Jump to content

Silicone vulling


B-Cupje

Recommended Posts

Belangrijke informatie over silicone borstprotheses geschikt voor borstvergroting:

Silicone is niet carcinogeen en verandert de incidentie en het verloop van een borstcarcinoom niet. Een borstprothese vertraagt noch maskeert de detectie van kanker.

Thans bestaan er geen wetenschappelijke onderzoekingen dan wel studies welke aanwijzingen geven dat het ontstaan van enige aanvullende aandoeningen (o.a. immunologische bindweefselaandoeningen) geassocieerd is met silicone implantatie na een borstvergroting.

Mammografie, echografie, CT scanning en MRI onderzoek mogen bij een borstimplantaat uitgevoerd worden. Signaleer uw radioloog indien U een borstvergroting heeft ondergaan, zodat deze tijdens een mammografie een extra opname kan maken om het borstweefsel grondig te onderzoeken. Indien nodig zal er een MRI onderzoek worden uitgevoerd.

Er bestaan geen aanwijzingen dat na een borstvergroting, tijdens het geven van borstvoeding silicone in de moedermelk aanwezig is.

De belangrijkste reden tot heringreep, is kapselvorming. Een kapsel (het normale laagje bindweefsel rond een implantaat) kan in uitzonderlijke gevallen dik en hard worden en samentrekken. Hierdoor kan het implantaat vervormen. Vaak vindt men geen duidelijke reden voor deze kapselvorming. Het implantaat zal dan ook enkel door de firma vervangen worden indien de kapselvorming veroorzaakt is door een fout aan de implantaten. Implantaten dienen niet meer preventief vervangen te worden na 10 of 15 jaar omdat de binnenkant vast is. Er is dus geen siliconenolie meer die zich kan verspreiden. Bij twijfel laat men vanzelfsprekend steeds een check-up doen bij de behandelende specialist. De nieuwste cohesieve gel gevulde prothesen zijn pas sinds 15 jaar op de markt. De oude protheses gingen ruim 17 jaar mee. De verwachting is dat de nieuwe generatie implantaten veel langer zal meegaan

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.