs is heel goed!!

Big wish

Link to comment
Share on other sites

Hoi ik ben ook via Diana Gabriels geopereerd zij is niets meer dan een tussenpersoon (zo zie ik het) heb gelijk mn eerste consult met Straten zelf gehad (in Barendrecht) en door hem in Nijmegen geopereerd. Het consult met Diana heb ik niet gehad dat zou je meer moeten/kunnen zien als gezelligheid en protheses passen. De chirurg bepaald op consult tot of welke cc's je kan hebben of wilt.

Diana Gabriels zal best als oplichtster bekent kunnen staan maar gelukkig doet zij de operatie niet!

Ik ben voor 2600 euro geholpen door hem (via haar!) en ik ben er super blij mee!!

Zou gewoon nog een keer op consult gaan maar dan gelijk met hem, hij is geloof ik op de woensdag in Barendrecht aanwezig!

Kijk ook eens bij Hello Titty en Nic zij zijn ook door Straten geopereerd! Succes!!

Ben ik het helemaal mee eens hoor :)

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie lieve adviezen!

Haha BB ik begrijp je niet verkeerd, goed dat je mij er op wijst! Op een gegeven moment wordt je misschien een soort van blind voor negatieve reacties (tunnelvisie).

Ik ben er van op de hoogte dat een arts op grond van de wet een informatieverplichting heeft. Als patient heb je het recht op duidelijkheid over jouw behandeling, als er een behandeling plaatsvindt zonder dat je daarover goed geinformeerd bent wordt in beginsel geacht zonder toestemming te hebben plaatsgevonden. Artsen die hun patienten voor de behandeling zelf niet zien c.q. niet zelf informeren lopen mijns inziens het risico dankzij achteraf klachten krijgen van patiënten die aangeven dat zij niet voldoende geïnformeerd zijn. Iemand moet dus niet alleen toestemming hebben gegeven voor de behandeling EN goed geïnformeerd zijn (dat heet informed consent).

Indien een patiënt zich onder behandeling van een arts stelt ontstaat er automatisch een zogeheten behandelovereenkomst. Deze overeenkomst brengt een aantal (dwingende) verplichtingen met zich mee. Dat is onder ander het op juiste wijze informeren van de patiënt.

Als je meent dat de arts je niet voldoende geïnformeerd heeft kun je een klacht indienen bij een van de 5 medische tuchtcolleges. Zij kunnen dan beoordelen of jouw klacht gegrond is en eventueel een santie opleggen.

De wetsartikelen heb ik zo snel niet paraat (ik even in mijn boeken moeten duiken) maar bovenstaande klopt volgens mij aardig:).

Sorry dat t zo'n lang (en misschien ook wel saai) juridisch verhaal is geworden. Het lijkt mij wel handig voor andere forumlezers om te weten hoe het ongeveer (pin mij er niet op vast!) zit:).

Ga voor de zekerheid vrijdag nognwelmopmconsult bij ACCZ en bel kliniek Heyendael (van dr Sraten zelf) ook nog even rechtstreeks denk ik om de vragen wat t verschil is als ik de behandeling via Diana Gabriels laat doen en alsik t rechtstreeks daar laat doen. Als er geen verschil is zou het prijsverschil voor mij dan reden zijn om t via Diana Gabriels te doen denk ik.

Nogmaals bedankt!

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi,

Over Dr Straten zelf heb ik ook niets negatiefs vernomen tot op heden....vndaar dat ik idd ook aangaf dat je ook direct bij hem kunt gaan.

Wat nog wel een verschil is (pin me er niet op vast maar vraag het even na) is als je via gabriels gaat zij de nazorg doet...en direct bij hem hij dat zelf doet.

Nogmaals....volg je gevoel!

Gr ik

Link to comment
Share on other sites

Je moet natuurlijk helemaal zelf weten waar je voor wilt gaan, maar wat ik je vertelde is wel waar hoor. De ronde protheses kunnen inderdaad gaan plooien maar dat is alleen als je te weinig weefsel heb of als je na een bv veel afvalt. Hij is ook niet vorm vast, maar dat is juist de bedoeling van deze prothese, hij moet zo natuurlijk mogelijk zijn. Juist de anatomische protheses zijn vast van vorm, maar hebben wel een kans dat ze kunnen gaan draaien en dan vervormen je borsten. De zgn "ballen" krijg je alleen als je echt heel mager bent. Kijk maar eens bij mijn foto's (al ben ik pas 8 weken po, zijn ze nu al heel natuurlijk). Ook BB heeft rond voor de spier die er heel natuurlijk (wel wat groter) uit zien. Als je alleen maar verhalen hoort en leest die dual plane en anatomisch prefereren dan zal dat ook je voorkeur gaan geven. Ik wil je alleen maar andere mogelijkheden laten zien, en niet wat iedereen in het begin alleen maar denk wat het natuurlijkst is. Totdat ze hier op het forum komen..........

Link to comment
Share on other sites

Hi Josje,

Moeilijk is het hè, al die keuzes. Gelukkig kan de pc jou daar goed in adviseren tijdens een consult.

Als je duidelijk aangeeft wat je wensen zijn, komt dat vast helemaal goed.

Ben zelf nu bijna 4 maanden po en ben geopereerd door Frans Straten. Niet bij Diana of Heyendaal maar bij Aesthetic Beauty Clinics, waar je (ook) meteen de pc ziet bij je eerste consult. Ik wil niet zeggen dat het bij ACCZ of Diana Gabriels minder goed is maar het lijkt me wel erg fijn en belangrijk om voorafgaand aan het maken van ingrijpende keuzes, je iemand spreekt die er echt verstand van heeft.

Ik heb trouwens anatomische protheses die dual-plane zijn geplaatst.

Veel succes met het maken van je beslissing en geniet vooral van de voorpret!

x

Link to comment
Share on other sites

Guest Esmeralda1974

Dr van Straten echt n top pc :-) en Diana idd tussenpersoon en voor de 1e 2 nacontroles die ook gewoon prima waren. Dr van straten zie je dan pas weer drie maanden de operatiedag. Dr van straten is echt n goede serieuze pc !!!! Ik zeg doen .... Hij heeft mijn meiden van een mini 70a naar 70 kleine d getoverd en ze zijn PRACHTIG xxxx

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.