Boter_bloem

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

1 Follower

About Boter_bloem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 30 mei 2017 heb ik een borstverkleining/lift gehad. Meer een lift, omdat ik erg hangborsten had. Helaas heb ik er echt lelijke littekens aan overgehouden, vooral rondom mijn tepels. een lijkt wat vergroeid en heb dikke ribbelige randen. 3 weken geleden heb ik zeer pijnlijke hormooninjecties gehad in de littekens om ze te laten vervagen. Ze zijn er wat lichter van geeworden, maar niet minder erg. Mijn plastisch chirurg wil gerust onder plaatselijke verdoving het littekens weefsel verwijderen en opnieuw hechten, echter komt de tepels dan wss net te hoog. De rechterkant zit nu al net op het randje onder een bh..en dan is de kans groot dat hij erbovenuit komt. Ik heb al menig foto voorbij zien komen, maar nergens zie ik opzichtige littekens rondom de tepel. Ik had juist ook verwacht dat het op deze plek minder zou opvallen maar niets is minder waar. Mijn plastisch chirurg staat voor alles open maar toch krijg ik het idee afgescheept te worden. Zoals hij zegt 'over een paar jaar is het al veel minder' Is het verstandig een second opinion aan te vragen?
 2. Wat balen van de wondjes. Daarvoor moet je juist de vette gaasjes gebruiken. Kun je gewoon bij de apotheek halen. Ik heb de gel vanuit het ziekenhuis gekregen maar dat gaat wel weer van je eigen risico af. Maar wss is die toch al op ivm de operatie, dus dat maakt niet uit. Dure tubes anders! 50 euro per stuk. De littekens lijken al een stuk minder te worden nu na een week smeren Het bh passen was minder leuk als ik dacht We kwamen net als de sportbh op een 75c uit. Prima. Veel gepast,maar uiteraard is niet elk model geschikt voor mij. Elk merk verschild natuurlijk ook. Uiteindelijk 2 leuke gevonden en de rest zou later wel komen. Nu droeg ik voor de operatie een 70D. Thuis mn oude bh aangedaan en die zat veel steviger! De nieuwe bh met omvang 75 kon ik een heel eind van mijn rug aftrekken. Totaal geen stevigheid maar mijn borsten zaten wel mooi in de cups. Toch gaan googelen en daarop vind je ook, dat de omvang van de bh veelal de stevigheid bepaald. Gek genoeg als je mijn omvang meet zou ik een 80 moeten, maar dat valt bij mij als een tent zo wijdt! Blijkbaar is maat 75c gelijk aan maat 70d. Mijn oude bh zat niet eens zo gek, alleen was dat meer een balconette idee en ik moet ze nu wat dieper dragen. Dat heb ik nooit gekunnen en nu wel. Dus k terug naar de winkel. Werd ik door iemand geholpen die mij al vaker goed had geholpen en die vond de 70D ook veel mooier staan en steviger zitten. Dus uiteindelijk de bh's omgeruild voor een 70D. Via internet ook nog wat bh's besteld en daar kom ik dan toch weer uit op een 75C. Het is puur afhankelijk van hoe ruim de omvang valt en welk materiaal. Soms heb je van die stugge omvang randen en dan is een 75 veel fijner. de cup blijft immers hetzelfde. Werd er wel heel onzeker van, want je gaat toch twijfelen of de bh dan echt goed is. De cups zijn allemaal perfect en hebben nog nooit zo mooi aangesloten maar heb de laatste 2 maanden best wat 'rug'vet bijgekregen. 5 kg aangekomen in totaal en dat zie je en voel je. Helaas daardoor de welbekende beha lovehandles op mijn rug..terwijl ik dat met elke omvangsmaat heb. zowel een 70/75 of 80. Maar bij de meeste van omvang 75 kiepen mijn beugels ook naar boven, dus dat is al niet goed. Kortom!!!! Een hoop gedoe maar heb nu inmiddels 3 beha's! Net mijn kast opgeruimd en vastbesloten om 1 la helemaal vol te gaan krijgen met allemaal nieuwe beha's hahaha. Voel me zoveel meer vrouw nu
 3. Hoi!!Ik slaap inmiddels goed. Kan zonder pijn of ongemak op mijn buik slapen. Zonder BH voelt alles ook weer helemaal vertrouwd aan. Lukt het jou inmiddels ook? Inmiddels ben ik nu 2 weken opbouwend aan het werk. De eerste week 3 dagen, 3 uurtjes en deze week 3 dagen, 4 uurtjes. Ik werk parttime en altijd 3 dagen. Normaal 5 uur per keer dus dat gaan we volgende week weer doen. Ik werk in een brillenwinkel, dus niet lichamelijk heel zwaar maar fysiek kan het pittig zijn als het storm loop met drukte. Merk tot nu toe ook dat ik veel dingen kan vergeten. Gelukkig gaat het heel wat beter. Ben jij ook al begonnen met werken? Valt het mee of tegen? Verder ook geen last meer van je borsten en alles nog netjes dicht? Bij mij inmiddels ook alles dicht gelukkig. Afgelopen maandag kreeg ik de 6 weken controle bij de plastisch chirurg. Hij was tevreden met het resultaat. Wel de plekken die rondom de tepel telken opgaan hebben een erg dik en lelijk litteken. Hij verwacht dat dit na een paar maanden smeren helemaal rechttrekt. Ook de vervorming van de tepel ( nu is het net een ballonnetje van vorm zegmaar ) verwacht hij dat rechttrekt omdat het verticale litteken nu krimpt en uiteindelijk weer soepel wordt. Als dat allemaal niet het geval is na een paar maanden en ik ontevreden ben mag ik terug komen en corrigeren ze het. Dat is wel erg fijn! Ik heb nu silliconen gel meegekregen en moet 2x daags smeren. Ze lijken nu al wat lichter van kleur te worden dus ik houd moed. Hij zei er nog wel bij dat ik waarschijnlijk bij een van de weinige mensen hoor met te weinig enzymen voor het oplossen van inwendige hechtingen. Mocht ik dus ooit weer geopereerd of gehecht moeten worden dan moeten er andere soort hechtingen in. Vanmiddag ga ik naar de stad om mijn eerste bh aan te laten meten!! Ook mooi meegenomen dat het nu sale is haha. Ben erg benieuwd op welke maat ik uitkom. De sportbh's zijn ook aangemeten en zijn 75C. Ik heb nog een oude bh thuis in maar 70D maar die is bij de cup net wat te ruim..Dus geen idee wat het gaat worden.
 4. @PaulaK Wat fijn dat je afspraak goed was! Dat klinkt in ieder geval allemaal heel voorspoedig. En al heel fijn dat het smeren ook in zicht komt. Silliconen pleister zijn gewoon een stukje silliconen matje wat een beetje kleeft. Als je dit over een litteken heen doet dan geneest het mooier. Geen gewone pleisters dus, puur alleen voor het litteken. Silliconen zijn tevens het enigste aantoonbare middel wat helpt bij littekens. Omdat je nog kort PO bent kunnen je tepels nog veranderen. Ik ben er nu achter, dat als ik lig, de tepels wel bijna rond zijn. En telkens bij een controle en natuurlijk met de operatie, lig je. Dus volgens mij is er een inschattingsfout gemaakt. Denk wel dat het met de slappe en zeer dunne huid te maken heeft van mijn borsten. @claddie nog eventjes dan ben je aan de beurt! Leuk en spannend! Ik ben nu 5 weken en 1 dag PO. Vanmorgen zelfs al even op mijn buik kunnen slapen! Wat een zaligheid Helaas sinds afgelopen week op de rechtertepel een stukje wat steeds niet dicht wilde. Zag er gewoon rustig uit maar bleef altijd een randje openstaan. Blijkt daar dus een lusje te zitten van een ínwendige' hechting...grrrr... Geprobeerd het los te maken, maar zit nog steeds muurvast! Dat zegt wel genoeg over het feit dat mijn lichaam onwijs veel moeite heeft met het oplossen ervan. Ook links weer een stukje wat al heel lang wit was..nu was de huid wat kapot gegaan en het lijkt een soort smurrie hechting. Wel een inwendige want die zijn wit. Snap niet hoe die zo zo vlak onder mijn huid kunnen liggen. Maandag heb ik de 6 weken controle en daar ben ik heel blij mee! Kan hij eindelijk eens kijken waarom het verdorie niet oplost. Ik ben deze week ook weer aan het werk. 3 dagen, telkens 3 uurtjes. Maandag de eerste dag ging goed..maar was helemaal gesloopt daarna. Morgenavond en zaterdag ook weer 3 uurtjes werken. Volgende week een uur opbouw en daarna weer normaal. Merk dat ik nu heel veel normale dingen weer doe. Pijn is inmiddels ook wel weg en heb het deze week eens ouderwets druk gehad. Vandaar dat ik even niet online was Hoe gaat het inmiddels nu @PaulaK? Zit alles nog netjes dicht?
 5. @claddie spannend! Wanneer is de datum ook alweer? @PaulaK, die steken heb ik ook wel gehad. Inmiddels niet meer heel erg. Merk alleen dat m'n littekens meer pijn doen en trekken. Alles is nu bijna dicht en de littekens,vooral onder mijn borst voelen dik en stug. Vooral smorgens doen ze zeer. Ik ga nog bio oil oid in huis halen zodat ik bijna kan gaan insmeren. Ik heb 10 juli weer controle bij de plastisch chirurg. Dan is het op 1 dag na 6 weken geleden. Hij vertelde met de intake al dat hij voorstander is van siliconen pleisters. Die wil ik dan ook zeker proberen maar volgens mij is dat op recept. Gisteren een foto gemaakt precies 4 weken PO. Ik heb dubbelde gevoelens. Het is een verademing dat er niets meer 'hangt' maar had stiekem gehoopt bovenin wat meer bolling te hebben. Dit was de eerste dagen wel zo maar nu niet meer. Vindt dat ik nu een beetje 70's borsten heb. m'n tepels trekken ook niet echt bij. Zijn ovaal naar beneden getrokken. Erg jammer.
 6. @PaulaK hahaha, zo grappig he dat je op een gegeven moment gaat hunkeren naar de normale dingen. Ik ook Ik denk dat je tot nu toe best goed hersteld hoor! Zo te horen heb je weinig last en ben je positief, dus dat is goed. worden de pleisters ook verwijderd bij je volgende afspraak? Het vervellen komt, omdat de huid nieuwe aanhechtingen heeft gemaakt. De huid moet daar helen en daardoor laat het bovenste laagje los. Begon bij mij pas ook na 2 weken dus wie weet Wat goed trouwens dat je werkgever zo meegaan is kwa ziektewet! Al wat je eerder aan het werk kunt is goed natuurlijk maar nu weet je zeker dat je de tijd hebt om volledig de oude te worden. Bij mij was dat wel anders..Was allemaal moeilijk..vakantieperiodes etc. Ze gingen ervan uit dat ik 2 weken, max 3 weken weg zou zijn..ik heb ook al die weken een bepaalde druk gevoeld van dat ik snel beter moest zijn. Uiteindelijk heeft dat compleet anders uitgepakt. Samen met de arbo nu een plan van aanpak gemaakt. Vanaf volgende week weer wat uurtjes gaan maken. Ben er wel aan toe moet ik zeggen. Weer regelmaat. Droeg je nu de sportbeha's van de Hema? Bevallen die verder wel goed?
 7. En wat voelt dat goed he als je complimenten krijgt! Kan me voorstellen dat je meteen een stuk minder fors lijkt als je eerst flinke borsten had
 8. Mijn plastisch chirurg zei over het bewegen dat je zelf wel voelt wanneer iets wel of niet kan. En dat klopt wel. Dus als je merkt dat je met beleid sommige dingen gewoon kan, dan kan het gewoon Heb je nog gevoelloze plekken op je borst? Dat kan er namelijk wel weer voor zorgen dat je dingen niet voelt, en dan zou je het forceren. Ik heb nog geen bh gekocht. Ik ga eind juli met mijn beste vriendin een weekendje weg en wilde dan eindelijk eens mooie lingerie gaan shoppen. Tot die tijd doe ik het denk ik met de sportbeha's. Is altijd goed om het langer door te dragen. Draag nu nog de post OP BH's van lipelastic maar heb al 2 goede sportbeha's liggen van Anita die ik daarna kan gaan dragen. Ben wel blij dat ik straks ook eindelijk een leuke bikini aan kan!! Ik heb dan wel een buikje en stevige bovenbenen, maar dit weegt niets af bij mijn hangborsten die ik eerst had. Dus heel blij als ik die eindelijk mag shoppen
 9. Ja, rot he van die hechtingen. Schijnbaar hebben sommige mensen dat...uiteraard ben ik er daar weer een van Het vervellen bedoel ik inderdaad net als na zonnebrand. Maar de huid van de borsten is ook zo droog! Je mag alleen douchen natuurlijk en verder niets. Mijn huid was ook wel erg dun dus misschien wel dubbel op nu. Ik heb geen idee waar de hyperventilatie en paniekaanvallen vandaan komen..maar het is haast continue aanwezig. Behalve als ik echt even kan rusten, maar zodra ik was wil gaan doen komt het al. Ik ben er wel heel gevoelig voor. Heb jaren geleden lang therapie hiervoor gehad en ik had het wel onder controle maar sinds na de narcose is het dubbel en dwars terug. Nu spelen er prive ook wel wat dingen waar ik wat langer last van heb, maar door mijn angststoornis heb ik zoveel spanning opgebouwd voor de operatie dat ik het nu niet meer kwijt raak. Ik wordt ook elke nacht een paar keer helemaal schrikkend en in ademnood wakker. Afgelopen nacht een kalmerend tabletje ingenomen waar je ook beter van moet slapen. Slapen ging beter, maar alsnog tussendoor zo wakker worden. Heel raar. Dat had ik al meteen na de narcose. Ben heel rustig wakker geworden maar heb daarna geen oog meer dichtgedaan omdat ik helemaal in paniek telkens wakker schrok. Morgenochtend heb ik meteen een afspraak voor psychosomatische fysiotherapie. Dit heeft mij eerder heel goed geholpen dus nu hopelijk ook. Ik baal echt van deze situatie. Ik hoef nog maar mijn kids van school te halen en ik krijg een paniekaanval op het schoolplein. Ik wil zo graag weer gaan werken, maar ben op dit moment haast tot niets toe in staat. Zo rol je dan van het ene...in het andere... Heb ook nog niet kunnen genieten van mn nieuwe borsten door dit alles, al ben ik wel heel blij met het resultaat.
 10. @PaulaK De boel ziet er eindelijk wat beter uit! Vandaag de eerste dag dat er nergens een hechting uit kwam zetten. Op bijna alle plekken is het nu dicht, behalve op het 3 landen punt op mijn linkerborst, maar ook dat plekje is eindelijk aan het dichtgroeien Onder mijn rechtertepel nog 1 mini stukje open, maar die is met 2 dagen ook wel dicht denk ik. Ik heb nog wel onder mijn linkertepel eensoort scherp bultje zitten. Weet zeker dat daar een knoopje onder zit. Die pikt mij telkens onderhuids, dus hopelijk is die snel weg. Het wondvocht is ook bijna helemaal weg. Ik denk dat ik eind deze week dan eindelijk weer aan het werk kan. Mag ook wel weer dan na ruim 4 weken. De tijd is echt voorbij gevlogen en helaas is het herstel allemaal wat moeizaam gegaan maar ga me dan hopelijk mentaal ook weer beter voelen. Heb nu vooral last van hyperventilatie en paniekaanvallen. Waarschijnlijk omdat ik nu even niet veel om handen heb, dus tijd om terug in het ritme te stappen. Daar heb ik vaak wel veel behoefte aan. Oh, jeuk is een goed teken zeggen ze! Dat betekend genezing, dus dat is goed Jeukt je huid ook? Dat had ik op den duur wel een beetje, omdat het zo strak stond. Inmiddels is bij mij de jeuk weg, maar ben wel helemaal aan het vervellen op mijn borsten. Nu al bijna 2 weken. Hoort er schijnbaar ook bij. Helaas mag ik nog niets smeren, dus ik hunker naar een goede creme om op te smeren Slapen op mijn zij gaat goed, dat kon ik al best een tijdje, maar eigenlijk ben ik een buikslaper en kan niet wachten tot dat weer kan. Ik slaap onwijs slecht. Wordt van elke draai en zucht wakker. Zo vreselijk. Heb daardoor ook weer meer last van hyperventilatie etc. Slaaptekort is voor mij echt niet goed. De komende week probeer ik er wat voor in te nemen, zodat ik de nachten weer een beetje kan doortrekken. Wil wel een beetje fit aan het werk kunnen gaan. En hoe gaat het bij jou? De hitte een beetje overleefd afgelopen week? En nog heerlijk van het douchen kunnen genieten? Ik kan trouwens alweer best veel met mijn armen. Echt ver omhoog niet, maar de bovenste plank van het keukenkastje en wat dingen tillen etc gaat prima. Merk dat als ik bijvoorbeel mn oksels wil scheren, ik mn elleboog niet zo 'hup'de lucht in kan steken zoals ik normaal doe..voelt alsof ik spierpijn heb en het trekt. Dus dat moet nog wel even bijtrekken.
 11. Het was niet het wondje wat al open was..die is helaas nog steeds open. Het was op het verticale litteken, net onder mijn tepel..ben zo bang dat ik daar plakkaten van littekens krijg omdat het al telkens open is gegaan. Mest vanmorgen weer spoelen en het zag er wel allemaal rustig uit. Zie dat het rondom mijn tepels nu ook eindelijk aan het sluiten is allemaal..heeft lang geduurd. Heb nog een paar dagen antibiotica en als het daarna nog allemaal open is zal ik weer contact opnemen met de plastisch chrirug. Pffff, ben daar inmiddels elke week vaste klant
 12. Pfff dikke paniek. gisteren een stukje inwendige hechting omhoog gekomen en heb die doorgeknipt bij de knoop. Nu ben ik o bang dat ik er niet goed aan heb gedaan. Mijn hechtingen lossen gewoon niet op..terwijl dat wel zou moeten. Afgelopen maandag heeft de PC al stuk of 8 extra knoopjes van de oppervlakkige hechtingen verwijderd..eenmaal thuis heb ik de afgelopen dagen nog een stuk of 4 verwijderd. Nu had ik alleen al telkens een deukje/gaatje op het verticale litteken met een klein korstje erop..leek maar niet dicht te gaan. Nu ging gisteren het korstje eraf en zag wat zitten. pincet erbij en trek zo een hele frot inwendige hechtingen omhoog! Kreeg het niet los dus heb het maar zo ver mogelijk afgeknipt, dat was dus inclusief knoopje. Mijn man is overtuigd dat het plekje nu wel dichtgroeid omdat die hechting in de weg zat...dat hoop ik dan maar. Ben zo bang dat ik inwendig het weefsel heb losgemaakt..maar aan de andere kant zou je toch denken dat na ruim 3 weken het grotendeels wel vast zit gegroeid.
 13. Amoena Sarah 75C. Heb hem maar 2x gedragen en 1x gewassen. Voor mij is de omvang net wat te strak. Hele fijne en comfortabele postoperatieve bh met goede compressie en stevigheid. Kleur Wit Ook te dragen met een borstband
 14. Haha, dat lopen inderaad. Dat ging bij mij ook niet van harte de eerst week. Toch wel eng om rechtop te lopen en het dreunen van het lopen voelt ook niet prettig. Dat is inmiddels nog steeds zo, maar ik kan wel weer normaal lopen
 15. @claddie De antibioticakuur doet op de borsten zijn werk. ik denk dat het verwijderen van alle restjes hechtingen en knoopjes ook wonderen heeft gedaan, het ziet er elke dag al zoveel rustiger uit. Helaas ben ik wel doodziek van de antibiotica zelf :(:( Ik ben aan de diarree, heel veel last van mijn maag inclusief heftige maagzuur aanvallen. Heel moe, misselijk en hoofdpijn met duizeligheid. Gedver...dit had ik dan weer niet verwacht. Straks naar de apotheek terug om maagbeschermers te halen, hopelijk helpt dit iets. Lig nu al 2 dagen op bed en heb soms een half uur even een momentje dat ik me goed voel. Als tips voor de operatie slikte ik 2 weken van tevoren vitamine C500 en 3x per dag Arnica druppels. Na de operatie ook begonnen met een Multivitamine en Magnesium. Denk dat dit wel baadt heeft gehad. @PaulaK Wat doe jij nu met dit warme weer? Ik kom totaal niet buiten, alleen als het echt moet...Ben zonder de kids en verveel me best..misschien maar even goede serie op Netflix kijken