Jump to content

Aangenaam


CharLee

Recommended Posts

Hallo dames,

Kwam hier toevallig voorbij. Heb geen operatie op de planning staan of gehad, maar soms twijfel ik een beetje. Ik hoop dat als ik hier wat heb gelezen en gevraagd ik kan stoppen met twijfelen (dat kan dus net zo goed "nee" zijn).

Ik ben 23, relatie, geen kinderen, werk & studeer.

Link to comment
Share on other sites

Hey hallo!

Goed dat je hier bent voor wat voor reden dan ook. Twijfelen hebben de meeste vrouwen wel. De vraag is echter wel: wat maakt het dat je twijfelt en waarover. Denk je er al een langere tijd over? Of is het iets van de laatste tijd?

Wens je hoe dan ook veel lees plezier. Het is een fijn forum.

Liefs Wendy

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

Welkom hier :D

Net wat Wendy hierboven zegt : Wat zijn je twijfels, zowel om het wel te doen, of om het niet te doen?

Wil je graag een operatie aan je borsten, vergroten of verkleinen?

Anyway, zoek en kijk wat rond hier...en wie weet wordt je ook besmet met het boobvirus :35:

Groetjes Piepke

Link to comment
Share on other sites

welkom. ik heb ook heel lang getwijfeld. doordat ik een lipo wilde doen toch ook naar een bv gekeken waar ik dus al lang over fantaseerde en nu helemaal om. (naar een ja)

Het is wel belangrijk dat je er 100% achter staat dus je er in verdiepen is altijd goed.

veel leesplezier

Link to comment
Share on other sites

Het is iets wat zo nu en dan terug komt en ik weet dus niet zo goed of het te maken heeft met onzekere periodes die elke vrouw misschien wel heeft of dat het me toch dwars zit.

In die periodes vind ik mijn borsten niet stevig genoeg en lijken ze een beetje te hangen. Het lijkt ook behoorlijk te verschillen in m'n menstruatie cyclus. Rond de ovulatie en vanaf een week voor de menstruatie zijn ze heel stevig en heb ik een volle 70E cup. Ze voelen dan opgeblazen. Dan vind ik het er wel mooi uit zien, maar in de week voor de menstruatie voelt het vervelend, opgeblazen idd en gevoelig. Het doet dan zeer als ik na een dag mijn bh uit trek en soms kan ik dan alleen maar sport bh's dragen.

In de rest van de cyclus zijn ze zacht en dan denk ik misschien dat ze "hangen" omdat het contrast zo groot is. Van een gewone padded bh heb ik dan 70D (DD bestaat niet meer volgens mij, dat is wat nu E is, maar ik kan het mis hebben). Ze voelen dan wel prettig, zacht en niet overgevoelig.

Maar met uitgaan bijvoorbeeld (als ik echt helemaal los wil gaan zeg maar) en met dansen (moderne dans/ballet) moet ik uiteraard een goede stevige sport BH aan. Ik fiets wel elke dag, maar sport niet intensief (fitness, joggen, aerobic, daar heb ik een hekel aan) doe wel graag yoga. Ook op de fiets denk ik dan wel eens als ik geen sportbh aan heb, jeetje het waggelt en hopst als de neten...

Op het strand moet ik eerst een kuiltje graven voordat ik op mijn buik kan liggen en tijdens de opgeblazen borsten periodes kan ik niet echt op m'n buik slapen.

Ze staan dicht bij elkaar en mn tepels wijzen vooruit. Zonder bh raken ze elkaar, dus draag wel eens en bh die het wat uit elkaar houdt, op warme dagen bijv. Ik hoor veel vrouwen zeggen dat ze dat wensen, maar het is ook niet alles. Hierdoor heb ik nl een paar keer een ontstekinkje gehad van de huid tussen m'n borsten en daar lidtekens aan over gehouden :( Nu zie je die wel alleen als ik op m'n rug lig, omdat met zitten en staan m'n borsten tegen elkaar zitten.

Ik weet niet hoe lang de meesten met een bh doen, maar goedkope bh's leven bij mij niet langer dan een half jaar. Sapph en Marlies Dekkers wel, maar die voel je ook in je portemonnee. Wat wil nu het geval: de omvang van 70 moet ik op het strakste gaatje dragen, anders is het nog te wijd. na een tijdje gaat de rek eruit en bh's met omvang maat 65 (zodat ik ze op het laatste gaatje zou kunnen dragen) ben ik nog niet tegengekomen.

Verder ben ik 1,70 en heb zowel van boven als onderkleding maat 36/38, mits er genoeg stof is voor de borsten en een blouse vinden is natuurlijk een ramp. Tenzij ik een avondje met mijn vriend ben, hij vind het niet erg als de knoopjes open springen. In het openbaar is dat natuurlijk niet gewenst, ik draag dus bijna nooit een blouse.

Geen rugklachten, of andere pijn klachten. Soms twijfel ik over een borstlift, soms een borstverkleining. Zeker als ik van die jonge meiden borstjes zie die fier, stevig en compact vooruitpronken en waar je geen vinger onder kunt schuiven.

Mijn vriend wil er niks van horen, hij zegt: je hebt de mooiste borsten die ik ooit gezien heb. Die lidtekentjes iig, is daar wat aan te doen? (ze zijn er al een jaar of 5) Hebben meer van jullie een wisselende cupmaat gedurende de menstruatie? En ik vraag me dan wel eens af is een borstverkleining/borstlift een reële overweging of ga ik daar spijt van krijgen.

De voordelen lijken mij meer comfort, ik ben alleen erg bang voor spijt. Nu ga ik bijna nooit naar het strand (ik gaf het net alleen als vb), maar ik zou zonder enige moeite topless gaan zonnen, ik heb me nooit geschaamd voor m'n voorgevel. Ook in relaties/tijdens seks niet.

Op die kwesties hoop ik voor mezelf een antwoord te vinden.

Tot zover bedankt voor jullie snelle reacties na m'n aanmelding :)

Link to comment
Share on other sites

Beste charlee,

Tsja lastig als je nergens last van hebt zou ik niets doen. Heb zelf n verkleining (met lift, of is dat altijd erbij) gedaan omdat ze bij mij tot op mijn knie kwamen. Heb nog steeds een aardige boezem maar de zwaarte is er eindelijk vanaf. Ik voelde het gelijk in mijn rug. Het gesjouw was meteen over. Vind het zelf toch wel een heftige nasleep hebben maar ben goed op weg. Ik kwam van een 75 g en heb nu een 80 d kliniekbh dus weet nog niet wat de normale bh maat zal zijn. Dus een maat op zich zegt niet zoveel... Na verkleining heb ik jouw maat.

Er valt hier genoeg te lezen veel borstvergrotingen maar toch ook lifts en verkleiningen.

Link to comment
Share on other sites

Dat is idd de twijfel: is het wel nodig. Ik ben de enige die daarover kan beslissen. Wil natuurlijk niet iets doen waar ik spijt van krijg. En wat je zegt Anma: bij geen klachten denk ik dan ook, je moet niet gaan snijden in gezond vlees. De ongemakken die ik ervaar zijn zeker niet onleefbaar. Mss gewoon zaken die er nou eenmaal bij horen als vrouw zijn. Daarnaast laat ik me soms een beetje misleiden door een geromantiseerd beeld dat borsten ten alle tijden vooruit moeten steken. Bij een natuurlijke grote cupmaat is het niet vreemd dat het meer hangt dan bij een AA cup. Ook in veel verhalen die ik lees over bv willen de meeste toch niet de opgeblazen porno look.

De wisselingen tijdens de cyclus zijn me nog wat onwennig. Sinds ik me hier heb aangemeld ben ik toch wat kritischer over deze kwesties na gaan denken. Een paar jaar geleden had ik anorexia en cup 65C. De menstruatie was toen stilgevallen en moest tijdens het herstelproces van aankomen tot een gezond gewicht opgewekt worden met hormonen. Wat tot me doordrong is dat ik mezelf nog niet genoeg heb geaccepteerd, ondanks dat ik aanvankelijk dacht van wel... Ik sprak over strakke borstjes van tienermeisjes, dat ben ik niet meer. Ik ben een jonge vrouw, maar toch nog niet helemaal aan dat gegeven gewend. Dit lijkt erg in contrast met mijn voorbeeld over topless zonnen. Dat is het niet. Het kan mij werkelijk geen lor interesseren wat anderen over mij of mijn borsten denken. Het kan me des te meer interesseren of ik er zelf tevreden mee ben.

Deze website is alleen niet gemaakt om jezelf en bijbehorende leeftijd/uiterlijk te accepteren. Vind het wel heel waardevol dat ik tot die conclusie ben gekomen. Stom eigenlijk. Ik roep altijd heel hard: je moet veranderen wat je niet kan accepteren en accepteren wat je niet kan veranderen... Look who's talking :$

Verder heb ik sinds alles weer (letterlijk) loopt een mirena spiraaltje. Kan ook een verklaring zijn voor de effecten tijdens hormoonschommelingen. Het voelt een beetje alsof ik voor de 2e keer in de puberteit zit en dat vind ik lastig.

En Anma, succes me je hersteleriode. Fijn dat je de verlichting al voelt en ik hoop dat je het gewenste resultaat bereikt. Ik hoop mijn verlichting denk ik vooral psychisch te vinden, ook al klinkt dat een beetje vaag.

Groetjes.

Link to comment
Share on other sites

Hmzzzz... inderdaad een gecompliceerde kwestie :(

Had je voor je 'anorexia periode' ook een dd/e cup? En hoe stond je er toen tegenover? Of waren ze toen nog wat kleiner omdat je ook jonger was?

Hoe heb je cup 65C ervaren tijdens die periode, was je toen tevreden met de boobs kwa formaat en wiebel de wobbel bewegingen ;) ?

Ik denk dat er 2 ongemakken door elkaar heenlopen : De hormonale schommeling en de effecten hiervan op je boobs, en de stand/formaat van de borsten.

De hormoonschommelingen kun je weinig aan veranderen, het is gewoon heel erg vervelend als je tot de groep behoort die hier echt merkbaar last van heeft!

Oestrogeen komt vrij en hoopt zich op in je borsten, dit kan idd pijnlijk zijn en ze 'lopen' inderdaad vol. Er zijn wel PMS-pijnstillers verkrijgbaar (zonder recept overigens!!) . Misschien dat je hier een klein probleempje mee zou kunnen oplossen (weinig cafeïne en zout ivm vocht vasthouden,in de periode helpt ook wel íets)

Dan blijft de stand van de borsten over, de irritatie dat de huid elkaar raakt en voor jeuk/uitslag (??) zorgt, en in de lage oestrogeen periode's dat je de borsten eigenlijk iets te slap en 'hangerig' vind.

Sja... wat is wijsheid inderdaad? Een verkleining/borstlift zou in ieder geval kunnen verhelpen dat de borsten elkaar raken, het slappere gevoel ben je kwijt, en ze staan dan inderdaad wat meer rechtop. Het kan je dus zeker het resultaat geven wat je zou willen.

De vraag is alleen: Is je irritatie en ergernis dusdanig groot, dat je er voor onder het mes wil gaan?

Snijden in een gezond lichaam is niet nodig........ dat argument klinkt het meest logisch, klopt.

Anderzijds, het weefel is dan wel gezond, maar als het geestelijk of psychisch een belasting is, in hoeverre hebben we het dan nog over 'gezond'?

Als het allemaal best acceptabel is voor jezelf, en zo nu en dan eens voor ergernis zorgt, dan is een operatie inderdaad misschien wel tever gezocht???

Maar als je op een punt uitkomt dat je je dagelijks irriteert, je gaat schamen voor je vriend, en de spiegel liever vermijd zodra je bh uitgaat....... dan is denk ik de tijd aangebroken om eens serieus na te denken of je hier nog jaren zin in hebt, of dat je kiest voor een korte en snelle (onomkeerbare) oplossing :een borstoperatie :35:

Link to comment
Share on other sites

Hallo Piepke,

Wat ben ik blij met je reactie :) Heel helder en duidelijk. Hier kan ik wel wat mee. Voor de eetstoornis gebruikte ik medicijnen waar ik van aankwam. Op de piek had ik cupmaat 80 E en was veranderd in een mollig appeltje. Ik vond het vreseijk en voelde me (ondanks een flinke boezem) niet vrouwelijk meer. Toen ik eindelijk mocht afbouwen kreeg ik de smaak te pakken. Het gevoel van macht over mijn eigen lichaam (en eetgewoonten) en zichtbare veranderingen werkten verslavend. Tegen het eind werd er gedreigd met een opname en voelde ik me ook alles behalve vrouwelijk meer. Ik was een kinderlijfje met een volwassen/ingevallen hoofd erop. Dat wilde ik ook weer niet en ben toen het gevecht maar aangegaan totdat ik weer een gezond gewicht had met gezonde proporties. Samen met het opnieuw de cyclus in gang brengen en letterlijk opnieuw groeien gaf dat idd een beleving van een tweede puberteit. Overigens viel het mee dat m'n borsten gingen hangen toen ik uiteindelijk bij 65C aankwam (alsin, leeglopen). Hoe dan ook was ik toen zeker niet tevreden. Uitstekende botten en verplicht kinderkleding dragen maakte me niet echt gelukkiger.

Over het geheel ben ik tevreden. Ik voel me fit en gezond, met naast goede rondingen een vrouwelijk figuur met duidelijke taille. De pijnstillers waar je het over hebt ken ik en gebruik ik. Het helpt tegen de gillende koppijn, misselijkheid, malaise en buikkrampen, maar m'n borsten blijven opgeblazen. Omdat die pijnstillers verder niets doen met de hormoonhuishouding en alleen de pijnklachten bestrijden (dat scheelt al een slok op een borrel, dat wel :))

Cafeïne en zout neem ik al weinig, maar het heeft zeker nut, dus dat zal ik blijven doen. Ik mis het ook niet zo. Die ontstekingen van de huid tussen de borsten (ook wel smet genoemd) zijn wel verleden tijd, alleen de littekens zijn gebleven. Ooit aan de huisarts gevraagd of daar iets aan de doen is, maar die is een beetje huiverig, omdat die huid zo dus is. Ze zitten er nu 5 jaar en wordt met de tijd wel wat minder zichtbaar. Voor mij niet genoeg natuurlijk, maar ik blijf me trouw insmeren en hopen dat het mss nog iets minder wordt.

Op internet heb ik ook nog wat tips gevonden. Wisselbaden (na warm douchen op koud draaien) al deed ik dat al regelmatig. Ook een oefening waarbij je je handpalmen een aantal keer een tijdje tegen elkaar aandrukt (zo train de de onderliggende spieren geloof ik). Ik ga dat proberen, kijken of het wat doet. Verder zie ik ook wel eens creme's met een verstevigend effect, alleen deze zijn vooral bedoeld voor buik, billen en dijen. Werkt dit ook op borsten?

Voor nu gaat een operatie me een brug te ver. Dus ik ga met wat huis-tuin-en keuken tips aan de gang, als ik na een jaar of 2 nog niet helemaal tevreden kan zijn, moet ik mss wel serieus drastischere maatregelen overwegen. Anderzijds zeggen een hoop vrouwen, dan kun je beter wachten nadat je kinderen hebt gekregen, want dat willen mijn vriend en ik op den duur wel heel graag. Oh oh, wat een getob en getwijfel.

Piepke, ik ben het met je eens wat je zegt over "in hoeverre is dan nog van gezond te spreken." Wat dat te gaat oordelen mensen veel te makkelijk over pc. Afgezien dat je als vrouw zowizo op je uiterlijk wordt beoordeeld (seksistisch maar waar) is het belangrijkste dat je jezelf mooi vind en mooi voelt, daar wordt een vrouw pas echt mooi van :) Mensen gaan ook naar de kapper, nemen piercings en tatoeages, maken zich op, ontharen benen/oksels en watmeer, gaan sporten, diëten, dus als iemand tevreden met zichzelf kan worden middels een operatie, waarom niet? Als de mogelijkheden er toch zijn.

Iedereen zou liever tevreden willen zijn met zo min mogelijk poespas, maar hé, dat is nu eenmaal te mooi om waar te zijn. Dan degenen waarvan velen vinden dat ze te ver gaan, laat ze toch lekker, wie heeft daar nou last van?

Kom hier nog wel regelmatig lezen, veel nuttige en inspirerende verhalen :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.