Jump to content

Negatieve ervaring met bv door dr. L. van Adrichem (Velthuis kliniek)


Guest ING356

Recommended Posts

Na lang (na 20 jaar) wikken en wegen heb ik gekozen voor een borstvergroting. Ik heb jaren lang moeite gehad met mijn borsten en wilde alsnog de grote stap wagen. Voor mijn eerste consult heb ik destijds in augustus 2010 Velthuis kliniek benaderd en expliciet om een chirurg gevraagd met borstvergroting als specialisme. De chirurg moest zeer ervaren en bekwaam zijn op zijn vakgebied, dus voornamelijk gericht zijn op borstvergrotingen en borstcorrecties.

Mijn eerste consult bij dr. L. van Adrichem was informatief en hij kwam zeer professioneel over. Ik zocht naar een chirurg waarbij ik een goed gevoel zou hebben en dat kreeg ik ook. Hij stelde mij gerust, gezien mijn angst voor verminkingen of mislukte borstvergrotingen. Dr. van Adrichem adviseerde mij uiteindelijk een 325cc high profile prothese omdat dit het resultaat zou geven dat ik wilde en dit medisch gezien verantwoord was. Na een tweede gesprek (was nog altijd angstig) heb ik de knoop doorgehakt en op 11 oktober 2010 vond de operatie plaats.

Toen de tape er af ging, stond ik voor de spiegel en ik zal nimmer mijn verafschuwde blik gericht op mijn borsten vergeten. Teleurstellend?! Nee, vele malen erger, mijn borsten zagen er vervormd uit, de tepels waren naar beneden gericht, waren ongelijk en de protheses voelden 'rimpelig'. Kortom, een NACHTMERRIE. Na de operatie heb ik vanaf dag één pijn gehad aan voornamelijk mijn linkerborst en dat ging maar niet over. Nu, ruim twee jaar later, heb nog steeds pijn aan mijn linkerborst. Dit veroorzaakt beperkingen, ik kan mijn zoontje van 7 maanden nauwelijks optillen.

Ik ben na de operatie nog twee keer bij dr. van Adrichem geweest, echter hij was zeer kortaf en gaf mij de schuld van de mislukte operatie. Het lelijke resultaat zou komen omdat ik een te grote prothese had gekozen (N.B. dit was zijn advies!). In het tweede gesprek opperde dr. van Adrichem dat ik maar een psychiater in de arm moest nemen als ik blijvend ontevreden was over het resultaat. Ik vroeg hem of hij mij naar een ander collega kon doorverwijzen, echter hij antwoordde heel laconiek: “Ik ben één van de beste chirurgen van heel Nederland en probleemgevallen worden juist naar mij toe verwezen”. En om nog een keer 'een mes door mijn borst te steken' voegde hij er aan toe dat: “het een grote uitdaging voor hem was om zulke grote protheses bij mij te plaatsen”. Het enige wat ik in zijn kamer kon doen (ik kon me namelijk niet meer inhouden) was hartverscheurend huilen om hetgeen mij was aangedaan. Ik was zo verdrietig dat ik huilend zijn kamer ben uitgelopen.

Na dit zeer teleurstellende gesprek heb ik uiteindelijk toch een gesprek gehad met een toenmalige collega van Van Adrichem, dr. Ulrich (Lichtenegger). Zij heeft mijn borsten bekeken en me voorgesteld om de protheses maar te laten verwijderen, of een tepellift te overwegen, hoewel dit tot aanzienlijke littekens zou kunnen leiden. Beide opties zouden mijn borsten nog verder verminken, dus ik heb hiervoor bedankt. Vrij snel na dit gesprek is dr. Ulrich vertrokken bij Velthuis kliniek.

Deze kwestie speelt nu al twee jaar en ik loop zodoende ook al twee jaar rond met pijn en borsten waar ik me doodongelukkig bij voel. Ik heb dr. van Adrichem en Velthuis kliniek (nu Equipe Zorgbedrijven) inmiddels aansprakelijk gesteld, echter zijn verzekeraar wijst alle aansprakelijkheid af.

Recent ben ik er achter gekomen dat borstvergrotingen geen specialisme is van dr. van Adrichem. Hij is (volgens de website van Velthuis) met name gespecialiseerd in gezichtschirurgie (facelifts, ooglidcorrecties, endoscopische voorhoofdslifts en neuscorrecties). Volgens informatie die ik van de verzekeraar van Velthuis ontving is dr. van Adrichem pas sinds eind 2008 borstoperaties aan het verrichten. Met andere woorden; op het moment van mijn operatie was hij nog geen twee jaar bezig op dit gebied. Naar mijn mening gebruikte (misbruikte?) hij vrouwen zoals ik als proefkonijn om zodoende ervaring met borstvergrotingen op te doen.

Waarom ik dit schrijf? Ten eerste om te voorkomen dat andere vrouwen hetzelfde zal overkomen als ik. Daarnaast ben ik op zoek naar lotgenoten; vrouwen waarbij in de periode van 2008 tot heden door dr. van Adrichem een borstvergroting is uitgevoerd en die soortgelijke negatieve ervaringen met het resultaat van hun borstvergroting of de bejegening door dr. Van Adrichem hebben. Ik zou graag met je in contact komen. Samen staan we sterker!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ing

Heel goed dat je hier je verhaal deelt! Misschien dat er idd nog meer meiden op zoek zijn naar info en zo bij jou uitkomen!

Wat ontzettend erg wat er gebeurd is!!

Heb je ook een officiele klacht ingediend bij de klachtencommissie van de velthuiskliniek? Dat kan ik niet helemaal uit je verhaal opmaken...

Dit moet vreselijk zijn en ik hoop dat er meiden zijn die samen met jou iets kunnen uitrichten tegen deze chirurg!

Heel veel sterkte!

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Jeetje ik dacht hey velthuis ..........even lezen(omdat ik daar zelf ook geweest ben)..schrik echt van je verhaal!!

Voor zover ik wist is het een goeie kliniek,maar ik kan me nu wel voorstellen dat jij daar heel anders over denkt zeg,pfff.

325CC is nou niet echt dat je denk zo heys,dat is wel erg gevaarlijk veel ccs,dus beetje onzin vind ik dat wel dat hij zegt dat het voor hem een uitdaging was zulke grote protheses te plaatsen,toch herken ik het wel een beetje

Ook ik was terug gegaan (je hebt toch nazorg dus heb daar dankbaar gebruik van gemaakt)

en gevraagd waarom ik geen bolling heb en geen echt spleetje terwijl ik daar nadrukkelijk om had gevraagd

na een lang gesprek heb ik een hogere persoon opgezocht daar en die heeft er opnieuw naar gekeken en vond dat ik maar heel erg blij moest zijn met wat ik had want ze waren best heel erg groot,en hij zou zelf nooit zoveel ccs geplaatst hebben zelf,dus ik moest niet klagen,grof gezegd!

Ik vond het een beetje vreemd want 500CC is ook niet echt schrikbarend veel ,en had dat ook nodig om de boel op te vullen,dus afijn,vond het een beetje een verhaal van

ja ik ga niet me colega afkraken.......dus al met al heb ik mn boobs geaccepteerd zoals ze zijn nu ,maar blijf nog altyd een wensje houden,maar goed,ze zijn nu nog mooi rechtop en zonder rimpels,en dat is natuurlijk ook belangrijk,

maar bij jou speelt pijn ook nog eens een grote rol,en dan denk ik............

waarom heeft je arts niet alert gereageerd en je netjes geholpen zoals het hoort??

je bent ook een mens en ook hun zouden dit niet gewild moeten hebben toch?Slechte naam geeft dat!En als iemand pas 2 jaar ervaring heeft zou dat toch juist aanleiding moeten geven voor een goed resultaat te leveren,juist om te bewijzen aan zn colegas hoe goed hij is toch?

Ik vrees dat er niets anders opzit dan een andere kliniek op te zoeken en je opnieuw laten helpen,maar ja,die arts mag er natuurlijk nie zomaar mee weg komen

Ik vind het gweldig dat je hier je verhaal komt doen trouwens!! Petje af! :116:

en sterkte.

Link to comment
Share on other sites

Wat vreselijk voor je dat je zo behandeld bent en dat je pijn hebt :(

Het enige wat ik je kan adviseren is op zoek gaan naar een letselschade advocaat die je verder kan helpen om stappen te ondernemen.

Succes en sterkte.

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,

Dank je wel voor al jullie lieve berichtjes en medeleven. Het is erg fijn om te lezen dat ik hier serieus word genomen, dat doet me veel goed.

@BB: Ik heb destijds een klacht ingediend bij de vestigingsmanager, maar die ‘betreurde wat er was voorgevallen’, voor de rest kwam daar niets uit.

@Vlinder: Het lijkt wel alsof je van Velthuis geen echte grote boobs mag willen. Ik vind een bolle vorm ook juist mooi, dus ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld was. Wel goed om te lezen dat je je boobs hebt geaccepteerd!

Ik weet nog niet wat m’n volgende stap gaat worden, maar in elk geval ben ik hier nog niet klaar mee!

Groetjes,

Ing

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Pfff ik zag velthuiskliniek en moest dit ook meteen lezen

..ben er net zelf geopereerd en heb nog weinig slechte verhalen gelezen. Wat ontzettend erg voor je. Ik zou niet weten wat ik zou doen. Kan alleen maar zeggen dat laura moojen in Hilversum een hele aardige en betrokken pc is die in diverse verenigingen actief en nauw betrokken is dus misschien eens een afspraak maken bij haar en kijken wat zij ervan zegt...

Liefs van mij

Link to comment
Share on other sites

Hihi....nee vlinder, ik zie het! Lekker handig van mij om hier nog op te reageren.... Blond he! Maar ben intussen blijven doorzoeken over informatie van deze pc, maar verder niks bijzonders tegen gekomen. Dus waag het er maar op. Kan altijd op consult!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.