Ga naar inhoud

Hydrogel monobloc wie heeft hier ervaring mee?


loulou1

Aanbevolen berichten

Hoi,

Ik heb eindelijk na 10 jaar besloten voor een borstvergroting te gaan.

Het is voor mij een heel proces geweest omdat mijn moeder is overleden op jonge leeftijd aan borstkanker.

Sinds kort weet ik dat ik niet het borstkanker gen heb maar het is nog steeds is niet helmaal uitgesloten, om dat te weten hadden er meer mensen uit mijn familie getest moeten worden en dat is niet gebeurd.

Vanaf mijn 35ste mag ik elk jaar voor een mammografie wat dus nu is.

Afgelopen week heb ik mijn eerste mammografie gehad waarvan de uitslag trouwens positief is en twee dagen daarna mijn tweede consult bij dr van Selms in het slaz.

Ik vind deze man heel fijn neemt echt de tijd en is heel duidelijk. Hij gaat mij dus ook opereren en daar heb ik echt een heel goed gevoel over.

Qua grote weet ik wel wat ik wil. Ik heb nu een a cup en wil het liefst naar een c cup en zo natuurlijk mogelijk.

Bij mij kan zowel een ronde als een anatomische en het wordt waarschijnlijk max 265 en 325 cc.

Nu ging ik er eigenlijk wel vanuit dat het silicone prothese zouden worden, maar gisteren sprak hij ineens over hydrogel monobloc.

En na thuiskomen en wat onderzoek op dit forum klinkt het eigenlijk wel heel goed.

Zeker omdat ik ieder jaar wordt gecontroleerd en de borstfoto's ook beter gaan met deze prothese.

Hij zegt ook dat het resultaat nagenoeg hetzelfde wordt. Maar het wordt dan dus wel een ronde prothese achter de borstspier want anatomisch bestaat in deze variant niet.

Maar goed wat ik eigenlijk hoop is op een aantal reacties van vrouwen met deze prothese en dan vooral over hoe ze aanvoelen. Soms hoor je wel dat water prothese klotsen haha.

Ik ben iemand die al gek wordt van naadjes in mijn sokken bij wijze van laat staan van klotsende prothese of naadjes van de prothese die je wat duidelijker zou voelen.

En is het zo dat hydrogel minder natuurlijk voelt dan silicone.

Ik ben ook eens op consult geweest bij de Bergman kliniek en daar werd niet eens gesproken over hydrogel.

Ik word waarschijnlijk in januari geopereerd. Kan haast niet meer wachten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, ik heb het gevoel dat Hydrogel nu weer aan terrein aan het winnen is. Ik ga ook voor de Hydrogels, bij de collega van dr. Van Selms, dr. Nio. Over 2 weken ben ik aan de beurt. Ik heb ook een A-cup en wil naar een volle C. Ik krijg 320/305 dual plane. Ook bij mij zit borstkanker in de familie. Ik ben niet onderzocht op het gen, maar mijn moeder heeft het gehad en ook 3 zussen van mijn vader, dus volgens de statistieken heb ik ook verhoogd risico en wordt vanaf 40 jaar elk jaar een mammografie aangeraden. Ik ben toevallig deze week geweest, en alles was gelukkig helemaal in orde. Een groen licht voor de borstvergroting wat mij betreft! Controles met implantaten vond de radiologe geen enkel probleem, ze zag dagelijks mensen met implantaten.

Overigens klotsen de Hydrogels niet, het is een gelly substantie die erin zit dus geen water. Het schijnt wel zo te zijn dat ze na verloop van tijd wateriger worden, maar dat zien we dan wel weer. Ze schijnen juist super zacht aan te voelen, net zo zacht als de Eurosiliconen waar bijv. Dr. Nio zo graag mee werkt. En doordat je minder kapselvorming krijgt bij Hydrogels (doordat ze meer lichaamseigen zijn dan siliconen, en het lichaam ze minder 'afstoot' als het ware) blijven ze zachter aanvoelen, in theorie.

Daarbij, een collega van mij heeft gewone zoutwaterprotheses (Saline, met een ventieltje dus) en bij haar klotsen ze ook helemaal niet, zegt ze.

Ik wil ook al jaren een BV maar heb altijd een beetje getwijfeld (en er kwamen ook nog twee kinderen voorbij hihi). Sinds ik op de hoogte ben van de Hydrogels heb ik de knoop doorgehakt en ga ik het ook echt doen.

Er is op dit forum best veel te vinden inmiddels over Hydrogels. In mijn topic staat ook wel het een en ander (vooral de laatste paar pagina's). http://www.borstenforum.com/topic/11097-suus1973-7-november-2014-dr-nio-slaz/page-11

Ik kan je over 2 weken vertellen hoe het is gegaan. Het enige nadeel dat ik nu zelf vind is dat ze achter de spier gaan, terwijl het bij mij er ook voor had gekund (genoeg weefsel) dus dat vind ik wel jammer. Maar die Hydrogels rimpelen sneller en daardoor doen ze dat niet. Er is wel een arts die ze juist wel voor de spier zet, en da's dr. Kappel. Op haar site staat ook heel veel info over Monobloc Hydrogel

http://www.drkappel.nl/nl/behandelingen/borst/monobloc-hydrogel-blog

en hier ook info http://www.monobloc-borstvergroting.nl/

en dit artikel vond ik ook interessant: http://medischcontact.artsennet.nl/archief-6/Tijdschriftartikel/112750/Een-alternatief-voor-siliconen.htm

Verder is dr. Visser van Arenborghoeve er in gespecialiseerd. Daar wilde ik ook wel heen, maar vond het te ver weg.

Succes met je beslissing!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Super bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik ga die sites zeker even bekijken.

Ik ben er ook wel uit hoor denk ik zeker na alles wat ik lees.

Ik ga maandag bellen voor een pas afspraak en ga waarschijnlijk in januari onder het mes hopelijk is er dan nog plaats voor mij.

Jij heel veel succes 7 november!

Ik ben heel benieuwd naar je verslag na de operatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Loulou,

wat een verhaal!

Jouw scan was positief? In medische terminologie betekent dat dat er wat gezien is op de scan? Maar ik hop dat je dat niet bedoelt?

Ik ben ook bij dr v Selms, als alles volgens plan gaat 16 feb onder het mes. Ik hoop dat hij nog plek heeft in januari voor je! Verder ga ik nog bij Dr Kappel op consult, dat zou ik ook doen als ik jou was... consult kost 75 euro (het is toch al duur) en het is altijd goed nog een mening te horen.

Groet,Wonka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik bedoel inderdaad positief voor mij. Dus niks aan de hand haha.

Ik heb ook wel meerdere consulten gehad. Twee jaar geleden voor het eerst al bij dr van Selms daarna nog bij de Bergman kliniek.

Ondertussen heb ik heel veel op het forum gelezen en daarbuiten. Voor mijn gevoel zit ik goed bij dr van Selms.

Ik heb de knoop doorgehakt. Ik vind het echt een fijne man en ik heb het gevoel dat hij goed begrijpt wat ik wil.

Ik heb echt vertrouwen in deze arts juist omdat hij uitgebreid alle informatie op tafel legt en wat er allemaal mogelijk is.

Bij de Bergman kliniek werd er niet eens gesproken over de monobloc. Als ik niet toch na 2 jaar een tweede consult met dr van Selms had gehad had ik deze optie niet eens overwogen. Dan had ik achteraf echt spijt gekregen denk ik.

Ik ben wel erg nieuwsgierig naar jou consult bij dr Kappel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey dames,

Dit staat op de site van de kliniek waar ik mijn ingreep laat uitvoeren. Ik ga daarom voor ronde cohesieve gelprothesen.

Monobloc prothese gevuld met hydrogel

De zogenaamde monobloc prothese bestaat uit een siliconen omhulsel opgevuld met hydrogel. Deze gel bevat 95% water en 5% suikeroplossing. Het probleem met de monobloc prothese is het risico bij lekkage. Enerzijds kan de hydrogel uit de siliconen prothese lekken. Anderzijds zuigt de hydrogel bij een lek soms water op uit het lichaam. Hierdoor kunnen de borsten erg gaan opzwellen.

Hopelijk zijn jullie hiermee wat geïnformeerd.

x

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hee Dames,

Het is nooit aangetoond (er is überhaupt nauwelijks onderzoek...) dat hydrogel prothesen sneller lekken, je merkt het alleen sneller! En dat zal zeker (deels) verklaren waarom wordt gedacht dat ze sneller lek gaan....

Dr v Selms vertelde mij dat hij in 2000 is begonnen met deze prothesen plaatsen en dat hij nooit iemand heeft gezien met lekkage eerder dan 10 jaar (je hebt 10 jaar garantie op de prothesen) en slechts eenmaal zag ernstige kapselvorming als complicatie. Als de prothesen worden vervangen is de pocket vaak toch 'maagdelijk' schoon, de vervanging is dus snel gedaan en er hoeft geen weefsel bij verwijderd te worden zoals bij siliconen, over het algemeen.

Er zijn twee wetenschappelijke publicaties over monobloc hydrogel... Vindbaar via dr kappel instituut.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey dames,

Dit staat op de site van de kliniek waar ik mijn ingreep laat uitvoeren. Ik ga daarom voor ronde cohesieve gelprothesen.

Monobloc prothese gevuld met hydrogel

De zogenaamde monobloc prothese bestaat uit een siliconen omhulsel opgevuld met hydrogel. Deze gel bevat 95% water en 5% suikeroplossing. Het probleem met de monobloc prothese is het risico bij lekkage. Enerzijds kan de hydrogel uit de siliconen prothese lekken. Anderzijds zuigt de hydrogel bij een lek soms water op uit het lichaam. Hierdoor kunnen de borsten erg gaan opzwellen.

Hopelijk zijn jullie hiermee wat geïnformeerd.

x

Verder is dit wel echt een slecht stukje van die site trouwens! Het risico BIJ lekkage is namelijk niets: de vulling is niet lichaamsvreemd en wordt gewoon opgenomen en uitgescheiden net als een glaasje bouillon en een suikerklontje. Bij siliconen daarentegen: worden ergens opgeslagen (lymfeklieren, lever, meer?) en worden nooit uitgescheiden.......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is het gewoon een kwestie van geluk hebben met de prothesen. Eender welke je neemt, je moet gewoon geluk hebben en je weet nooit hoe het lichaam zal reageren en dat is ook voor iedereen hetzelfde. Elke chirurg zal zijn prothesen steeds verdedigen, maar volgens mij bestaan er de dag van vandaag geen slechte merken mee of je moet echt voor het ongekende gaan, maar dat zou wel dom zijn :). De meeste gekende chirurgen werken ook met gekende merken dus is zo een risico wel klein.

xx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is het gewoon een kwestie van geluk hebben met de prothesen. Eender welke je neemt, je moet gewoon geluk hebben en je weet nooit hoe het lichaam zal reageren en dat is ook voor iedereen hetzelfde. Elke chirurg zal zijn prothesen steeds verdedigen, maar volgens mij bestaan er de dag van vandaag geen slechte merken mee of je moet echt voor het ongekende gaan, maar dat zou wel dom zijn :). De meeste gekende chirurgen werken ook met gekende merken dus is zo een risico wel klein.

xx

Zou best kunnen maar ik vind het toch een eng idee. Ik ben ook bang dat ik kapselcontractie krijg of een geactiveerd immuumsysteem of een allergische reactie... Maria1981 had in 2006 nog siliconen laten plaatsten en nu toch vervangen voor de hydrgels. Hier is de link van dat topic: http://www.borstenforum.com/topic/11864-maria1981-siliconen-vervangen-door-monobloc/

Is toch wel kort geleden vind ik zelf. Ik neem liever geen risico's.. Heb misschien wat meer betaald dan ik had gewild maar het gaat wel om mijn lichaam. Maar iedereen moet zijn eigen keuze hierin maken. Een vriendin van mij heeft ook siliconen en zij heeft ook nergens last van, dusja kortom iedereen moet toch zijn eigen keuzes maken. Maar ik wou het toch even kwijt haha

Groetjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil de BOEvrouw niet zijn ofzo hoor haha maar ik ben even verder gaan zoeken wat er kan gebeuren als een cohesive implantaat kapot gaat omdat ik erg nieuwsgierig ben. Ik vroeg me af of de inhoud niet zou veranderen tot een andere substantie als de implantaat zou scheuren.

Doordat het lichaam gemiddeld 37 graden is en met het weefsel om de implantaat, dacht ik dat er misschien een soort van chemische reactie kan plaatsvinden met de siliconen waardoor de inhoud enig sinds veranderd. Nu heb ik er nog geen goed evidence based artikel over kunnen vinden maar ik wil dat nog wel verder gaan onderzoeken. Hier dan een link met een filmpje van een explantatie van een cohesive implantaat die er iets anders uitkomt dan dat deze erin ging.

Groetjes Rosinha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja cohesieve word ook wat vloeibaarder door de warmte reactie van het lichaam...

Net als hydrogel , deze veranderd langzaam aan tot water.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.