Jump to content

PIP borstimplantaten


Guest Wellness Kliniek Belgie

Recommended Posts

Guest Wellness Kliniek Belgie

Recall PIP prothesen: Vandaag werden ALLE borstimplantaten van het merk PIP van de markt gehaald: problemen met lekkende silicone en een slecht gesloten omhulsel. Voor de dames die frans lezen ... het officieel bericht vind je in bijlage.

In de Wellness Kliniek zijn NOOIT PIP borstprothesen geimplanteerd. Wij gebruiken enkel de merken: Monobloc, Sebbin en McGhan borstimplantaten. Deze 3 merken beantwoorden aan onze hoge kwaliteitseisen.

dpsImplantMamairePIP1.pdf

Link to comment
Share on other sites

ARTIKEL uit krant HLN

Vele vrouwen met borstimplantaten moeten mogelijk een bijkomende ingreep ondergaan, omdat een Franse fabrikant niet toegelaten siliconen zou gebruikt hebben. Bij een inspectie van het Franse bedrijf PIP in La Seyne-sur-Mer werden in prothesen andere siliconen aangetroffen dan was aangegeven.

Nieuwe operatie

Dat verklaarde Jean-Claude Ghislain van het Franse agentschap voor de sanitaire veiligheid van gezondheidsproducten (Afssaps). "Die waren in alle opzichten niet conform de regels". Tienduizenden vrouwen in Europa en de Verenigde Staten zijn er de dupe van.

Artsen waren op het probleem gestoten, omdat ongewoon veel vrouwen met PIP-implantaten wegens lekkende siliconen een bijkomende operatie moesten ondergaan. Het Affsaps gelastte de producten van de markt te nemen. De getroffen vrouwen worden opgeroepen regelmatig een mammografie te laten nemen.

Andere vorm

"Na een scheur zal de borst esthetisch veranderen van vorm, waardoor een nieuwe operatie zich opdringt. Het kan ook tot grotere plaatselijke ontstekingen leiden", zei Ghislain. Normaal gezien veroorzaken de siliconen geen ziektes. Het agentschap koestert echter twijfels over de eigenschappen van de door het bedrijf gebruikte siliconengel. Mogelijk dringt het goedje uit het omhulsel het lichaam binnen.

Onderzoek

PIP heeft naar eigen zeggen sinds 1992 meer dan 200.000 borstimplantaten verkocht. Naar verluidt zouden de niet toegelaten siliconen vanaf 2006 gebruikt zijn. Alleen al in Frankrijk zijn er van de 500.000 vrouwen met borstimplantaten mogelijk 30.000 getroffen. Het Openbaar Ministerie is een vooronderzoek naar het bedrijf gestart.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Eergisteren in de krant gelezen:

PIP zou van plan zijn om een nieuwe firma te beginnen onder de naam FIT.

Hun doel is terug goedkope implantaten te produceren (zo'n 20% goedkoper dan de huidige standaardprotheses).

De firma zou gerund worden door de echtgenote en de zonen van de vorige eigenaar.

Ik ben in elk geval benieuwd welke PC deze protheses zou willen gebruiken na alles wat er gebeurd is de laatse maanden... en waar we waarschijnlijk het einde nog niet van hebben gezien.

In elk geval, een verwittigde vrouw is er '3' waard !!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.