Jump to content

Wie heeft klachten over Monobloc Hydrogel implantaten?


Madampje

Recommended Posts

Hey lieve dames, ik ben 4 jaar geleden door dr. Kappel geopereerd. Monobloc hydrogel implantaten. Ik ben super tevreden, heel blij. Maar destijds werd mij verteld dat het helemaal veilig is, in tegenstelling tot silicone implantaten. Nu lees ik voor het eerst op steeds meer plekken dat vrouwen vergelijkbare klachten krijgen in sommige gevallen. Ikzelf heb geen idee wat die klachten kunnen zijn maar ik ben onlangs wel bij de huisarts geweest voor een bloedonderzoek omdat ik me beroerd voel sinds een maandje, en er is niets te vinden. Ondanks dit nieuws blijf ik volhouden dat er iets niet klopt, ik voel het aan mijn lichaam. Ik zoek andere dames die hier ervaring mee hebben.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

De buitenkant van monoblok is ook siliconen en er kunnen dus ook siliconen in je lijf komen door het zogenaamde zweten. Als er een lek ontstaat dan zit je safe, omdat het om een zoutoplossing gaat. Dat is wat ik weet. Jaren geleden waren deze veiliger, omdat voorheen vloeibare siliconen werden gebruikt. Ikzelf heb bijna 19 jaar het monobloc gehad. Geen problemen, althans niet dat ik weet dat het daarmee te maken heeft. Nu heb ik een lek en ga ze vervangen. Duurt nog ff een maand of twee of zo.... Nu kies ik voor andere protesen, welke? Ga ik nog bespreken. In elk geval het soort wat niet kan lekken. Want ik ben een zestiger....Dus laat je niet bang maken en anders bij een natuurkundige of een arts eens je bloed laten testen of er iets anders aan de hand is.  Dat krijg je beter inzicht en ben je gerust gesteld. Groetjes van Truus 

Link to comment
Share on other sites

Hi @Madampje Fijn dat je nog supertevreden bent en nog steeds blij bent met je borsten. Alleen minder leuk om te lezen dat je beroerd voelt en de oorzaak niet kan vinden. Hoeft niet meteen aan je implantaten te liggen en jezelf hierdoor onzeker te maken. Ben wel van mening dat je naar je lichaam moet luisteren.

 

Heb je dit al besproken met Dr Kappel en/of zij meerdere vrouwen hierover heeft gesproken? Misschien kan zij iets zinnigs hierover zeggen? geen idee hoor maar zou als eerste hier om kennis vragen daar dit haar specialisatie is en weet dat zij een ferme voorstander hiervan is. Lijkt mij gezien haar achtergrond zij ook wel iets meer zou moeten weten over de nadelen en effecten hiervan? 

 

Wel balen en hoop dat het beter met je gaat verlopen en niet erger wordt.

xx

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.