Jump to content

Sylvia millecam borstvergroting


Ella

Recommended Posts

Hoi allemaal!

Ik had dit net via een andere topic gevonden waar de link in stond, maar wilde er toch ef een eigen topic over maken.

(weet niet of er ooit al een topic over gemaakt is)

Maar wat vinden jullie hier nou van?

Krijg toch echt wel de kriebels van dit verhaal :o en dat zogenaamde zweten over die implantaten..

Groetjes! ;)

Ter nagedachtenis aan Sylvia Lieve Sylvia, familie,partner en vrienden wat erg dat elke keer en telkens weer onnodig leed over julie gestort krijgen dat men Sylvia niet in haar waarde te willen laten .En dat een stelletje zelf ingenomen sceptie over julie Verdriet proberen te scoren

Op 20 augustus 2001 overleed beroemd nederlands actrice Sylvia Millecam (45) als gevolg van ziekte. Ze had, gedurende haar lijdensweg, behandelingen gehad van Nederlands genezend medium Jomanda en andere alternatieve genezers, gezien haar eigen keuze om, na eerst regulier geraadpleegd te hebben, reguliere therapie af te wijzen.

Regulier vond dat Sylvia Millecam borstkanker had. Jomanda meende dat kanker niet het geval was in eerste instantie: de oorzaak van haar ziekte was een infectie. Als gevolg van lekkende borstimplantaten welke 12 jaar eerder waren geimplanteerd: "Het zijn de siliconen geweest die uiteindelijk de kanker hebben veroorzaakt". Jomanda vertelde Sylvia tevens dat de silicone implantaten eruit moesten. Regulier weigerde haar deze levensreddende-operatie: "eerst chemotherapy, dat is verplicht". Sylvia wilde geen chemo en ze werd aan haar lot en (alternatieve) keuze overgelaten.

REGULIER: LEVENSGEVAARLIJK & VROUWEN-HATEND ?

Op 19 Juni 2000 weigerde een oncoloog en borstkankerspecialist (Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis) Sylvia Millecam een operatie om haar implantaten te laten verwijderen. Eerst wilde hij chemo. Dat was verplicht, zei hij. Hij behandelde Sylvia Millecam als een kleuter waar ze woest om was, volgens Marlou Boots. Regulier stond dus op chemotherapie, terwijl er lekkende siliconen in het lichaam rondzweefde ? Een 'levensgevaarlijke' combinatie, volgens Diana Zuckerman, Ph.D. en Ilena Rosenthal. Regulier heeft Sylvia aan haar lot overgelaten en haar op haar lijdensweg gestuurd om vervolgens anderen de schuld te (laten) geven van Sylvia Millecam's overlijden ? Waarom ? Bescherming van een commerciele vrouwen-hatende industrie** ?

SYLVIA MILLECAM: NIET GEK

Sylvia Millecam is niets wijsgemaakt. Zij liet zich niet zomaar wat wijs maken. Op 11 mei 2000 merkt de huisarts op dat een tumor in haar borst groter is geworden (3-4 cm), nadat ze hem bezocht had op 22 september 1999 (1-1,5cm) toen ze verwezen werd naar een ziekenhuis maar niet kwam opdagen. Deze keer wordt ze opnieuw doorverwezen voor verder onderzoek. In het ziekenhuis bevestigen testuitslagen het vermoeden van borstkanker. Sylvia wilde een tweede opinie. Later in mei 2000 heeft ze Jomanda bezocht die op dat moment geen kanker zag, Jomanda's hand begon te trillen boven een deel van Sylvia's rechterborst, daar lag de oorzaak, siliconen, die moesten eruit, aldus Jomanda. Op 8 juni 2000 wordt in een ziekenhuis (second opinion) de diagnose borstkanker vastgesteld. Het behandelplan startte met chemo.

CHEMOTHERAPIE

Sylvia Millecam wilde geen chemo omdat ze twijfelde of dit haar leven zou verlengen en omdat haar vader hieraan was overleden die een bacteriële infectie had wat per abuis werd aangezien voor kanker en hij aan de behandeling was overleden. Er was ook een slechte ervaring in het reguliere circuit met een ander familielid. Daarna zoekt Sylvia Millecam meer haar weg in andere alternatieve geneeswijzen, aangezien ze Jomanda al ver voor 2000 bezocht, naast hier en daar nog wat regulier contact o.a. op aandringen van Jomanda.

GEEN KANKER

Op 5 dec 2000 is Sylvia in een prive-kliniek bij een plastisch chirurg die er zelf van overtuigd geraakt was dat siliconenimplantaten bij een bepaalde categorie patiënten klachten kunnen veroorzaken. Op de IGZ-vraag, tijdens het IGZ-onderzoek aan de chirurg "of patiënte tijdens het gesprek op haar kanker gewezen is komt naar voren dat het woord kanker bewust vermeden is", "Achteraf heeft de chirurg zich afgevraagd of dit niet had moeten worden verteld".

VERHAAL SYLVIA MILLECAM STAAT NIET OP ZICHZELF:

SYLVIA MILLECAM STIERF DE SILICONEN-DOOD !

( bron - Marlou Boots / SVS: tijdschrift 'Stille Kracht' September 2003, nr.3 )

Het verhaal van Sylvia Millecam staat niet op zichzelf. Meer dan 5.000 vrouwen hebben inmiddels hun medische klachten gedeponeerd bij het Steunpunt voor Vrouwen met Siliconen-implantaten (SVS). Tientallen van hen verteren in de terminale fase. We hebben in ons bestand ook zo'n 120 jonge kinderen van wie de moeder ze ooit heeft gekregen. Ook deze kinderen hebben allerlei lichamelijke klachten, Dat was overigens in 1975 al bekend. In ons land krijgen elke week ongeveer veertig vrouwen siliconenborsten. Binnen een tijdsbestek van vijf jaar heeft één op de vier ernstige klachten, vaak uitmondend in de zogenaamde 'siliconenziekte (Silicone related Disease). Dit is een aandoening dat het immuun systeem aantast. Vrouwen lijden hebben vaak spier-en gewrichtspijnen, vermoeidheidsaanvallen, geheugenstoornissen, rugklachten, neurologische klachten, pancreasstoornissen, huidverdikkingen,: allergieën. Alle functies kunnen verstoord raken.

ZINLOOS BORSTKANKER ONDERZOEK

Artsen zoeken zich suf: deze a-typische klachten, nooit traceerbaar en dus ook niet behandelbaar. Het enige wat de artsen zeker weten is dat de klachten niet worden veeroorzaakt door siliconen. Maar SVS weet wel beter. Siliconenzakjes lekken of spreidt die troep (in wezen Bisonkit-deeltjes) zich door het lichaam. Het moet toch aan het denken zetten als je weet dat de siliconen-implantaten in Amerika verboden zijn, terwijl men er hier in Nederland doorgaat... En wat dacht je van een gewoon. borstkankeronderzoek. Door implantaten is dat onderzoek niet uitvoerbaar en kunnen mogelijk verdachte plekken niet in een vroeg stadium ontdekt worden.

MAKE ME BEAUTIFUL

Ook programma's als "Make me beautiful' geven mensen een verkeerd beeld. Alsof je een broodje om de hoek gaat kopen. Met name jonge vrouwen moeten er zeker niet aan beginnen. Het inbrengen van implantaten bij borstvergroting brengt zelfs ongeboren kinderen in gevaar. Het is bewezen dat de stoffen in de bloedbaan worden opgenomen en door de placenta heendringen."

BOEK SYLVIA MILLECAM: OP GEVOEL & DE WAARHEID

Sylvia Millecam had altijd vertrouwen en was bang voor juist wat er nu wordt gezegd. Ze wilde dolgraag een boodschap uitdragen. Voor jezelf kiezen, op gevoel je eigen gevoel volgen, en je niet laten leiden door opmerkingen van anderen die je onzeker maken waardoor je beslissingen zou nemen waarvan je later spijt zou krijgen. Vele jaren zijn gepasserd sinds haar overlijden and nog steeds is de waarheid omtrent Sylvia Millecam niet openbaar. Sylvia Millecam vond dat vrouwen gewaarschuwd moesten worden omtrent de gevaren van siliconen implantaten. Hoeveel vrouwen zouden niet in totale paniek raken als het échte siliconenverhaal van Syivia Millecam was uitgelekt' ? Men wilde geen paniek zaaien en daarom doet men er tot op heden het zwijgen toe.

SILICONE-GATE

SILICONEN PROBLEMATIEK

De hele siliconen problematiek (oorzaak), ondanks Jomanda's zgn. 'diagnose' (oorzaak: siliconen, die moeten eruit), wordt in het rapport zijdelings genoemd. Ook de media en de politiek walsten en walsen hier overheen. Men heeft verzaakt en nagelaten hier serieus op in te gaan. De gevolgen, het aanzien van regulier en het kleineren van alternatief/Jomanda, vond men blijkbaar belangrijker: in het belang alle Nederlanders m.n. duizenden vrouwen ?

QUOTES SILICONE BORST IMPLANTATEN

( bron - Steunpunt voor vrouwen met Siliconen implantaten (SVS) o.l.v Marlou Boots. De SVS streeft naar een verbod op ongelimiteerd gebruik van silicone-gel gevulde borstimplantaten, het bevorderen van onderzoek, een hulpprogramma voor de zieken en preventie )

- (1) "..Siliconen nemen letterlijk bezit van je lichaam. Commerciele uitvindingen, die gretig worden opgepakt door de medische wetenschap. Er wordt dan niet aan gedacht, dat er een misdaad wordt gepleegd op het menselijk lichaam..............."

- (2) "...Het grondbestandsdeel van siliconen is silicaatgesteente (zand). Voor de vulling van protheses ondergaat dit een chemische behandeling waardoor er een substantie ontstaat die vergelijkbaar ismet Bison Kit. In principe kun je stellen dat implantaten altijd doorzweten. Daardoor worden de hele kleine deeltjes van die Bison Kit via ons lymfatisch stelsel door het lichaam gedistribueerd. Bij het doorzweten gaat het om geringe hoeveelheden, maar als de implantaten gaan lekken komt er een overdosis siliconen in je lichaam. Vergelijk dit maar met een flinke klodder Bison Kit op je vloerbedekking. Het is niet meer schoon te krijgen..."

- (3) "...Van alle in Nederland ooit geopereerde vrouwen hebben zich inmiddels al 10% bij de SVS als siliconenslachtoffer gemeld. Bij sommige vrouwen treedt er na verwijdering van de implantaten meteen een extreme verbetering in de gezondheid op. De grootste groep heeft 2 tot 5 jaar nodig om enigszins te herstellen. Voor een kleine groep is helaas het 'point of no return' bereikt en deze vrouwen sterven een raadselachtige dood, die wordt afgedaan met verklaringen als "de leeftijd" of andere nooit vastgestelde ziektes...."

- (4) "...Er is een chirurg die keihard heeft gezegd - Als borst-vergrotende operaties om vijf uur vanmiddag verboden zou worden, dan zet ik om vijf voor vijf nog mijn laatste implantaat. En dat is nu precies de reden waarom bijna iedere plastisch chirurg zijn mond houdt - het zetten van implantaten betekent goud geld.."

- (5) "......Vrouwen die implantaten krijgen zijn daar altijd gelukkig mee. Ze denken niet aan de eventuele gevolgen of willen er niet aan denken. Zolang de artsen nog niet worden gestraft, blijven ze ontkennen dat die zakjes op den duur gaan lekken en er daardoor problemen kunnen ontstaan. Vind je het dan gek dat een vrouw zich niet realiseert waar ze aan begint ? Hoewel de hele medische wetenschap van al deze zaken op de hoogte is en het gebruik van siliconen in Amerika zelfs sinds 1992 verboden is, hullen de heren doktoren zoch hier in stilzwijgen....."

Link to comment
Share on other sites

hoi ella

ik 'waan' me redelijk veilig. ik weet het dus niet voor 100% zeker. Ik wist tot voor kort niet eens dat er sprake was van een bv bij millecam. Ik heb wel altijd een zekere sympatie gevoeld voor jomanda in deze strijd. De grote erkende westerse geneeskunde versus de kleine, vaak dubieuze 'kwakzalvers', dus de Underdog.

Er is vaak veel meer aan de hand dan wij als "gewone burger" weten, dat zie je op allerlei gebieden, politiek, militair en ook commercieel. Ik geloof ook dat wij vaak heel bewust onwetend worden gehouden. Mijn geloof is wel dat als siliconen nog altijd zo gevaarlijk zouden zijn, dat het verboden zou worden, ik heb er dus vertrouwen in dat er protheses zijn die veel minder gevaarlijk zijn als die Millecam en veel andere vrouwen, vroeger hebben gehad. Maar helemaal zeker weten doe ik niet. Ik heb het nog wel speciaal aan de chirurg gevraagd, die ontkende het ook niet helemaal. Hij noemde het zweten van moderne siliconenprotheses, verwaarloosbaar. Maar das nog niet nihil.....

Het bovenstaande verhaal van jou is eigenlijk te triest voor woorden...

Link to comment
Share on other sites

ja,als ik dit lees word ik ook onpasselijk... maar daartegen zijn we zowat 20 jaar verder dan dat Silvia haar bv kreeg. als het werkelijk zo schadelijk is wordt het overal ter wereld ( zeker in Amerika) verboden denk ik.

en ik denk ook maar,als ik borstkanker krijg,had ik dat toch wel gekregen,ook zonder bv.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb zoiets helaas van dichtbij meegemaakt...

Mijn tante was 25 toen haar borstklier weefsel verwijderd moest worden, het zag er niet goed uit en haar moeder, mijn oma dus, had net borstkanker gehad. Borst geamputeerd...

Doordat ze nog zo jong was, en er net siliconen implantaten uit waren, heeft ze die laten plaatsen. De vloeibare want ik praat nu over 30-35 jaar geleden.

Bij haar zijn ze ook gaan lekken, en ze heeft 1 dochter die ook een vage ziekte heeft, lijkt op epilesie maar dat is het niet.

Ze heeft de implantaten uiteindelijk, na veel moeite en bij 2 verschillende chirugen kunnen laten verwijderen. De 1e chirurg durfde het niet aan om de andere borst ook te doen, zo'n zooitje was het daar binnen. Mijn tante heeft ook vreemde bulten op haar lichaam en dat zijn waarschijnlijk de siliconen die gelekt hebben en zich hebben opgehoopt op bepaalde plekken.

Ik ben zelf dan ook wel huiverig geweest om een bv te ondergaan maar ik heb ook dat de techniek nu veel verder is en ik heb de cohesieve die niet kunnen lekken......

Ik hoop alleen wel dat borstonderzoek dmv mammografie nog goed betrouwbaar is. Ik moet ieder jaar op controle.

Liefs Bo

Link to comment
Share on other sites

tjee,das heftig zeg!

maar ze had al borstkanker he?! die andere dingen heef ze ws wel van die vloeiibare ( wist niet meer precies het verschil zo snel gisteravond) siliconen. en die zijn nu na zoveel jaar enorm verbeterd.

mijn pc zei een mammografie met ws een echo erbij,omdat die siliconen niet goed alles doorlaten.

Link to comment
Share on other sites

@patries, ik weet niet of je op mij gereageerd hebt maar mijn tante had geen borstkanker, ze had kalkspatjes en fibroadenomen, omdat er toentertijd nog niet zoveel bekend was over bk hebben ze uit voorzorg de boel verwijderd. Meer ook uit angst omdat oma net een amputatie had gehad.

Ik heb ook kalkspatjes en ik heb ook een fibroadenoom laten verwijderen, maar nu zijn ze zover dat je niet je borstklierweefsel hoeft te laten verwijderen. Ik moet wel 1x per jaar op controle.

Liefs Bo

Link to comment
Share on other sites

Ik zou als ik jullie was en het zover is, NOOIT een mammografie laten toepassen als je siliconenimplantaten hebt! Zelf heb ik hier ook voor bedankt en in november staat er een MRI gepland en als het nodig is vervolgonderzoeken als er iets 'onduidelijk' is. Mijn eigen chirurg zei dat het geen probleem was en gewoon een mammo kan plaatsvinden :83: Dus ben ik verder gaan zoeken naar een chirurg die dit wel laat doen (MRI) :35:

---

Link to comment
Share on other sites

@patries, ik weet niet of je op mij gereageerd hebt maar mijn tante had geen borstkanker, ze had kalkspatjes en fibroadenomen, omdat er toentertijd nog niet zoveel bekend was over bk hebben ze uit voorzorg de boel verwijderd. Meer ook uit angst omdat oma net een amputatie had gehad.

Ik heb ook kalkspatjes en ik heb ook een fibroadenoom laten verwijderen, maar nu zijn ze zover dat je niet je borstklierweefsel hoeft te laten verwijderen. Ik moet wel 1x per jaar op controle.

Liefs Bo

ja Bo,had het tegen jou haha.

ok,dat begreep ik dus niet. wat is eigenlijk fibroadenoom?

liefs Patries

Link to comment
Share on other sites

Ik zou als ik jullie was en het zover is, NOOIT een mammografie laten toepassen als je siliconenimplantaten hebt! Zelf heb ik hier ook voor bedankt en in november staat er een MRI gepland en als het nodig is vervolgonderzoeken als er iets 'onduidelijk' is. Mijn eigen chirurg zei dat het geen probleem was en gewoon een mammo kan plaatsvinden :83: Dus ben ik verder gaan zoeken naar een chirurg die dit wel laat doen (MRI) :35:

---

ja,nou,daar had ik ook al aan gedacht. blijft pletten natuurlijk (mammografie) <_<

Link to comment
Share on other sites

Guest Bientje1980

Hi,

In de US is dat niet meer verboden hoor. Een beetje opzoekwerk en voila:

History of Saline and Silicone Gel Implants

Both saline and silicone implants have been used since the 1960s. From 1968 (when silicone gel implants were introduced) to 1992 (when silicone gel implants were temporarily banned by the FDA), they were the overwhelmingly most popular type of implant due to their extraordinarily natural look and feel in most women. In 1992, the FDA issued a moratorium on silicone gel implants based on concern that they might cause auto-immune diseases such as lupus and rheumatoid arthritis. From 1992 to 2006, saline filled implants with solid silicone shells, also known as saline implants, were the only option available to women in the United States seeking breast augmentation. Throughout that time, silicone gel remained the implant of choice for women in Europe, South America, and Canada. In 2006, the FDA lifted the restriction on silicone gel breast implants after it was presented with substantial evidence that silicone gel implants did not cause such diseases. It was determined that a woman’s risk of developing auto-immune diseases was the same whether she had silicone gel implants or no implants.

http://www.infoplasticsurgery.com/breast/a...ilicone-saline/

Ben er toch van overtuigd dat als het echt zo slecht zou zijn voor de mens dat ze het allang zouden verboden hebben.

Groetjes,

Link to comment
Share on other sites

Het valt me wel op hier op het forum dat er maar weinig gereageerd word als het aankomt op borstonderzoek en borstkanker, en hoe dat dan gaat met protheses........... Toch een beetje struisvogelpolitiek?

Link to comment
Share on other sites

het is erg heavy kost. ik wil er mijn ogen niet voor sluiten. ik geloof niet dat het 100% ongevaarlijk is en ik geloof ook dat er vrouwen zijn of liever gezegd lijven die gevoeliger zijn en anders reageren op de protheses dan anderen.

na een hoop gelezen te hebben denk ik dat zelfs nu, in deze tijd, je ervanuit moet gaan dat je na een bv ooit nog een heroperatie zult moeten ondergaan, puur vanwege veranderingen in het materiaal. hoe jonger je een bv ondergaat hoe meer je daar rekening mee moet houden.

tot zover mijn onheilstijding

het verandert echter niets in mijn voornemens.... ben ik een struisvogel??

Link to comment
Share on other sites

Hi,

In de US is dat niet meer verboden hoor. Een beetje opzoekwerk en voila:

History of Saline and Silicone Gel Implants

Both saline and silicone implants have been used since the 1960s. From 1968 (when silicone gel implants were introduced) to 1992 (when silicone gel implants were temporarily banned by the FDA), they were the overwhelmingly most popular type of implant due to their extraordinarily natural look and feel in most women. In 1992, the FDA issued a moratorium on silicone gel implants based on concern that they might cause auto-immune diseases such as lupus and rheumatoid arthritis. From 1992 to 2006, saline filled implants with solid silicone shells, also known as saline implants, were the only option available to women in the United States seeking breast augmentation. Throughout that time, silicone gel remained the implant of choice for women in Europe, South America, and Canada. In 2006, the FDA lifted the restriction on silicone gel breast implants after it was presented with substantial evidence that silicone gel implants did not cause such diseases. It was determined that a woman’s risk of developing auto-immune diseases was the same whether she had silicone gel implants or no implants.

http://www.infoplasticsurgery.com/breast/a...ilicone-saline/

Ben er toch van overtuigd dat als het echt zo slecht zou zijn voor de mens dat ze het allang zouden verboden hebben.

Groetjes,

het vreemde is dat ik gister ergens las dat in 2003 mcghan proteses van een bepaald type op de europese markt kwamen die in 2004 niet meer in de US gebruikt mochten worden. helaas kan ik het stukje niet meer terugvinden, kan het dus niet checken. ga er nog wel even over googlen. valt mij op op de amerikaanse breasts implants sites dat er een heel ander type protheses worden gebruikt als bv in nl. weet niet hoe dat komt

Link to comment
Share on other sites

Wil toch nog even iets rechtzetten, net name vanwege het stukje dat ik net heb opgeschreven. Ik ben niet uit op paniekzaaierij, daar heb ik en ook de rest van Bf geen enkel belang bij.

Feit is wel dat er veel gedoe is geweest over schade door siliconen, maar het wordt ook weer veel tegengesproken. Ik kom ook veel tegen dat er geen wetenschappelijk bewijs is aangetoond dat er een link is tussen siliconen en borstkanker, maar daarnaast wordt er wel weer gesproken over proefdieren die er niet zo goed vanaf komen. Tja, wat moet je dan als leek? Ik weet niet alles, feitelijk weet ik niets. Ik ga ervanuit dat er mogelijk een bepaald risico aan zit. En dat risico ben ik bereid te nemen.

Link to comment
Share on other sites

Nee, ik ben ook geen struisvogel. Ik wil ook nog steeds eindelijk echt borsten! Maar ik ben wel iemand die zich er helemaal in verdiept als ik ergens voor ga. Ik wil alles weten, alleen weet je nooit wat de echte waarheid is. Je pakt overal wat van mee en trekt je eigen conclusie. Dat neemt niet weg dat je bijvoorbeeld voor Monobloc hydrogel implantaten kan kiezen om bepaalde risico's uit te sluiten. Mijn vader heeft zijn halve leven reuma gehad (en nog steeds) dus ik kan me voorstellen dat ik gevoeliger zou zijn om dat dan te krijgen (door rondzwervende siliconendeeltjes). Wat ik ook wel een aanrader vind is de site van dr. Kappel. Zij is heel erg thuis in de wereld van beide prothesen. Voor diegenen die geinteresseerd zijn is dit haar site: http://www.healthcounseling.nl/

Link to comment
Share on other sites

hoi Bloempje

jij gaat niet op consult bij Kappel? ik meen over hydrogel ook negatieve dingen te hebben gelezen, vlgs mij in het stuk IN DE HOOFDROL

maar het is nogal een lijvig stuk, weet niet meer waar ik het gelezen heb. elke soort prothese heeft nadelen, zelfs die met fysiologisch zout

heb jij evt. link over hydrogel voordelen tov siliconen?

Link to comment
Share on other sites

goh, wel bijzonder dat je me opmerkzaam hebt gemaakt over kappel, ik zal haar eens wat vaker opzoeken op bf.com en .nl. een pc die heel helder en duidelijk uiteenzet wat de voordelen en nadelen zijn en zich (zo lijkt het) hierbij niet direct beroept op commercie, dus die alles gewoon bij de naam noemt.

ik heb het hydrogel verhaal dus gelezen, lijkt inderdaad een goede keuze als je niets voor siliconen voelt, alleen is deze prothese bijna gegarandeerd na een aantal jaren toe aan vervanging, binnen de 7 jaar!

enfin, ik bereid me voor op mijn eerste bv, en moet blijkbaar niet uitsluiten dat het niet de laatste keer zal zijn....

Link to comment
Share on other sites

Hoi Kaat,

Ik ga zeker ook nog met dr. Kappel contact opnemen, omdat zij met beiden werkt en naar mijn mening dan een objectiever oordeel kan hebben. Ik heb vandaag iemand van de Velthuiskliniek aan de tel. gehad en ik had gevraagd of dr. Zaal ook met Monobloc hydrogel werkt. Neeeee ze werken daar niet met die prothesen. Dat gaf volgens haar wel 70% kans op complicaties. Op de vraag of ze voorbeelden van complicaties kon noemen kreeg ik eigenlijk geen echt antwoord, want daar wist ze niets van. Toch raar. Het enige dat ze wist te vertellen is dat er veeel meer kans op contractie voorkomt bij hydrogel, terwijl juist dat een voordeel is, omdat maar 1% kapselcontractie krijgt bij dit type prothesen tegenover 3-5% bij siliconenprothesen. Vaag he? Nou ik wacht mijn consult maandag gewoon af en ben benieuwd!

Link to comment
Share on other sites

pffff,dat was ff zware kost om allemaal (bij) te lezen..

maar het zijn wel 2 verschillende dingen waar we het nu over hebben he?!

1 borstkanker/mammografie.

2 het zweten/lekgaan van de prothese en het zieketebeeld wat erbij kan komen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.