Jump to content

litteken masseren


Recommended Posts

Hoi dames

Ik was net bij mijn schoonheidsspecialiste en het gesprek ging (natuurlijk) over mijn komende borstvergroting.

Ik vroeg of ze iets aanraadde voor mijn littekens en ze vertelde het volgende:

Bij de apotheek kun je silicone gel, dermatix halen. Dit zorgt ervoor dat de huid bij de littekens soepel blijven (natuurlijk pas smeren als alle korstjes eraf zijn en de wonden dicht zijn)

Ook vertelde ze over een manier van masseren. (ook weer, pas als de korstjes eraf zijn en de wonden dicht zijn. Liever daarna nog even wachten)

Als je de huid rond het litteken even vastpakt, een klein beetje optilt en er heel zachtjes in knijpt, zorg je ervoor dat de huid soepel blijft en dat de doorbloeding gestimuleerd wordt. Hierdoor trekt het litteken sneller weg.

Zijn er meiden die het zo al doen? Mij leek het wel een hele goede tip!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb wel eens gehoord van die creme inderdaad, maar als je schoonheidsspecialiste het zegt zou het best eens waar kunnen zijn over die manier van masseren!

Inderdaad pas gaan smeren als alles mooi dicht is!

Ik ben eigenlijk na 3 maanden gestopt met littekencreme..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Even een heer die antwoord :rolleyes:

Littekenzalven zoals Dermatix en Scarban Velvet Touch kunnen inderdaad een beetje helpen. Toch is de medische wereld er over eens dat dit niet het meest ideale is. De zalven kunnen helpen bij kleine littekens, maar als je al spreekt over littekens n.a.v. een borstvergroting, spreek ja al gauw over een groter litteken.

Wat wel efficiënt is en al uitgebreid bewezen is in o.a. de brandwondenbehandeling zijn siliconen sheets. Scarban heeft ze zelf in reeds voorgevormde sheets. Ze zijn iets duurder, maar wel 2 maanden bruikbaar.

De silicone gaat de aanmaak van littekenweefsel effectief tegen. Als je dit begint van zodra de wonde dicht is kan je het litteken bijna zo goed als weg krijgen. Heb wel enkele maanden geduld, want een therapie van 3 maanden is wel nodig. De verbanden zijn dagelijks wasbaar, waardoor je ze zo lang kunt gebruiken.

Alles is verkrijgbaar bij de apotheek. Een interessante link is ook de LAP-test. Hier wordt een raad gegeven hoe je je litteken kunt behandelen.

Het masseren zeker blijven doen om te vermijden dat er een vergroeiing is tussen de opperhuid en onderliggend weefsel.

Het allerbeste toegewenst

Link to comment
Share on other sites

'Scarban' duikt dikwijls op in het topic 'borstverkleining' , aangezien de littekens daar groter zijn .

Misschien eens met de zoekrobot van het forum proberen , dan kan je desbetreffende dames om raad vragen .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.