Suus81

Mammo voor operatie ja/nee?

Recommended Posts

Hi ladies,

ik lees vaak dat meiden eerst een borstonderzoek kregenvoordat ze geopereerd worden... dit heb ik niet gehad, dr Vd weij heeft toentertijd bij mij heel snel gevoeld op eerste consult en was ok... Maar ik lees ook veel dat mensen eerst een echo of mammo kregen? Is het normaal dat ik dat niet heb gehad? Zou ik het alsnog moeten doen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi

Welkom op het forum!!

Ik zie dat je op consult geweest bent bij van der weij. Hoe ging het? En heb je bij hem ook een datum geprikt? Wat wil hij bij jou gaan plaatsen en wat is je wens? Misschien leuk als je iets meer vertelt :) 

Borstonderzoek is absoluut niet noodzakelijk, tenzij er in je familie veel borstkanker voor komt.. Waarschijnlijk zijn de verhalen die je gelezen hebt over het borstonderzoek van een en dezelfde belgische kliniek. Vaak wordt dit in de Wellnesskliniek in Belgie geadviseerd namelijk. Geen idee waarom zij dit wel doen en anderen niet.

Er is geen reden om dit nog te laten doen, tenzij je je er zelf beter bij voelt. Maar dan zou ik het even overleggen met je pc, hij kan dan de aanvraag doen, als hij het ook nodig vindt, en dan krijgt hij ook de uitslag ervan. Doe je het via de huisarts, dan weet ik niet zeker of hij ook de uitslag ervan te zien krijgt.

xx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh jij bent al geopereerd... haha, dat had ik niet zo direct uit je berichtje gehaald...

Nou goed, de rest van mijn bericht klopt wel, het wordt vaak alleen in de wellnesskliniek voorgesteld.. Had ff niet verder gekeken dan mijn neus lang was, dacht dat je nog geopereerd moest worden.

xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha ja sorry was misschien niet duidelijk! Ik heb ze nu 5 maanden en vind ze prachtig maar heb continu. Pijntjws waardoor ik een halve hypogonder aan het worden ben ;-)) als ik het zo lees, heeft niemand continu dat beurse gevoel en dan lees ik ook dat iedereen eerst een uitgebreid onderzoek heeft gehad, terwijl ze bij mij er heel luchtig iver deden en het achteraf dus zwaarder viel.. Ik vroeg me af of het normaal is dat ik geen echo hoefde, maar gelukkig is dat dus wel normaal!

thnx voor je reactie! Heb jij al lang je boobies?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zag idd naderhand pas dat je ook nog een topic had over pijn bij 4 maanden.
Weet je.. je leest er zelden over, omdat de meesten dan al gevlogen zijn ;)

Meiden willen vaak ook niet klagend overkomen, dus nemen ze de pijntjes voor lief. Het is goed dat jij het wel vermeld hoor, ik weet bijvoorbeeld dat Chantelle hier ook een topic over heeft.

Wat is nou precies jouw gevoel? Kun je het precies aangeven en beschrijven? En is het áltijd, of in bepaalde periodes? Is het alleen bij aanraking, of bij inspanning, of is het echt continu?  En wat voor soort pijn?

Hoop dat je het goed kunt verwoorden, dan kan ik kijken of ik het herken.

Ik heb mijn prothesen ondertussen 4 jaar, 4 maanden, 2 weken en 6 dagen (zoals in mijn handtekening vermeld staat :P )

xxx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil ook niet zeuren! Maar ik ben totaal geen pieper en wil het bespreekbaar kunnen maken... Is het echt gek dat ik ze continu voel?Of waarom mag daar niet iver gesproken worden? Ik voel continu een zeurende pijn... Soms is het een paar dagen minder, maar toch ook wel weer aanwezig daarna.. Alsof ik een te strakke beugelbeha aan heb gehad ( ik draag dag en nacht m'n sportbeha zonodig) bovenop m'n borst voelt het beurs waar de rand van m'n prothese zit en binnenin voelt het beurs en soms branderig.. Ze zijn aanwezig zeg maar! M'n pc zegt dat het bij het herstel hoort en een jaar kan duren. Maar vraag me soms af of meer mensen dit herkennen..? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha je hebt mijn bericht echt helemaal verkeerd begrepen. ik zeg net dat het goed is dat jij hier wel over praat! lees mijn bericht nog maar eens ;)

Zelf heb ik het gevoel wat jij beschrijft, niet gehad, volgens mij... ik weet wel dat ik het eerste jaar mijn borsten niet als van mezelf vond voelen en ik had regelmatig steken in m'n borsten. Verder voelde de onderkant van mijn borsten branderig en dan weer gevoelloos, omdat de zenuwen aan het herstellen waren.

Hoop dat er meiden zijn die jouw ervaring delen. Wel zo fijn als iemand hetzelfde heeft (gehad). Kan een geruststelling zijn :)

Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh nee ik zag het ook niet als een aanval! Ik bevestig idd meer van zou fijn zijn als het bespreekbaar kan zijn... Ik zal het gewoon af moeten wachten! ;-)

xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

:155: herkenbaar hoor!! ( beurse en gevoelige boobs) 

Dat branderige is bij mij na enkele maanden afgenomen maar dat "beurse gevoel" als ik met handen aan mn borsten zat heeft langer geduurd. Vooral als ik mijn beugelbh uit deed en eraan zat.. Gevoelig! En dat bij 5 maanden..Het was niet pijnlijk maar je was je ervan bewust dat ze nog herstellende waren.  Ik heb tot lang de sportbh dag en nacht gedragen want merkte dat de beugelbh toch nog niet lekker zat. Pas toen mijn boobs zachter werden is dat gevoel langzaam verdwenen. Geloof pas bij 6-7 maanden ofzo. Heeeel soms krijg ik dat gevoel effe terug maar dan weet ik dat ik iets meer heb gedaan... 

Maar er zijn genoeg ladies die al ver zijn in herstel en dit nog steeds voelen hoor. Ik dacht @Sunnyshine ? Misschien reageert ze wel op je topic.

Gaat wel over maar wanneer? Iedereen herstelt er anders in..

xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat stelt me erg gerust!! Dank je wel voor je reactie! Al die mensen zonder pijntjes maakte mij erg onzeker en dacht dat er dan iets niet goed was bij mij. Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ik heb ook veel last van pijntjes.. branderig ,gevoelloos, voel van alles .. ben pas 4.5 week po

ik ben echt een stresskip :( 

raak af en toe echt in paniek maar dan lees ik op t forum dat het er allemaal bij hoort

ben ik weer gerust gesteld..

heb er echt te makkelijk over gedacht .. maar ook geestelijk te makkelijk over gedacht .. 

hoop dat ik van de zomer blij kan zijn met m'n borsten .. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey stresskip :P 

Bij 4,5 week po is dat idd wel logisch dat je dat nog voelt... Je bent nog vers zeg maar haha. Ik zal je toevoegen zodat je wellicht wat aan mm omschrijvingen hebt bij mn album :) Fijn herstel verder xx

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan mij er iets bij voorstellen maar wat BB zegt, de meeste zijn hier niet meer op het forum om hun topic te updaten. En bij twijfel altijd je PC op de hoogte houden en gebruik maken van je nazorg. Hopelijk is dat gevoel snel weg bij je want voelt idd niet fijn. (Ik had dat toen trouwens erger bij slapen zonder sportbh) 

Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaa Hi brownie

jep ik heb je fotos gezien .. prachtig ! Ben blij met dit forum .. maar zit er te veel op te kijken als ik weer wat voel wat ik eng vind ... maar is erg verslavend hoor :) 

maar probeer alles een beetje los te laten en er niet te veel mee bezig te zijn ... ging vandaag erg goed ... heb nog maar 100x gekeken :):) 

nee echt ... ik probeer er echt niet mee bezig te zijn 

thnx voor je reactie xx

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites