Jump to content

Melissa504 : 5 april 2017 : Dr. van Engeland : Bergman Clinics


Recommended Posts

Hey dames, 

 

ik ben Melissa en heb op 5 april een borstverkleining gepland staan. Ik krijg volgende week te horen hoe laat ik word geholpen. Ik word geopereerd door dokter a. Van Engeland bij de Bergman kliniek in Bilthoven. Ik heb al jaren last van grote borste met als gevolg rug en schouder klachten. 

 

Ik heb nu na 4 jaar de knoop eindelijk durven doorhakken. Maar nu de operatie datum steeds dichterbij komt begin ik een soort van bang te worden. 

 

Ik vraag me heel erg af of ik mijn borsten na mijn operatie mooi ga vinden. Ook ben ik steeds banger voor de operatie nu het dichterbij komt. Ik stond er heel nuchter in maar nu ben ik echt bang voor de narcose. Het lijkt me zo raar en eng dalijk word ik niet wakker wat dan? Is het raar dat ik hier aan denk? Ook ben ik bang dat ik straks een bloeding krijg of een ontsteking. Ik hoor alleen maar slechte verhalen de laatste tijd! 

 

Kunnen jullie mij misschien wat gerust stellen? 

 

Link to comment
Share on other sites

Hey Melissa,

 

Ik heb op 14 maart een borstverkleining gehad en ik was ook zo zenuwachtig en zat er maar over na te denken en te googelen.

En geloof me het valt echt tegen. Ik had alleen de eerste twee dagen na de operatie een beetje pijn maar met de pijnstillers valt dit reuze mee.

Ik ben 1 dag gebleven in het ziekenhuis dit is volgens mij verplicht om te kijken of je geen nabloeding krijgt of andere complicaties.

Ik tot heden nergens last van, ook geen enkele bloeding gehad.

Ik kom van een cup F en heb nu een mooie Cup C85. Ik ben zo blij met mijn borsten ze staan zo mooi recht en eht is zo een enorm verschil maar ben super blij dat ik het gedaan heb. Het is natuurlijk wel een flinke operatie dus je moet niet denken dat je gelijk weer alles kunt, maar je bouwt het gewoon zelf rustig op en luister vooral naar je eigen lichaam.

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk al wat kan, maarja ik kan niet zolang stil zitten.

 

Als je vragen heb stel ze gerust

 

Link to comment
Share on other sites

Hey malinda, 

 

leuk om je verhaal te horen! Ben je inmiddels weer aan het werk? Super leuk om te horen dat je blij bent met je borsten! Ik hoop dat ik ze ook mooi ga vinden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog nooit zo onzeker heb gevoeld als nu. Maar ik denk dat het normaal is! 

 

Ik wil zelf na 2 weken weer proberen zittend werk te doen. Ik ben schoonheidsspecialiste en ga dan de eerste dagen halve dagen werken. Maar is dat eigenlijk wel verstandig? 

 

Leuk om met je te spreken! Bedankt voor je positiviteit! 

Link to comment
Share on other sites

Hey melissa,

 

Nee op dit moment werk ik niet. Wel heb ik 2 kinderen van 13 en 1. Die van 1 komt vandaag weer thuis en ik voel me alweer goed heb wel bepaalde beperkingen zoals niet zwaar tillen en dat doe ik dan ook niet.

Als jij je helemaal goed bij voelt moet je het gewoon doen. Het is zoals je zegt zittend werk. Moet wel zeggen dat iedereen het anders meemaakt natuurlijk.

Voor mij is het nu 9 dagen po maar voel me prima.

 

Hoelang heb je verlof opgenomen?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Oh ja 9 dagen is ook wel vroeg nog. Ik heb 2 weken vrij en werk daarna 5 uurtjes per dag in m'n 3e week herstel. Ik heb wel afgesproken dat als het niet ging ik me kan afmelden. 

 

Het zal voor jou best pittig zijn met de kleine die nu thuis komt! Hopelijk gaat het goed! 

Link to comment
Share on other sites

@Melissa504

 

Ik heb je titel even aangepast en het topic verhuisd naar een andere categorie, hier kun je nu al je verdere updates, eventuele vragen en na je operatie ook je verslag neerzetten als je dit leuk vind.

 

Qua werk moet je inderdaad even kijken hoe het gaat,want het is toch een behoorlijke operatie,en je herstel komt op de eerste plaats.

 

In het begin kan het zeker zijn dat je je borsten niet mooi vind,maar als op een gegeven ogenblik je borstweefsel weer een eigen plekje vind, zul je zien dat de vorm heel erg gaat veranderen.

 

Risico's of complicaties, ja dat kan gebeuren,maar daar moet je niet vanuit gaan, dit soort dingen is nooit van te voren te voorspellen.

Focus je gewoon op het feit dat je dadelijk weer een heleboel dingen kunt, zonder de last van zware borsten, als je dat voor ogen houd, komt alles goed.

 

xx

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Joyce87

Hallo, ik heb op 17 maart een BVK gehad. Ik ben 2 dagen moeten blijven in het ziekenhuis ( is hier normaal). Nu komt er elke dag een thuis verpleegster. En volgende donderdag mogen mijn draadjes eruit.

Mijn goede raad is om goed te luisteren naar de arts en je tijd te nemen om te herstellen. 

Ik was niet echt zenuwachtig, maar eerder enthousiast tot op de operatietafel. Ik ben wel slecht geweest van de narcose, maar daar reageert iedereen anders op denk ik. Je moet er zeker geen schrik voor te hebben hoor! 

 

Link to comment
Share on other sites

Eindelijk lotgenoten gevonden :D

 

Ik ben inmiddels in de beginfase van de hele mallemolen. 4 april heb ik een afspraak bij de PC voor een borstverkleining. Ik vindt het doodeng, jarenlang bang ervoor geweest maar mijn lichaam is op. Schouders hebben het zwaar te verduren door de bandjes, nek is altijd gespannen waardoor hoofdpijn en duizeligheid snel op de loer licht.  Helaas begin ik ook vergroeien te krijgen boven mn nek door mijn houding. Ik vindt het nog het spannendste of dat het vergoed wordt. Ben zo negatief altijd zelf en hoop dat ik snel duidelijkheid heb. Ik heb momenteel een 70D/70E bh maat. Erge hangborsten, veel striae waardoor er geen rek meer inzit. Kwa grootte vallen ze eigenlijk wel weer mee. Mijn borsten zijn nooit veranderd, ook niet na zwangerschappen. Helaas sinds pubertijd dit altijd zo gehad.

 

Welke bh maat hebben jullie? Of van welke maat kom je af? En alles soepel gegaan met de zorgverzekeraar?

Link to comment
Share on other sites

Guest Joyce87

Ik kom van een 75F en wou graag een 75C. Die laatste moest ik meebrengen naar het ziekenhuis (sportbh). In het weekend had ik echt het gevoel dat er niets over bleef en begon al spijt te krijgen maar dierf tegen niemand het eerlijk te zeggen. Nu ben ik eerder van mening dat ze nog echt wel groot zijn en dat een beugelbh 75C nooit ga passen. Ik vind ze echt veel groter als vorig weekend. Maar als ik dan foto's zie van voor de operatie weet ik wel dat echt veel af is (400gram langs elke kant). Ik had van te voren de sportbh is aangedaan... :-D Natuurlijk VEEEEL te klein maar daardoor weet ik ook echt dat er wel veel af iswant ze past wel mooi. Enkel de omtrek, maar als ik de sportbh naast een gewone leg is deze wel korter. Ik heb nu een tussenstukje... Ik vermoed dat mijn borsten nog wat opgezwollen zijn. Vooral bij mijn linkse heb ik de indruk dat die groter is. 

Wat de verzekering treft, ik weet niet of je van België of Nederland bent maar daar moet jij je geen zorgen over maken. Vanaf een D trek je terug dacht ik. En zeker met omtrek 70! Want die verhouding klopt helemaal niet he... Zeker over je nek- en rugklachten vertellen... Komt goed meid! 

Link to comment
Share on other sites

Hoi Joyce87,

 

Ik denk dat ze inderdaad nog even moeten slinken. Volgens mij gaat daar zeker een aantal weken overheen voor ze enigzins in goed formaat zijn.

 

Ik kom uit Nederland. Mijn klachten zijn absoluut gegrond zoals mijn huisarts zei, maar ben zo bang dat de pc zegt dat mn borsten niet mega groot zijn en er dus weinig aan te doen is. Mijn tepels wijzen naar beneden en het volume zit ook onderin. Genoeg negativiteit..ik loop op zaken vooruit haha.

 

Ik ben vorig jaar veel afgevallen, maar mijn borsten zijn exact hetzelfde gebleven..alleen mijn omvang is kleiner geworden. ik ben nu 1.71 lang en weeg 73 kg. Ik wil er voor het consult nog wel 2 kg af hebben zodat mn bmi op groen staat. Zit er nu 1 punt boven.

 

Hoe gaat je herstel? 

Link to comment
Share on other sites

Guest Joyce87

In België is het zo dat de BMI onder de 30 moet zijn. Hoe het in Nederland zit weet ik niet juist. Ik zou over de D cup zwijgen. Dan komt het zeker goed

Link to comment
Share on other sites

Guest Joyce87

Mijn herstel is trouwens goed. Net de verpleegster over de vloer gehad om mijn plakkers te vervangen en die zei nog dat alles er netjes uitzag. Onder de grote plakkers zitten kleintjes over de wonden. Maar die zijn nog van vlak na de operatie dus daar hangt opgedroogd bloed aan. Ik ben benieuwd voor donderdag. Dan mogen de draadjes eruit... 

 

Hoe gaat herstellen bij jouw Malinda?

Link to comment
Share on other sites

Mijn zorgverzekeraar vergoed vanaf cup D, dus dat zou geen punt moeten zijn, maar toch..het idee. de helft van mijn bh's zijn cup E en de andere helft cup D, is maar net welk merk en hoe het model valt.

 

Lijkt me onwijs spannend als die plakkers eraf gaan! Heb je geen pijn?

Link to comment
Share on other sites

Guest Joyce87

Nee, ik heb geen pijn meer. Enkel het slapen blijft lastig... Ik hoop dat het allemaal zo rustig blijft zonder de plakkers... 

Link to comment
Share on other sites

Hai Melissa,

 

Spannend hoor! En ik begrijp je twijfels helemaal. Zelf heb ik ook heel lang getwijfeld, maar uiteindelijk de knoop doorgehakt. 9 dagen geleden ben ik geopereerd. De week voor de operatie heb ik enorm getwijfeld, heel onzeker, wat als er iets misgaat, wat als ik ze lelijk vind, wat als... Nou, alles is goedgegaan, en ik vind ze prachtig. De pijn valt me ook erg mee. 

 

Hopelijk heb je hier wat aan. Veel succes straks. 

 

Groetjes, Femmie

Link to comment
Share on other sites

Hallo Melissa

Voor jou begint het echt te naderen he. Nog exact 1 week en je bent aan de beurt. Ben al benieuwd om ook jouw ervaringen te lezen. We zijn met onze verkleiningen wel in de minderheid. Het is fijn om hier ervaringen met elkaar te delen. We hebben dan ook allemaal hetzelfde probleem en zitten met dezelfde vragen en angsten. Mij valt het op dat iedereen toch heel tevreden is met de genomen beslissing. 

Op 3 april heb ik een tweede consult. Ik zal wellicht ook een datum krijgen en verhuis ik ook naar de verkleiningen. We gaan ervoor!

Link to comment
Share on other sites

Hey, ja vandaag inderdaad nog een week te gaan! Het voelt nog zo onwerkelijk en zo ver weg. Maar het zit er nu echt aan te komen. Bij wie heb jij je eerste consult gehad? 

 

Helaas zijn we op dit forum inderdaad in de minderheid al zijn er veel vrouwen die het wel laten doen. 

 

Ik zal vanaf volgende week mijn ervaringen delen! 

 

Heb vandaag een mailtje gehad van de Bergman cliniek. Ik word om 10:15 geopereerd en moet on 09:15 aanwezig zijn. 

Link to comment
Share on other sites

Wees maar zeker dat ik aan jou zal denken woensdag ! Jij staat al zo ver! Ik heb maandag opnieuw een consultatie bij dr. Heintz in Gent en ik heb er alle vertrouwen in.

Goed dat dit forum bestaat.  Ik heb al heel wat gelezen hier. Het schept een verbondenheid tussen lotgenoten.

Ik tel nu mee met je af. Groetjes. Annemieke 

Link to comment
Share on other sites

Lief dat je aan me denkt! 

 

Welke cup maat heb je nu en waar hoop je naar toe te gaan? 

 

Ik hoop dat ik op een D mag komen ik heb nu 2 ongelijke borsten. Links is een G en rechts een H. Mijn omvang is 70 dus ben benieuwd wat mijn nieuwe bh maat zal zijn. 

Link to comment
Share on other sites

Ik heb momenteel een 80G en tijdens mijn eerste consult heeft de pc gezegd dat een C mogelijk is. Ik begin al te dromen!

Maandag weet ik meer. Ik denk dat dan alles meer concreet besproken zal worden. 

Een D is ook al mooi! Veel hangt af van je bouw. Er wordt gekeken naar wat past bij je lichaam.

Groetjes 

Link to comment
Share on other sites

Hoi melissa

 

Wat spannend dat het zo dicht bij komt. Ik zelf word 18 april bij bergman in bilthoven geopereerd. Alleen dan door een andere chirurg.

 

Ik had een vraag aan jou, welke medicijnen heb jij voorgeschreven gekregen? Ik alleen paracetemol en naproxen. Maar lees hier op het forum veel over vitamines enzo, dus was wel benieuwd of jij hetzelfde voorgeschreven hebt gekregen.

 

Ik vind het hele proces enorm spannend maar kijk er ook wel naar uit!

Link to comment
Share on other sites

Nou mijn laatste werkdag zit er op! 

Morgen vrij en nog even het huis helemaal schoonmaken en dan is het toch echt tijd voor de grote dag. 

 

Ik ben nog niet echt zenuwachtig mijn angst voor de narcose is wel groter geworden. Achja probeer me zelf maar steeds rustig te houden en te denken. Het moet toch gebeuren en zonder narcose gaat dat niet. 

 

Wat ik zelf heb gedaan om mijn huid van m'n borsten voor te bereiden op de operatie is: 2 maanden van te voren smeren met een vitamine E concentraat van nouvital en een pure tarwekiem olie. 

 

Heel veel mensen smeren pas na de operatie maar het is juist goed om de conditie van de huid al goed te krijgen voor de operatie. Hierdoor zal de huid beter en sneller herstellen en wie weet daardoor ook mooiere littekens! 

 

Ik ben zelf schoonheidsspecialiste vandaar dat ik wel wat van de huis af weet hihi. Vitamine E werk herstellend en zorgt voor een betere huidconditie. Tarwekiemolie is voor een betere weerstand van de huid. 

 

Als ik geopereerd ben mag ik even niet meer smeren maar ook als dat wel weer mag zal ik dit smeren. In de ochtend smeer ik vitamine E en in de avond de olie. Als het werkt raad ik het jullie echt aan! Maar dat zal ik nog gaan beleven! 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dag Melissa

Ik even afwezig geweest. Een goede vriendin van mij is afgelopen donderdag overleden en wordt morgen begraven.

Dit is nu net op jouw grote dag! Het aftellen is afgelopen voor jou! Het is zover! Veel goede moed. Ik ben al benieuwd om jouw verslagje te lezen.

Bedankt ook voor alle tips.  Ik neem ze zeker ter harte!

Annemieke 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.